Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   4 / 35
(#) tallerkrisztian válasza agressiv hozzászólására (») Márc 16, 2013
Akkor érthetem úgy, hogy ebben az irányban /lásd elöbbi hsz/ küldhetem garis tesztre /?Ram?/ hibával a PcMark alapján?
(#) agressiv válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Márc 16, 2013
Csak annyit számít, hogy XP alatt még stabilabb. Windows 7 alatt aero mellett általában rosszabb.
(#) tallerkrisztian válasza agressiv hozzászólására (») Márc 16, 2013
Ok! Én elhiszem ez van ha nincs jobbra pénz!

PcMark05 Professional Edition
Graphics test suite--> 2D Grapics Memory - 128 lines képileg hibázik! --> Ha jól néztem mikor hol torzulás látszik, olyan mintha szétesne a textúra?!

Win XP 32 bites alatt számít valamit a gari teszt felé?
(#) agressiv válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Márc 16, 2013
Az tökmindegy. Hidd el, szarok ezek a kártyák.
(#) totikukac hozzászólása Márc 16, 2013
Sziasztok!
Először is, elnézést kérek a Moderátoroktól, ha nem jó helyre írtam. Egy hordozható kis DVD képét szeretném megjeleníteni, egy laptop kijelzőn. Csak a kijelző ép, a laptop már le van róla bontva. Lehet erre valami megoldás? Gyakorlatilag a kis DVD képernyő nagyobbításáról van szó.
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2013
(#) tallerkrisztian válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Márc 16, 2013
Egy kis kiegészítés az előzőhöz:
(#) tallerkrisztian válasza agressiv hozzászólására (») Márc 15, 2013
Megnéztem a GPU-Z kis progi legújabb verziójával játék közben és a GPU feldolgozó mag kihasználtsága mutat % értéket addig a GPU video mag kihasználtsága végig totál 0%! Na most vagy a GPU-Z a driver miatt nem tudja mutatni, bár a 306.23 verzióval nem igazán hiszem, hogy ilyen gond lenne.
(#) agressiv válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Márc 14, 2013
Ha elmondod nekik, hogy konkrétan milyen helyzetekben fordul elő a hiba, akkor úgy tesztelik és elég valószínű, hogy kibújik a szög a zsákból.
(#) tallerkrisztian válasza agressiv hozzászólására (») Márc 14, 2013
Mekkora az esély rá, hogy garis teszt alatt kibukjon? A főbb gondom az, hogy a cég akiknél vettem az üzletet eladta, de a garanciát azt vállalja továbbra is csak új üzletet nyitott. Ár/érték arányban érdemes cseréltetnem esetleg egy jobbra, ha a teszten megbukik?

Teszek fel képet, hogy miként néz ki a hiba amit produkált a fekete képernyő előtt.
Azt, hogy játékban megy, 2D-ben megy, de a flash gyorsítás alatt instabilak lesznek és az általad említett hibát produkálják. kb. 4-5 GT220-am van ami ugyanezt a hibát produkálja, kikapcsolt hardveres gyorsítással még elmennek egy darabig, de előbb utóbb meghalnak.

Eléggé elcseszett GPU-k ezek.
Mit értesz az alatt, hogy Flash alatt halnak meg? Miben nyilvánul meg? 2012 Decemberben volt garis teszten akkor nem találtak hibát. Igaz nem törvényszerű, hogy most se lenne hibája. Az a szerencsém, hogy év végéig mér érvényes a garancia.
Ójaj gagyibájt plusz GT 210 az veszélyes kombó, nem csoda, hogy nem megy rendesen. ezek sajnos ilyenek, kezdetben flash alatt halnak meg, majd utána fűteni kezdenek....
Nem ATI! nVidia! Potosan Gigabyte GV-N210TC-512I

Bővebben: Link
(#) agressiv válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Márc 13, 2013
Bemelegszik, ez normális jelenség a CRT monitoroknál, bemelegedve kell beállítani a képet.

A másik pedig inkább VGA hibára utal, mégha nem is fagy, mert reseteli a kártyát a driver, ha ATI.
(#) tallerkrisztian hozzászólása Márc 13, 2013
Üdv. mindenkinek!

Mitől lehet az, hogy egy Síkképcsöves CRT monitoron a kép betöltéskor a max. látható szélességben és magasságban áll indításkor utána pedig mind a két függőleges és vízszintes oldalon Függ. oldalakon 2-3 mm-el , a vízszintes oldalakon 2-4 mm-el beljebb kerülnek a kép szélei állítás nélkül?

Kiegészítő infók:

Teljes képernyős játék közben hiányos textúra megjelenítés volt olyan formában hogy csak a helye látszott a textúrának mintha tükör lett volna ott. Ez két alkalommal fordult elő , illetve egy esetben játék közben kb. 15-20 mp - re fekete képernyőt dobott utána ment minden tovább sem fagyást, sem akadást nem tapasztaltam.
(#) jocó80 hozzászólása Márc 13, 2013
Köszi szépen!akkor érdemes nekikezdenem, így nem bonyolult!
(#) Dj Decybell válasza jocó80 hozzászólására (») Márc 13, 2013
Kontakt spray mindenképp... Ha megvolt, nézd meg h a monitorkábel megmozgatása hatással van e a képre. A monitorból kilógót-és környékét aztán a csatinál is.

