Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1706 / 1706
(#) gg630504 válasza Alkotó hozzászólására (») Vas, 10:13 /

Monitor jobb aljánál van kézi és kétlapátos billentyű, talán azok lesznek
(#) majkimester válasza sdrlab hozzászólására (») Vas, 10:21 / 1

Kívülről nagyon tetszetős, esetleg a belsejéről is tennél fel képet?
(#) Udvari Zsombor válasza vorosj hozzászólására (») Vas, 11:08 /

Hiányolom róla a kontrolleren szokásos gombokat: 4 akció gomb és a két hátsó "shoulder button".
Mit csinálnak a kontroller hátuljából kiálló kapcsolók? Vagy azok az általam hiányolt gombok?
(#) lazsi válasza vorosj hozzászólására (») Vas, 12:58 /

Ezért igazából két csillagot adtam volna: 1-et a cuccért és 1 másikat a 12 éves unoka bevonásáért!

A továbbfejlesztést én inkább egy BT -> USB átalakítóval intézném... Ez a cucc maradna ilyen vezetéknélküli. Az átalakító pedig további felhasználási lehetőségeket és tanulási alkalmat adna az unokának.
(#) vorosj válasza Alkotó hozzászólására (») Vas, 14:12 /

1. A homlokán kapcsolókat látok, de ide inkább nyomógombokat várnék. Nem zavaró így a használat?
2. Az én régi (vezetékes) játékvezérlőmön még van egy csomó egyéb gomb is, amik nélkül a használatot el se tudom képzelni (élet, fegyverváltás, pajzsváltás, turbó, gugol, ugrik, oldalaz, stb.) Nem hiányoznak ezek a funkciók?

Bár joystick-nek neveztem (mert így ismeri fel a Win11) ez másra való: RC repülésszimulátorok kezelésére. Így nem a játékvezérlőkre hasonlít, hanem az RC (rádió távirányítású) repülőgépmodell és quadkopter távvezérlőkre.

Pont olyan, mint amivel modellrepülőket, drónokat, helikopter modelleket vezetünk. Ez is a szimulátorok célja, a valódi modell összetörése nélkül lehet gyakorolni a vezetést, persze jó szórakozás is.
Játékvezérlőben a nyomógombok nagyon fontosak, RC távirányítóban nem igazán. Itt elsődlegesek a nagyon precízen működő karok, jóval finomabban működnek, mint egy játékvezérlőn, a kapcsolók pedig olyan funkciókat vezérelnek, mint pl. a futómű behúzása, ívelőlap és féklap állása, helikopterben a motor beindítása.
(#) Alkotó válasza vorosj hozzászólására (») Vas, 14:16 /

Köszönöm, így már értem a konstrukciót.
(#) soos csaba hozzászólása Vas, 19:16 / 12

Műterhelés

Sziasztok!

Ma készen lettem teljesen a Műterhelésemmel amihez ITT kerestem rajzot, és elég nehezen tudtam dönteni, mig csak a PIC12F675-ös mikrokontroller mellet döntöttem.

Nagyon szépen köszönöm a segitséget kaqkk fórumtársnak, nagyon sokat segitett az áramkör finomitásában, és ő irta meg nekem a programot is a PIC-be.

A műterhelés ugy van ki alakitva hogy 2Ω-os blokkokat alakitottam ki 4-darab 8Ω/100W-os ellenállásokból, ezekből az ellenállás blokkokból van 4 darab, és ezeket a 2Ω-os ellenállás blokokat sorosan kötöttem, amiket 3 darab 12V/50A-es relékkel söntölök, tehát 2Ω, 4Ω, 6Ω, és vegül 8Ω.

Az ellenállás értékeket lehet felfele és lefele léptetni két nyomó gomb segitségével (FEL, és LE), valamint van egy (RESET) gomb is ami a reléket inaktiválja és a bemeneten 8Ω-os lesz a terhelés.

Utolsó sorban még kapot a műterhelés egy NTC ellenállással elátott elektronikát is ami figyeli a hűtőborda hőmérsékletét, ami ha el éri a 75C°-ot akkor egy relé meg húz, és be kapcsolja a doboz hátuljára fel fogatott ventilátort.

Na de beszéljenek a képek...
A hozzászólás módosítva: Vas, 19:18
(#) kaqkk válasza soos csaba hozzászólására (») Vas, 19:26 / 1

Tetszik , igényes kivitelezés . Remélem hasznos tagja lesz a műszerparkodnak . Egy apró észrevétel : a reset funkcióhoz inkább a piros gombot rendeltem volna (nekem úgy lenne logikus)
(#) sdrlab válasza majkimester hozzászólására (») Vas, 20:46 / 4

Kösz..., bár ahogy írtam, prototípusnak szántam..., nagyon nincs mit mutogatni ennek fényében rajta De ám legyen...
Hangerő szabályozót nem terveztem eredetileg, csak később jött a de azért csak jó lenne mégis...
A hűtőborda sem volt az eredeti elképzelés tárgya..., használat közben derült ki, hogy elég erősen melegszik a SA9227, jobb lenne hűteni...mereven ráragasztani nem akartam, ezért középen egy rugó biztosítja a helyén a doboz tetőn keresztül )
(#) david87 válasza soos csaba hozzászólására (») 5:37 /

Gratula nagyon jól néz ki.
Egy kérdés hol vetted a 8 ohms ellenálást mert nem lelek sehol itthon.
(#) soos csaba válasza david87 hozzászólására (») 12:50 /

Szia.

Van az AliExpress-en ITT
(#) Udvari Zsombor válasza sdrlab hozzászólására (») 14:09 /

Nem tudom, hogy mi előnye lehet egy USB hangkártyának. Régebben egy ideig kis olcsó (pendrive méretű) USB hangkártyával kellett léteznem ‒ csak egy kimenet és egy mikrofon bemenet ‒, mert az akkori gépemben elszállt az integrált hangkártya. Arra emlékszek, hogy az zavart, hogy USB hangkártya esetén nincs semmilyen midi lehetőség az adott gépen, még szoftveresen sem, ami így zavaróan korlátozta a játékokat (pl. DOOM) és természetesen a minőség is gyengébb volt.
(#) Elektro.on válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 14:19 /

(#) tki válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 14:35 /

"és természetesen a minőség is gyengébb volt"

Mi alapján gondolod úgy, hogy egy USB-s hangkártyának gyengébb a hangminősége egy PCI vagy PCIe buszoshoz képest?
(#) tufatofu válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») 14:41 / 1

A legtöbb professzionális zeneszerkesztő/ stúdió program külső hangkártyával dolgozik. Többnyire minden zenész használ már ilyesmit, persze nem a filléres bóvlira kell gondolni...
Következő: »»   1706 / 1706
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem