Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Indukciós főzőlap,sütő bekötése, kábelek kiépítése
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Joe_001 válasza palako hozzászólására (») Szept 19, 2020 /
 
Szia! két dolog.
A sütőt errefelé 5x2,5-el kötjük, (Német, Holland vidék), és 16 A 4P biztivel. (Barna, kék, fekete, szürke sorrend a biztin. a Barna, és a fekete fázist, a kék és a szürke nullát kap. a színeket átjelöljük.) A 3x 2,5 az szűken elég, Van rá spéci alj, (Perilex a neve)a Német azzal szerelve adja el, a sütőt, csak be kell dugni.)
A másik nem írtad, le a búgás jellegét. A hálózati 50 Hz-re gondolsz? Ez lehet akár a zavarszűrő tekercs lazasága miatt, ha magasabb a freki, akkor a kapcsoló üzemű trafójának van hasonló hibája. mindkettő szakszerű javítása a tekercs műgyantával kiöntésével történik. Bár anno a Gelkás raktárosunk ilyen ciripelős hibát CRT tv-ben fogpiszkálóval javított meg a sorkimenő tekercsén. Mindenesetre garis a hiba, én visszavinném, 72 órában, ha belefér az időbe , és kipróbálva hoznék el másikat.
(#) palako válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 19, 2020 /
 
Szia! 50Hz-es búgásnak tűnik és csak az alsó fűtőbetét csinálja. A kézikönyv szerint 3x1.5 min keresztmetszet kell neki, ebből gondoltam, hogy talán a vezetékezéssel nem lehet gond. Mindenesetre én is azt gondolom, hogy gariztatni kéne, de elég macerának tűnik kibontani a helyéről és visszavinni. 72 órán sajnos már nagyon túl van, sokat idő volt, mire minden körülmény készenállt a beépítésre.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2020
(#) Joe_001 válasza palako hozzászólására (») Szept 19, 2020 /
 
A vezeték elég. ...Most. Persze, ha nem bővítesz. Én csak elmondtam, itt hogyan kábelezzük, ezért csináljuk 5x2,5-vel, mert még a ler árama is ezen jöhet. Erről ennyit.
Látom nyomoztál egy kicsit. (Gariban nem megy a javítás esetleg?) Konretizálni kellene a búgó egységet. Megbálnám szétszedni a belét ameddig takarításig engedi. beindítanám, búg e még, ha igen merre felé.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2020
(#) palako válasza Joe_001 hozzászólására (») Szept 19, 2020 /
 
Köszi egyébként a vezetékelési infót, hasznos lehet még a jövőben, főleg a dugalj, most fixre van kötve, de lehet, hogy áttérek dugaljra, főleg ha ennyiszer kell kiszedni, hehe. Bővíteni nem nagyon fogok, nincs is több áramom.
Hétfőn valószínűleg megpróbálom elérni a szervízt, hogy mondjanak valamit, tartok tőle, hogy egyszerű "ez ilyen" lesz a válasz.
Holnap, ha lesz időm, kiszedem és beindítom a műhelyasztalon, hogy ahogy írtad, nyomozzak még egy kicsit, hogy mi ez a búgás. Nehéz megmondani pontosan honnan jön így, mert búg az egész alsószekrény-rendszer. Közben megmértem spektrum analizáror appal a búgást és úgy látom 100Hz a domináns frekvencia. Ha jól emlékszem, van valami karbantartáshoz levehető takarólemez, majd az alá bekukkantok legalább.
Más: érdekes dolgokat olvastam a neten, vannak akik esküsznek arra, hogy némelyik fűtőbetét újkorában búg, de később, ha párszor pár órát már ment vörösizzáson, akkor beáll és valamennyire elmúlik.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem