Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   182 / 314
(#) Buvarruha válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

Milyen feliratot, milyen középről? Lemaradt a kép gondolom.
(#) oxygen hozzászólása Máj 3, 2014 /

Sziasztok

Járt nálam egy Asus VW266H ami ezen a linken látható jelenséget produkálja. 10-20 perc melegedés után a monitor hibátlanul üzemel akár napokig is, viszont ha kikapcsolja a gazdája és lehül, akkor újabb 10-20 perc bemelegedés kell neki. A tápjában az összes kondit cseréltem, kocogtattam, nyomkodtam mindent, de semmi. Van valakinek ötlete mit lehet még vele tenni?
(#) Buvarruha válasza oxygen hozzászólására (») Máj 3, 2014 /

A kijelző elektronikáján ellenőrizd a DC-DC konvertereket, mert valamelyik nem bírja az áramot és lassan tölti a kijelzőt. Bekapcsoláskor nagyot rúgnak a kijelzők, de utána már nem esznek sokat, érdemes átnézni, cserélni az SMD kondikat is rajta, találkoztam multkor rövidzáras SMD kerámiával is..
(#) rizixxx hozzászólása Máj 3, 2014 /

Sziasztok

Van egy acer al1721 Típusu monitorom és az érdekelne, hogy szerintetek miért csinálja azt h kb. napi egyszer használat közben kikapcsol 5-6 percre semmi visszajelzés semmi sem megy és utána mint ha mise történtvolna visszakapcsol és megint jó ? szóval milehet a gond? mit tehetnék ellene?
(#) Buvarruha válasza rizixxx hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Vagy kondenzátor hiba, vagy előlapi nyomógomb.
(#) Tomsa válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

igen lemaradt, szétkaptam át néztem a csatlakozóját ami a gomboktól a panel ra megy de ok!
(#) Buvarruha válasza Tomsa hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Leírhattad volna, hogy mi a szöveg... Azt írja ki, hogy nem optimális a felbontás, 1024x768 kell neki és 60Hz. Ha ez a felbontás van beállítva, de továbbra is ezt írja ki, akkor lehet, hogy hibás a processzor, vagy zajos a tápja.

A gombokkal kapcsolatos válasz nem neked ment...
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
(#) rizixxx válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

naemhiszem hogy a nyomógomb mert a ledekis kialszanak semmi visszajelzésnincs akkor majd kicserélem a kondikat és kiderül az volt e a baj .
(#) Buvarruha válasza rizixxx hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Idézet:
„naemhiszem hogy a nyomógomb mert a ledekis kialszanak semmi visszajelzésnincs akkor”

Épp ez utal a nyomógombra, ugyanis egyszerűen lekapcsol a monitor, majd vissza. Ha kondenzátorproblema lenne, akkor legalább a lednek felvillannia kellene.
(#) eyess válasza rizixxx hozzászólására (») Máj 4, 2014 /

Azért ellenőrizd le azokat a gombokat főleg a power , vagy on/off gombot nem tudom , hogy van ezen a monitoron jelölve.
Legjobb lesz ha kiméred a gombokat , hogy alap esetben szakít e , illetve van e átvezetés , és ha úgy alakul tényleg vezérli e a monitort , hogy kikapcsoljon.-Ha nem tapasztalsz ilyet , akkor még gyanakodhatsz kábel kontakt hibára , lazulásra stb.Vagy a 230v hálózati kábel , vagy a vga kábel lazulás stb.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2014
(#) ati790731 hozzászólása Máj 6, 2014 /

Üdv mindenkinek!
Van egy Samsung SyncMaster 181T lcd monitorom, ha lámpafénynél nézem halványan látható a kép rajta, de amúgy teljesen sötét, gondolom, a fénycső vagy az invertere kuka.
Hogyan tudom megállapítani, hogy melyik?
(#) bbalazs_ válasza ati790731 hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Ha nem is villan fel, akkor nagy valoszinuseggel inkabb inverter. Elsokent ellenorizd a biztositekat es a kapcsolofeteket. Technikatol fuggoen vagy ket darab sima fet vagy ket db dual fet van bennuk. Ha mar ugyis szetszedted, akkor nezz ra a tapban levo elektrolitkondikra is, mennyire puposodtak fel a tetejukon.
(#) ati790731 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Köszi a segítséget!
Majd jelentkezem, ha vannak fejlemények.
(#) ati790731 válasza ati790731 hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Szia!
Az inverterben 2-2db C5103 van, mindegyikhez tartozik 2-2 ferrit trafó, az egyik oldali egymás mellett lévő 2 fet D-S lába között zárlatot mérek, ez okozhat teljes sötétséget a képernyőn? Vagy csak az egyik oldali fénycső kellene, hogy sötét legyen?
A tápban minden kis kondi rendben van viszont a 400V-os elko egy picit mintha kezdene púposodni.
(#) ati790731 hozzászólása Máj 6, 2014 /

A C5103 nem is FET, hanem bipoláris tranzisztor.
(#) Beringer 600 hozzászólása Máj 6, 2014 /

Sziasztok!
Én olyan problémával szeretném a segítségeteket kérni,hogy van nekem egy acer külső tápos lcd monitorom,és az a baj vele,hogy jelenleg teljes fénnyel üzemel,és ha el kezdem csökkenteni a fény erőt,el kezd be csíkozni.tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!
(#) didyman válasza ati790731 hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Közös vezérlés van, közös védelem. A primer puffert, ha púposodik, sceréld, mert idővel megeszi a primer kapcsolóeszközt.
(#) ati790731 válasza didyman hozzászólására (») Máj 6, 2014 /

Köszi!
Ezek helyett a bipoláris tranzisztorok helyett, be lehet tenni bármilyen 100/60v-os 3A 30Mhz-s tranzisztort? Vagy fontos a típus?
(#) kirally hozzászólása Máj 6, 2014 /

Sziasztok, van egy lcd monitorom, ha lejjebb veszem a fényerőt (52% alá), akkor elkezd ciceregni benne valami, minél lejjebb veszem annál hangosabban.
Mi lehet a gond?
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2014
(#) Soler hozzászólása Máj 9, 2014 /

sziasztok !

Van egy 17" os lcd monitorom ami kikapcsol egy kis idő után, úgy hogy a háttérvilágítás vibrálni kezd majd lekapcsol utána vissza kapcsolom kb 1 mp ig van kép aztán megint off...

az összes kondi cserélve lett a panelen, viszont a 2 trafó közül a felső trafónál sötétebb színű a nyák egyértelműen melegedéstől. Szétszedve bekapcsoltam és a gyanús trafó nál van egy enyhe súgó hang az alsónál nincs, így gondolom hogy az gyenge már benne és valószínűleg azért old le. mind ez fél óra működés után kezdődik el (hűtve ugyan ez)

a trafó típusa : S80GL17T-36-V
TPV 0743
ha esetleg bontásból van ilyen alkatrésze vagy tudja hogy honnan tudnám beszerezni annak megköszönném!
(#) Buvarruha válasza Soler hozzászólására (») Máj 9, 2014 /

Először mérd meg a transzformátor szekundereinek ellenállását. Ha naggyából egyeznek, akkor valószínűbb, hogy a csövek hibásak.
(#) eyess válasza Soler hozzászólására (») Máj 9, 2014 /

Talán esetleg itt.
(#) Soler válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 9, 2014 /

na most fel adtad a leckét
fogalmam sincs hogy hogy mérjem meg sima multiméterrel megtudom mérni ? ja és mi az a szekunder?
(#) Soler válasza Soler hozzászólására (») Máj 9, 2014 /

nyák

itt egy kép a nyákról
A hozzászólás módosítva: Máj 9, 2014
(#) Soler válasza eyess hozzászólására (») Máj 9, 2014 /

Köszönöm én is láttam ezt csak nemtudom hogy kell innen rendelni
(#) eyess válasza Soler hozzászólására (») Máj 9, 2014 /

Akkor javaslom neked , ezt a témát olvasd át .
(#) oxygen válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 9, 2014 /

Köszönöm az infot, ellenőrizni fogom. Még órajel gondra tippeltem, de a 10 megás szkópommal esélytelen ellenőrizni, de a DC-DC-ket átnézem.
(#) Blockbuster hozzászólása Máj 17, 2014 /

Sziasztok!
Érdeklődnék két hibajelenség felől, hátha már valaki belefutott ezekbe és kevesebb energiával sikerül a javítás.
Egy Lg lcd monitor, ha lehúzom a LCD-ről a csatlakozót akkor bekapcsol a háttér világítás, amint vissza csatlakoztatom a kábel az lcd-hez már be sem kapcsol. (nem világít a kék led). A feszültségek jónak tűnnek a névlegeshez képest +o,5V eltérés.

A másik problémás eset amibe belefutottam, hogy csak fehéren világít a monitor nem ad képet. kábel csatlakozása jó, kábel nincs megtörve.

Válaszokat előre is köszönöm.
(#) Buvarruha válasza Blockbuster hozzászólására (») Máj 17, 2014 / 1

Valószínűleg kondenzátorhibás, rádugott kijelzővel mérted a feszültségeket? A másik lehetőség, hogy rövidzáras a kijelző, de akkor megintcsak nem lehetnek meg a feszültségek..
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2014
(#) Blockbuster válasza Buvarruha hozzászólására (») Máj 17, 2014 /

Köszönöm a választ, erre én is gondoltam, de még nem találkoztam ilyennel. Rádugott kijelzőn biztos, hogy nincs meg a feszültség.
Következő: »»   182 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem