Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
A BUZ11 bekötését újra átnéztem jól van bekötve. ilyen sorrendben van a nyákon a lábai balról jobbra: S,D,G.
Szerintem fordított polaritást kaphat mert akkor vezet "rosszul" a BUZ11 és világít folyamatosan az izzó.
légyszíves írd már le mi a buz11- en a 1 - es láb 2 - es láb stb. mert nézem nézem és nekem csak az van fordítva.
A probléma még mindig az, hogy nem tudni, melyik Simsonba lett ez applikálva és az eredeti felállás szerint lett-e bekötve vagy valami más kötés lett kitalálva. Elektronik vagy sima simon .... ? EWR vagy graetz volt-e benne stb. ....?
Mivel a zéner és a 470u- s kondi a testre van kötve és a 31b össze van kötve a testtel és a 470u-s kondi negatív részével a kapcsolási rajzon , így össze van kötve vele..
A piros színűvel jelzett rész a felülnézet a kék az alulnézet. A furatszerelt alkatrészek értelemszerűen a felülnézeten lettek ráforrasztva. Az smd alkatrészek meg a jelölés alapján. Amelyik kék alul van, amelyik piros felül.
Igazság szerint egy hónapja járok vele, és idáig teszi a dolgát, ezért hagytam hagy tegye.
Szia! Nem sokat értek az elektronikához de ha 15V-os zéner van benne már akkor legalább egy 0.5V-al kevesebbnek kellene lenni alapjáraton a feszültségnek.
A tirisztoron nem esik semmit a feszültség? Talán meghamisítja valami a mérést? Talán a gyújtás .... ?
Szia! A 31b az testen van?
Egyáltalán hogyan kötötted be? A nyáktervet nem igazán tudom értelmezni melyik a fólia és melyik az alkatrész felőli oldal. A régi "elba" helyére építetted ezt az újat?
Szia. Én nem találtam benne hibát bár ez még nem jelent semmit....
csak tanácsolom a 100 MF kondít nézd meg illetve a Buz 11 bekötését nézd meg. Egy fotó lehet többet segítene...
Sziasztok!
Megépítettem az 1. ábrán látható elba kapcsolást, de nem villog csak folyamatosan világít. Valakinek van valami ötlete? Mellékeltem a nyáktervem is.
Az én ELBA-m is tönkrement, ezért készítettem egy Bíró félét. Az normális ennél a szabályzónál, hogy alapjáraton 14,9V feszt ad az töltés az akkunak, majd ha odahúzol neki, lecsökken 13,5-re?
" Bíró mester" Az itteni linkeket meg ha másnem kereső......
Elba kapcsolási rajzot itt is találsz.villogó kapcsolási rajzot skory oldalán is találsz (ledes) lustáknak pedig "bíró mester lapján kész kapcsolás van nyákrajzal......
Az Elba meghibásodott, és nincs töltés, sem irányjelző.
És ha már cserélnem kell akkor inkább ledes relét raknék az irányjelzőhöz, és egy külön feszültség szabályzót építenék be. Úgymond modernizálnám.
A Ducatit nem ismerem ,de a simsont igen.
Miért cserélnéd ki? A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
Sziasztok
Hozzáértők segítségére lenne szükségem. Adott egy simson s51c1 ami ezen rajz szerint van bekötve. Az érdekelne hogy az EWR és ELBAt ki iktatnám, és megoldható lenne a töltés egy ducati energia gyújtáshoz használatos feszültség szabályzóval? Esetleg graetz kocka közbeiktatásával. Vagy valami más módon megoldható lenne? A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2015
A kapcsolást már feltettem valamelyik hozzászólásomban megtalálod. Nyák az nincs. De már nincs probléma, graetz nélkül tökéletesen működik.
Most olyan kérdésem lenne, hogy pl. egy Magnet Marelli RB C100 01 robogó fesszabályzó izzóvédő része egyenáramon is működik-e? Sajnos kapcsolást nem találtam hozzá. Köszönöm az eddigi segítséget.
Nem tennéd fel a kapcsolási rajzod es a kész szabályzó fotóit? Mindkét oldalát fotozd le a nyáknak légyszíves.
Bírják, de ahogy a slime oldalon is van a nagy áramú sávokat le kell ónozni, a hűtést is meg kell "tuningolni" és amennyit a tirisztor elbír azt maga a kapcsolás is bírja.De elbánál fontos az állandó terhelés sose legyen akku nélküli üzem.A e kapcsolásodban valószínűbb hogy a zénerek nem bírják az áramot, azt viszont ekkora teljesítményre már tranzisztorokkal kellene megfejelni, úgy meg már ott tart mint egy elba.
Sziasztok!
A régi két tekercses fesz szabályzót hogy kell bekötni? Illetve az első lámpát kivéve minden ledes ezek mehetnek közvetlen az akkura igaz?
Ennek a kapcsolásnak nem lenne szabad lezárnia, csak korlátoznia, viszont az enyém le is zár(sokadik újraépítés után is) és úgy is marad. Nézegettem az elba rajzokat, de elvileg azok nembiztos hogy kibírják a folyamatos 7-8 ampert.
Most olvasom itt, hogy vázon keresztül van egyesítve a negatív oldal. Ilyen kapcsolódási pont nincs megengedve ezeknél a kapcsolásoknál, csak a kijelölt testpontok kialakításánál, mert ott nincs elvileg átmeneti ellenállásra lehetőség.
Vannak itt is remek utángyári elba rajzok használd őket, olyan mintha egy bizonyos feszültségnél a fesszabályozód egyszerűen lezárna, egy próbát megér és a áramkör lyukas panelem is életképes évekig is lehet kísérletezni vele.Nem értem pontosan hogyan is működne az általad használt feszültségszabályzó, de gondolom mint minden zéner csak annyi feszültséget enged át ami rá van írva és egy szint fölött meg teljesen lezár.
Szerintem szedd szét az egészet és kezd előröl, mert pl: a piros szürkét, és a szürke pirosat is igen kőnyű felcserélni.
Semmi gond az elírással és a rajzzal.
Valami még sincs jó helyre csatlakoztatva, mert működnie kellene. Tehát az 59a-ra megy a híd pozitívja és a 31b-re a híd negatívja és a testre.
A hibajelenség a következő mikor egyenirányított feszt kötök erre a fesszabályzóra: amíg a motor alapjáraton vagy picivel fölötte jár(9-11V körül termel) a fesszabályzó gond nélkül engedi át az ampereket, viszont amint emelek a fordulaton egyszer csak kialszik minden világítás és hiába engedem vissza a fordulatot az izzó nem izzik fel újra. Ha lekapcsolom az izzót és mondjuk csak egy led marad rajta(km-óra háttérvilágítás) akkor az tökéletesen működik. Ez az eset akkor áll fenn ha a fesszabályzó a már egyenirányított, testfüggetlen tekercsen keresztül kap tápot.
Ezer bocsánat, mint írtam nem tudok kapcsolási rajzot rajzolni. Összeszereléskor felírtam a datasheet alapján, hogy melyik láb az micsoda, de sajnos pontosan lerajzolni már nem tudtam. Fizikailag jó lábra van dugva minden, az "AC" lábakra a tekercs két kivezetése, a "+" láb megy az ELBA-ba, a "-" láb pedig a földre.
Ugyanígy bocsánat mindenkitől a "Graetz" helyesírásáért, sajnos rosszul rögzült és már reflexből így írom. Sajnos ugyanez a helyzet nálam a "Wheatstone-híd" esetében is ![]() Sajnos úgy tűnik, hogy az ELBA-nak egyszerűen sok a két tekercs komplett teljesítménye, és a szabályzó áramkör füst és mindenféle fizikai jel nélkül leég. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Valami még sincs jó helyre csatlakoztatva, mert működnie kellene. Tehát az 59a-ra megy a híd pozitívja és a 31b-re a híd negatívja és a testre.