Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma

Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   221 / 221
(#) david87 válasza Remci hozzászólására (») Jún 28, 2025 /

Szia!
Ha már szét szedted én cserélném az összes csíkot.
Mert lehet a következő alkalomkor meg egy másik led fog ki menni.
(#) img válasza Remci hozzászólására (») Jún 28, 2025 /

Szia!

Az okozza, hogy letilt a védelem a hibás LED miatt. Javaslom, hogy ne csak azt az 1 db LED-et cseréld mert ezek együtt öregszenek és ha egy elment hamarosan követi a többi is, így észszerűbb egyben az összes csíkot cserélni mint újra meg újra szétszedni a TV-t, mire az összes, egyenként elromlót külön-külön kicseréled.
(#) szs válasza Remci hozzászólására (») Jún 28, 2025 /

Igen, okozhatja LED-ek hibája. Ha mind sorosan van, akkor az egész így (is) viselkedhet egyetlen zárlatos miatt.
(#) Remci válasza david87 hozzászólására (») Jún 28, 2025 /

Szia.
Én is úgy gondoltam, hogy az összeset lecserélem. Nem vagyok híve az egyenkénti cserének, nincs kedvem két hét múlva mégegyszer szétszedni.
(#) Remci válasza img hozzászólására (») Jún 28, 2025 /

Szia!
Én is erre gondoltam, csak megzavart a tény, hogy teszterrel vizsgálva az összes led egyszerre világított, kivéve egyet. Ha a rossz helyett beteszek egy bontott jót, akkor elvileg letudom próbálni hogy a meghajtás biztos jó-e?
(#) Remci válasza szs hozzászólására (») Jún 28, 2025 /

Köszi, értem.
(#) img válasza Remci hozzászólására (») Jún 28, 2025 /

99.9%, hogy jó mert egyébként világít: ezekben így működik a védelem.
(#) Remci válasza img hozzászólására (») Jún 28, 2025 / 1

Igazad lehet. Holnap körbe nézek a neten, hogy mennyiért találok bele komplett szettet. Köszi.
(#) Flashrider hozzászólása Szo, 14:20 /

Sony lcd tv hiba

Sziasztok!

Lenne egy beteg Sony KLV-27HR3 lcd tv. Anno egy éve kb. hozzám került hogy nem kapcsol be. Piros standyba volt. De bekapcsra csak kialudt de nem éledt fel. Ha indul akkor átvált zöldre és bejön a kép. Akkor cseréltem a táp részen 6 kondit( képet mellékelem.) A tv jó lett, de most megint rossz,a hiba ugyanaz,bár most 10 probálkozás után nagy nehezen de bekapcsol. Gondolom még mindig a táp részen haldoklik valami. Mit kellene még cserélnem?

Köszönöm a segítséget!
(#) proba válasza Flashrider hozzászólására (») Szo, 19:58 /

Nézd meg megint a kondikat. Munkahelyen volt hogy vadi új kondenzátorokat a kukába dobtam volna legszívesebben. Már új korukban rosszabbak voltak, mint ami helyett berakni terveztem. (8-10 ohm ESR)
(#) szs válasza Flashrider hozzászólására (») Szo, 20:57 /

Kár, hogy nem térhatásúak a fényképek -de az első képen látni vélek némi púpot.
Van hasonlóan dolgozgató monitorom (most is azon nézlek), már kétszer seréltem ugyanaz elektrolit-kondenzátort. Bekapcsoláskor már megint ugyanaz: ki- és bekapcsolni kell..
Szerintem a vele párhuzamos kék kondenzátort is cserélnem kellett volna. De: évente egyszer-kétszer kapcsolom ki a gépet (tehát a monitort is). Emiatt még bírom.
A hozzászólás módosítva: Szo, 20:58
(#) Flashrider válasza proba hozzászólására (») Szo, 23:31 /

Hát max cserélem ezt a 6 darabot megint. Pont nincsnek itthon ilyen értékűek sajnos A panel többi összes elektrolit kondiját cseréltem kivéve ezt a 6 darabot. + azt a 2 nagy darab 450 voltos kondit. Azok gondolom sose szoktak eltávozni. Vagy rosszul tudom?
Teszteltem most,ês ugyanaz piros led majd bekapcs után nem éled fel.
(#) Flashrider válasza szs hozzászólására (») Szo, 23:32 /

Melyik kondit látod púposnak? 2 nagyot? Azok nem púposak.Milyen kêk kondikra gondolsz?
(#) kadarist válasza Flashrider hozzászólására (») Vas, 6:49 /

Szia! A D6000 felirat melletti nagy kondi kicsit púpos.
(#) Flashrider válasza kadarist hozzászólására (») Vas, 17:22 /

Hello!

Probából kiszedtem,pont volt még valamiből hasonló értékűm. Az mérés alapján is jobbnak bizonyult értékre. A tv most már megint bekapcsol,örül és boldogság
(#) szs válasza Flashrider hozzászólására (») Vas, 17:26 /

Akkor miért is mondtad nekem, hogy semmi baja?

De nem baj, nem azert mondtam. Valójában örülök, hogy ismét működik.

C6006-nak nem marad meghúzaskor a kezedben a feje?

(Nagyobb elekrolitkondenzatorokkal szoktak párhuzamosan kötni kisértekű kerákiakondenzatorokat. Ha az "megromlik" veletlen, akkor rövidebb életű lesz az elektrolitkondenzator.
A miértjet masok tudjak jól elmondani.)
A hozzászólás módosítva: Vas, 17:31
(#) Flashrider válasza szs hozzászólására (») Vas, 19:46 /

Hát így szemre nekem egyik sem volt púpos a 2 nagyból. De próbára mondom kiveszem hátha….Most akkor sikerült eltalálni elsőre. Megfogadom a tanácsod amit írtál. Ha megint kipurcan valami megint akkor cserélem azokat is.

IMG_0662.jpeg

(#) szs válasza Flashrider hozzászólására (») Vas, 20:39 /

Hümm, így oldalról tenyleg nem púpos
De belölről megis odavan, úgy tapasztaltad (az újjal jó lett a TV)
...mondjuk, a "kiszaradás" nem is látszik kívülről.
Következő: »»   221 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem