Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keltető tojásforgató
 
Témaindító: anyadat, idő: Feb 22, 2011
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) otto54 válasza dörmi hozzászólására (») Máj 4, 2011 /
 
Szia!
Köszi az infót!
Az én elektronikám még csak papíron létezik,de szeretném úgy előkészíteni,hogy megépítés esetén ne kelljen utólagosan módosítgatni.
Ottó
(#) gais hozzászólása Dec 18, 2011 1 /
 
Sziasztok!
Nem találtam ilyesmit.Van egy a képelen látható elektronikám,amit szeretnék úgy használni,hogy megadott időben kapcsolja az egyik mágneskapcsolót,majd azonos idő múlva egy másikat.Az idő 60-120 perc kellene.A mágneskapcsolók egy motort indítanának.Kérdés,hogy lehet e ezeket a paramétereket elérni egy ilyen elektronikánál?

Esetleg tud segíteni valaki,egy olyan kapcsolás elkészítésében,ami erre képes?

Köszönöm!
(#) Stefan válasza gais hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Egyszerűbb ha építesz egyet, nagyon sok időzítő kapcsolás van itt is a "kapcsolások" között. Persze kell hozzá valamilyen mikrokontroller amit fel kell programozni.
(#) pucuka válasza gais hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Neked a leírtak alapján két időzítőre van szükséged, aminek az időzítése egymás után van. Amit kiszedtél a mikróból, az egy jó időzítő, de csak egy. Ha megnéznéd az időzítős topikot, (ahová a témád is való) ott találhatsz akár kész megoldást is.
(#) gais hozzászólása Dec 18, 2011 /
 
Köszönöm a gyors választ mindkettőtöknek.Megnéztem az időzítős topikot.Eddíg a képen látható kapcsolás látta el a feladatot.A relét egy egyszerű konektorba dugható időzítő látta el.X időt húzva tartotta a relét,X időt meg elengedve.A végállás kapcsolók meg bontják az áramkört és megáll./keltetőgép,keltetőtálca forgatás/
Csak a hálózathoz csatlakoztatható távolkeleti időzítőt szerettem volna kiváltani,az a gyenge láncszem.

Üdv!

kapcs.JPG
    
(#) kaqkk válasza gais hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Azt írod "60 -120 perc " ez folyamatosan állítható legyen vagy csak ez a két érték legyen kiválasztható ?
(#) gais válasza (») Dec 18, 2011 /
 
Köszönöm a kiigazítást!A HE fórum az első hely ebben a nagy világban ahol elég azt keresni,amit találni akarunk!Nem hittem volna,hogy létezik ilyen .
Tényleg köszi!
(#) gais válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Helló!
Nem szentírás az idő.Ki így,ki úgy gondolja.Én az egy óránál kevesebbet nem tartom szükségesnek,ezért ez az alsó határ.A felső meg,mindenkinél tapasztalat eredménye.A hevenyészett rajzomon látható kapcsolás is ment eddíg,csak gondoltam jön a tél,ráérek,miért ne.
De visszaolvasva,látom mások is a T.gazdaságos időzítőt használják.A mikróalkatrész meg a múltheti javítás maradéka,innen az ötlet.
Azért köszi!
(#) gais hozzászólása Dec 18, 2011 /
 
Persze a lényeg kimaradt!Idő beosztás elég 60,90,120,....720,azaz fél óránként az első órától,fél napig,hogy több fajt tojás keltetési igényét kiszolgálhassa.
(#) dörmi válasza gais hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Szia!
Itt van az enyém,ez 0-4h-ig állítható.
Bármikor megállítható a forgatás és bármikor elindíthatód a forgatást másik irányba. Nálam a tálcák előre és hátra buknak 90 fokban. Ezért jó ha bármikor eltudom indítani a forgatást,mert ha éppen hátul van akkor meg kéne várni míg átbukik előre. Az esti hűtésnél cserélni szoktam a tálcák helyét.
Üdv.Dörmi
(#) gais válasza dörmi hozzászólására (») Dec 18, 2011 /
 
Szia!
Köszi szépen a kapcsolást,az én tálcáim is így működnek.Jó a megoldás,hogy visszaforduljanak,ha kell.
Különösen akkor lesz hasznos,ha elkészül tavaszra az új ötletem.Egy nagy fagyasztóláda,amiben két oszlopban 4-4 tálca mozog szinkronban.
Remélhetőéeg működőképes lesz és feltehetem a képeket,ide is.
Üdv!
(#) Apucika25 válasza dörmi hozzászólására (») Márc 12, 2012 /
 
Szia Dörmi.Legyszives le tudnád fényképezni hogyan is néz ki a dolog élöben?
(#) dörmi válasza Apucika25 hozzászólására (») Márc 13, 2012 /
 
Szia!
Van egy pár darab képem, a régebbi gépemről.A mostaniról csak hétvégén lesz időm képet készíteni. Az is ezen az elven van meg csinálva.
(#) frázis válasza dörmi hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Nekem ez a fordító nagyon szimpatikus, meg mondanád, hogy ez milyen motor? Netán autó ajtóablak emelő motor? Ha nem, akkor véleményed szerint autó ajtóablak emelő motor megfelelne? Esetleg nyomtató motor is jó hozzá? Köszönöm az ötletet.
(#) frázis válasza zamatőr hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Hogy ne kelljen rajzolgatnom és abban nem vagyok nagyon profi, nincs meg véletlenül a panel terv? Ha, lehetne, nagyon szeretném. Köszönöm.
(#) dörmi válasza frázis hozzászólására (») Márc 29, 2012 /
 
Szia!
Ez egy Lada ablaktörlő motor. Ebben a formában, 250db tyúk tojást forgat nálam.
Sajnálom, nem volt még dolgom ablakemelő motorral,így nem tudom mit tudhat. Kevesebb tojással valószínű hogy megbirkózna. De, függ a tálcák szélességétől is.
(#) frázis válasza dörmi hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Köszönöm a válaszod.
(#) Mekkmester válasza dörmi hozzászólására (») Dec 30, 2012 /
 
Szia!
Ezt szeretném megépíteni, hasonló célra. A reléről tudnál valamit mondani (típus, kapcsolás módja stb)?
Köszönettel: Mekkmester
(#) dörmi válasza Mekkmester hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Szia!

A relé típusa, VB12STBU-E.
Bővebben: Link
Sajnálom, de a kapcsolásról nem igen tudok mondani semmit azon kívül amit leírtam.
(#) Mahesza válasza dörmi hozzászólására (») Ápr 25, 2013 /
 
Érdeklődnék ******? Aki igen, kérem írjon a *****@***** -ra! Előre is köszönöm!

A topicban tilos hirdetni! Az e-mail címednek az adatlapodon van a helye.
A hozzászólás módosítva: Ápr 25, 2013
(#) ferabmx15 hozzászólása Ápr 10, 2016 /
 
Sziasztok!
van itt aki vállal forgató elektronika megépítését? egy kocsi ablaktörlő motort gondoltam a fórgató motornak. tud valaki segíteni?
(#) IQNUKU válasza ferabmx15 hozzászólására (») Ápr 10, 2016 /
 
Szia!

Keress magánban. Szívesen segítek!
Az e-mail címem az adatlapomon.
(#) totyataxi hozzászólása Jan 30, 2018 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Régi téma, új probléma... Esetemben adott egy konkrét vezérlő mely elvégzi a motor jobb és bal irányú forgatást és adott egy motor ami gyakorlatilag a mikrosütőkben is fellelhető tányérforgató. Kutakodtam kicsit a neten és találtam hasonszőrű motort ami 3-4 kivezetéssel rendelkezik, egyszerűen vezetékek összekötnek és biztosított a motor cw/ccw irány kapcsolása. Esetemben viszont 2 kivezetés található a gyári "pici, occó" forgatómű motorján. Gondoltam két kapcsoló relé bekötésére amivel talán meg tudnám oldani a polaritások váltását de elektronikai és alkatrész ismeretem igencsak hiányos. Abban kérném a szakemberek segítségét, hogy a pirossal jelzett bekötés helyére milyen megoldást javasolnának a két eszköz összekötésére, hogy az egyszerűen és megbízhatóan tudjon működni lehetőleg minél kevesebb alkatrész felhasználásával, hogy egy magamfajta láma is össze tudja kötni. Kapcsoló, relé, leírás, rajz esetleg pontos tipusú alkatrész... Minden segítséget előre is köszönök!
(#) zolika60 válasza totyataxi hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Az a motor nem lesz jó. A forgásiránya nem változik a bekötéstől, és ha nincs benne mechanikus retesz akkor véletlenszerű merre indul el. A mikróban a tányérnak ugyanis mindegy merre forog.
(#) zamatőr válasza totyataxi hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Bővebben: Link Mindenképpen ajánlott a keltetőn kívül dobozba szerelni a fordítóművet . A rajz alapján megcsinálod a szerkezetet bekötöd a végállásokat és egy tolórúd fogja végezni a tálca fordítást. A tengelyt meghosszabbítva bedugod a keltetőbe és oda teszed a második tárcsát vagy csak kart a toló rúddal. A motor forgásiránya lényegtelen , a tárcsán a bemarást úgy készítsd el ,hogy mindkét irányú fordulásnál könnyen menjen.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018

forgató.jpg
    
(#) totyataxi hozzászólása Jan 30, 2018 /
 
Köszönöm szépen
(#) Remci hozzászólása Ápr 14, 2018 /
 
Sziasztok!

Nem ismeri valaki véletlenül ezt a fordítóművet? Volt rajta egy papír,de annyira elmosódott a tinta,hogy olvashatatlan. Egy PIC 16F88-I/P a lelke, ami egy TLP3043 optotriakon keresztül meghajt egy 230v-os tányérforgató motort. Volt benne egy rossz kondi, azt cseréltem.A PIC betáp lábain megvan az 5,2v .Bekapcsoláskor a motor fordul kb 10 fokot és megáll. Arra lennék kíváncsi,hogy hogy kell ennek működnie? PIC-et nem tudok se olvasni,se égetni, ezért a programjába bele se tudok nézni. Bármilyen infót szívesen fogadok.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2018
(#) winetou válasza Remci hozzászólására (») Ápr 14, 2018 / 1
 
Ezt a tipust nem ismerem, de hasonlóval volt már dolgom, és az úgy működött, hogy bizonyos időnként kapott egy kis időre áramot, és ilyenkor fordult egy kicsit, igy hozva létre egy lassú, de állandó mozgatást a tojások számára. Lehet ez is ilyen és nincs baja a vezérlésnek. Próbáld megfigyelni nem fordul-e időnként még 10 fokokat.
(#) Remci válasza winetou hozzászólására (») Ápr 14, 2018 /
 
Úgy néz ki hogy igazad van. Volt benne egy rossz kondi és nem kapott tápfeszültséget az áramkör. Kicseréltem és így már megvan a tápfeszültség. Bekapcsoltam és tényleg, bizonyos idő közönként fordul kb 10 fokot. Akkor tehát ennek így kell működnie. Egy ismerősöm hozta hogy nézzem meg, de nem az övé,hanem egy munkatársáé. Így nem is tudott róla információval szolgálni. Köszi.
(#) Inhouse válasza Remci hozzászólására (») Ápr 16, 2018 /
 
Ez nagyon hasonló...mármint a funkció és az idő intervallum, sokat kell mellette állni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2018
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem