Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Csatlakozom Ge Lee mesterhez.
Szerintem ne vegyél új panelt, javíthatónak tűnik, hokedli sarkán is fél kézzel. Triak/optocsatoló/darlington lehet leginkább gyanús, mint "villám által elhalálozásra hajlamos" eszköz. Azon túlmenően amit Ge Lee mester mondott: - Megméred a C2 puffer kondenzátoron a feszültséget (kell lenni rajta, rendesen), - Illetve lehúzott csatlakozóval, összezárod a 4-5 pontokat (triak rövidre zárása nélkül) is kell (előtolás nélkül) hegesztenie. Persze a két nagy diódát előtte mérd meg... De nem értek hozzá ![]()
Köszi a gyors választ!
Nem nagyon értek az elektronikához, a kép alapján le tudnád írni nekem, hogy mit kell pontosan átkötnöm. A toló motor táplálása az rendben van, azt meg tudom oldani, bocs de mi az a triak? A képen van 3 vezeték= I-II-III, valamint 1-5 ig csatlakozó. Mit, mivel kössék össze? Nekem így első ránézésre, az I-II-II ból valamelyiket a kettes számúval, vagy az 5-össel.
Köszönöm neked is az építő jellegű hozzászólást.
Mérésre nekem csak egy 800 Ft-os multiméterem van, azzal is ki tudok mérni mindent rajta?
Mindenképp inverteres gépet javasolnék én is neked! Ez szerintem elkerülhetetlen!
Ez lehet Co vagy akár AVI gép is. Az utóbbival szinte mindent profi szinten lehet hegeszteni, igaz maga a hegesztés rezsije is magasabb. Ha a porbelest fogod tákolni, minden perced kidobott idő lesz, ezt garantálom!
Egyfázisú normális használható CO2-es gépeket is lehet kapni. Igaz, nem kifejezetten szállítgatásra termettek.
![]()
Ez pl. kifejezetten szállításra lett kitalálva. Kicsi, könnyű és nagyon szépen hegeszt.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2017
http://www.trakis-hetra.com/index.php?pid=8&sid=9&tkid=69&a...id=305 Attól ez a Technomig180 Dual jobb vétel, valamivel biztosan drágább de szerintem megéri. Erősebb, és a pisztoly nem fix hanem cserélhető.
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2017
Az elején még a trafósról szónokoltam. A végén én is az inverterest javasoltam.
![]()
http://telwin.com/en/prodotti/?id=816054&lingua=E&clmer=81&...liv4=0. Remélem ez a kép már jó, de egy jó trafós gép még mindig örök élet.
Cserélhető a fix pisztoly is, csak szét kell szedni a gépet. De ezt a cserélhető pisztoly mániát nem értem...mindenkitől ezt hallom, miközben vagy 6 éve használok egy fix pisztolyos inverteres gépet napi szinten és tökéletesen működik, soha nem volt semmi baja.
Ez lesz az. Nyilván minél egyszerűbb valami, annál kevesebb a meghibásodás lehetősége, de megnézném hogy viszed fel a trafós gépet a 3. emeletre lift nélkül...
Takolni azt nm szeretnek. Akkor marad minden igy. Eddig 8 ev alatt 1 doboz palcat hasznaltam el osszesen.... Csak az otlet merult fel, hogy kivitelezheto e, ha mar a mechanikai resze adott a dolognak.
Na megneztem. A 115e araval kicsit sok jelenleg, de kb ezt kellene tudnia, legalabbis lehetoseg szintjen. Suly, gaz, hasznalhato huzalanyag tekinteteben.
Persze igazad van, ha jó minőségű kábellal szerelték sokáig kitart. Ki lehet cserélni a fix kábelt is, de egy átlag hegesztőszaki jobban szereti az euro csatis megoldást, egyszerűbb. Ha nem nagy az árkülönbség a 180-ast akkor is jobbnak találom, mert erősebb. Még a huzaltoló megoldást lenne jó megtudni, hogy mennyire masszív ezekben a gépekben. Abban is igazad van hogy könnyebb az inverteres, mint egy trafós. Mobil gépnek én egy inverteres MMA-t vennék, az olcsóbb mint egy inverteres co-gép, fogyóelektródásnak gépnek pedig egy trafósat. Igaz a két gép vásárlása együtt az már elég drága, de ha van munka akkor behozza az árát. Az inverteres co géphez csinálni kell egy palacktartó kocsit, akkor meg ugyanolyan nehéz mint egy trafós, porbelessel használni meg elég drága. Vannak kombi gépek is, amik jók, mert árban olcsóbban jönnek mintha két gépet vennénk. Viszont pl ha az MMA rész elromlik, akkor szervizbe kell vinni, és ugyanúgy nem lehet használni a co részét.
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2017
Ez egy olcsóbb kínai gép, hogy mennyire megbízható, és meddig lesz hozzá alkatrész utánpótlás nem lehet tudni. Tud MMA-is, és az ára is kedvező, hivatalos hegesztőboltban árulják garanciával, nem ilyen fekete piacos termék. Itt a bolt oldala http://hegesztestechnika.superwebaruhaz.hu/item/479785
A hozzászólás módosítva: Júl 12, 2017
Egyszerűbb? Fix pisztolytól nincs egyszerűbb és nem lóg ki vagy 40cm-t a gép elejéből, persze le lehet kötni az euro csatlakozót, de akkor lehet befűzni újra a huzalt. Ha kocsiba kell tenni, csak rátekered a gépre a kábelt és nem foglal sok helyet.
Nyilván jobb a 180-as, de attól meg jobb a 210...aztán lehet menni felfelé. Zárszelvényeket hegeszteni ez is tökéletes. Vagy 40ezerrel drágább a 180-as, de 40ezerből veszel 3db pisztolyt hozzá. Mindenki olcsó gépet akar, meg azt is szeretné, hogy mindent tudjon, megbízható legyen. Ez olyan gép és az ára sem vészes, a gyártó pedig 50 éve gyárt hegesztőgépeket. Nincs mit ezen rágódni, akinek jó a trafós, vegyen olyat, viszont ha inverteresre van szükség akkor ez egy jó választás lehet.
Semennyire sem megbízható. Ez a legnagyobb baj, senki nem akar szerszámra költeni, pedig pénzt keresnek vele. Mindenki az olcsó hulladékot nézi, aztán ha néhány garanciális javítás után 2-3 év után kukába kell dobni a 90ezres gépet, mert senki nem tudja megjavtani, akkor megy sírás. Senki nem gondolkodik el azon, hogy miért kerül annyiba. Pedig valamitől olcsó...
Éppen itt beszéltük pár hónapja, hogy a 3 éves géphez nem tudtak alkatrészt adni, pedig a szóban forgó kínai gépeket importáló cég elég nagynak számít itthon. Na most ha az importőr cég is magasról ...... a törvényekre, akkor az ilyen webáruházas kiskereskedők szerinted mennyire megbízhatóak? Ők adnak majd alkatrészt ha elromlik? Az ilyen gépek garancialevelébe beírnak szervizként egy céget, akik sokszor azt mondják ha felhívod őket hogy csak háztartási gépeket javítanak, hegesztőt nem. Vagy valami TV szerelők. Ez nem kitalált történet, ezt a hegesztőgépek tulajdonosai mondják nekem akik hozzák javítani a gépeket.
Nem is tudtam hogy hegesztőgép javítással foglalkozol, akkor találkoztál már egy-két géppel.
De remélem nem ennél a cégnél dolgozol:http://www.trakis-hetra.com/ mert akkor gondolhatnánk hogy elfogultságból ajánlod a Telwin gépeket. Mert ugye mindenki a saját lovát dicséri. Azt én is hallottam hogy ezeket a kínai gépeket, csak pár évig gyártják, és pl 4év múlva ilyet hogy főpanel már nem lehet hozzá kapni. Ellenben a nagy neves gyártók gépei, több mint tíz évig változatlanul készülnek. Tudnál ajánlani itt a fórumra tévedőknek egyfázisú gépeket, mivel általában ezeket keresik. -Trafós co gépet -Inverteres MMA-t -Inverteres co gépet Várjuk a tanácsaidat, bízva az eddigi tapasztalataidból.
Ez már eléggé OFF, úgyhogy le is zárnám ezt a témát.
Semmilyen éredekem nem fűződik ahhoz, ha a lent említett cégnél vásárolsz. A Telwin gépeket legalább 5-10 helyen meg tudod venni az országban. Nekem teljesen mindegy ki hol vásárol, én csak segítő szándékkal írtam, mert állandóan ez a kínai szemét téma megy itt. Aki megkeres privátban annak tudok tanácsot adni. Többen is megkerestek már és még senki nem jött vissza hogy rossz tanácsot adtam, viszont volt olyan is aki megkeresett és okosabbnak gondolta magát nem hallgatott rám, aztán jött ismét, de akkor már azért keresett meg mert baj volt. Hiába írnám le ide ki milyet vegyen, mert egyrészt senki nem lapoz vissza, másrészt pedig ide akkor jönnek többnyire ha már megvan a baj.
Sziasztok!
WEL 1.3 vezérlésű tolómotor hiba a következő: Nem lehet sebességet állítani,a motor nem tudja továbbítani a huzalt néha nagyon lassan elindul de rögtön le is áll. Az AC 42v rendben de a motoron csak 10V Dc mérek.Találkozott már valaki ezzel a hibával? A tolómotor 24v.
Azt gondolom, hogy a forum fo temaja, a hegesztogep hazilag. Ha valaki vasarolni szeretne, akkor annak egy masik forumot kell (ene) nyitni. Persze, lehet tanacsot kerni, de en inkabb a javitas/bovites/atalakitas vonalon hagynam meg ezt a forumot. En is ezert jottem ide.
A masik fele a dolognak, hogy nm veletlen vannak arkategoriak. En, amivel termelek, abban a kozep kategoriat hasznalom. Tudom hogy van jobb is, de amig nm termelsz olyan mennyisegben az adott eszkozzel, hogy megerje, addig nm veszel olyat. Ezt csak azert irom, mert azoknak is kellhet segitseg, akik nem tudjak/akarjak megvenni a legdragabbat, de a legolcsobbat sem.
Segítséget kérnék!
Kaptam egy mig 240 trakis gyártmányú trafós gépet. Sajna az egyenirányító része szét van szedve, nem akarom javítani inkább teszek rá 6 db hega 350-böl kiszedett diódát. A bekötéssel nincs gondom megvan a rajz hozzá. Ami a problémám lenne: van 3 kivezetés amik között mértem a feszültséget. Legyen A B C. A következőket mértem a legnagyobb fokozaton A-B 24V, B-C 23V, A-C 19V. Legkisseb fokozaton A-B 15V, B-C 14V, A-C 18V. Érdemes hozzáfognom vagy adjam le a MÉH-be?
Először mérd meg, hogy a hálózatod mennyire szimmetrikus.
Utána esetleg forgasd át a fázisokat a bemeneten (L1>L2, L2->L3, L3>L1), és mérd újra a trafó kimeneteit. A legjobb, ha egyszerre méred a primert és a szekundert is, minnél rövidebb idő alatt. A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
A hálózat az rendben van, 400-405V között van mind a 3 fázis. Amit furcsállok az az amin a legnagyobb fokozaton -4, -5V Az a legkisebben +3, +4V.
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
Ha csak a diódahíd kell a hegesztéshez, akkor érdemes lenne kipróbálni.
Fokozatkapcsoló környékét nem babrálták? Furcsa hogy az A-C feszültsége jóformán nem változik a két végpozícióban. Jó lenne tenni valami terhet is a kivezetésekre és úgy is mérni. Ez a rendellenesség még nem feltétlenül jelent hibát.
Nincs azokkal a feszültségekkel semmi probléma. A gyártó a három oszlopon a fokozatokat úgy osztotta szét, hogy a DC kimeneti feszültség értéke növekedjen lineárisan ahogy a fokozatokat egyre feljebb kapcsolod. Van pl. 10 fokozatod, (ha egy fokozatkapcsoló van) de a trafók egyes oszlopain csak 3 megcsapolás+ végző szál van. Tehát az egyes oszlopok nem annyi megcsapolást tartalmaznak ahány fokozat van, hanem sokkal kevesebbet, de ettől még a fokozatok átkapcsolása a DC kimeneten jól érzékelhető változást okoz. Ezzel a megoldással lényegesen kevesebb megcsapolással szinte ugyanazt az eredményt érik el mintha mindhárom oszlopon elkészítették volna a 10 fokozathoz tartozó 10 kivezetést, és mellette még a fokozatkapcsoló is lényegesen kevesebb cellaszámú és egyszerűbb. Remélem nem a 2 főtrafós kivitellel van dolgod?
A hozzászólás módosítva: Júl 24, 2017
Erről van szó. A fokozatkapcsoló 2 db, egy 2 állású és egy 8.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |