Fórum témák
» Több friss téma |
Igen,ezért vetettem el a háttér világítás hibát.
Sziasztok!
Még mindig ezzel küszködöm: Bővebben: Link Kicseréltem a táp panelen az összes kondit, ami forrasztás gyanús volt, azt át forrasztottam, de még mindig fent áll a hiba. Egyszer be tudom kapcsolni a tv-t, másszor nem. Az alaplapra menő feszültségek közül az 5,2v stand-by fesz mindig meg van, de a 12v-os és 16,5v-os csak akkor jelenik meg, ha a tv be kapcsol. Ugyan így a háttér világítás paneljére menő 24v is. Mit, hol mérjek még rajta? Van valakinek ötlete? A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2022
Ha készenléti állapotban van, akkor a puffer feszültség 330v Dc. Bekapcsolt állapotban ez leesik 321v-ra. Esetleg cseréljem másikra a main boardot?
Akkor megpróbálok keresni hozzá másikat. Köszi.
És teljesen igazad lett.
Ma kaptam egy hasonló tv-t, mint az enyém (lásd első kép), a szavadra emlékezve beletettem a régibe az "új" main-ját, és lőn: nem kapcsolgat ki, rendesen működik. Nem teljesen azonos a két mainboard (második és harmadik kép), de egy próbát megért, működik vele.
Nem értem...hónapok óta TV-kről szól ez a MONITOROS fórum !
Pedig van LCD TV probléma-ról szóló fórum is...és van is aki megtalája!
Sziasztok!
Adott egy Viewsonic vx2000 típusú LCD monitor aminek nincs meg a külső tápja. Kapcsolási rajz alapján 12V DC kell neki (PC tápról kipróbáltam és frankón működik). A bemenő 12V-ból állítja elő az 5V-ot és abból a további kisebb feszülétségeket. 12V-os adapterem sajnos nincs és az lenne a kérdésem, hogy laptop adapterről lehetne-e használni?
Mennyi a monitorod üzemi feszültség felvétele? Ha esetleg készítesz egy adaptert és kivezeted a 12V ágat a számítógépedből, akkod azzal megoldhatnád a monitor üzemeltetését és így a gépeddel együtt kapcsolódna be/ki a monitor is.
![]()
Ha az áramfelvételét kérdeznéd...akkor az a gyári tápegysége alapján 5,0 (6.67) A lenne.
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2022
Sziasztok!
Van egy Dell UltraSharp 2007WFP monitor, azt csinálja hogy van kép de folyamatosan villog, pislákol a kép. Szét szedtem, szerintetek így elsőre mi lehet? Válaszokat köszönöm !
Úgy látom, fénycsöves. Először keress púpos kondit.
Ha nincs, akkor kontakthibát, mozgasd a kisáramú részeknél, hogy javul vagy romlik. Jó lenne a jellegét tudni, hogy mi villog. Szinkronjel kiesés tud ilyet okozni vagy a háttérvilágítás. A fénycsövek cserélhetők, ha haldokolnának. A panelre hátulról ránézve látszik, hogy a háttér-e a hiba oka. Ha a háttér, akkor első lépésben a cső, másodikban a táprészt lenne célszerű kicserélni vagy áthidalni.
Köszönöm!
Közben nagyítóval keresgélve erre bukkantam. Nagy kondi pozitív lábánál .
Hehe. Azért annyira nem is kellett a nagyító, ugye?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |