Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma
 
Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   269 / 312
(#) Redoxid hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
Üdv!
Van egy TFT 1780psa monitorom, ami letiltja az USB eszközöket, ha rádugom a gépre.
Az 5V-rész kikötöttem, ezután nem tiltotta le, csak zúgott a gép hangszórója.
Mi lehet a hibája?
Előre is köszi!
(#) Rudiur hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
Sziasztok! Üdv mindenkinek! Gondoltam utoljára még itt teszek egy próbát... adott egy samsung 2232bw monitor,ami hol bekapcsolt,hol nem,illetve "villogott" a kép. Kicseréltem az összes kondit (polaritásra nagyon ügyeltem) mind a két panelen. Most meg az a probléma,hogy kapcsol szépen,de túlmelegszik az egyik "tekercs" a kisebbik panelen és lekapcsol.Ha valaki tudna mondani valamit,hogy még mit próbáljak meg cserélni,nagggggyyyyyon hálás lennék,különben meg feladom és megy a kukába.http://kepkezelo.com/images/j2ib7qmkzd8vvn852l9m.jpg
(#) Rudiur hozzászólása Jún 6, 2017 /
 
<a href="http://kepkezelo.com/"><img src="http://kepkezelo.com/images/j2ib7qmkzd8vvn852l9m.jpg" border="0" alt="j2ib7qmkzd8vvn852l9m.jpg" /></a>
(#) pipi válasza Rudiur hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Hali!
az egyik "tekercs"-et
A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2017
(#) Rudiur válasza pipi hozzászólására (») Jún 6, 2017 /
 
Köszönöm szépen,megpróbálom még azt.
(#) pipi válasza Rudiur hozzászólására (») Jún 8, 2017 /
 
Ha kivetted, mérd meg/hasonlítsd össze a másikkal, egyformának illik lenni,
különben zárlatos
(#) ianikj válasza ianikj hozzászólására (») Jún 15, 2017 /
 
es megerkezett tegnap a led csik a controler-el(kina). Kicsit izgultam, csak alap hobbi szinten uzom az elektronikat, es sikeresen a megadott dolgokat kovetve :13v ,test, dim, on/off bekotve elsore elindult a monitor . 8$-art megert.. aki hasonlo problemaval kuszkodik a vasarlasban segithetek(link az eladohoz), a segitsegert nagy koszonet.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2017
(#) Lui74 hozzászólása Jún 21, 2017 /
 
Üdv. A problémám nekem is hasonló az előttem szólóhoz. Adott egy ccfl csöves monitor Lg 2241S . a cső is el volt égve és az inverter is zárlatos volt. Én egy orosz csóka receptjét követtem . Rengeteg bontott alaplapom van és fogtam egy mosfetet, egy 100 ohmos ellenállást meg 1M 120 led / méteres szalagot. A hiba csak ott van, hogy ez a monitor csak 5 voltot és 22 voltot állít elő. Mivel én is csak hobby szinten űzöm az ipart, kellene egy kis segítség, hogy mit építsek még be az áramkörbe, hogy ne 22 voltot engedjek a mosfetre és a ledekre? Kötöttem be egy 1wattos zenert 15 voltosat, de az seperc alatt tűzforró lett. a kapcsolási rajzott feltettem a kérdéses orosz áramkörről, valamint mellékelek egy címet is ha valaki kíváncsi a teljes műveletre. : http://cxem.net/comp/comp134.php
A segítséget megköszönöm
(#) bbalazs_ válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 22, 2017 /
 
Nem tudom a LED szalagod aramfelvetelet, de szerintem 15V-rol jol menne meg, szoval a legegyszerubb egy stabIC 7815-os beepitese. Ha nagyon melegszik az is, akkor sajnos nem uszod meg a stepdown-t (kb ezresert kaphato barhol).
(#) rolie válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 22, 2017 /
 
Én első körben megpróbálnám félbevágni a ledszalagot és sorbakötni őket. Nem próbáltam, de szerintem 11V-ról még jól világítanak. Fontos, hogy egyforma hosszú legyen a két darab. Ha alul és felül is van szalag, akkor természetesen nem kell darabolni, csak sorosan kötni a kettőt.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2017
(#) Lui74 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 22, 2017 /
 
Ha jól emlékszem 10-12 wattot eszik a led ,50 cm hosszban. 2 megvilágítás van , alul és felül, tehát kb 22-24 watt a felvétel. A stabkockára én is gondoltam, de kibírja -e a kb 24 watt felvételt? Ez a "stepdown " mit takar? és hol van az a bárhol? Nálunk az elektronikai boltban a DC-DC konvertert ajánlották, de épp néztem , hogy 3-4000 kérnek érte. akkor már inkább az alin rendelem meg
(#) Lui74 válasza rolie hozzászólására (») Jún 22, 2017 /
 
Én már még egyszer nem szedem szét a monitort szó szerint darabokra kellett szedni, hogy hozzáférjek a ccfl csövekhez. A led szallag úgy van felépítve, hogy 3 led + egy ellenálás. Ezt szerintem nem tudod félbevágni és sorba kötni.
(#) bbalazs_ válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 22, 2017 /
 
Igen, DC-DC-re gondoltam, de en is a kinai forrasra ertettem, hogy kb egy ezres.
Rolie ugy gondolta, hogy a ket (alul-felul) szalagot kosd sorba. Ahhoz nem kell ujbol szetszedni.
Akkor 15V-bol jocskan felvesz, futeni fog a stab, mint allat, igy nem jo otlet...
(#) Lui74 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 22, 2017 /
 
Igen , értem, közben rájöttem mi is az a stepdown már rendeltem is olyat ami talán vinni fogja ezt az áramkört . Viszont még mindig nem értem, hogy köti sorba a gyári led szalagot ? amit most bele raktam a 120 Led / méteres, az kb 3 centinként vágható és akár 3 centi is működik de csak 12 voltról. tudom, hogy létezik olyan is ami megy 5 voltról is, azt lehet, hogy sorba lehetne kötni, de ez nem olyan. Ugyan úgy kötöttem be mindent , ahogy az orosz fickó leírta, és lefényképezte.
Azért köszi a segítségeteket.
(#) bbalazs_ válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
A ledszalagon van egy + es egy - jelzes. Mindketton. Az also + jelet a felso - jelere kotni.
A +22V tapot a felso + a tap GND (vagy minusz) az also - ra kotni.
(#) Lui74 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Hello. Nos kipróbálta már ezt így?
A led az egy dióda, CSAK EGY IRÁNYBA ENGED ÁT!!!Nem egy izzó amit esetleg lehet sorba kötni!!! A ledet összeraktam direkt ahogy mondta , De mivel a LED POLARITÁS FÜGGŐ, ezért vagy az egyik szalag világított, vagy a másik, ha polaritást cseréltem!!! kép mellékelve.
(#) elektroncso válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Márpedig amit Balázs ír az nem hülyeség, működik, csak rosszul értelmezted. Nézd meg a mellékelt képet így gondolta.
(#) Lui74 válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
megnéznéd a képet amit felraktam? pont ugyanígy néz ki! csak a gyakorlatban! nem értelmeztem rosszul! hidd el nem ma kezdtem én sem az elektronikával foglalkozni.
(#) elektroncso válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Én úgy látom, hogy te antiparallel kötötted be a két szalag darabot és nem sorban. De elég rossz minőségű a kép. A középen lévő forrpontokból mindkettő össze van forrasztva? Próbáld meg úgy, ahogy én rajzoltam.
(#) elektroncso válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
De csak a te kedvedért lefényképeztem a gyakorlatban.
(#) vargaf válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
De azért mégis rosszul kötötted, de erősíted az igazadat.
(#) Lui74 válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
hát , igazatok lehet, én néztem él valamit világítani világít a teszt csík. kérdés az. ha rákötöm a szalagra meddig fogja bírni a feszkót .
(#) elektroncso válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
A tápfeszültséged 22V DC ugye? A LED szalagod 12V-os? Ha két egyforma darabot kötsz sorba akkor szépen testvériesen megosztoznak a feszültségen egyforma arányban. Vagyis mind a kettő kb. 11V-ot fog kapni. Ezzel egy kicsit alul is vannak táplálva aminek eredménye az, hogy tovább fogják bírni.
Légy szíves tisztelj meg minket segítőket annyival, hogy helyesen írsz magyarul, használod a mondateleji nagybetűket.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2017
(#) vargaf válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Nem igazunk lehet, hanem igazunk van! Hogy meddig fog működni az a táplálástól függ nagy mértékben.
(#) Lui74 válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Igen, 22 V-nak kéne lenni, de mégis mikor rámértem van ott 30 volt is
Meghunyászkodok előttetek fáradt vagyok egy kicsit, lehet azért nem vág úgy az eszem ahogy kéne . Elismerem ezt én néztem be.
(#) elektroncso válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 23, 2017 /
 
Kösd rá a LED szalagot és mér meg, hogy egy darabra hány volt jut. Lehet, hogy csak terhelésre áll be a megfelelő feszültség, üresjáratban magasabb. Azt a kis időt amíg a mérést végzed ki kell bírnia a LED szalagnak.
(#) Lui74 válasza elektroncso hozzászólására (») Jún 24, 2017 /
 
Hali. Összeraktam, de a fényerő így nem az igazi. Hiába vettem hideg fehér ledet, mégis sárgás a kép. Marad a DC-DC átalakítós verzió. A fényerő szabályozható itt is, de mégis sárgás a kép.
(#) Laurox hozzászólása Jún 25, 2017 /
 
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem...
Egyik napról a másikra elment a háttérvilágítás az ASUS VW223D- típusú monitoromon.
Képed adna, de nem gyújtja be a fénycsöveket. A power led is úgy működik, mint ha minden oké lenne. (ki-be kapcsolható, stb.)
Szétszedtem, átkondiztam a tápot, ami ugye alaptevékenység ilyenkor. (pedig nem volt egyik sem púpos)
De a fénycsövek meg sem mukkannak. Az iker-inverter trafó mindkét szekunder oldala egyenlő értéket mutat, multiméterrel. A fénycsövek is jók, és próbáltam másikkal is.
Amióta nem kapcsolja fel a háttérvilit, azóta a képen a nyíllal jelölt trafó csak nyöszörög.
Amíg működött a monitor, nem hallottam semmilyen hangot.
Valami ötletetek lenne, hogy mit csináljak ezzel a szerencsétlennel?
Köszi előre is!
Üdv.
(#) Laurox válasza Laurox hozzászólására (») Jún 25, 2017 /
 
Nos, addig "nyesztettem" a cuccot, hogy már csak ütemes halk kattogások jöttek a nyíllal jelölt trafó környékéről, (a nyöszörgés is abbamaradt már) és a scaler felé is megszűntek a feszültségek. Immáron nem ad semmilyen életjelet, de a puffer kondin még megvan a 315 V. De úgy látom, hogy végül is a kezeim között elhalálozott a monitorka...... Tegnap még hibátlanul élte világát!
(#) zoli0078 válasza Lui74 hozzászólására (») Jún 26, 2017 /
 
Szia,

Egyszer én is cseréltem már ccfl csövet led szalagra. Én nem találtam 22V-ot a monitor tápjában (eddig egyben sem volt ekkora feszültség amiket eddig láttam ott olyan 15V-ot lehetett mérni) így maradt a 15V és ezt egy "egyszerű" 12V-os Stab IC-vel kötöttem a 12V-os Led szalagra így igaz a fényerő szabályzás nem igazán használható de pont jó lett a fényerő a végén. Mivel a monitor tápjában folyamatosan van 15V is így a fény az folyamatosan ment volna és itt a megoldásként én a 78R12-es Stab IC-t használtam aminek van egy On/Off lába amit az inverter On/Off lábára kötöttem így amikor az inverter bekapcsolt volna szépen felkapcsolta a ledsort.
Én 120 ledes hideg fehér ledsort használtam és nem lett sárgás a képe.

Üdv
Következő: »»   269 / 312
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem