Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   355 / 570
(#) sanyi999 hozzászólása Szept 25, 2017 /
 
Sziasztok!

Colibri KK-E kéményes kazánom van. Elkezdtem fűteni, és eddig ismeretlen probléma jelentkezett: csak 0,4-0,5 bar nyomással hajlandó dolgozni. Ha jobban rátöltök vizet a rendszerre, 1 bar körüli nyomásértékre, 60 fokos vízhőmérséklet körül letilt automata és manuális módban is. Ha engedek le a rendszerből, tökéletes. Eddig minden fűtési idényben 1 bar nyomással működött. Mi lehet a bibi? Lehet , hogy a tágulási tartályban a nyomással van bibi, és a vízmennyiség megfelelő? Ne foglalkozzak vele? Köszi
(#) Gombszem válasza sanyi999 hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
Talán a nyomás érzékelő lett hibás. De lehet, hogy a nyomásmérő műszer romlott el, és a rendszer jó. Valamilyen más műszerrel kellene mérni, de nem egyszerű a csatlakozás, az biztos.
(#) Paralisa válasza briki hozzászólására (») Szept 25, 2017 /
 
Köszönöm a válaszod.
Sajnos nem tudom jobban leirni a jelenséget.
Nyáron,csak a meleg vizet használtuk és semmi gond nem volt.Ha annyira kemény lenne a viz,akkor nyáron is gondot kéne okoznia...de semmi se volt.
Most elkezdtem fűteni és valahonnan a kazánból a melegviz mossa kifele a vizkovet,lerakodik a csapok szűrőjébe és napi szinten kis mennyiséget ki tudok belőle takaritani.

Mi okozhatja ezt a kövesedést.A rendszer nem csöpög,szerintem nincs átjárás a 2rendszer között.
A fűtés oldal nyomása állandó.
Lehet h nem is vizkő,de mi válhat ki fűtés közben a melegviz körbe amit aztán kivisz a csapokba?
(#) zoszka válasza kiskanyi hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
(#) sct hozzászólása Szept 26, 2017 / 2
 
Sziasztok,
Köszönöm a segítséget és a tippeket, végül sikerült megoldani a vízcsöpögést a Chaffoteaux Elexia Comfort gázkazánomon. A csöpögés a váltószelep felett elhelyezkedő membrántól csöpögött, a membrán nem volt lyukas csak egy pici gumitömítés kopott meg,
ami a váltószelepet működtető szárat tömíti. KB:20Ft az ára, (csapágyboltban beszerezhető). Elsőre nem volt egyértelmű, hogy pontosan honnan csöpög a víz, ezért gyanakodtam a váltószelepre, de egy erős zseblámpával megvilágítva és a csap kinyitásával és elzárásával látható, hogy a pici tengelyen víz szivárog a váltószelep tetejére.

A hiba eléggé zavaró volt, mert a vége felé napi 1,5-2 liter víz is kicsöpögött és a csöpögés közvetlen közelében elhelyezkedő mikrokapcsoló néha zárta az áramkört a víz hatására, ettől a kazán beindult mintha kinyitottuk volna a vízcsapot.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2017
(#) briki válasza Paralisa hozzászólására (») Szept 26, 2017 /
 
Hmv es futes kozben is melegiti a futesi vizedet a kazan es kozvetve atmelegedik a hmv víz is. Varjal vele hatha kimossa a kimosni valot aztan megszunik a baj.
(#) Paralisa válasza briki hozzászólására (») Szept 27, 2017 /
 
Sajnos tavaly folyamatosan termelte ki magából a vizkovet nem fogyott el és egy idő után eltömitette a csövet,amit aztán a szerelő kisavazott 2x is.

Idő közben megmérettem a vizkeménységet,12-es értéket mértek.
Ez elvileg egy közepesen kemény viz.
18-20ezer ft körül találtam kazán elé vizlágyitót a neten,szerinted érdemes beszereltetni?
Megoldaná a problémámat?
(#) taliga hozzászólása Szept 28, 2017 /
 
Tisztelt fórumozók, Beretta ciao kazánt ismerők!
Szeretnék segítséget kérni a következőkkel kapcsolatban:
Van a szeretett megbecsült évente kitakarított, becsben tartott Beretta ciao kazánunk, idestova 14 éve tökéletesen teljesít. Egyszer volt hőcserélő cserélve, mert elhasználódott, eresztette a fűtő kőr nyomását, vízét.
Ami a lényeg egy hete randomszerűen letiltja magát, pirosan villog az alsó vízcsepp ábrás jelzőlámpa. Előszőr melegvíznél vettem észre, hogy nem melegít. Hálózati dugalj kihúzása után többszöri 4-10 mp es működés után elzárja a gázt. egyszer kétszer háromszor próbálkozik újra gyújtással majd végül letiltja magát a rendszer.
Ezt a jelenséget a fűtés használatával is produkálja... többszöri gyújtás után vagy működik, vagy letilt és resettelni kell.
Amit cseréltem újra: Lángőrt, gondoltam arra, hogy nem érzékeli mindig az égés folyamatát.
Kaptam kölcsön egy működő kazánból kölcsön egy panelt, gondoltam az lehet hibás. Beszereltem a panelt és próbáltam. A jelenség megmaradt. Random, esetszerűen néha többszöri kísérletezés után vagy égve marad a gázfűtő, vagy sikertelen próbálkozások után piros jelzőfény mellett letiltja a készüléket.
Amit szeretnék kérdezni, és segítséget kérni, hogy ha ismert valakinek a jelenség, Konkrétan mit kellene cserélni, mi hibásodott meg a készülékben.
Mint említettem maximálisan megvagyunk elégedve a készülékkel, mert mindig tökéletesen működött.
Nagyon megköszönöm előre a segítő hozzászólásokat!
(#) taliga válasza taliga hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Üdvözlök mindenkit!
Közben megoldódott a probléma, egy donor működőképes készülékből egyesével cseréltem az alkatrészeket, hogy kiszűrjem, melyik alkatrész, főegység az amit cserélnem kell.
korábbi írásomban jeleztem, hogy a panellal kezdtem a cserét, majd a kisebb hőmérséklet érzékelőket próbáltam. Azok is jók voltak, végül a kombinált gázszelepet cseréltem. Természetesen az utolsó alkatrész csere volt a megoldás. Lényegében nyomásprobléma okozhatta az első tüneteket, hogy random szerűen le le tiltja a készüléket, ami pár napra rá már állandósult.
Jó minőségű donor kazánból kivett kombinált szelep sem egy mai darab (jelenleg most kifogástalanul működik a beépített készülékbe)
A jövőt tekintve vásárolok egy új 845 Sigma kombinált szelepet tartaléknak, mert ha esetleg ez a szelep is megadná magát, akkor kéznél legyen egy tartalék a polcon.
Üdv.Konbinált gázszelep
(#) attila1 hozzászólása Szept 29, 2017 /
 
Sziasztok,üdv mindenkinek!
Sajnos Baxi Eco Combi 24I típusú kazánom rosszalkodik. Kora 11-12 év.
Hiba jelenség,hogy nem fűti fel sem a radiátorok,sem a használati meleg vizét. Szivattyú megy,gyújtás,láng megy ,de rövid idő múlva relék kattannak,gáz elzár. Víz vissza hűl 30-40 fok körüli értékre,majd ismét szikra,láng,majd kikapcsol.A szivattyú mindvégig megy.A szikra-láng kikapcsolás rapszodikus. Van,hogy láng után azonnal kikapcsol,de van,hogy felfűti 50fokig a vizet,és ki-be kapcsolgat.Bárhová tekerem a vízhőfok szabályzókat. Mikrokapcsolókat mértem,nem azok szaggatják a vezérlés menetét.A hőérzékelőt megcsiszoltam,de semmi javulás. Bánatomba már felhívtam egy kazánszerelőt,de csak 2 hét múlva tud ránézni,hogy mi lehet vele. Segítséget kérnék,hogy merre keressem a zavaró tényezőt. Vagy valakit,aki Veszprémben ránézne a kazánomra.
Köszönöm előre is!!
(#) sakrafi válasza attila1 hozzászólására (») Szept 29, 2017 /
 
Szia!
Valószinűleg a fűtési NTC hibás
(#) attila1 válasza sakrafi hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Szia!
Azt hol találom benne,hogy tudom le ellenőrizni,és honnan tudnék egyet szerezni?
Az előre menő ágon kellene lennie,ugye?
(#) attila1 válasza sakrafi hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Szia!
Ha minden igaz,megtaláltam rajta,a képen a felső,ugye?
Az az érdekes,hogy semmit nem mérek rajta semmilyen műszer állásban. Ezek szerint szakadt.De elindul vele,bár kapcsolgat. Ha lehúzom róla a csatit,csak a keringető megy,semmit sem csinál.Ha visszadugom rá,akkor elindul a gyújtási folyamat,bár kapcsolgat a kazán ki-be.Amit megfigyeltem mellette üldögélve: kb. 15-20 perc ki-be kapcsolgatás után felküzdi a vízhőfokot óra szerinti 50-60 fok közé,onnan már úgy megy a kazán,ahogy kell. Hiba nélkül.Hamar csati le,akkor tudtam mérni az NTC-n 60-65 foknál 3.2Kohm körülit,és szépen lassan emelkedik az ellenállása,majd olyan 50fok körüli hőnél 5Kohm-tól 7-8 Kohm-ig gyorsan szalad,és onnantól már átmegy szakadásba.
Azt valahogy ki lehet tekerni,egy forasztott belsőmenetes közbetétbe van belehajtva az NTC egy külsőmenetes komplett egységgel? Honnan tudnék gyorsan szerezni egyet?

Baxi NTC.jpg
    
(#) taliga válasza taliga hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Üdvözlök mindenkit!

Annyiban módosítanám, a tegnapi beírásomat, hogy ugyan a kombinált szelep cseréjével azonnal megszűnt a hiba.. De sajnos nem sokáig panaszmentes a készülék. 24h ig tökéletesen működött, majd a hiba visszatért részlegesen. Vagyis ugyan úgy randomszerűen leáll a rendszer, ugyan ritkábban és kevesebb tiltással.
Kérdezném a fórumozókat, hogy valaki vállalna Beretta ciao kazán átvizsgálatát, javítását, vagy esetleg hozzáértő szakinak a telefonszámát referálná részemre privátban. A készülék Budapest 17 ker. -ben van.
A segítséget, esetleg választ előre köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
(#) merciabc válasza taliga hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Szia!
Mikor kicserélted a kombi szelepet, megeresztetted a gázcsapot rövid ideig hadd jöjjön ki a rozsda? milyen koszos volt a fűtési víz? Fekete?
Nem hiába kérdezem?!
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
(#) sakrafi válasza attila1 hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Szia!
Nyugodtan kitekerheted egy hüvelybe van betekerve,nem fog folyni a víz ,ha kiveszed.Szoba hőmérsékleten(25c) kb 10k az ellenállása,ha jó.
Itt nézd meg: https://www.inone.hu/index.php?route=filter&filter=group|7/type|6
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
(#) taliga válasza merciabc hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Üdv. Köszönöm a válaszodat.

A szelepet kiszedtem de elötte a csőcsatlakozást is le kellett vennem. A csatlakozás alatt a golyóscsap hollandiját is bontanom kellett. Tömítések is tökéletesek puhák rugalmasak. És ami lényeges semmi szennyeződés nincs a szelepben sem alúl sem felűl. A fűtőrendszerből nem engedtem le a vizet, mert még nyáron lett átmosva a rendszer, feltöltve.
Ami az érdekes előszőr a melegvíznél jelentkezett a randomszerű leállás, tiltás. Ezért gondoltam a melegvíz oldalo érzékelő lehet a hibás. Vásároltam újat amit beszereltem és a hiba fent maradt. Még mindíg a víznél volt a gond ezért akartam az átfolyásmérőre koncentrálni, amikor már a fűtésnél is jelentkezett a hiba. Vásároltam egy jó állapotu komplett készüléket donornak.....annak az alkatrészeit egyesével cseréltem a fent leírtak szerint....és a hiba ugyan mérséklődött de fent áll. Most is le kell mennem újra inditani a renszert mert le van tíltva.. piros lámpa villog a vízcsepp ábra mellett.
(#) taliga válasza taliga hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Amit most észrevettem, és emlékezetem szerint régen úgy gyújtott be a készülék, hogy begyulladás után szinte azonnal nagyobb lángon égett és valami szabályzás követően beállt egy gyengébb gázlángra. Az én eredeti szelepemmel megmaradt a jelenség, csak utána valamikor valamiért lezárt. Ez a donor használt szelep pedig mérsékelt lángal indít és szinte állandó lángon marad. Most itt indítottam újra a rendszert és második próbálkozásra megmaradt a fűtési funkciója. Első gyujtáskor ahogy lobbant le is ált....másodikra égve maradt....
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2017
(#) merciabc hozzászólása Szept 30, 2017 /
 
A te szeleped jól működött!
A másik le van tapadva, nem tud maximumot nyitni.
De a fő hiba szerintem a panelon van.
Küld el a modell számot, képet a panelről, megnézem hátha van ilyenem. (?)
Elméletileg holnap kell mennem a Kucorgó felé, be tudok ugrani rálesni.
(#) attila1 válasza sakrafi hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Szia!

Köszi a linket!!
(#) taliga válasza merciabc hozzászólására (») Szept 30, 2017 /
 
Üdv.
köszönöm a választ!

A képet mellékeltem. 2 db. panellel is a hiba azonos éppen most cseréltem vissza az eredetire. Esetleg egy tel. számot privátba kaphatok és a holnapi kitérőt tudnánk pontosítani, ha felhívhatom.
(#) taliga válasza taliga hozzászólására (») Okt 1, 2017 /
 
Üdvözlök mindenkit!

A hiba a mai nap kilogizálva részemről, meglett és ennek cseréjével megszünt a hiba.
Mint korábbi írásom elején a vízzel kapcsolatos részére koncentráltam 1 db. NTC-t cseréltem a víz oldalit....
Lényegében a randomszerű hibát a fűtés oldali NTC okozta, amit kicseréltem és 20-20 fűtési és melegvíz kapcsolásokkal tesztelve a korábbi hiba megszünt.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, hozzászólásokat.
Üdv.
(#) Kpierre hozzászólása Okt 3, 2017 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Van egy Ariston tx 23 mffi típusú kazánom. A múlt héten a kazánon egy vízmelegítést követően kigyulladt a piros színű "Gyújtás hiba vagy vízhiány miatt történő leállítás kontroll lámpa", volt már ilyenre példa, de ilyenkor a reset gomb megnyomása segített és a kazán működött tovább rendesen. Azóta azonban hiába nyomom meg a reset gombot a hiba jelző folyamatosan világít. A készüléket áramtalanítottam, majd amikor ismét áram alá helyeztem a a bekapcsolást követően rögtön világítani kezdett a lámpa és a resetre sem reagál. Több szerelő is járt azóta a készüléknél és mindegyik panel hibára gyanakodik és a panel cseréjében látja a megoldást ami elég zsebbe nyúlós.
Időközben kiszereltem a panelt, sérülést nem látok rajta, de a ventilátor vezérlő relé nagyon "kokszosan" néz ki. A reléről teszek fel képet. Szerintetek ez okozhatja-e ezt a hibát, vagy ez már a hiba következménye.

Üdv.
(#) JZoli válasza Kpierre hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
Ez a koszoldás normálisnak tekinthető, a relé működésekor keletkező szikrázás eredménye, ez sajnos a kazán korával együtt jár, koszolódik az érintkező, de nem okozhatja az általad említett hibát.Ha nresettre sem reagál akkor sajnos nem sok más megoldás marad mint a panel csere. Sajnos nem olcsó egy ilyen panel csere, de még mindig olcsóbb mint egy új kazán cseréjével járó kültségek.
(#) briki válasza Kpierre hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
Jo lenne megfigyelni meddig jut el a kazan az inditasi folyamatban. Vizhiany annak ellenere ha mutat nyomast a mutato stb.
(#) merciabc válasza Kpierre hozzászólására (») Okt 3, 2017 /
 
Panel hiba!
A táp részén van egy 215volt (ha jól emlékszem 100nF)
kondi, amit ha kicserélsz 310v-ra, soha nem fog tönkre menni!
De Ariston, ne várj tőle nagy csodát!
(#) Gombszem válasza merciabc hozzászólására (») Okt 4, 2017 /
 
Ez bizony igaz. És ha tényleg ez a kondi a probléma, az kb. 100 Ft-ból megoldható. A panel meg legalább 20.000, de lehet hogy kétszer annyi. Ha a 230 V-os hálózaton van ez a kondi, azt csúnyán elszúrta a gyártó. Oda csak 400 V-ost szabad tenni. Az árkülönbség lehet hogy 30 Ft is van.
(#) tamasm1 hozzászólása Okt 5, 2017 /
 
Sziasztok. 10-12éves Vailant kazánnal van problémám.A fűtés beindítása óta többször "zavar" hibaüzenettel leáll a rendszer,lecsökken a nyomás, ilyenkor kikapcsolom vizet engedek rá, bekapcsolom és újra ok.Sajnos mostanában napi rendszerességgel.Csak a bentlévő levegő szórakozik velem vagy valami más is hibádzik? Valakinek valami ötlete?_köszönettel várom a hozzászólásokat. Üdv T.
(#) timarcell hozzászólása Okt 5, 2017 /
 
24V-os termosztáttal lehet vezérelni egy Ariston Clas Premium kazánt? (Honeywell Lyric)
(#) attila1 válasza tamasm1 hozzászólására (») Okt 5, 2017 /
 
Szia! Én a te helyedben addig bontanám a burkolatát a kazánnak,míg a hőcserélőt nem látnám. Elképzelhető,hogy lett rajta egy hajszálrepedés,és éppen csak annyira engedi el a vizet a rendszerből,hogy a kazán alatt látható nyoma nincs,de elgőzöli fűtés közben.Lehet,hogy a hőcserélőn már látható a nyoma.
Következő: »»   355 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem