Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefonhoz antenna erősítő
Lapozás: OK   4 / 6
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /
 
Azt nem mondtad, hogy mini UHF is kell
(#) Inhouse válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /
 
Mert még nem tudtam...SMA-ban gondolkodtam és azt vártam, hogy lesz itt olyan. De nem...
Láttam a neten, hogy kismillió oda-vissza átalakító van, hogy boldog legyen a tervező mérnök anyukája és a felhasználó is... Egyelőre a Nokiás próbához nem kell egyébként, csak ha jó lesz, akkor majd a GSM adapterhez. De a miniUHF a Sagemeken van, a Nokia Premicell-en (mert 99% hogy ilyen lesz), nem tudom még. Amit találtam leírást abban nincs benne...

Üdv
Inhouse
(#) babo hozzászólása Aug 17, 2010 /
 
Sziasztok!

Abban kérném a tanácsotokat, hogy "hogyan vihetném be a térerőt a lakásomba".
A gondom az, hogy az udvaromon, illetve az utcán még elég elfogadható a GSM, de a lakásban egyszerűen nem lehet telefonálni. Ez sokszor áldás, de azért elég gyakran átok is.

Szerintetek hogyan induljak el a témában

Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza babo hozzászólására (») Aug 17, 2010 /
 
Szia!
Csinálj egy passzív átjátszót. Odakint felszerelsz egy nagy nyereségű (Yagi) antennát, aminek a jelét beviszed a lakásba egy koaxkábelen. Bent rákötsz egy dipólt, és máris van térerőd. A telefon adását felveszi a belső antenna, ami a külsőn keresztül kisugárzódik.
Passive Repeater
Az aktív sokkal jobb eredményt ad (nem is igazán ajánlják a passzívat), de lakásban még jól alkalmazható térerőnövelésre ez az egyszerű változat.
(#) miumiu1337 hozzászólása Szept 23, 2010 /
 
Sziasztok!

Olyan segítséget szeretnék kérni hogy DVB-T jelek mobil vételére alkalmas antennát szeretnék készíteni valószínű egy szélessávú dipólt alkalmazok viszont ezt a jelet felkellene erősítenem. DVB-T frekvenciasáv
( 174 MHz-től 862 MHig terjed) és kellene nekem egy olyan erősítő ami ezeken a frekvenciákon adna nekem erősítést. Nem építettem még életemben erősítőt. Valamikor 1-2éve tanultam elektronikát de már elfeledésben van a tanult dolgaim arra emlékszem hogy milyen fajta erősítők vannak és üzemi paraméterekre ilyesmi de hogy milyen erősítőt alkalmazzak és hogyan tudnám ezt megoldani ebben kellene a segítség. Tudom hogy a szélessáv rovására megy jel/zaj viszony. Milyen erősítőt alkalmazzak és hogy építsem meg? ebben valaki tudna segíteni nagyon nagyon megköszönném mert fontos lenne.

Előre is köszönöm segítségetek!
(#) Iszkakof István hozzászólása Feb 24, 2011 /
 
Azért írom ide a gondomat, mert a kereső semmi rokon dolgot nem talált a szerkentyűhöz, amiről kérdeznék és rádió hullámokkal dolgozik.
Ma a bankban kaptam egy Token nevű kütyüt. Azt mondták, hogy kell a biztonsághoz. Jó, mondom nekik, de mi felénk nagyon gyenge a mobil telefon térerő, én is egy 10 méteres kinti antennával mobilinternetezek, mert semmilyen kábeles adattovábbítás nincs a falunkban.
Kérdésem az lenne, hogy van – e ezen a Token készüléken valamilyen térerő kijelző?
Kapcsolható -e valamilyen külső antennához?
Az sem lenne baj, ha ki kellene bontani, és úgy kapcsolni hozzá az antennát, ugyanis a készülék nem túl drága. Ha elveszítem, 10 euró +25 százalék a fizetni valóm. Bár a kibontástól óvakodok, de ha a módszer tuti, amit ajánltok, nem bánom.
(#) Iszkakof István válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 24, 2011 /
 
