Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ha nem férsz hozzá szét kell bontanod az egészet!
üdv!
kössz a választ megpróbálom megnézni mert ha nem tudok hozzá férni akkór nem fog menni
de meg fogom oldani.
esetleg elporhadt az ékszíly vagy kinyúlt és laza lett...
A hifimnek be van ragadva a cd tárcája és nem tudom, hogy mi lehet a baja mert nem tudtam megálapítani nem férek hozzá rendesen.
arra gyanakodtam hogy a motorral lehet valami mert nem hallottam hogy menne de végülis működik de csak kattog. mi lehet a baja?
Szia!
Pucold meg a laser fej lencséjét, valószínű koszos. Ha erre nem javul meg akkor ovatosan a lencse alatti tükröt is meg kell pucolni. Erre legalkalmasabb ha pl desztillált vízben vagy ultrahangos mosóban kimosod a fejet, utána hagyod kiszáradni. Ha erre sem javul meg akkor fejcsere lesz (KSS213B van benne valószínű), az új fej ára kb 2500...3000 forint körül van... Üdv!
Látszólag beolvassa az audio CD-t, de nem játssza le.
mp3-at nem tud lejátszani. Már úgy kaptam, hogy nem működött a CD-lejátszó része!
Helló!
Nekem egy Aiwa NSX-S202 hifim van, lehet ebbe valahol cd-lejátszó részt kapni, vagy nem érdemes kicserélni?
Hát nem tudom lehet, hogy a táp körül lehet a hiba. Meg próbáltam valamit. Levettem a hangerőt teljesen nulla jellel, és kikapcsoltam legalábbis stand-by állapotba. Bekapcsolásnál azt vettem észre. hogy amikor bekapcsol az lcd kijelző kb. 1 mp-es késéssel kezd villogni (vibrálni) és ezt követően egy halk zizzenést és pukkanás hallatszik mindkét hangfalból, de ez utána megszűnik.
Vagy valami tápszűrő kondi adta meg magát és tiszta brumm/zaj lett a tápfeszültség is. Ettől aztán a vezérlés is hülyéskedhet, meg akár a recsegést is okozhatja.
Szerintem akko ott valami kontakt hiba van. Nézd át a kábeleket forrasztásokat húzgáld ki a kábeleket porold ki.
De épp most jutott eszembe... Az egész Hi-Fi olyan mintha meg lenne hülyülve. Ha nyomok egy gombot rajta nem azt csinálja amit kellene, ja meg a digitális kijelző vibrál, villog...
Ki próbáltam amit mondtál feltekertem a hangerőt teljesen jel nélkül akkor semmi hangot nem ad ki a hangszóró.
lehet hogy nem ez a gond de majd kiderül.... :yes:
Én meg azt gondoltam, hogy egy poti hibát felismer, valamint azért gyanús, hogy mindkét csatorna csinálja... Bár a poti hibát sem lehet kizárni...
én is erre gondoltam volna...
Geri86: Próbálld ki azt, hogy ha nem adsz a Hifinek jelet és közben elkezded tekerni a hagerő potit... mit hallassz? üdv!
Az azért elgondolkodtató, hogy többes számot használsz. Nem tudhatni, miféle megoldáshalmazt épített anno a Philips belé, de az biztos, hogy valami IC-s a végfok. Elég valószerűtle, hogy mindkét oldal elszálljon, bár duál tokozású IC-ben előfordulhatnak közös (táp) részek. De a tápot sem szabad kihagyni a gyanúból.
Helló mindenkinek!
Van egy Philips Hi-Fi -m ami már megvan vagy 9 éve, összekötve a számítógéppel. Sohase hallgattam maxon, mégis úgy körülbelül 2 hónapja ha felveszem a hangerőt erős recsegést hallok a hangszórókból a zene mellett. Először azt hittem, hogy a hangfalak vannak kiütve de aztán azokat rátettem egy másik erősítőre és azon nagyon szépen szóltak nem recsegtek. Plusz két jó hangszórót rátettem a Hi-Fi-re és azok is recsegtek. Nem tudom mi lehet a probléma eddig a semmi baja nem volt a Hi-Fi-nek. Én a végfokra gyanakszom. Szerintetek? Előre is köszi.
sziasztok! van egy philips hifim(hibásan került hozzám) nem tudom mi volt a baja de nem csinált semmit a kijelzöje és anélkül nem lehetett használni... most az erösitö és a táp részét használnám csak de nem tudom bekapcsolni...
valaki tudna segiteni hogy mit mivel kössek össze hogy bekapcsoljon? csak azok a csatlakozok nincsenek bekötve amik a képen sincsenek... (3db csati fent)
Szia!
Nézd meg az ESR mérő műszer leírásában van szó időzített tönkremenésről, képekkel illusztrálva. Ha nem tört le valami pöcök, akkor akár belelóghat az érzékelő képébe valami kosz. Mindenesetre nyisd szét, ha lehet látni valamit benne, akkor úgy, másnem szed ki az elektronikai paneleket; úgy elhelyezni a szétszedett lapokat egy szigetelő lapon, hogy lehessen látni mi mit csinál. Áram alá kapcsolni, és nem nyúlkálin sehova, távirányítóval nyitasd ki, nézd meg mit csinál, és hogy hol van érzékelő (nem hiszem, hogy X fordulat után áll meg a motor). Ha lehet készíts képeket (Topi írt egy cikket a fényképezésről), rendes géppel amin látszik is a lényeg, körülvágva. Ha lesznek képek többet tudok mondani, vagy egy kapcsolási rajz. Bocs ha túl szájbarágós vagyok, de nem tudom, ki milyen szinten ért az elektrohoz. Üdv. Tóbi
Helló mindenkinek !
Nem nyitottam új témát a kérdésemnek, mivel a hifivel kapcsolatos az én bajom is, ezért remélem, hogy ebben a topikban az én bajom is meghallgattatik. Tehát Adott egy Daewoo hifi. Ennek a hifinek az a problémája, hogy amikor megnyomom a "tálca kiadása" gombot, akkor maximum a feléig jön ki a tálca, félúton a tálca fogja magát, és visszahúz. Be és kikapcsoláskor is ugyanezt csinálja a tálca, és érdekes mód azóta, amióta lejárt a garanciája. Nagyon szépen megköszönném a segító tanácsokat.
Kértem kölcsön egy fényképezőt és ha már kölcsönkértem lekaptam a hifi belsejét is...
Hát így néz ki..
Tehát akkor nem ütközik különösebb nehézségekbe, hogy megcsináljam itthon? Persze nem most látok először nyákot, csak ilyennel még nem foglalkoztam.
Idézet: „kiveszem és belerakom” Ez nem lego!Idézet: „fókusztávolságot meg ilyesmit ugye nem kell állítani?” Nem hát, már úgy gyártották, hogy előre bekalibrálták a te készülékedhez, névreszólóan.
hogyha a laseregységet ki akarom cserélni akkor azt csak kiveszem és belerakom, fókusztávolságot meg ilyesmit ugye nem kell állítani?
Az ic 1600Ft körül volt szóval szerintem megérte megcsinálni. Ment is/megy is. Mostmár a gazdája gyilkolja egy ideje és semmi baja....
Hello!
Van egy Sony hifim és nem olvassa be az RW-cdt, a sima CD-t elkezdi, de megakadad egy idő után. Ki akarom cserélni benne az olvasó fejet, de a hqvideón 2 fajta van: Bővebben: Link Az enyémre az van írva, hogy kss 213d, itt viszont az egyik típusszámának végén van egy Rbetű, viszont a képük ugyanaz(az írás rajtuk). Mit lejent az az R betű?
Én egyszer jártam úgy egy Sanyo erősítő végfokával, mint te az infra résszel. Hol szólt, hol nem. Néha röcsögött és szakadozott a hang. Szétszedtem, és láttam, hogy a végfok ic lábainál a forrasztások elengedték az ic lábait. Egy újraforrasztás elég volt neki, hogy azóta is tökéletesen működjön.
A kivezetést könnyen megoldhatod, ha ic-s végfok van benne, akkor nézd meg az ic adatlapján, melyik láb a bemenet, és onnan már viheted is a jelet egy kondenzátorral leválasztva. Ha tranyós, akkor kapcsrajz alapján megkeresed a végfok bemenetét, és ugyanaz mint amit az előbb leírtam. Ha nem találsz rajzot róla, akkor még mindig elkezdheted lerajzolni a végfok kapcsrajzát egy papírra. és előbb-utóbb eljutsz a bemenethez.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

valaki tudna segiteni hogy mit mivel kössek össze hogy bekapcsoljon? csak azok a csatlakozok nincsenek bekötve amik a képen sincsenek... (3db csati fent)

Ez nem lego!