Figyelj, ez csupán azon múlik mekkora rutinod van forrasztásban és óvatos blankolásban. No persze a multiméter megléte, mert a szabvány monitorkábelekben, szabvány vezeték színek vannak összekeverve!
Az idegbaj kerülgetett, mikor kiderült, hogy a színeket nem elég "zöldet zöldhöz-- kéket kékhez stb..." Módon kötni hanem ki kell keresni, hogy melyik láb hova csatlakozik.... Mivel színhiba van szerencsés esetben egyszerű a kikeresés, utána lábak kimérése felírása"csak" 15pin-es a dsub , utána új kábel kábelszín lábszámhoz rendelése utána beforrasztás.
Azért nézd meg hátha fent van valahol a kapcs rajza a monitorodnak, és elvileg megtalálható rajta, hogy mi hova megy. Itt a csatlakozó kiosztása, ha megvan hozzá a rajz.
Használtmonitor áron lehet akár gyári kábelt(!) is rendelni szinte minden típushoz. Dejó...
(#) jocó80 hozzászólása Márc 11, 2013
Köszi!vga kábellel csatlakozom,be van építve a monitorba,hogyan tudnám kicserélni?még nem csinálta ilyet,hozzá merjek kezdeni vagy inkább bízzam szerelőre?
(#) Dj Decybell válasza jocó80 hozzászólására (») Márc 10, 2013
Ha nem HDMI-n csatlakozol, akkor valószínűleg kábel-szálszakadás. Jobb esetben kontakt hiba.
(#) jocó80 hozzászólása Márc 10, 2013
Sziasztok!egy kis segítséget szeretnék kérni!van egy LG FLATRON f700b típusú monitorom ami piros lett a kép,vagy inkább rózsaszínű,mi lehet a problémája?a segítséget előre is köszönöm!
(#) GoldChip hozzászólása Márc 7, 2013
Sziasztok!

Van egy 28"-os Hanns G monitorom. Típusa: HG281D
Valószínűleg tápegység problémája van, áram alá helyezve semmit sem csinál, az állapot jelző led sem világít.

A 420V/150mikrós kondin megvan a kb 320V. Ezt a kondit cseréltem is, mivel a burkolat le volt róla égve. A nagy tekercs is újra lett forrasztva mivel azt a tippet kaptam, hogy lehet az a gondja. Sajnos ez nem jött be ugyan úgy halott.

Kérdésem, hogy miképp haladjak tovább, esetleg mit és hol mérjek meg.

Köszönöm erőre is a segítséget.

Pár kép a panelról:
Kép1
Kép2
Kép3
A hozzászólás módosítva: Márc 7, 2013
(#) sanka74 válasza sanka74 hozzászólására (») Feb 27, 2013
Nem találtam kontakt hibát...
(#) sanka74 válasza agressiv hozzászólására (») Feb 26, 2013
Köszi szépen! Megnézem délután, a kórisméről semmit sem tudok.
(#) agressiv válasza sanka74 hozzászólására (») Feb 26, 2013
Ha minden feszültség megvan, akkor agyhalál. Keresd meg rajta a mikrokontrollert ami vezérli és az átforrasztásával talán helyreáll a dolog. Ha négzet alakú relatív nagy kontroller van benne foglalatban, akkor szinte biztos, hogy a foglalat kontakthibája.

De ellenőrizheted a gombsor kábeleit, kapcsolóit, lehetséges, hogy egyszerűen kontakthiba. Nem tudsz valamit az előéletéről, illetve a hiba előtti állapotáról? Fontos a kórelőzmény, mint az orvosotudományban.
(#) sanka74 hozzászólása Feb 26, 2013
Sziasztok! Van egy LG Flatron W1934S monitorom. Semmit nem csinál, még a bekapcs led sem világít. A táp adja a feszültséget, illetve a bekapcs lednél is mérek 3 V körüli értéket, csak a led nem világít. Merre induljak el a hiba keresésnél? Köszi.
(#) csabika69 válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 25, 2013
Nem akarom szerelőhöz vinni, van helyette másik monitor amit használok, csak azért fogtam neki a "javításnak" mert érdekelnek az ilyen dolgok. Ha sikerül jó, ha nem akkor úgy marad.
(#) agressiv válasza kocici17 hozzászólására (») Feb 25, 2013
Mit jelent az, hogy beleméred a testbe?
(#) kocici17 válasza csabika69 hozzászólására (») Feb 25, 2013
""Multimétert ráakasztod a lábaira kikapcsolt állapotban. Mármint a monitor legyen kikapcsolva, a multiméter, pedig szakadásvizsgáló üzemmódban (amikor sípol, ha összeérinted) Ha rányomod a tranyó lábaira és sípol, akkor baj van. ""

Ezen kivűl az sem árt ha mindezt kiforrasztott tranzisztorral végzed, mert a bázist, igy könnyen beleméred a test be. De lehet hogy jobban jársz ha szakemberhez viszed.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2013
(#) kocici17 válasza kun dani hozzászólására (») Feb 25, 2013
Általában a sortrafó közelében hűtőfelületre szerelve.
(#) kocici17 válasza Dj Decybell hozzászólására (») Feb 25, 2013
A nagy árammenet mérése alaphelyzetből az alapműszer és a shönt ellenállás /párhuzamos/ eredő árammenete, és e kettőnek a felosztási viszonya szabja meg. lásd Ohm törvény.
Általában 10-20A-ig a kereskedelemben kapható műszerek mennek. E felett, meg további shönt ellenállással lehet a méréshatárt bővíteni.
Következő: »»   4 / 35
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem