Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   60 / 81
(#) elektrorudi válasza bogumil13 hozzászólására (») Jan 31, 2021 /
 
A gép teljes tisztításával kezdeném. Régi zsír-, olaj-, kosz- le, és újra kenni az egészet.
(#) CHZ válasza bogumil13 hozzászólására (») Jan 31, 2021 /
 
Kar oldalán lévő kalibrált tárcsát nullára állítsd és a kar végén lévő súllyal állíts be lebegő helyzetet, majd a kalibrált tárcsával megfelelő tűnyomást, antiskating is a tűnyomás értékére kell beállítani.
(#) bogumil13 válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Tudsz ajánlani konkrét tisztitot ami oldja a zsirt,de mást nem old pl műanyag,gumi
(#) bogumil13 válasza CHZ hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Tisztitás ujrakenés után állitok köszi.
(#) Inhouse hozzászólása Feb 1, 2021 / 1
 
Egy érdekesség az oroszoktól. A másik topicban senkit nem hozott lázba...
(#) kistee válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Simán megérdemelne egy Arany Kakadut!
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 1, 2021 / 1
 
Nem csoda, hogy nem csinálnak tőle egy hátast másik fórumon se. Semmi újdonság nincs benne, csak annyi, hogy a forgáspontokat a lehető legtávolabbra helyezték a nagyméretű gömb által. Vagy 30 éve már találkoztam vele képen, de élőben még sosem hallottam. Műszaki szemmel, nem látszik rajta, semmi sem indokolja, hogy tényleg olyan jó legyen, hogy még mindig gyártásban van. Talán náluk is a nosztalgia játszik, mint ahogy mi is veszünk régi Videoton, Orion termékeket, amit a HiFi magazin nagyon jónak tartott (40 évvel ez előtt).
(#) elektrorudi válasza bogumil13 hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Egy tisztító szert nem tudok ajánlani. Lemezjátszó tisztítására általában alkoholt szoktak használni, tisztán vagy hígított állapotban. Viszont találkoztam már olyan festékkel (műanyag felületen) amit az alkohol leoldott.
Én a zsíros, olajos fém alkatrészek tisztítására benzint használok, nagyon-nagyon ügyelve arra, hogy pl. gumi alkatrészekre, vagy műanyag alkatrészekhez ne érjen hozzá. Az tökéletesen leoldja a régi zsírokat, olajokat. A műanyag felületek tisztításához közönséges háztartási mosogatószert használok (ahol csak a koszt kell eltávolítani).
A kenés már egy másik ügy. Felhasználási helye válogatja, hogy zsírt vagy olajat kell használni, esetleg meghatározott viszkozitású szilikonolajat. Ez különösen a karliftnél fontos, mert vagy nem csillapít, vagy sosem ér le a tű a lemezre, ha nem a megfelelő olajat használják.
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 1, 2021 / 1
 
A karon a gömbben folyadék van, meg van több nyalánkság is, de ha nem, hát nem. Én nem vagyok nagy LP fun.
(#) bogumil13 válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 1, 2021 /
 
Köszönöm a segitséget,hétvégén lesz időm foglalkozni vele majd beszámolok mire jutottam.
(#) velegiistvan hozzászólása Feb 1, 2021 /
 
Sziasztok!

Technics sl-h401-es dd lemezjátszómnál adott a következő probléma: Kb. 20 perc járatás után elkezdi őrült sebességgel forgatni a motort, a sebességválasztó kapcsoló 0 állásba állításánál sem hagyja abba a pörgetést. Érdekes, hogy ha kihúzom a konektorból, majd bedugom, akkor megint jó egy darabig. Mintha egy számítógép lenne, ami szoftversen fagy.
Tudom, hogy a benne lévő an630u típusú motorvezérlő egy analog ic, már csak ez maradt, ami hibás lehet. Sehol nem kapni, még ebay-n sem. Találkoztatok már ilyen problémával? Ha igen hol volt a hiba? Mivel lehet helyettesíteni esetleg ezt az ic-t? Gyanítjuk, hogy feladta a harcot, mert az előző tulajdonos kókányolt rá egy nem megfelelő hűtőbordát, illetve tele volt vágva hőpasztával, ahelyett, hogy csak a magra nyomtak volna.

A válaszaitokat előre is köszönöm.
Üdv: István
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 2, 2021 / 1
 
Igen, ez az egyik probléma vele. Igaz, hogy így a káros rezgéseket csodálatosan csillapítják, de a tömege is megnőtt, ami a relatív (dinamikus) engedékenységét csökkenti. Ezért a hozzá használható hangszedők választéka is erősen lecsökken. Persze lehet, hogy ezzel is össze lehet válogatni egy szuper jó rendszert, csak ki vette erre a fáradságot?
Összességében az a probléma ezzel is, mint az legtöbb zseniális ötlettel a lemezjátszók történelmében: amit nyernek a réven, elvesztik a vámon.
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 2, 2021 /
 
Valami 0,4g rémlik, erre is külön odafigyeltek, vagy a készülékére gondolsz?
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 2, 2021 / 1
 
Nem igazán tudom, mi az a 0,4g? A fordítás sem teljesen világos, amit a készülék adatairól olvastam.
Továbbra is úgy gondolom, hogy egyetlen paraméterre koncentráltak, amit talán sikerülhetett is tökéletesíteniük, miközben sok egyéb jellemzőről megfeledkeztek, ami általában jellemző egy profi (jó) lemezjátszókra. Csak egy jól látható példa: a gyártók 99%-a azon van, hogy a lemezt a lehető legjobban leszorítsák a tányérra. Talán nem véletlenül. Ebben a készülékben, a lemez szinte lebeg a semmiben. (Láttunk már ilyet, más gyártónál is.) Az eredmény az, hogy hiába rezonancia mentes és betonstabil a kar, már maga a hanglemez, az a kis műanyag korong, annyira rezonál, hogy az anulálja az összes többi erőfeszítést, amit a jó hang érdekében tettek. Kilehetne vesézni a konstrukciót, csupán a neten látható képek alapján is, de nem érdemes.
És mindezt úgy állítom, hogy még csak nem is láttam vagy hallottam a készüléket élőben. Ez olyan, mintha látsz egy régi gőzmozdonyt egy fényképen, és az alapján biztosan állíthatod, hogy az nem fog 400km/h sebességet elérni, soha az életben.
(#) velegiistvan hozzászólása Feb 3, 2021 /
 
Sziasztok!
Akai apq310-es lemezjátszómnál van egy furcsa hiba: Induláskor, miután bevitte a lemez elejére a kart, és leengedte a liftet, amint hozzáér a lemezhez a tű, elkezdi szántani a lemezt, és beugrik kissé, nem marad ott, ahol letette a gép a kart. Mivel én nem látok, megnézettem ismerőssel, állítólag jó a tű, nincs elferdülve. Sablonnal be lett állítva a hangszedő pozíciója, a csavarok nem lazák, a tányér nem kóvályog.
Van, hogy három esetből kétszer nem jön elő ez a hiba, teljesen esetleges, hogy jól kezdi-e el lejátszani a lemezt, vagy sem.
Ja és a tűerő is be van állítva, illetve antiskating is, bár szerintem az első barázdában az utóbbinak még nincs jelentőssége.
Egyébként ha kézzel engedem le a karliftet abban a barázdában, ugyanúgy csinálja a tű a beugrást.
Lehet, hogy túl hirtelen engedi rá a lemezre a karliftet? Ha igen, van értelme játszani a géppel, vagy dobjam ki? Gyakorlatilag a karlift dugattyúját nem lehet átzsírozni a mechanika bontása nélkül.Sziasztok!
Akai apq310-es lemezjátszómnál van egy furcsa hiba: Induláskor, miután bevitte a lemez elejére a kart, és leengedte a liftet, amint hozzáér a lemezhez a tű, elkezdi szántani a lemezt, és beugrik kissé, nem marad ott, ahol letette a gép a kart. Én nem látok, megnézettem ismerőssel, állítólag jó a tű, nincs elferdülve. Sablonal beállítva a hangszedő pozíciója, a csavarok nem lazák, a tányér nem kóvályog.
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 3, 2021 /
 
Tűnyomás?
(#) nagym6 válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 3, 2021 / 3
 
Idézet:
„a tömege is megnőtt, ami a relatív (dinamikus) engedékenységét csökkenti.”
Szerintem nem. A folyadéktömeg középpontja a forgáspontokban van, nem kell elmozdulni a folyadéknak a kar mozgásakor. Csak elfordul a gömb belseje a folyadékhoz képest, de ott súrlódási erő nincs, ami fékezné a kart.
(#) elektrorudi válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 3, 2021 / 1
 
Csak elméleti síkon: ha a folyadék nem mozdul el, tehát nincs súrlódás a gömb fala és a folyadék között (viszkozitás) akkor mi csillapít? Mi értelme az egésznek?)
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2021
(#) elektrorudi válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 3, 2021 /
 
Lehet.
(#) nagym6 válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 3, 2021 / 1
 
Más irányú rezgések, nem két tengely forgásirányában. Pld.: tengelyirányú, ehhez hasonló irányok. Nem csak tengely forgásirányban keletkeznek rezgések, hanem bárhogy. Még akusztikai hatások is vannak a karra.
(#) velegiistvan hozzászólása Feb 6, 2021 /
 
Sziasztok!
Akai apq310-esnek szétszedtem a karliftjét. Mi volt benne eredetileg, ami késleltette a dugattyút? Nagyon sűrű szilikonzsír, ? Volt a dugattyún egy o-gyűrű, vagy nem? Kivettem, és mintha vlaami hiányozna róla.
(#) Pityu9 válasza velegiistvan hozzászólására (») Feb 7, 2021 /
 
Szia!
Ezzel a szilikonolajjal kell feltölteni a dugattyút és jó lesz (több készülékben is alkalmaztam már, nekem bevált) Bővebben: Link
Bővebben itt írtam a problémáról: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2021
(#) doktor válasza velegiistvan hozzászólására (») Feb 8, 2021 /
 
Technics sl-h401-es dd lemezjátszó

Szia!
Eladó lenne, így hibásan is érdekel.
köszönöm
József
(#) mnyugger hozzászólása Feb 8, 2021 /
 
Van egy Pioneer PL100-as lemezjátszóm.
Azon töröm a fejem, hogy a szíjhajtást átalakítom direkt hajtásra.
Erre egy 5 1/4"-os Floppy lemezmeghajtó motorját használnám.
Csinált már valaki ilyet?
(#) velegiistvan válasza doktor hozzászólására (») Feb 9, 2021 /
 
Szia!
Írj privátot, és megbezséljük.
(#) elektrorudi válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 9, 2021 / 1
 
Ezzel a beírással még kellett volna várnod 1,5 hónapot.
Akkor lesz április 1.
(#) doktor válasza velegiistvan hozzászólására (») Feb 9, 2021 /
 
Szia!
Már írtam.
(#) mnyugger válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 9, 2021 /
 
Mert? Mi a gond vele? Az is egy 3 fázisú motor. Csak kicsit túlpörög.
(#) nagym6 válasza mnyugger hozzászólására (») Feb 9, 2021 / 1
 
Igaz, hamarabb lejár a lemez, nem kell annyit várni.
Nyomaték, fordulatszám stabilitás, nem tudom.
A hozzászólás módosítva: Feb 9, 2021
(#) Andrei1181 válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Feb 19, 2021 /
 
Ismét van a hq-nál AT91 póttű 5000-ért.
Nekem is ma sikerült kiszállítsák.

Bővebben: Link
Következő: »»   60 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem