Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hello. Szerintem nem kell szenzor, mert a páka belső hőelemét használja, mint ahogy a kapcsolási rajzon is látható. Az LM 358-hoz kapcsolódik majd( ha jól látom).
Szia.
Én csak azt nem értem hogy milyen szenzorral olvasod ki a hőt. És hogy azt hogy teszed be a pákába.
Nagyon aranyfalat, nekem határozottan tetszik! Így elsőre nem találok rajta semmi kivetnivalót
Már csak egy "szivattyús" ónszippantót (meg egy hőlégfúvós részt) kell hozzáapplikálni, és maga lenne a tökély
Mikrokontroller:
A kapcsolás „agya” egy ATTINY26. Minden meg van benne, ami kell egy forrasztó állomáshoz: -ADC konverter -Megszakítás láb (encoder miatt) -PWM kimenet Ennél csak a megfelelő táp szűrését kellet megoldani, majd rákötni a perifériákat.
Táp rész:
Az áramkör 24V váltóáramot fogad. A digitális részhez az 5 Voltot egy Step-Down konverter IC állítja elő. Kapcsoló üzemben minimális hő keletkezik. Azért nem elég egy sima 7805 táp IC, mert ha egyenirányítjuk a bemenő 24 Voltot, akkor 33,3 Voltot kapunk (24*gyök2-0,6=33,3). Ekkor 28,3 Voltot kellene eldisszipálnia (33,3-5=28,3), ami azért már tudna fűteni.
Elsőként csatolom a teljes kapcsolási rajzot, amit majd részletezek.
Ezt a topikot a digitálisan, főként mikrokontrollerrel működő forrasztóállomásoknak nyitottam.
Céljai az általános eszmecsere mind szoftveres, mind hardveres témában. Továbbá itt szeretném bemutatni az általam készített állomást, hogy mire cikk lesz belőle, már kinője a gyerekbetegségit. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

!
Már csak egy "szivattyús" ónszippantót (meg egy hőlégfúvós részt) kell hozzáapplikálni, és maga lenne a tökély