Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   9 / 12
(#) bence11111 hozzászólása Júl 1, 2012
(#) suci hozzászólása Feb 23, 2012
Sziasztok
Ha lehetne nekem is küldjétek el.
Előre is kösz.
schulcz69@gmail.com
(#) Nagy József válasza lacu hozzászólására (») Jan 22, 2012
Sziasztok!

Én is megkaphatnám a két könyvet? Elöre is köszönöm.Üdv!

info.jozsefnagy@gmail.com
(#) Jackass válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 23, 2011
Gondoltam hogy csak ügyetlenkedtem. Majdnem jó helyre mentem rá. Köszönöm szépen!
(#) Jackass válasza Jackass hozzászólására (») Feb 22, 2011
Próbálkoztam de nem sikerült. Csak fizetősen lehet ezt?
(#) Jackass válasza VIM hozzászólására (») Feb 18, 2011
Köszönöm szépen!
(#) VIM válasza Jackass hozzászólására (») Feb 18, 2011
Szia! Itt van az a hely ahonnan sok más egyebet is le tudsz tölteni. Ami a mellékelt képen látszik, az az egyik könyv ami erről a témáról szól. A másikat majd a "V" betűnél keresd, mint "Villamos forgógépek tekercselése" c. könyvet és töltsd le magadnak.

A könyv.JPG

(#) Jackass hozzászólása Feb 18, 2011
Üdv!

Ha valakinek megvan a fórum elején tárgyalt motortekercselésről szóló könyv akkor legyen szíves elküldeni az e-mailemre! Hogyan tudom felismerni kimérni DC motor forgorész zárlatát? Köszönöm!
(#) gaben62 válasza lidi hozzászólására (») Feb 9, 2011
Üdv. kétszálassal nem lehet megtekerni.
2xZ-s 0,22mm.sel kell azt tekerni, súlyozottan, de úgy látom a kommutátor is cserére szorul, különben befog égni, a motor gyenge lesz.
(#) tdi75 hozzászólása Feb 9, 2011
Sziasztok! De régen voltam itt. Adódott egy problémám.
Van egy szellőztető ventillátorom, de szerintem egy kicsit alacsony a motor fordulatszáma. Ez egy kocsiban a szellőztetés. Tehát adott hogy csak 12 volt van rendelkezésre hogyan kéne módosítanom a motorom adatait (nemetszámok, huzalátmérő) hogy megnöveljem a fordulatszámot?
(#) delpiero11 válasza pumpa hozzászólására (») Jan 22, 2011
Helló!

Már lehet lényegtelen, de ha megadod a vasmag hosszúságát és belső átmérőjét, lehet tudok segíteni!

Üdv!
(#) lidi hozzászólása Jan 20, 2011
Üdv tekercselők !

Adott két DC kefés kismotor (modellvasút). Az egyik újkorában se nagyon akart forogni, csak melegedett.

A másik jól ment, de teljesen elkopott a kommutátora.
Azt elkezdtem letekercselni, hogy kiismerjem a tekercselés irányát, és menetszámát. 110 metet van 1 tekercsen, és 0.2mm a huzal. (0.25 zománccal mérve, ebből gondolom hogy 0.2 lehet)

A másik motoron azt vettem észre, hogy a kommutátor nem úgy állt a a vas szegmenseihez képest mint a másik, lehet hogy ezért nem működött. Ezt sikerült beforgatnom úgy, mint ahogy a másik, hajdanán működő motoron áll. A kérdésem az lenne, hogy nincs itthon csak 0.1mm es huzal. Próbáljak két szálat összefogni ? Ez a vas hosszabb is mint a másik, erre vajon mennyi menet kellhet ? (Ezt már korábban szétszedtem, és már áttekercseltem egyszer, de csak most tűnt fel a kommutátor elfordulás, szóval már nem tudom mennyi volt a gyári menetszám)
(#) pityesz001 hozzászólása Nov 29, 2010
Helló sziasztok! 25 éves vagyok,
segitséget szeretnék kérni abban hogy villanymotor tekercselő akarok lenni! érdekel nagyon a villamos áram már gyerek korom ota foglalkozom minden félével ami vele kapcsolatos!
mindig iszonyatos pénzeket hagyok ott a tekercselőnél ugyhogy inkább saját magamnak szeretném csinálni
szeretném ha ajánlanátok könyveket, számitásokat ,tippeket amivel eltundok indulni a jó irányban! meg persze milyen dolgok szükségesek ahoz hogy megtudjak tekerni egy motort!
előre is köszönöm!
(#) VIM válasza material hozzászólására (») Júl 8, 2010
Bővebben: Link
Szia!
Itt van minden mi szem-szájnak ingere.
(#) material hozzászólása Júl 8, 2010
Sziasztok!
Eltudnátok nekem is küldeni a könyveket?
(#) pumpa hozzászólása Márc 24, 2010
Sziasztok!
Kaptam egy FF4872-es 1,6KW-os fűnyíró motort, ami szénné volt égve.Szétszedtem a tekercseit, nekem nagyon furcsa a főfázis menetszáma amit leolvastam.
Főfázis:huzalátmérő2x0,6-os Kis tekercs:68-82-76-80 menet.Segédfázis:huzalátmérő 1x0,56 Kis tekercs:102-98. A főfázis mindkét tekercsét töbször is átszámoltam, biztosan ennyi.
Nem tudná valaki megadni a FF4872-es igazi menetszámait?
Üdv: pumpa
(#) generaloszi válasza Flevi hozzászólására (») Márc 13, 2010
hello.sajnos megerositeni nemlehet mert minden motor-önindító gyarilag a makszimumra vanmar betekercselve.ha sikerul is vastagabb drótot beletekercselni akkor is ugyan az az erosseg marad.

de aze sok sikert
(#) generaloszi hozzászólása Márc 12, 2010
hello sziasztok.tekercselo mester vagyok es barmiben segitseget njujtok amiben tudok.forgoreszek aloreszek.

rajzok
bekotesek
stb.
jo munkat
(#) mesza1 hozzászólása Feb 21, 2010
Sziasztok. Akinek van tekercseléshez használható könyve vagy valamien leírása átküldené nekem is? Köszi előre is.
(#) Flevi hozzászólása Feb 17, 2010
Sziasztok! Engem az érdekelen hogy van egy önindítóm és újból kellene tekercselni az állórészét hogy erősebb legyen és ennek érdekében vastagabb drótot hasznaljak vagy több menetet tekerjek? Jelenleg tekercsenként 12 menet 1.2mm átmérőjű drottal van megtekerve. Milyen drótot és menetszámot használjak? A kérdéshez hozzácsatoltam a motornak az adatait és a felepítését.

onindito.JPG

(#) (Felhasználó 35586) hozzászólása Feb 9, 2010
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszát mostmár boldugolok.
(#) gulyi88 válasza (Felhasználó 35586) hozzászólására (») Feb 8, 2010
A könyveket megtalálod lidi jóvoltából ezen a linken

megnyitni pedig ezzel lehet: WinDJview 5.0

5.0.ZIP

(#) VIM válasza (Felhasználó 35586) hozzászólására (») Feb 8, 2010
Szia!
Ezermesterékhez menj fel, és onnan töltsd le a DjVU-t, ott legalább legális és jól működik. Meglátod, nagyon jó kis plugin.Itt mindent megtalálsz és azt töltesz le amit szeretnél, lidinek köszönhetően.
(#) (Felhasználó 35586) válasza gulyi88 hozzászólására (») Feb 8, 2010
Szia!

Lenne 2 kérdésem:
az egyik amit az utolsó oldalra küldtél linket a könyveket mivel lehet megnyitni
másik el tudnád küldeni E-mailben az összes könyvet.

a válaszodat elöre is köszönöm!
(#) lidi válasza sebeszsolt hozzászólására (») Dec 9, 2009
Minek neked könyv ha láthatóan nem szeretsz (vissza)olvasni.
(#) sebeszsolt hozzászólása Dec 9, 2009
Nekem is el tudnátok küldeni ezt a két könyvet?
Előre is köszi!
(#) sebeszsolt válasza delpiero11 hozzászólására (») Dec 9, 2009
Hello! A problémádra a az " agregátor gerjesztése-hogyan" topikban találsz megoldást!
(#) padri986 válasza lidi hozzászólására (») Dec 1, 2009
Köszönöm
(#) lidi válasza padri986 hozzászólására (») Dec 1, 2009
Könyvek/elektronika alatt...
(#) padri986 válasza lidi hozzászólására (») Dec 1, 2009
Szia!
Én akárhogy keresem ne találom a Villamos forgógépek tekercselése című könyvet, mijen néven vagy hol találom meg?
Következő: »»   9 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem