Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Contact error!!!
Akkor is, át kell nézni a kábeleket, ahogy Korbye mondta, kipróbálni a hangszórókat, más erősítőről is, de elég ha kikötöd, és rámérsz az ohmmérővel, vagy egy elemmel akkor ropogni szokott!
Hát azért kédezgetek, nehogy még rosszabb legyen mint most...
Egyébként hangfal nem szakadt az tuter, mert a múlt héten vmi miatt elindult...
Ha szólt, akkor még próbálkozz, de nehogy most rontsd el!!!
Azért fontos lenne átnézni a rajz szerinti összes tranyót ill feszszinteket, mert ha ezekkel baj van akkor a cserélt Ic-t újra elronthatják. (A kimeneten ne legyen valamilyen úton módon rövidzár: leégett hangfal stb)
Én megnézném egy másik erősítővel, hogy van e jel az ic 11,12-es lábán, és valszeg már nincs a 4,1-esen Egy esélyed van ha a 4,ill 1-esről jön a fejhallgatókimenet, is valamilyen úton módon. Persze lehet még talán más megoldás is. Bővebben: Link
Fejhallgatón szól, igen. Volt már rá példa, hogy 1x szólt a hangfalakról is (nemtommér'), de akkor felhangosítottam és annyi. Többé meg se nyikkant.
A fejhallgatókimenet az elején van egy másik nyákon (lent)
Mérni lehetne sokmindent csak így nehéz nyomonkövetni a dolgokat!
De ha van türelmed hozzá... Megkellene nézni, hogy van e mitől elindulni annak az erősitőnek? Táp trafótól indulj, követve az áram utját mérd meg h, van-e fesz a végfoknál? A végfok tipusa télleg nagy segitség lenne! Ahhoz valszeg le kell venni a hűtőbordát, ami minihifiknél soxor vékony alulemez nagy fülekkel! Ja látom megvan az ic tip! Én vook vala lassú!!!
De fejhallgatón szól? Ugye?
És a fejhallgatókimenetek, a küldött kapcsrajzrészlet, előtt vannak? Nem pedig jk501 után?
RSN35H1 (IC501)
Ha előtte: Van egy csúnya nagy ic hűtőbordára szerelve, szerintem az a végfok. (rajzon fent) Mi a száma? A rajzon nem látom jól. Remélem nem az a rossz
fejhallgatókimenetnél sincs semmi (így ránézésre).
Mérni esetleg? más 5let?
Egyáltalán semmi nem jön ki a hangszórókra?
Sercegés, pattogás, sipolás... Hangszóró kimeneten nincs DC fesz? Ha bekapcsolod és rajta a hangszóró nem tolódik ki a membrán? Ha ezek egyike sem,akko nemtoomi! Szépen sorba haladj aztán írj h. mi van! Sztem mégis a Jackkel kezdd mert valszeg ez lesz a byby!
előtte akkor ? :S
Főleg a fejhallgatókimenet körül!
Tipp!
Szerintem próbálj mindig az eccerübbtől haladni, nézd át a panelt (nagyító nem árt) nincs esetleg vezetőér elszakadva,elégve, nézd meg(főleg) a hőt termelő alkatrészeket a forr. oldalon nem lazultak ki?Ha igen forr. újra. Nincs e erős oxidréteg valahol a panelen(megtakaritani)...stb Lehet nem kell belenyúlni mélyebben és így időt és felesleges idegességet spórolhatsz!!!
Négy pólusú csati, erre csatlakoznak a rajz szerint a hangfalak, (jobb felső sarok a rajzon)
A cp504 az egy 12pólusú csati!
jk501? ezt hol is kéne lássam?
Ha jk501 után, akkor valszeg Korbye-nek van igaza. Ha előtte, akkor
A jk501 után van a fejhallgatókimenet, vagy a cp504-en az lch és az rch előtt?
A bal alsó 2sb1238r tranyó valamilyen negativ feszültség előállításáért, stabilizásáért felel (-Vp). Oda vannak írva a feszültségszintek miket kellene mérned a lábain bekapcsolt állapotban.
tranyó OK, más a baj...
Mérj rá ohmmérővel! Előtte, húzd ki a hangfalat, és áramtalaníts. Ha minden irányban 0-a, vagy minden irányban szakadt, akkor már forraszthatod is ki...
Közben látom tettél fel rajzot!
jó kérdés ez egy amatőrnek...
![]() (lent link, alsó 2sb1238ról van szó, azaz az ábrán q512)
Nem biztos, mérd ki a tranyót de a barnulás a fokozott igénybevételtől is lehet! Milyen végfokja van?
na, belekukkantottam és a végfoknál van 1 tranyó, ami alatt a nyák kicsit barnult...
lehet, h ez a baj?
Wasszer!
Csak nemolyanjól fejeztemki magamat! Szóval az előző hsz-emhez! Csak akkor, ha nem volt semmi arra utaló jel hogy végfok megpukkant! Nekem egy SANYO minihifim küzdött ezzel, hogy nem kapcsolta vissza az erősitő bemenetére a jelet a füles aljzata miután kihúztam a dugót!(mert neki ott volt leválasztva, persze neked nem biztos hogy így van de ez egy tipp) Ha nem hát végfok!
Szia!
Próbáld megnézni a füles Jack aljzatán, hogy ott válassza le a hangfalakat amikor beledugod a fülest? Ha igen akkor egy Jack aljzat csere!
Szia!
Valószínüleg a végfok nem működik :yes: Lehet hogy a DC elleni védelem tilt le, ez előtt kéne mérni a kimeneti DC-t üdv!
Sziasztok!
Lenne nekem egy Panasonic AK-17es mini HIFI-m, ami nem ad hangot a hangfalakra (fülesre igen). Amikor a probléma kezdődött még 1 kikapcsolás után működött kicsit, azóta csak füles... Mi lehet a baj?
Hali ha kattog akkor valószínűtlen hogy a CD-tárnak a motorja ment el
annál inkább a fogaskerék / fogaskerekek vagy ha szíjjal van megoldva mint amit zoly15 írt akkor annak a cserélése |
Bejelentkezés
Hirdetés |

annál inkább a fogaskerék / fogaskerekek vagy ha szíjjal van megoldva mint amit zoly15 írt akkor annak a cserélése