Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Pontosan úgy ahogy Frankye kolléga mondja. Fogsz egy anyát, megreszeled az oldalát, beteszel a pákába egy 7-es vagy 9-es hegyet és rá is kap az ón... Onnantól csak beforrasztod a sarokba és kész... A csavarozandó felületen meg fúrsz egy lyukat, és a rögzítendő felületen keresztüli csavart belecsavarod az anyába
erre én is rájöttem.
de hogyan tovább? a doboz aljára fúrni kell egy lyukat, a csavar átéri a dobozt, és így már csak anyacsavar kell a doboz aljának tartásához?
Nekem is van egy NYÁK dobozom!
Én a Weller pákám tápját dobozoltam be ilyen módon. Az alsó része NYÁK-ból van, a felső része pedig egy hajlított feketére fújt alumínium lemez. Annó olcsó és praktikus megoldás volt, évek óta használom. Ez már sajnos látszik is rajta, mert itt-ott kopik a festék. Idézet: „A csavarozást hogy oldottad meg, úgy hogy ne legyen csúnya? Nem bírtam kivenni a képekből” Ahogy elnéztem, a csavar feje hozzá van forrasztva a doboz falának belső oldalához.
A csavarozást hogy oldottad meg, úgy hogy ne legyen csúnya?
Nem bírtam kivenni a képekből Jah ez sztem nem drága dobozlási módszer. festék ~1000Ft, egyoldalas nem fényérzékeny nyákot meg már fillérekért kapni...Ezenkívűl kell csavar, meg vasfűrész(lap). Jah meg cin.
Egy drága, de felettébb egyedi dobozolási technika:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_33351.html?highlight=1#33351
Üdwözletem!
ezt a topicot azért nyitottam h a kezdőknek segítségére legyenek más tapasztalatai ill. technikái az elkészült elektronikus kütyük dobozolásával kapcsolatban. pl.: milyen fúró hegyeket kell használni a lyukak kifúrásához különböző formájú, méretű anyagokba például alumínium lemezbe. ti miket használtok a dobozok megmunkálásához? lehet szó akár felcimkézésről, rész egységek ideális elrendezéséről a dobozban, bizonyos részek megfelelő leárnyékolása (pl.: eléerősítő), távtartók felfogatása stb. vagyis mi kell a kezdőnek ahoz h szépen dobozolhassa be az elkészült műveket? készségesen várom az építő jellegű hozzászólásokat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |