Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Akkor ki kell deríteni, hogy miért, és orvosolni.
Esetleg valami hűtést tenni rá. Persze előbb kérdés, hogy melegegedik-e valami, ill. mi az.
Ha az elején simán el tudod lépteni a végéig, akkor mechanikailag valószínű jó.
Viszont keresd meg azt az áramkört (IC vagy tranyó) ami a motor(oka)t hajtja, majd amikor elkezd vacakolni, nézd meg, nem nagyon meleg-e. Persze az is lehet, hogy a vezérlő melegedik.
húúújaj! Akkor ez nem otthon javítható ha azzal van a gond?
Nem, a fejen belül a lencsével is pozicionálnak...mágneses térrel mozgatják..
Egyébként hogy működik pontosan ez a cd olvasó? Az elvi alapjait ismerem, de gyakorlatilag hogy? Van különbség az rw és sima cd olvasás megvalósítás között? Megy a laser optika egy menetes tengelyen, ebben kimerül a pozícionálás?
Szia!
Nem tudom azt még nem néztem, de ha melegedne akkor le is égne nem?? Meg az eleján amikor bekapcsolom el lehet léptetni az utolsó számig is. Ha tengellyel lenne valami, ami a pikét húzza, akkor már először se menne, de egy próbát megér megtisztogatom és megolajozom. Milyen olajjal lenne jó? Van itthon egy kis viszkozitású hidraolika olaj az jó? vagy kifejezetten műszerolaj lenne jó?
Hali!
A fejet léptető motor rendben van? Nem szorul, nem piszkos a tengely, amin a fej mozog? Esetleg Nem melegszik valamelyik motormeghajtó? (IC vagy tranyó (nem tudom melyik van benne))
Nekem a gondom egy SONY mini-hifivel van. Viszonylag régi, még sima audio cd mellett már rw-t is visz.
Azt csinálja, hogy RW-t nem nagyon olvas be. A sima írott és gyári cd-t beolvassa és hibátlanul működik egy darabig. Lehet tekerni, léptetni a számokat. Viszont némi hallgatás után(kb 10-15perc), már nem lépteti a számot meg nem teker, hanem ha megnyomom, megakad és furcsa, ilyen nyöszörgő hangot ad ki, mintha próbálná beolvasni. Ha nem nyúlok hozzá szám közben is megakad egy idő után. Ezt egyébként kb 2 éves kora óta csinálja. Gondoltam megkérdezem, hogy valaki hozzáértő nem tud-e mondani valami okosat. Tettem már bele ilyen tisztító cd-t meg ecsettel is piszkáltam a lencsét. Érdekes, hogy eleinte működik, csak idővel nem. Ha kikapcsolom és állni hagyom utánna megint megy, mintha túlmelegedne valami benne és utánna kihűlne. Ja a többi funkviója, rádió kazetta hibátlan. Valaki segítsen már, úgy szerettem, olyan szépen szólt. Kösz előre is.
Idézet: „Adjál neki tápfeszt” Ha már a tökéletességre utazunk, akkor még annyit megemlítenék, hogy ez a tápfeszre kötősdi akkor lenne igazán jó, ha az IC-vel sorbakötne spkkill mondjuk egy 24V-os izzót...ha az izzó világít, mint állat, akkor az IC halott nagy valószínűséggel.
Szerintem meg ne így elenőrize az ic-t.Adjál neki tápfeszt és ha van dc a kimeneten akkor biztos rossz, bár nem árt a bemeneteket megmérni nem e ott kap dc-t.
spkkill!
Az icket nemlehet kimerni!(vannak kivetelek hogy meglehet saccolni) Tehat teszt nelkul nemtudja senki megmondani jo vagy rossz! Probald ugy,hogy kiszippantod a vegfokot es a vcc-gnd kozott mersz,hogyha sipol(~0,00) akkor az skt99 % hogy roszz! (en mar jartam meg igy! vc-gnd par ohm volt es aztmondam hogy az ic rossz,de uj icvel a darab csak nem mukodott es ugyanannyi ohmos volt,tehat ez csak sacc lessz!) Üdv: Puskas Laszlo
Soundman.Ebben is is STK 042-070 végfok van.
Szerinted meghalt ez is mert akkor nem foglalkozom vele.
A 2N2905 paraméterei:
60V, 0.6A,0.8W Tokozása:TO-39 Nézegesd meg a tranzisztor készletedet és ha ehhez hasonlo paraméterűt találsz az jó lesz szerintem, de azért ird meg, hogy mit akarsz berakni.
Én most javítok egy samsung hifit... STK 042-070 végfok van benne nah ez szállt el.. :yes: Már megrendeltem meg találtam egy szakadt tranyót még... Majd meglátjuk mi lesz belőle... Ha elakadok jelentkezek
Azért mondtam hogy ki szeretném váltani mert a legközelebbi bolt 50km-re van.
Illetve vanm közelebb is de ott még egy eccerű bd tranyót sem kapni.Akkor miből élnek?
Hello.Előszőr is foraszd is ki a tranyát és ha akkor is zárlatos akkor cseréld ki, szerintem nem kell helyetesíteni kapni még 2N2905-őt.Elsőbb állisd helyre a gépet, hogy bekapcsoljon és utána kezdj a végfokkal foglalkozni.
Hy!Van egy Sharp cd-ba 1700 típusú hifi-m.Így rosszan szereztem.
Bekapcsolom és 1-2 másodperc után kikapcsol a következőt írja ki ROTECT.Szétkaptam és van benne egy kapcsoló tranyó 2n2905,rámértem és két láb között mindkét írányban átenged. Ezt mivel tudnám kiváltani és a végfok is meghalt szerintetek.Stk van benne,de az ellenállatokat nem füstölte le ezért szerintem az jó. :yes:
Sziasztok még újvagyok itt és nekem olyan kérdésem lene Hogy van nekem egy PHILIPS Mc11502 tipusu mini hifim az agondom hogy eszt ahifit kaptam nincsen bene trafó és olyan segitség kelene hogy milyen trafó kell bele ebben egy AN7124es IC van bene Egyen áram kell neki vagy váltó ?? E segitséget előre is köszönöm
Akkor rossz volt a sejtésem.Szivesen a segítséget.kösz
Nos ez egy FDAI "márkájú" kondi volt. És a hifi Philips csoda.
Anyit ezért árulj el milyen gyártmányu kondi volt az a 220µF ebben a panasonic csodában(ha jol tudom).
Nos a 6-os lábbal sorbakötött (a kapcs. rajzon 100µF-os) 220µF-os elkó lett zárlatos, de a csere megoldotta a problémát. Mostmár a hifi úgy szól ahogy kell.
Köszönöm a segítséget! További szép estét: titkovics
Nos találtam egy zárlatos 220uf-os kondit, keresek helyette egy jót remélem találok itthon....
Mindkét csatornán ugyan azt csinálja?Itt az adatlap ha segít.
Képek alkatrész és nyák oldalról.
esetleg kép, hogy lássuk, milyen kapcsolás
(az adatlapot nézem, de nem biztos, hogy neked is olyan a kapcsi) |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Szerinted meghalt ez is mert akkor nem foglalkozom vele.
Illetve vanm közelebb is de ott még egy eccerű bd tranyót sem kapni.Akkor miből élnek?
ROTECT.Szétkaptam és van benne egy kapcsoló tranyó 2n2905,rámértem és két láb között mindkét írányban átenged.