Elolvastam én amit a bank adott. Elolvastam a használati utasítást románul, magyarul, de egyikből sem derült ki, mit lehet tenni, ha a mobil térerő gyenge, vagy nincs is (esetenként). Még egy elkeseredett kísérletet teszek, feltelefonálok Bukarestbe, de kétlem, hogy az ügyfélfogadó (kis)asszony bármi használhatót tudna mondani, legyen bármilyen remek bankszakember. Az én Tokenem sokkal másabb, mint a linken szereplő, mellékelem a fényképét. Nem jár bele bankkártya. A hobbielektronikán minden -féle szakember van, hátha van köztük egy bankár is és pont most erre néz. Amennyiben offoltam, kérlek töröld a hozzászólásom, nem akarnák fekete pontokat.

Token.JPG
    
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 25, 2011 /
 
Ez a kütyü csak egy kulcs (kód) generátor. Működéséhez nincs szükség külső kapcsolatra. A kulcs generálása megadott szabályok, és kezdőfeltételek ismeretében történik, ahogy a vevő oldalon a kulcslyuk generálása is. Ha a kettő egymásba illik, akkor hitelesíthető a kapcsolat.
Az ilyen titkosítás igen nagy biztonságot ad, mert pl. a kezdő feltétel mindíg változik, minden új kód generálásánál, így az nincs is a kütyüben eltárolva, ezért nem is kiolvasható. (hasonlóan a mobiltelefonok SIM kártyájához)
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Feb 25, 2011 /
 
Köszönöm, hogy írtál.
Nem találtam térerő kijelzőt a kütyün, ezért estem pánikba. Elég érdekesnek tűnik, az , hogy nincs szükség külső kapcsolatra, de hiszek neked. Összeszedem magam és neki látok az első átutalásnak. Mihelyt sikerül, jelzem.
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 25, 2011 / 1
 
Ha szüksége lenne külső kapcsolatra, túrót is érne, mert ott sebezhető lenne. Az utaláskor Te már egy kész kulcsot küldesz, aminek megfejtése még egy igen nagy teljesítményű számítógéppel is tovább tartana, mint a kulcs érvényességi ideje.
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Feb 25, 2011 /
 
Sikerült az első átutalásom! Most még jobban nem tudom, hogyan is történik az Internet és a Token párhuzamos összedolgozása. A működéséből még inkább semmit sem értek. Lehet, hogy így is kell legyen, különben: idézlek „ túrót is érne“. Be kell érjem azzal, hogy működik. Azért a kíváncsiság kisördöge bennem van.
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 25, 2011 /
 
Semmi különös, Te csak beírod a generált kódot a megfelelő ablakba, és kész. A bankban megtörténik az azonosítás, ha egyezik mehet a tranzakció, ha nem, akkor letilt.
(#) Iszkakof István válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Valami azért még érdekelne. Beírok négy számot, ő visszaír hatot. A hatot begépelem a megfelelő ablakba, a bank eldönti, hogy a beírt számok jók. Saját logikám szerint ez két eset lehetséges:
1.Egy adott matematikai összefüggés szerint generálja a kódokat, amit a bank gépe ugyan azzal a matematikai összefüggéssel ellenőrzi, miután begépeltem a megadott ablakba.
2.A Token egy rádió vevő, adóra nincs szükség, mert van internet kapcsolat.
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 26, 2011 / 1
 
Semmi vevő, semmi adó. Csak kezdeti feltétel, meg algoritmus, ami megegyezik a bankban, és a tokenedben is. A kulcs amit generálsz az passzol a banki rendszer "kulcs lyukába". Úghogy a kód mindíg csak egyirányban utazik, a párja nem. Ezért nehéz feltörni.
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Így már világos, és érthető. Nagyon féltem, hogy ehhez is kell térerő, mint a Huawei modememhez, és lesz még egy készülékem, ami nem működik.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Feb 26, 2011 /
 
Mostmár viszont lehet kapni olyan routert, ami tudja használni a Huawei modemet, és a másik oldalon WIFI. Még nemelyikben akksi is van, tehát kisfogyasztású.
Kicsit drága de van olcsóbb is
(#) Alexandros hozzászólása Feb 27, 2011 /
 
Egy Belsőbáránd nevű Fejér megyei településhez legközelebbi (bármely szolgáltató) adótornyát keresem. Tud-e valaki olyan térképet, ahol az adótornyok helyét lehetne megismerni? Esetleg konkrétan e településhez legközelebbi adótorony helyéről tudna tájékoztatni? (M7, vagy Székesfehérvár stb.). Köszönettel
(#) pucuka válasza Alexandros hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Ilyen térképet nem találsz, mert nem publikus. Találhatsz viszont a szolgáltatók honlapján ellátottsági térképeket, amik ha nem is pontosak, de jól használhatók. Ha viszont ott laksz, akkor tudhatod, mert elég feltűnőek a tornyok.
(#) pucuka válasza Alexandros hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
7.5 km, 315 fok a legközelebbi torony
(#) Alexandros válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
NAGYON KÖSZÖNÖM
(#) gbenyov válasza babo hozzászólására (») Aug 11, 2011 /
 
Megoldottad? Mert ha nem, adok antennát, kábelt, telefonadaptert. Kipróbálhatod, ha kő, akkor kő, ha nem, nem. Meg tudod csinálni.
***
(#) zolika60 válasza gbenyov hozzászólására (») Aug 11, 2011 1 /
 
Egy év alatt csak megoldotta. Az email címed pedig ne tedd a fórumba. Ha kíváncsi rá valaki megnézi az adatlapod, vagy ír privátot.
(#) gbenyov válasza zolika60 hozzászólására (») Aug 11, 2011 /
 
OK, ha megoldotta, gratula. A címben igazad van. kösz.
(#) TomZoy hozzászólása Szept 9, 2011 /
 
Üdv mindenkinek!

A következő problémával fordulnék hozzátok:
(végigolvastam az egész topicot,és igyekszem minél több információt megadni)

Kb. egy hónapja költöztünk ki Skóciába. Most egy lakást bérlünk (ahol semmi olyat nem csinálhatok, ami nyomot hagyna benne, semmi fúrás-faragás) a 7. emeleten, egy város kellős közepén. Mikor kivettük, legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy itt jelerősségproblémáink lesznek.
De sajnos vannak.

A ház, mint kiderül nem mai építésű, s a külső falak (nem beltéri elválasztó) 40-50 cm vastagok =S
Térerő a mobilokon 0 vagy 1 rublika. (próbáltam szerezni mobilra letölthető jelerősségmérőt, de nem találtam)
Pár hét után rájöttem egy kiskapura, vagyis egy részére annak hogy miért nincs semmi térerő a fal vastagságon kívül. Az ablakok, amik aránylag nagyok, dupla üvegessek és a keret fémből van. Mármint az ablak kinyíló részének kerete is fém, illetve, csak hogy teljes legyen van 3 fém erősítő kötő is. Így gyakorlatilag úgy működik (amennyire értek hozzá) mint egy földelt fémháló. Így persze hogy semmi térerő nincs.
Aztán kipróbáltam, ablakot kinyitva mindjárt 4 illetve 5(max) rublika lett ott, ahol szabad rálátása lett a telefonnak a kültérre.

Nade nyitott ablakkal a 7.en telefonálni a belvárosban ... (térerő lett, de ezzel együtt hangzavar is)

Szóval visszaolvasva, szerintem nekem elég lenne egy passzív antennapáros, csak valami olyasmi módszerrel, hogy nem furhatok meg semmi ilyesmi. Valahogy kilógatni kellene. Illetve pontos paramétereim sincsenek, hogy mit hogy kellene.
Persze csak ha szerintetek is működe így.

Előre is köszönök minden segítséget!
(#) pucuka válasza TomZoy hozzászólására (») Szept 9, 2011 /
 
Szerezz egy ilyet, meg két normális méretű GSM antennát
(#) TomZoy válasza pucuka hozzászólására (») Szept 10, 2011 /
 
Köszönöm a hozzászólást!

Hát, mivel főleg ebay.co.uk-ről szándékozok beszerezni a dolgokat, így innen linkelnék, ilyen jó lenne?
Bővebben: Link

Bővebben: Link

Vagy mire keressek pontosan? Valahol írják a kábel ellenállását is, az mennyi legyen, számít (mert valahol nem írják)?

A két normális méretű gsm antenna alatt pontosan mit értesz?
Rákerestem:
Bővebben: Link
De rengeteg féle-fajta van, mint méret mint frekvencia mint nemtudommég mire.

A besugározandó terület nem nagyobb mint 3,5x3m és az ablak a rövidebbik oldal nagyjából közepén van.
(#) pucuka válasza TomZoy hozzászólására (») Szept 10, 2011 /
 
A helyzet az, hogy az a lapos kábel az TV -hez van, ezért ez 75 ohmos, a mobil meg 50 ohmos. Azonban olyan rövid, hogy nem fog túl nagy illesztetlenséget okozni. 50 ohmos kivitelben ilyent még nem láttam. Azért ajánlottam C ből, mert ez a szalagkábeles egyrészt vékonyabb, másrészt gondolom a kiviteléből adódóan kevesebb reflexiót fog okozni. Azok az antennák amiket linkeltél az ide nem jó, mert az az antennának a sugárzó része, kell hozzá az a berendezés amire csatlakoztatod, de legalább valami ellensúly. Megfelelő antennát is tudsz innen szerezni, és csalatkozókra, átalakítókra (F-FME), koax kábelekre is szükséged lesz. Lehet hogy az e-bay -ról is össze lehet szedni, nekem ez esett kézre.
(#) netnet.hu hozzászólása Szept 16, 2011 /
 
Helló Mindenki!!

Én Internet Szolgáltató vagyok, ezért elég sok antennát gyártottam, láttam már. Magamtól ötlöttem ki, hogy 2 antenna + egy koax az lehetne egy passzív erősítő és, örömmel látom, hogy nem vagyok hülye.

Kérdésem ez lenne:
Torony kb 7 km. Abba az irányba 60cm-es prómfokuszos menne, gyártok rá 900-as fejet. Koax RF240 kb 20m. Vacakabb káber is elég? Szoba oldalon vagy RG58-ból készitett szeletelt körsugárzó antenna, vagy egyszerű NYÁK panel antenna. N-es csatik.

Ha van hiba az elméletemben, vagy valami kimaradt, akkor kérek tanácsot
(#) pucuka válasza netnet.hu hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Az ötlet nem rossz, néha működik, néha nem. Lényeges, hogy a két antenna ne nagyon lássa egymást, azaz köztük valamilyen nagy csillapítás legyen. A másik, hogy mivel veszteséges rendszerről van szó, csak megfelelő térerők esetén működik, ami a rövidebb oldalon (lakásban, pncében) többnyire teljesül, de a hálózathoz csatlakozó oldalon nem mindíg. Ezért a hálózati oldalon mindíg nagy nyereségű antennát kell használni.
(#) netnet.hu válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Úgy látom, hogy akkor megér egy misét, mert a 60-as parabola biztos nagyon jó jelet fog produkálni.

A csillapítás A és B antenna között már nehezebb; gondolom azért kell, hogy ne legyenek másodhullámok, amik kioltják egymást (mivel levegőben és rézben más a sebességfaktora a rádióhullámoknak). Erre max azt tudom mondani, hogy kezdetben egy résantennára gondoltam beltérre, mert azokról tapasztalatból tudom, hogy nagyon pici a nyílásszöge (csak nagyon-nagyon macerás megépíteni). Így már erősítőm is lenne, hisz a résantenna nagyon jól gerjeszti a rádiójelet.

Egyébként a kertben szokott lenni térerő, csak két kb. 10 km távolságban lévő torony között váltogat. A házon belül nemigazán van térerő (pedig vályog, nem beton). És síkságon lakom, úgyhogy dombok sem fogják megakadályozni, hogy rálássak a mobiltoronyra.
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem