Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma
 
Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   302 / 302
(#) szs válasza deebo hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Nos, ez a "felhozatal", ennyi a belseje. (1,kép)
Látok ugyan a másik oldalon (2,kép) IC-t, de annak a közelében nincs "elkó".
Mindenesetre most a hűtőborda környéki kondenzátorokat kiszedem, leellenőrzöm.
(Van némi kormolásnyom mögöttük -3,kép-, de nem tudom...)
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2021
(#) antiktelefon válasza deebo hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Mondjuk azt könnyű kideríteni elindul-e a táp magában egy kis terheléssel. De nem tudom, volt már ilyen jelenséggel fénycső vég probléma, az inverter az alaplapot is leállította, nem csak kikapcsolt. Az ict indító kis kondi kiszáradása esetén csak nehezen szokott elindulni, de nem kapcsolgat. De ha az adott típussal van tapasztalatod, akkor ok, mondjuk a kis kondi cseréje úgysem árt, mert közel szokott lenni a trafóhoz vagy a bordához.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
Nekem is elárulnátok, melyik IC melletti kis kondiról beszéltek? A fényképeimen meg tudjátok mutatni?
(#) kadarist válasza szs hozzászólására (») Szept 21, 2021 / 1
 
Az optocsatoló (PC201) mellett van egy álló elkó.
(#) szs válasza kadarist hozzászólására (») Szept 21, 2021 /
 
De bánom, hogy nem értem ezeket a szavakat egyből. De igyekszem megérteni: az az optocsatoló (az én logikám szerint), amelyik a képernyő felé csatlakozó. És az melletti 1 db kondenzátorra gondoljak? (Ami épp 330uF)
(#) szs válasza kadarist hozzászólására (») Szept 22, 2021 /
 
Na, megtaláltam, hiszen mellé is van írva, hogy PC201... Tegnap este nem tudom, miért nem találtam. Este meg fogom nézni.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2021
(#) kadarist válasza szs hozzászólására (») Szept 22, 2021 / 1
 
Az egyértelműség miatt.
(#) szs válasza kadarist hozzászólására (») Szept 22, 2021 /
 
Igen, arra gondoltam reggel.
Most épp szedem szét, de útközben eszembe jutott egy dolog. Rámértem az egyenirányító lábaira. A két középső (egyesével persze) és az egyik szélső közt a szakadásvizsgáló 528 és 532-t mutat. Ez a pozitív, oké. A negatívtól a középső lábak felé 518 és 529. De ha a negatívról mérek a pozitív felé, akkor is csak 542. Ez lehet a baj oka?
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2021
(#) kadarist válasza szs hozzászólására (») Szept 22, 2021 / 1
 
Ez nem gond, mert a kapcsolóüzemű tápegység FET-jének D-S diódáját látod.
(#) szs válasza kadarist hozzászólására (») Szept 22, 2021 /
 
Ó, akkor azért. A másik tápon, amit összehasonlítottam vele, azon nincs FET, , és ott akkor ezért mutat normálisat. Köszönöm.
No, közben kicseréltem a kondenzátort, 22µF/50V-os, ilyen is van itthon, be"hegesztettem", most gyors multis méréssel jobban "tartja a szintet" (most hirtelen nem találok megfelelő kifejezést). Mindjárt összerakom annyira, hogy ki tudjam próbálni.
(#) szs válasza kadarist hozzászólására (») Szept 22, 2021 /
 
Jó lett! Azonnal bejön a logo, majd (mivel nincs itt a konyhán összedugva a géppel), azonnal bejelenti, hogy elmegy aludni jel hiányában . Ez nagyon jó lett, köszönöm!
És külön köszönet azért is, hogy mivel láttad, nem értek én ehhez, hát rá is mutattál, mire érdemes ránéznem. Igazi fórumtársi segítség.

kész Link
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2021
(#) szs hozzászólása Szept 22, 2021 /
 
Azért még egy utolyó tréfát elsütött. Szétrángattam a gépet-monitorokat, bedugtam, hát nincs jel... szedhettem szét újra, a két nyák ahol összecsatlakozik egy soklábú érintkezővel, az nem koppra volt összenyomva. Pedig hét csavar fogja őket, azt hittem, az összetartja... Mindegy, jól összenyomtam, aztán két-három kézzel összenyomva csavaroztam. Most már tényleg jó. Köszönöm a segítséget!
(#) hege88 hozzászólása Szept 28, 2021 /
 
Sziasztok!

Kaptam egy Medion régi monitort, hogy "meg van bolondulva, így lett lerakva".
Igazából az a "baj" fele, hogy gondolom önteszt módba lett rakva, folyamatosan váltogatja a
piros-kék-zöld színű, és egyéb csíkozású képeket. Tudja valaki, hogy a Medionokat hogy milyen gombkombinációval lehet visszahozni a teszt módból?
(#) uniman válasza hege88 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Ezt nevezik "Burn In Mode"-nak...de pontos típus hiánya miatt,passz!
De lehet "csak" egyszerűen meghibásodott a monitorod...
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2021
(#) hege88 válasza uniman hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Meglesem azt is, csak gondoltam, hátha gyártónként egységes a dolog, vagy vki fejből tud pár kombinációt...
(#) deebo válasza hege88 hozzászólására (») Szept 28, 2021 /
 
Az elektronikákat gyártóknál vlaóban hasonló szokott lenni, de tanuljuk meg végre, hogy a készülékre ráírt nevek manapság csak üres brand-ek, mamár nem gyárt senki semmit, leszámítva néhány OEM-et. Amúgy 24C16 IC-t kell keresni és úgy áram alá helyezni a masinát, hogy az órajel (SCL) és adatlábat (SDA) összezárod, majd elengeded és talán újraírja az IC-t alapbeállításokkal. Ez a falusi módszer, rendesen megoldva új, üresre kell cserélni, vagy törölni a tartalmát programozóval.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2021

24C16.png
    
(#) hege88 válasza deebo hozzászólására (») Szept 30, 2021 /
 
Ezt köszönöm. Egyébként MD 5042OC a modell. Azért bátorkodtam megkérdezni, mert egy Xerox monitorral már volt szerencsém, ott egy gyerkőc nyomkodta el, és kevéske guglizással megtaláltam a gombkombinációt, de itt nem annyira elterjedt márka révén (lehet más is gyártja ezt) nem jutottam eredményre.
(#) hege88 válasza uniman hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Medion MD 5042OC van ráírva típusszámnak.
(#) uniman válasza hege88 hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Olvastam előző hozzászólásodban...
Erről a típusról szinte semmi sincs a neten, 2005-ben kerülthetett a piacra.
Szakavatott szemek talán a "belseje" alapján jobban felismerhetnék a gyártóját... (Medion csak a forgalmazó) De egy ilyen átlagos, 15 éves LCD monitornak már ideje lenne az e-hulladákba megpihennie...ingyen is beszerzhetők ennél különb cuccok.
(#) hege88 válasza uniman hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Mit tegyek? Én retro gépekhez keresgetem ezeket a 15-17" beépített hangszórós monitorokat, mert igaz, hogy nem autentius egy 486-P1-P2-vel összerakni, de ha alkalmi kockulás van több géppel, akkor nekem ezek logisztikai szempontból az ideálisak: nem kell külön a hangszórokkal bajlódni, kisebb, könnyeb, mint egy 14" CRT, de még nem is az az ordenáré nagy legopixelesedés van, ha egy régi játékot beröffentenek rajta.. na, 'szal ezért..
(#) deebo válasza hege88 hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Adtam egy lehetséges tippet, ennél többet nem nagyon lehet mondani, távgyógyítással senki sem fogja tudni megjavítani.
(#) uniman válasza hege88 hozzászólására (») Okt 1, 2021 /
 
Idézet:
„talán a "belseje" alapján...”

Lefordítva magyarra: Szedd szét, fotózd le...persze eredmény így sem biztos, hogy lesz.
Meg már leírtam, hogy ilyen akár meghibásodás esetén is előfordulhat...
(#) hzoli2 hozzászólása Okt 2, 2021 /
 
Üdözletem mindenkinek!, nekem egy lcd tv tápjával van gondom , a tv elég régi , ezért javíttatni nem éri meg, próbáltam néhány alap dolgot megnézni benne , pupos elkókat kicserélni , biztosítékokat , de nem akar üzemelni . Mielött kisérletezgetnék vele , vagyis a tv vel , mivel fel van írva a táp panelen a csatlakozó lábak feszűltség és áram erösség szükségei , más tápokból is tudnák feszt. adni neki , pc táp , és vannak más tápok is. több feszre is szüksége van. 24V nál 10A , 18V nál 1,5A, 12V nál 4A , 5V nál 1A . Van egy on/off tűske is a csatlakozón , azt hiszem ez a gnd re kapcsolna be, vagyis az egész tv nélkül is lehet túrkálni benne. Gondolom a 24V 10A hajthatja a háttérvilágítást.
Szóval , mielött kiélném a tudás nélküli szerelési vágyaimat a tv -n , hátha van valaki , aki megnézné ezt a tápot , (Bp-en vagyok, elviszem ahova kell) max. 3E- t tudnák adni a javításért , a tv régi csak hd-s.
Tipusa: Thomson40M71NH20
(#) xxxyyy válasza deebo hozzászólására (») Okt 9, 2021 /
 
Tipikus esete volt ez is annak amikor az ember nem látja a fától az erdőt: mivel találtam hibát a monitor táprészénél a javítás után előforduló újabb hibát is rögtön annak tudtam be, miközben az 1m-re lévő notival egy olcsó 5m-es HDMI kábellel kötöttem össze a felesleget természetesen feltekerve. Olyan szuper antennát sikerült csinálnom, hogy volt amikor egy pendrive kihúzása is megzavarta a monitort.
Következő: »»   302 / 302
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem