Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kávéfőzőgép hiba
 
Témaindító: patexati, idő: Nov 3, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   48 / 72
(#) qwert007 hozzászólása Nov 9, 2020 /
 
Sziasztok.
Adott egy Siemens EQ.5 analóg kávégép ami szervíz program futása közben a tejhabosító tisztítása közben megáll és mind a 6 lámpa villog. Mi a hiba és hogyan lehet elhárítani? Üdv
(#) Péter75 hozzászólása Nov 29, 2020 /
 
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni abban. Van egy Saeco Odea Giro Plus kávégépem.
Bekapcsolom egy kicsit meg mozgatja a mehanikát mozgató motort és utána ki gyullad a piros felkiáltó jel. ki mértem az össze rid relét, milltakot, hő ellenállást. Fűtőbetét jó melegszik.
Végleges meghibásodás előtt néha villogót a piros felkiáltó jel. rendszertelenül mind ha valahol kontakt hiba lenne. És a pont nem villant fel simán be indult.
Vízszint érzékelőt nem tudom le elellenőrizni. Meg a csapét sem.
Valami tipp hogy mi mehetett tönkre benne?
Előre is köszi!
(#) Joe_001 válasza Péter75 hozzászólására (») Nov 29, 2020 /
 
A víz érzékelője egy reed(ridnek írva) érzékelő. A tartályban lévő mozgó mágnes kapcsolja. A víz emeli fel, és akkor kapcsol át. A) mágnessel közelítve a reedhez annak váltania kell. B) A mágnest meg egy varrótűvel...
(#) kávészem válasza Péter75 hozzászólására (») Nov 29, 2020 / 1
 
Szia!1 A vízérzékelő egy kapacitív szenzor. 3 csatlakozása van. A csatlakozó felől nézve, baloldalt a gnd, középen a táp: +5v, jobboldali a kimenet, ami nyitott kollektoros. Ha érzi a vizet, ezt a pontot gnd-re kapcsolja. A próbához húzd le a csatlakozót a szenzorról, és a lógó csatlakozón egy 100 ohmos ellenállással érintsd össze a GND és a kimeneti pontot . HA emiatt világított a felkiáltójel, akkor elalszik. 2 A vízcsap pozícióérzékelőjén 3 darab HALL-ic, és négy ellenállás van. A kiválasztott pozíciótól függ a kimeneti csatlakozó feszültsége. A panelnak 3 csatlakozása van: GND, táp:+5v, kimenet. A GND-hez mérve a kimeneti feszültség a vízcsap középső,zárt állásában: 0,45v körül. Vízcső felé nyitva: 2v körül. Tejszigetfelé nyitva (ennél a tipusnál nem használt funkció): 3,41v körüli. Mindkét panel hajlamos beázásból fakadó meghibásodásra.Üdv,sok sikert.
(#) Péter75 válasza Joe_001 hozzászólására (») Nov 29, 2020 /
 
Ilyen van benne. Mágnes nincs sehol a tartályon
(#) kendre256 válasza Péter75 hozzászólására (») Nov 29, 2020 /
 
Kapacitív érzékelő, ahogy kávészem írta. Ez a házon belül, a víztartály (és ha ki van építve, akkor a maradékvíz tartály) mellett van. Ha a víztartály szintje alacsony (vagy a maradék víz tartály megtelt) akkor gyullad ki a felkiáltójel (és folyamatosan világít). A maradék víz tartálynál az Odea Go plus-ban nem tudom van-e. Nekem Talea Giro van, abba utólag építettem bele.
(#) Péter75 válasza kávészem hozzászólására (») Nov 29, 2020 /
 
Köszönöm!!!
(#) kendre256 válasza Péter75 hozzászólására (») Nov 29, 2020 /
 
Ha nincs hozzá szervizkönyved itt találsz.
(#) Péter75 válasza kávészem hozzászólására (») Nov 29, 2020 /
 
Vízszint érzékelőre nincs rá írva a kimenetek. Ebbe tudnál még segíteni?
(#) Péter75 válasza kávészem hozzászólására (») Nov 29, 2020 /
 
Bocsi le írtad. Köszönöm szépen!!! Víz érzékelő a rossz
(#) aramis hozzászólása Dec 6, 2020 /
 
Sziasztok! a képen látható motor egy jura kávéfőző motorja. Lehet az hogy ez egy 230 voltos egyenáramú ?

motor.png
    
(#) aramis hozzászólása Dec 6, 2020 /
 
Sziasztok! Az előbbi motor kávéőrlő de mértem a hozzá menő vezetéken csak 12 v egyenáram van. az nem tudja elindítani.Kiszerelve egy 18v egyenáram már elindítja. Mi lehet az oka.?

motor.png
    
(#) kávészem válasza aramis hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Szia! Igen, ez egy 230v-os egyenáramú motor. A gépben általában négy különálló diódából összerakott graetz van, és egy 6 amperos triac kapcsolja. Illetve a motorral sorbakötve egy pár ohmos védőellenállás, is van. A Jurában MOV, a Saeco gépekben 4.7 ohm, az indítási áramlökés csökkentésére. Üdv.
(#) aramis válasza kávészem hozzászólására (») Dec 6, 2020 /
 
Ilyen triak hol kaphat? vagy helyettesítő?
(#) aramis hozzászólása Dec 6, 2020 /
 
BT808
(#) lacccci hozzászólása Dec 9, 2020 /
 
Sziasztok! Másfél éve vettünk egy felújított Jura Impressa E75-öt, ami idén már kétszer lett szervizelve, mivel alul (csepptálca alatt is!) összevizelte magát és leverdeste a FI relét.
Egy ideig jó volt, de most most megint lecsapkodja a FI-t: bekapcsolom, felfűt, öblítés, kávéfőzés és jobb esetben főzés utáni öblítést követően, rosszabb esetben kávéfőzés legvégén veri le, ha nem húzom ki hamarabb a konnektorból.
Befotóztam: egyetlen vízcsepp jelent meg a kazánnál, illetve utána lent egy.
Merre keressem a hibát? Mi lehet az ok?

jura-víz.jpg
    
(#) kávészem válasza lacccci hozzászólására (») Dec 9, 2020 / 1
 
Szia! Szinte 100 százalék hogy a kazánból kifolyó (csöpögő) víz ráfolyik a fűtés csatlakozóra, és ezért veri a FI-relét. Van ott a kazán alatt vízfolyásnyom rendesen... Még a leeresztőszelep csatlakozóját is vedd szemügyre! Oda is meg a földvezeték. Egy kazán most 11-14ezerft. A gép meg kb 14-16 éves. Esetleg ha szét tudod szedni a kazánt, tömítéscserével orvosolható. De "hál istennek" vascsavarokkal van az alumínium kazán összefogatva. Sok sikert, üdv.
(#) aramis válasza llaci56 hozzászólására (») Dec 10, 2020 /
 
Szia! Megtudnád mondani miért nem kapcsol a daráló motor? Jura kávéfőzőgép.
(#) lacccci válasza kávészem hozzászólására (») Dec 10, 2020 /
 
Több mint valószínű, hogy igazad lészen, mivel már cserélve lett a kazánszelep (tavaly) és a gőzcsap (nyáron). Az a furcsa, hogy csere után jó volt egy jódarabig mind a kétszer...
(#) aramis hozzászólása Dec 12, 2020 /
 
Sziasztok! Valaki megtudná mondani hogyan lehet megszüntetni a víz csöpögést a víz tartály alatt JURA Kávéfőző gép. Kis gumigyűrű van alatta de hiába tisztítottam ki továbbra is csöpög.
üdv
(#) aramis válasza kávészem hozzászólására (») Dec 12, 2020 /
 
Sikerült a triak btb08 kicserélve működik van motor is jó lett köszönöm
(#) péter71 hozzászólása Dec 13, 2020 /
 
Sziasztok. Saeco Odea bojler eldugulva. A csőcsonkra szilikon cső, belenyomtam vízkőoldót. Egy darabig pezsgett, aztán semmi. Azt hittem kiszedte a ízkövet,de nem. Minkét irányból benyomtam neki a vízkőoldót, de semmi. Már több órája áll a spirál elején az anyag. Persze cserélem a vízkóoldót közben. Már sósavval is próbáltam, de nem szedi ki. Mivel tudnám kitisztítani? Másik probléma,egy kapszulás gép, amiben a cső tele van barna trutyival, és gyomorforgatóan büdös.Vízkő nincs sehol. Mivel tudom kifertőtleníteni? Előre is köszönöm, ha valaki tud valamit ajánlani.
(#) Tomi111 válasza péter71 hozzászólására (») Dec 13, 2020 /
 
Nekem nemrég egy eldugult kávéfőző kazánt kompresszorral sikerült kitisztítani, ill. annyira átfújni, hogy utána a vízkőoldó már átfolyt. Ahogy csináltad, vízkőoldó bele, majd hol az egyik, hol a másik végéről hirtelen rá a nyomás fújatópisztollyal. 7-8 bar, amit a kompresszor tudott. Közben fel is fűtöttem a kazánt is és egyszer csak megindult.
(#) péter71 válasza Tomi111 hozzászólására (») Dec 14, 2020 /
 
Szia. Sikerült. Sósav, nyomás alatt tartva párszor, és megindult.
(#) aramis hozzászólása Dec 21, 2020 /
 
Sziasztok! Tudna valaki segíteni Jura m30 kávéfőzőgép víz pumpa hány volton működik egy kapcsolási rajzon látható .lehetséges nem működik vagy csak egy mérő lehet.
A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2020
(#) JZoli válasza aramis hozzászólására (») Dec 21, 2020 /
 
A rajz alapján 230V-ról megy, amit az X4-es triak kapcsol.
(#) vargaf válasza JZoli hozzászólására (») Dec 21, 2020 /
 
Az X4 az a viz fűtést kapcsolja, a z X3 kapcsolja a pumpát.
(#) JZoli válasza vargaf hozzászólására (») Dec 22, 2020 /
 
Igazad van! A víz felirat zavart meg.
(#) reno006 hozzászólása Dec 29, 2020 /
 
Sziasztok! Lenne egy Krups ea80 as kávéfőzöm amit vettem használtan, és az lenne a problémája hogy nagyon kevés kávét darál le . Kb 3másodpercig darál és utána le főzi
(#) img hozzászólása Jan 5, 2021 /
 
Sziasztok!

Próbálok diagnosztizálni egy Tschibo Cafissimo Classic-ot, hogy mire készüljek (0 tapasztalatom van a témában): a bedugás pillanatától kezdve áramtalanításig ezt a hangot adja (A kompresszor lenne?), vizet nem szív, a jelzőfények nem gyulladnak ki rajta. Előző nap még ment, a tulaj mindig áramtalanítja éjszakára. Szétszedve annyit látok, hogy a vezérlő panel nagyon be van építve, csak a fém váz teljes lebontásával lehet hozzáférni (ha csak nincs valami trükkje), a gombok paneljét kivettem és kimértem, hátha elkoszolódott vagy szakadt, de rendben lévőnek tűnik. Minden ötletet szívesen fogadok, előre is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
Következő: »»   48 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem