Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kerti napelemes lámpa átalakítása
 
Témaindító: Krisz015, idő: Jún 22, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) erbe válasza botond415 hozzászólására (») Aug 24, 2016 /
 
Nem ártana, ha a napelem pontos adatait is közölnéd. A napelem mindig a besugárzással (napfénnyel) azonos áramot ad le. Attól, hogy te világosnak látod, még lehet, hogy kevés a töltéshez.
Ne csodálkozz, ha hiányos adatokra furcsa válaszokat kapsz!
(#) Goldman hozzászólása Júl 20, 2018 /
 
Sziasztok! segitséget szeretnék kérni,: vettem pár db. mozgás-érzékelős szolár lámpát, de túl sok a világítás bekapcsolt ideje, le szeretném csökkenteni. Próbálkoztam vele egy-két ellenállás csökkentésével, de semmi változás, sajna kicsit bonyi az elektronika úgyhogy kellene egy rajz.
Ebben tudna segíteni valaki? Köszönöm.
(#) Gafly válasza Goldman hozzászólására (») Júl 20, 2018 /
 
Az elektronikáról is kapunk képet?
(#) erbe hozzászólása Dec 31, 2018 /
 
Egy gyerekjáték (dísz) került hozzám az unokámtól. "-Nem működik." Ami benne van, elrettentő.
A képeken látható, hogy mérete alapján akár AA akku is elférne benne, erre beleraktak egy 1/3AAA akkut. Persze a pótlás csupán kétszer annyiba kerülne, mint AA akkuból és majdnem annyiba, mint a játék teljes ára. Kis fúrás-faragás árán belefért egy használt AAA akku (hordozható vezetékes telefonból). Igaz, a kapacitása ~70 mAh, de legalább működik. Ezután meg már könnyű lesz cserélni. Ilyenből akad még néhány. Bár 5-6 éve ott hányódtak töltés nélkül.
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
(#) olcsiii hozzászólása Ápr 19, 2019 /
 
Sziasztok! Adott egy egyszerű napelemes, mozgásérzékelős, alkonykapcsolós lámpa. Napsütéses időben is max 1 órát működik, viszont szeretném, ha tovább bírná, így arra gondoltam, hogy egy állíthatós hálózati adaptert kötnék rá, gyakorlatilag kiiktatva ezzel az akksiját és a napelemes részt. Elméletben működik a dolog, vagy hagyjam a fenébe? És ha működik, akkor csak annyi, hogy az akksiból kijövőre rákötöm az adaptert? Köszi előre is
(#) Barret válasza olcsiii hozzászólására (») Ápr 19, 2019 /
 
Szia! Én bekötném az akku helyére,és lekötném róla a napelemet.Így működnie kell.Hasonló feszültségű tápegység kell,mint az akku.Inkább kicsivel alatta legyen a feszültség.
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu