Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
De szeretem én az angol nyelvet ... főleg a szakmai rövidítéseket
De ha jól veszem ki, akkor az én Graetzem a 24 volt egyenirányítására bőven megfelel. De azért nyugodtabb lennék, ha megnézné valaki rajtam kívül is, mielőtt tüzijátékot csinálok (24 V egyenirányítására kellene, 2x22 Wattos erősítő tápjának egyik porcikája lenne)
Hát bocs, de én beírtam több kulcsszóval is (többek között azokkal is amit te írtál), de mindig azt írta hogy nincs találat. Lehet az én gépem a hülye
Egy kereső használatán már régen túlvagyok
mi nem megy? a fenti keresőbe beírod a kulcsszót: ebben az esetben SKB2/08
skb a kulcsszó skb/08 pdf-je vagy a gyártó oldalán És ha ez sem megy csatoltam neked: egyéb óhaj sóhaj??
Biztos ott van de én nem tudom előcsalogatni... Valaki segítsen plíz
Hi!
A www.alldatasheet.com -on megtalálod a graetz adatlapját.
Ezt még az előző lapon találhatő kérdésekre írtam, kérem az illetékes válaszoljon
A Graetzemen a következő olvasható: Semikron - ez gondolom a gyártó, aztán alatta ez: SKB2/08 L5A
És ferdén ez: 9D, vagy 06, kicsit elmosódott a festék, nem igazán tudom melyik irányból kell olvasni. Remélem ebből ki lehet hámozni, a graetz jellemzőit. Ja és a trafóm jókora jószág, 100W 24 V-on, az átszámolva 4,16 A
figyu már mondtaam neked hogy a 8-18 votig azt jelenti hogy egy középleágazásos trafóról van megoldva a tápellátása. vagyis a 8V az +8 és -8v-ot jelent. ennek az abszolúlt különbsége 16volt. a +18v és -18v az összesen 36v. tehet mehet egyszer 16v-tól 36v-ig és +-8v-tól +- 18v-ig.
Valószínüleg egyszeüben tudsz szerezni csak egy sima két-kivezetéses trafót. Olyan a jó ha egyenirányítás és pufferelés után a fesz 16-36v-között van csatolok egy képet és olvasgasd a tápegység topicot:
Jah és 6ohm os hangszorot lehet rá kötni?
Ha a tápfesz csokken nő az áramfelvétel? A cikk írója 8-18V-ra írta, ti 36-rol beszéltek?! Összezavarodtam...
Jah és a cikk íróját kérném, hogy pontosítsa az alkatrészjegzéket! (1 kondi lemaradt, mértékátváltással lehet egyszerűsíteni)
Kössz!
írtátok, hogy 36-on adja le a max teljesítményt, akkor most vegyek 50V-os kondikat és kössem 36 voltra???
Hali!
Itt nem kell hangszóróvédelem, vagy ez még nem koppan akkorát? A hangerőszabályzó miért nem mindegy, hogy mekkora? Ezen is meg kell változatni a kondikat? Vagy már az ellenállásokkal el van ez intézve? 25V-os minden kondim az elég? 24V-os tápfeszen szépen szól? Kössz: ZoLee
Hali!
Itt nem kell hangszóróvédelem, vagy ez még nem koppan akkorát? A hangerőszabályzó miért nem mindegy mekkor? [pic]http://www.hobbi-elektronika.hu/kapcsolasok/kapcs.php?id=10&pg=2&Su...%3E%3E[/pic] Ezen is meg kell változatni a kondikat? Vagy már az ellenállásokkal el van ez intézve? 25V-os minden kondim az elég? 24V-os tápfeszen szépen szól? Kössz: ZoLee
Szia!
Hát ha van rá írva valami akkor meg tudják mondani itt is a többiek vagyvidd el és mutasd meg a aboltosnak.Amugy hány wattos a trafó? nekem is 24Volttos van
Találtam itthon egy 24V-os trafót. Szeretném kicserélni a 12,5-os helyett, kérdésem csak annyi lenne, hogy a Graetz-emről honnan tudom, hogy nagyobb fesz-re is jó-e? A puffer kondit meg cserélem, mert kicsi a tűrése.
Köszi a segítséget ... hétfőn megyek alkatrészbeszerző körútra, aztán megírom a végeredményt.
Nem, a 2 kondi között különbség van. A kicsatoló kondi, vagy másképp nevezve kimeneti csatolókondi az arra való, hogy a hangszóróra ne jusson DC jel (mert az megölné a hangszórót).
A visszacsatoló kondi meg arra van, hogy a kimenetről a bemenetre visszacsatolni kívánt jel ne tartalmazzon DC komponenst.
A visszacsatoló kondi az ugyanaz mint a kicsatoló? Bocs a hülye kérdésekért, de valamikor meg kell tanulnom
Egyébként a kicsatoló az 2200-as. Isának köszönöm a rajzolgatást
Szia!
Bár nem hozzám szólt a kérdés itt a kérdésedre a válasz: Egytranyós hangszín A mellékelt képen pedig bekarikáztam a kondikat. Hali Isa
"Diódához" lenne pár kérdésem: a bemeneti kondi az az amelyik rögtön a poti után van? Ami most nekem 1µF-os. A visszacsatoló kondi az pedig melyik? Illetve a "bss honlapon található egytranzisztoros hangszínt" merre találom? Tudsz adni egy pontos webcímet? Bocs a hülye kérdésekért
nem olyan régóta vagyok a témában, még csak 10.-es vagyok egy elektrós szakközépben
Lehet hogy tévedek, emlékezetből írtam a 14 V-ot de mindjárt megmérem.
Idézet: „váltóban 12,5 V-ot tud, egy Graetz és egy puffer kondi után 14 V jön ki” hát ez fura akkor ott talán a graetz nem jó vagy nem tudom, de ha 12,5v ac-d van, az egyenírányítva és pufferelve van akkor az 17, 6 v kellene hogy tudjon egyenbe.. vmi nem okés sztem
Egy régi diavetítő trafójáról üzemeltetem, váltóban 12,5 V-ot tud, egy Graetz és egy puffer kondi uán 14 V jön ki ... Teljesítményben pedig információim szerint 3-4 Ampert tud legfeljebb. Ha tudok szerezni, lehet kipróbálom nagyobb feszültségű tarfóval is, vagy +- ossal.
"Dióda" tanácsait köszönöm, nekem is valami hasonlót ajánlott egy ismerősöm, de gondoltam még várok vele hogy kinek milyen 5lete támad. Egyébként most egy 26kohm-os poti van benne, hangkártyára kötve. Köszönöm a tanácsokat, ha végeztem az átalakításokkal megírom az eredményt.
A visszacsatoló ágban lévő kondit növelni duplájára a bemenetit pedig 4,7mikróra cserélni akkor javul valamit a mélyhang.
Illetve ajánlom a 47k-s hangerőszabályzót illetve a bss honlapon található egytranzisztoros hangszínt eddig így a legjobb a hangja.
Hi
A hangszínra nincs befolyása csak a mélyeknél esetleg betorzit. Én is járatttam mezei adapteről 12V-on 900mA és ugy is szólt elég jól, de a mélyeket betórzitotta magassabb hangerőn.
az a 14v honnan van ? trafó v kocsi ? elég A-t tud ?
de sztem 14v nagyon kevés.. 14v -on singli táp módban 4W -t körül van a telj 4 ohm körül.. 36v -on 14W/8 ohm, 22W/4 ohm 24v -on 6W/8 ohm, 10W/4 ohm üdv
A 14V-os tápfeszültség ezek szerint nincs hatással a hangszínre?
Nekem pont 2200-as kondi van bekötve, tehát ez kiesett ... Páran még a potmétert hiábzatták, de poti nélkül, a számítógépről hangerőszabályozva is ugyanolyan a hangja. A hangkártyán hanszínszabályzással már sikerült valamennyi basszust kicsikarni, de még mindig nagyon kevés ahhoz képest amit a hangfal tud más erősítőkkel meghajtva...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

De ha jól veszem ki, akkor az én Graetzem a 24 volt egyenirányítására bőven megfelel. De azért nyugodtabb lennék, ha megnézné valaki rajtam kívül is, mielőtt tüzijátékot csinálok
(24 V egyenirányítására kellene,
Egy kereső használatán már régen túlvagyok