Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning
 
Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   256 / 278
(#) Chipmunk1960 válasza Epu2 hozzászólására (») Dec 17, 2020 /
 
Szia, Van nállam egy HP 400G2, ugyanaz, csak a 3. töltővel indult el. A monitorban van az alapalap is. A +- -on kívül megy még két vezeték a lapra. Sajnos rajzot nem találtam, annyira rájöttem, hogy az 1,2V nem indul, vele a proci. /I5-6500T/ viszont ennek a 3-4 érintkező sor között van a tájoló vágatok, így fizikailag sem megy bele az enyém. Így nem tudom eldönteni, hogy a proc zárlatos, és letilt, vagy a tápvezérlője nem indul. Kapcsoló FET-ek jók.
(#) antiktelefon válasza bbb hozzászólására (») Dec 17, 2020 /
 
Attól függ, milyen jelszóról van szó, startup jelszó, supervisor vagy bitlocker, derítsd ki, melyik, mert nem mindegy. A Win kulcs simán benne van a biosban, a dumpban meg fogod találni ránézésre is, ha van. A sorozatszámot meg az azonosítókat egy bootolható szervizszoftverrel meg lehet változtatni.
Ha a másik biossal indul a gép, de baromi lassan, akkor valószínűleg mégsen gyárira visszaállított clear me dumpot találtál.
A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2020
(#) bbb válasza antiktelefon hozzászólására (») Dec 17, 2020 /
 
Startup jelszó és szupervigyor jelszó. A bitlocker jelszava és visszaállító kulcsa el van téve biztonságban kinyomtatva (is).
(#) bubuszoft hozzászólása Jan 2, 2021 /
 
Sziasztok.

Egy barátomtól kaptam ezt a laptopot. Mivel mindig is Pc-t használta, így nem tudom, hogy hogy lehetne tesztelni, hogy van-e a videokártyájának is hibája. A kijelző kuka, állítólag valamit rátettek, és betört, ahogy látjátok, meghajtaná (elvileg). Ha rárakom monitorra, vagy HDMI-re semmi. Lehet, hogy a bios-ba kellene beállítani? Nem egy olcsó a kijelző, és nem tudom, hogy egy cserével orvosolható a probléma, vagy súlyosabb gondok vannak itt.

Köszönöm előre is
(#) antiktelefon válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Biosban biztosan nem, de win alatt win+P gombokkal és nyilakkal majd enterrel ki lehet választani a képernyő megosztását. Ha írsz lcd típust, megnézem, valószínű, hogy akad itthon kompatibilis darab, és ha jársz a Déli fele, ki is próbálhatod.
(#) bubuszoft válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Annyit tudok, hogy 40 pines. soha nem szedtem szét ilyeg Google a barátom
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2021
(#) antiktelefon válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 2, 2021 /
 
Ennyi kevés lesz infonak, szedd ki az lcdt, a hátára van írva, úgyis ki kell szedned majd. De szinte biztos, hogy 30 pines edp kijelző való hozzá, a többi láb meg csak usb meg ilyesmi.
Még az is lehet, hogy akad méretben is kompatibilis kijelzőm, ami akár eladó is lehet, ha érdekel.
Az első peremet kell leszedned hozzá, az alsó sarkakban matrica alatt van pár csavar, utána lepattintod, és az lcdt 4 csavar tartja, alul ne húzd el, ott a csatlakozó, hanem felülről hajtsd le, mintha lecsuknád.
Eltörni már úgysem tudod
(#) david10 válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Szia.
Van amelyik gépeken belehet a BIOS-ban állítani az elsődleges képkimenetet.
Én egy hp-vel jártam hasonlóan, abban merevlemez sem volt, semmiképpen se volt hajlandó a BIOS képet adni sem HDMI-n se VGA-n, a kijelző cseréje után találtam meg a BIOSban a kimenet beállítását.
(#) bubuszoft válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Szia
Kiszedtem az lcd-t itt a kép róla.

A vga kábelen monitorra rácsatlakoztatom, Bios-ban látja a winyót, de ha pendrivról telepíteni akarom a win7-et akkor a telepítésnél már lefagy, olyan mintha nem tudna a winyóra írni, vagy ilyesmi. Lehetséges ez?
(#) villanyipi válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 3, 2021 / 1
 
Hallgatózz a gép hátulján ha a merevlemez ritmusos klattyogását hallod akkor az a merevlemez már kukaszavatos, de ha van közelben pc, és satás a vinyó a laptopban könnyedén belepróbálhatod a pcbe ott megmutatkozik hogy működik-e.
(#) bubuszoft válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 3, 2021 / 1
 
Lehet, hogy azért nem megy a telepítő tovább, mert fizikai hibás a winyó? A formázás, partícionállásig el se jut.
(#) antiktelefon válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 3, 2021 / 1
 
Ez egy sima egy csatornás, valóban 40 pines LVDS kijelző, bármilyen másik 15.6-os 1 csatornás LVDS kijelző jó a helyére. Azonos felbontású esetén 1 csatornás lesz, ha nagyobb felbontásút keresel, ott lehetnek gondok, ha a gép nem támogatja a több csatornát. De adatlap alapján könnyű összehasonlítani, a csatlakozó fizikai helyének, és a pinoutnak kell egyeznie.
Beépített kijelzőket csak úgy próbálj a gépbe, hogy az akkut is lehúzod, mert bedugásnál könnyű kilőni a backlight biztosítékot.
(#) moltam hozzászólása Jan 3, 2021 /
 
Helo.
Van egy kis Samsung NC110 es netbookom aminek sajnos betörték a kijelzőjét. Van rajta vga, arról megy is, gondoltam leszerelem róla a törött lcd t. Sajnos ha lehúzom a csatiját el sem indul a gép. BIOS szinten van valami hardware tesztelés, az fogná meg? Nem lehet valahogy kiiktatni?
(#) villanyipi válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Lehet még jó pár oka de ha a gépet működésközben leejtették tudom ki vagyok én hogy ilyet feltételezzek bárkiről, már bőven elég a hdd-nek hogy meg makkanjon bele kell próbálni egy pc-be és ki lehet zárni, lehet hibás telepítő ram hiba és sok sok hardver még ami miatt nem indul vagy túl lassú a telepítés hogy kivárd,
(#) Davidd hozzászólása Jan 3, 2021 /
 
Sziasztok! Van egy hp envy 6 ultrabookom. Picit a nem megfelelo tarolas miatt, ra lett lepve, kijezlo csere, oke beindult. Most jon egy olyan dolog, hogy mikor befogattam a helyebe a kepernyot, tobbet nem adott kepet, csak is feher hattervilagitas, aminek tudom allitani a fenyerejet is, kiprobaltam mas kijelzovel ugyan ez a sztori. Rendeltem masik LVDS kabelt, gondoltam eltort, hat nem. Csak ugyan azt produkalja. Lattam neten, hogy biztos nincs meg a 3.3V... de megvan. Mivel probalkozzak szerintetek?
(#) antiktelefon válasza Davidd hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Nézd meg, hogy hwinfo64-ben megjelenik-e a kijelző helyesen, vagyis edid alapján felismeri-e a gép. Ugyanolyat raktál bele, mint a régi? Ha nagyobb felbontásút találtál hozzá, akkor lehet a kábelben nincs benne az összes ér a második csatornához. Illetve nézd meg, hogy a töröttel ad-e képet, azzal kizárhatod a kábet és a gépet. Viszont akkut mindig húzd le előtte, mert a backlight biztosítékot könnyű kilőni, mindig rajta van a feszültség, kikapcsolva is.
(#) Davidd válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Persze, kiprobaltam, igy is ugy is, regivel, ujjal, minden eshetoseget kiprobaltam. Mielott befogattam az uj kijelzo is gyonyoruen mukodott, mintha az lett volna az eredei kepernyoje. Semmilyen problema nem volt a felbontassal sem, befogattam a helyere a kepernyot, bezartam kinyitottam a laptopot, inditanam es semmi, csak feher hatter, de a fenyereje allithato a gyors gombokrol.
(#) antiktelefon válasza Davidd hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Hát ha mindkét kábellel és kijelzővel próbáltad, akkor csak az alaplapon lehet a probléma. A kijelzők most megjelennek hwinfoban?
(#) bubuszoft válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Ilyen hdd-t simán lehet sata kábellel kiptóbálni Pc-n? Bocs a buta kérdést, de soha nem volt laptopom, csak pc-m
(#) antiktelefon válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 3, 2021 / 1
 
Simán rádugod, és működik (persze a gépet leállítva azért). Ha esetleg valamiért nem kapna betűt, akkor lemezkezelőben tudsz adni. De ez nem egy rossz laptop, érdemes lenne SSDt rakni bele, 250Gb-ost 10 körül már kapsz, hardveraprón olcsóbban is.
(#) bubuszoft válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 3, 2021 /
 
Majd kiderül, hogy a kijelzőn kívül van-e más nyűgje. Este kioperálom a winyót
(#) villanyipi válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 3, 2021 / 1
 
Természetesen ez ugyanolyan satás vinyó mint a pc-ben használt csak kicsi méretileg mint az ssd ellenben sokkal lassabb is, ha a kijelzőt megjavítod valóban érdemes ssd-re váltani, esetleg memóriát maximumra bővítve tűrhető kis géppé válhat, de olykor nem árt kitakarítani a hűtőradiátort mint minden laptopnál!
(#) bubuszoft hozzászólása Jan 4, 2021 /
 
Sziasztok.

Segítségeteket kérném, mert ilyen hibával, még soha sem találkoztam. Kibányásztam a laptopból a wimyót, ráraktam pc-re. A bios simán látja, de a win7 egyáltalán nem. Saját gép kezelés meghajtó kezelés alatt sem!
Halott a winyó?
Köszi a Választ
(#) antiktelefon válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Ha lemezkezelőben sem látszik, akkor valószínűleg halott. (Meghajtó kezelés pontot nem tudok win7 alatt, de lemezkezelőben nézd meg.)
(#) bubuszoft válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
Bocsánat, elírás volt. ubuntu linuxot i futtattam cd-ról, az se látja. halott. Köszi azért.
(#) villanyipi válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 4, 2021 /
 
A bios beolvasta az azonosítót de utána kell a füled és a kezed ha érezhetően kattog és hangja is van akkor fizikailag halott, ssd-t helyébe
(#) bubuszoft válasza villanyipi hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Köszi.
Ssd-lesz, de még olcsó nem jött velem szemben.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2021
(#) antiktelefon válasza bubuszoft hozzászólására (») Jan 5, 2021 / 1
 
Bővebben: Link
Itt figyeld, sok jó van, de hamar elkelnek.
Újat olcsón Kingstonból kapsz, A400 pl nem rossz. Bővebben: Link, 16-17-ért 500GB is van.
(#) bubuszoft válasza antiktelefon hozzászólására (») Jan 5, 2021 /
 
Nagyon köszönöm király
(#) sysa hozzászólása Jan 6, 2021 /
 
Kedves Kollégák!
Előszöris: B.Ú.É.K.!
Másodszor: Acer emachines 728 laptopom nem látja az akkumulátort.
Hogyan lehetne rajta segíteni? Újat vettem, mert azt gondoltam, tönkrement.
DE egyiket se látja, így csak hálózatról üzemel.
Előre is köszi.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2021
Következő: »»   256 / 278
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem