Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   53 / 53
(#) imi84 válasza cassis hozzászólására (») Jan 16, 2007
Szervusz, az én csöveim alumínium (vagy réz?) burkolatúak, szerintem véges élettartamúak (legalábbis sehol nem láttam az ellenkezőjére utalást), 400-440 volt környékén működnek, és orosz gyártmányúak, két érintkezősek, a két érintkező a cső két végén lévő félgömbben végződő fémhengerből áll.3500 huf-ért tudom adni darabját, ha kell. Legutoljára még működtek. Kettő darab eladó. Ha valaki viszi mindkettőt 2*3500=7000 forintért, akkor ajándékba kapja hozzá a sokat szenvedett eszközt (trafó, piezo(?) kattogó, stb) is, melyben a két cső hajdan működött. Az árramkörről fényképek: az eredeti hozzászóláshoz csatolt geiger.zip GEIGER/ize könyvtárában a .jpg-k
Csatolok képeket a csőről.
(#) cassis válasza kyrk hozzászólására (») Jan 16, 2007
A google -n régebben kerestem csövet, de akkoriban nem találtam ajánlatot, csupán leírást és adatlapokat. Igaz most más projeteket kezdtem el, de már korábban is elbizonytalanított a csővel épített sugárzásmérő hitelesítése, beállítása.

(#) kyrk válasza cassis hozzászólására (») Jan 16, 2007
Googlival keress neten, biztosan talalsz. Emlekeim szerint 70$ -nal kezdodnek ezek a csovek.

Itthon ha hasznaltan kinalod 2-3eFt-nal tobbet nem nagyon akar erte adni senki. Szerintem ezert van az, hogy akinek van nem tudja/akarja eladni, akinenk nincs az meg nem vesz.
(#) cassis hozzászólása Jan 16, 2007
mit érhetnek ezek a csövek?
Én már korábban körülnéztem hol lehet új Geiger-Müller számlálócsövet beszerezni, de eddig sehol sem tudtak erről felvilágosítást adni, a boltban azt sem tudták mi az. Én vennék újat is.
(Elektrokontha, Lomex, stb)

(#) imi84 válasza kyrk hozzászólására (») Jan 8, 2007
Most hogy így mondod: nekem is van egy működő orosz eszközöm... két cerkaelemmel működik, illetve egy nem működő ugyanilyen: leejtettem, és elengedte egy forrasztás... ez volt az összes baja mindaddig, amíg szét nem szedtem, akkor ugyanis a trafó több kivezetését sikerült a nyákról leszakítani... és mivel egy ilyen eszközben két cső van párhuzamosan kötve: van két kb. "felesleges" csövem akinek kell ...
(#) kyrk válasza imi84 hozzászólására (») Jan 8, 2007
Nekem van ket GM csovem (ha megtalalom). Akit erdekel maganba tehet ra ajanlatot.

Egy egy nemet, masik egy orosz. A nemetnek ket laba van. Az orosznak tobb. Az utobbihoz lehet tudok adatlapot szerezni.

Van egy mukodo muszerem is, sajnos kifolyt benne az elem igy tisztitasra szorul. Elkepzelheto, hogy ettol is megvalnek.
(#) imi84 hozzászólása Jan 8, 2007
Szervusztok,

habár a témához nagyon nem értek, ugyanis eddig és jelenleg nem ilyen képzésen vettem/veszek részt, ettől függetlenül műkedvelőként egy aprócska gyűjteményt adnék közre, hátha valaki lát benne fantáziát. Valaha egy ezzel kalcsolatos projectet akartam megvalósítani, ezen apropóból gyűjtöttem össze sok-sok Geiger-Müller számláló kapcsolási rajzot. Forgassátok haszonnal
http://imiuhucsomik.uw.hu/geiger.zip
Következő: »»   53 / 53
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem