Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   97 / 97
(#) Zsika válasza zacc hozzászólására (») Dec 26, 2009
Hello. Szerintem nem kell szenzor, mert a páka belső hőelemét használja, mint ahogy a kapcsolási rajzon is látható. Az LM 358-hoz kapcsolódik majd( ha jól látom).
(#) zacc hozzászólása Dec 26, 2009
Szia.
Én csak azt nem értem hogy milyen szenzorral olvasod ki a hőt. És hogy azt hogy teszed be a pákába.
(#) Dempsey hozzászólása Dec 26, 2009
Sziasztok!

Már alig várom a cikket !
(#) klemo86 válasza vzoole hozzászólására (») Dec 26, 2009
Nagyon aranyfalat, nekem határozottan tetszik! Így elsőre nem találok rajta semmi kivetnivalót Már csak egy "szivattyús" ónszippantót (meg egy hőlégfúvós részt) kell hozzáapplikálni, és maga lenne a tökély
(#) vzoole hozzászólása Dec 26, 2009
Mikrokontroller:
A kapcsolás „agya” egy ATTINY26. Minden meg van benne, ami kell egy forrasztó állomáshoz:
-ADC konverter
-Megszakítás láb (encoder miatt)
-PWM kimenet

Ennél csak a megfelelő táp szűrését kellet megoldani, majd rákötni a perifériákat.

mcu_sch.gif

Táp rész:
Az áramkör 24V váltóáramot fogad.
A digitális részhez az 5 Voltot egy Step-Down konverter IC állítja elő.
Kapcsoló üzemben minimális hő keletkezik.

Azért nem elég egy sima 7805 táp IC, mert ha egyenirányítjuk a bemenő 24 Voltot, akkor 33,3 Voltot kapunk (24*gyök2-0,6=33,3).
Ekkor 28,3 Voltot kellene eldisszipálnia (33,3-5=28,3), ami azért már tudna fűteni.

táp_sch.gif

Elsőként csatolom a teljes kapcsolási rajzot, amit majd részletezek.
Ezt a topikot a digitálisan, főként mikrokontrollerrel működő forrasztóállomásoknak nyitottam.

Céljai az általános eszmecsere mind szoftveres, mind hardveres témában.

Továbbá itt szeretném bemutatni az általam készített állomást, hogy mire cikk lesz belőle, már kinője a gyerekbetegségit.
Következő: »»   97 / 97
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem