Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefonhoz antenna erősítő
Lapozás: OK   5 / 6
(#) netnet.hu hozzászólása Szept 16, 2011 /
 
Ha már itt vagyok, kérdeznék még valamit, amihez egyáltalán nem értek. Moderátor, ha ezt olvasod, ne töröld ki.

Kerestem olyan rádiós adót, vevőt és adó-vevőt, ami egy kristály, táp, antenna, tranzisztor.... sokkal többől nem is áll. 25MHz-es kristályom van bőven (2 lábú HC49)... van rá esély, hogy egy nagyon primitív adót és vevőt megépítsek?
(#) pucuka válasza netnet.hu hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Azért jó lenne tudni, milyen frekvencia sávban, és mit szeretnél átjátszani.
A második kérdésedre pedig, ha átjössz ide, válaszolok. (itt off)
(#) netnet.hu válasza pucuka hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Eslő kérdésem: 900 MHz GSM
(#) pucuka válasza netnet.hu hozzászólására (») Szept 16, 2011 /
 
Ezen a frekin a parabola nem sokat ér, hacsak nem valami extrém nagy méretűben gondolkozol. A vályogfal, akármilyen hihetetlen, de igen jelentős csillapítással rendelkezik.
Antennákat pl. innen választhatsz Bővebben: Link Van kültéri, beltéri is, és kis veszteségű koax kábel is, akár készre konfekcionálva.
Mobil telefonoknál gondot okoz az is, ha két, vagy több azonos térerősségű bázisállomást lát, ti. nehezen, vagy egyáltalán nem tud választani a teló, súlyosbíthatja a helyzetet, ha a két egyforma térerejű bázis állomás más - más bázisállomás vezérlőhöz tartozik. Ilyenkor a megoldás külső, erősen irányított antenna használata.
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Már három hete, hogy megoldódott az Internet gondom. Egy cég R****com, a házunktól 400 méterre lévő óvoda tetejére szerelt három antennát és a fala mellé egy, egy tonna körüli szekrényt félig cuccal. Az antennára van egyenes rálátásom, csak ne zöldüljön ki az a nyárfa, amelyik majd takar, vagy a másik felét fejlessze. A letöltés 235 kilobyte-tal történik. Két megabitre van a szerződés, néha meg is mérem, de sohasem kevesebb, mint 1,9. A mi mércénkkel mérve, CSODÁS !!!
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Ha 400 az a méter, akkor kizöldülhet az a nyárfa
(#) Iszkakof István válasza pucuka hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Kötelességemnek tartottam, hogy ha van valami eredmény, tudassam azokkal, akik drukkoltak nekem. Ezért írtam meg.
A nyárfa amikor kizöldül lesz/nem lesz nettkapcsolat, majd megírom.
(#) pucuka válasza Iszkakof István hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Sajnos térerőt vinni neked nem tudtam, de örülök, hogy megoldódott a gond
(#) djapor96 hozzászólása Feb 25, 2012 /
 
Sziasztok, egy hipotézisben szeretném a véleményeteket kikérni. Tegyük fel, hogy van egy jó minőségű kiválóan működő kisebb teljesítményű GSM (900-950Mhz) repeaterem. Ez a földszinten kiválló térerőt csinál, de a vasbeton födém miatt az emeletre már nem nagyon ad jelet. Ha a repeterből kijövő koax kábelt egy 900Mhz-es elosztóval elosztanám és egy kábelen az emeletre is felvinnék egy körsugárzót, az okozna-e problémát. Pl. ha telefon jele egy időben mindkét antennát eléri, akkor a repeater ugyan azt a jelet a másodperc tört része alatti különbséggel 2x is megkapja. SŐt visszafelé is amikor a távolabbi és a közelebbi körsugárzó is jele is eléri a készüléket... Ez egy 10m-es kábelnél minimális időkülönbség...
(#) Inhouse válasza djapor96 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Majd Pucuka megírja, hogy mekkora jelentősége van ekkora frekvencián, ráadásul full duplexnél az illesztettségnek és a pár méter koaxkábelnek...

Üdv
Inhouse
(#) gaben62 válasza djapor96 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Amennyiben hozzájutsz jó minőségű, erre a 900MHz re alkalmas, thin net kábelhez, akkor működni fog a dolog rendesen.
Ugyanúgy bent a panelban is, mint odalent a földszinten.
(#) Inhouse válasza gaben62 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
10m-en mekkora a vesztesége? Mekkora veszteség az osztón? Milyen osztót lehet itt alkalmazni? Hogyan lehet illeszteni 2 antennát egy ilyen "tegyük fel" repeaterre?

Üdv
Inhouse
(#) pucuka válasza djapor96 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Sajnos, a GSM hálózat, egy meglehetősen intelligens hálózat. A repeater használata, meglehetősen korlátozott, és nem is igazán mindegy, hogy milyen típusú. Az egyszerű, azonos csatornás átjátszó használata csak abban az esetben lehetséges, ha a két oldal között nagyon jelentős csillapítás van, és ahova átjátszó sugározza a jelet, az eredeti térerősség nagyon kis szinten van jelen. Ilyen helyzet áll elő pince, vagy erősen árnyékolt terek besugárzásánál. Ha az eredeti térerősség, és az átjátszott térerősség között kicsi a különbség, akkor egyszerűen nem talál hálózatot a rádiótelefon, mert mindíg csak keres. Ebből műszerek híjján úgy tűnhet, hogy nincs térerősség, pedig van, csak interferenciás, és nem használható. Az átjátszók hálózatba illesztése a szolgáltató feladata, egyéni partizánkodás esetén hálózati zavarok keletkeznek, ami a szolgáltatónál hibaüzenet formájában megjelenik. Aktív átjátszók esetén a kábelcsillapítás nem kritikus dolog, mindkét irányban erősítéssel kompenzálható. A reflexiók, és interferencia minden digitális átvitelnél komoly gondot jelent.
Zűrös helyzetben olyan átjátszót kell a hálózatba iktatni, ami csatornakonverziós. Ezt azonban a hálózatba illeszteni kell, mind frekvencia, zavartatás tervezésével, mind központoldali "hangolással", handoff, hanodver idők, szintek beállításával, ami komoly munka.
(#) djapor96 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
magyarul, ha jól értem örüljek, hogy működik a földszinten és ne akarjak az emeletre is térerőt....
Egyébként a szolgáltató hozzáállása a térerő problémánkra nevetséges....
(#) pucuka válasza djapor96 hozzászólására (») Feb 26, 2012 /
 
Pénzbe kerül. Csak akkor reagálnak, ha nagyobb forgalmi igényt érint.
(#) djapor96 hozzászólása Márc 2, 2012 /
 
Még egy kérdés. Jól tudom, hogy a Törökbálint Annahegyi kilátó a t-s átjátszó? Meg ugye van egy az M1/M7 bevezetőnél asszem az is. Hol van még Budaörs környékén T-mobile adótorony? A legközelebbit keresem...
(#) Inhouse válasza djapor96 hozzászólására (») Márc 2, 2012 /
 
Mintha lett volna már ötletként valamikor itt egy passzív rendszer. Egy antenna egy jó vételű helyen, minél rövidebb jófajta kábellel összekötve egy belső térben elhelyezett antennával.

Üdv
Inhouse
(#) djapor96 hozzászólása Márc 9, 2012 /
 
Na szóval azt kiderítettem, hogy a törökbálinti Annahegyi kilátó az igazából Pannahegyi kilátó.... Azaz Pannon torony..... így kb. 2,7km-re vagyok az általam ismert legközelebbi toronyhoz.... ez reális távolság? Már mint reális, hogy ez a torony fed le minket?
(#) jointsilver36 hozzászólása Feb 23, 2016 /
 
Sziasztok!A következő linken szereplő alktrésszel szeretnék egy mobil jelerősitőt építeniBővebben: Link http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/101765...0.html A képen mellékelem az adatlapon levő kapcsolást .Szerintetek ha így megépítem lehet majd használni?Vagy csak ez az akatrész belső szerkezete?Ha estleg tudnátok hozzá kapcsolást az jó lenne.Köszi segítségeteket.
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016

pf0140.jpg
    
(#) pucuka válasza jointsilver36 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Több probléma van. Az első, hogy egy mobil összeköttetés kétirányú. Mindkét irányt erősíteni kell, és az is lehet, hogy nem egyformán. A teljesítmény egyensúlynak meg kell lenni felmenő, és lejövő irányban is.
Szélessávú erősítőt használni nem szerencsés dolog, mert a sávon kívüli sugárzás csak interferenciát, zavart okoz.
A mobiltelefonálás több sávon történik, a 700 - 2600 MHz sáv részsávjaiban. A hívás lekezelése a részsávok terheltségétől függ, mindíg abban a sávban, amelyik terheltsége lehetővé teszi. Ez automatikusan történik. Ha ezt nem lehet végrehajtani, mert a mobilod csak egy sávban üzemképes, akkor a hívásod elveszik.
(#) Inhouse válasza pucuka hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Azt is tegyük hozzá, hogy a hozzáértők sem tehetik meg, hogy ebben sávban bármit építsenek, nemhogy anélkül hozzáfogni. Ellenkező esetben kemény dádára lehet számítani a megfelelő szervektől.
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Inkább úgy mondanám, ha sikerül is a manóver, akár korrekt módon elkészítve, akkor is egy mobil hálózat egy nagyon szofisztikált rendszer. Ebbe kívülröl belenyúlni beláthatatlan következményekkel járhat. Ha pedig a beavatkozással problémát okozunk a hálózat működésében, aminek igen nagy a valószínűsége, az jelentős érdeksérelemmel járhat, megnőhet a hálózati foglaltság, csökken a kapacitás, és ezzel a bevétel. A mobilszolgáltató minden el fog követni a törvényellenes helyzet megszüntetésére. Amikor megvásárolta a frekvenciákat (nem kis összegért), kizárólagos jogot szerzett azok használatára.
Ha a szolgáltató telepít átjátszó állomást a hálózatába, akkor először is azt tervezett módon teszi, és amikor beüzemeli, akkor a hálózathoz hangolja, a bázisállomási paraméterek beállításával.
Ebbe kívülről belepiszkítani azonnali hibaüzenet eredményez.
(#) jointsilver36 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Tehát akkor két ilyen kapcsolás kell?egyebként ez a kapcsolás igy ahogy a képen van megépíthető?
A hozzászólás módosítva: Feb 23, 2016
(#) pucuka válasza jointsilver36 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Meg még egy csomó szűrő. Ha csak úgy összekötöd a kimeneteket a bemeneteket, vagy oszcillátor lesz belőle (pozitíy vcs), vagy szigetelés (negatív vcs).
(#) jointsilver36 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Ha nem nagy kéres leirnád melyik pin micsoda? Köszi
(#) jointsilver36 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Mert ezek a lábkiosztások nem ismerösek nekem.
(#) pucuka válasza jointsilver36 hozzászólására (») Feb 23, 2016 /
 
Pedig a rajz elég világos. Ha neked nem felismerhető, akkor ez nem neked való feladat.
(#) Inhouse válasza jointsilver36 hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Te nem olvasod az itt leírtakat? Másnak sem lehet ilyet építeni, a te tudásoddal meg pláne nem. Az első buktató a magas frekvencia, amit házilag épített cuccal igen nehéz kezelni. Egy másik, hogy több frekvencia is van már, nem csak a 900MHz. Egy további, hogy ha még sikerülne is egy erősítőt építened, ami nem gyengítő, vagy zavaróállomás, illegális használnod, ha bármilyen gondot okoz, bemérik és megbüntetnek, vagy komoly keresztkérdéseket fognak feltenni egy szobában, ahol csak ketten lesztek...
Szóval, felejtsd el, NEM LEHET HÁZILAG ILYET ÉPÍTENI!
(#) Inhouse válasza pucuka hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Ne add már alá a lovat, nem lehet és kész.
(#) pucuka válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 24, 2016 /
 
Dehogy adom alá a lovat. Azt magyarázom már mióta, miért nem lehet, miért nem is érdemes. De valahogy nem érteni magyar.
Következő: »»   5 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem