Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   82 / 580
(#) kibe válasza ati_81 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Köszönöm a gyors válaszodat! Az a gond, hogy én tudtam erről a centrifugázási gondjáról, nem is mosok benne emiatt soha 1-2 darabot, hanem minimumn félig megrakom a dobot. Ez a gond is akkor jelentkezett, amikor minimum közel tele van. Gondoltam, hogy túl sok benne a ruha, nagy a súly azért nem centrifugáz, szedtem ki belőle, elrendeztem a bent maradottakat, és akkor sem működött. Pihenés után (mondjuk másnap) viszont simán kicentrifugázta ugyanazt a mennyiséget. (újra kismostam az előző napi ruhákat, mert csurom vizesen álltak a mosógépbe reggelig).
Köszönöm
(#) ati_81 válasza zsujo21 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Szia!
Nincsen ebben semmi ilyesmi, üresen is ugyanúgy végig kell mennie a programnak mint ha teli lenne.
(#) lukovicsek válasza kibe hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Szia. Alul a tisztitó részt nézdmeg, aztán kapcsold be ruha nélkül, szivasd meg vizzel, a kimenö csövét rakd bele egy kádba, nyomasd ki belőle a vízet és nézd meg mennyire folyik amugy erősen kell neki pár mp alatt kiüriti a gépet, ha nem akkor dugulás van benne.
Üdv: Laci!
(#) abstrax hozzászólása Márc 7, 2011 /
 
Sziasztok!
Jó sok évnyi erőltetett menet után megadta magát Indesit W105TX előltöltősünk...:o(
Ott kezdődött, h elindítás után csak körbejárt a programkapcsolója...kihúzás-bedugás után OK. Aztán már azt csinálta, hogy amikor tovább kellett volna ugrani a pr.kapcsolónak (pl. első mosási fázis után) - egyszerűen leállt és úgy maradt... Mostanra már nem csinál semmit, a vizet se engedi be bekapcs. után.
Jó pár dolgot megnéztem rajta (programkapcsoló mechanikailag OK, megy a hajtás is, vízbeeresztő mágnasszelep OK, kiszedtem a panelt - ezen sincs semmi külsérelmi nyom. Valami ruszki oldalon volt hozzá rajz, de sajna nem egyértelmű. Ami tuti, a 220V-ra nyitó bejövő mágnesszelepek csak 90-100V-ot kapnak (lehet ezért nem is nyit ki, már itt elakad adolog?). Tápfeszeket is kimértem. Ez esetleg valami tipikus hiba? Ha valakinek volna ötlete, megköszönném.
(Ja, a panel pár napja kint van, létezik ez az eprom-gyógyulós dolog???). Köszi, üdv.: Bod Péter
(#) zsujo21 válasza ati_81 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Szia!
Köszi a választ.Még egy kérdésem lenne feléd.A motoron a stekkeren és a földelésen és a két szénkefe kábelen túl van még két piros vezeték.Nem jövök rá hogy az mit akar vezérelni vagy mi célból van ott.Esetleg ezt nem tudod hogy mi?
(#) ati_81 válasza zsujo21 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Szia!
A két piros kábel a motor végén lévő tachogenerátor-é(forgásérzékelő) annak a jeléből tudja a vezérlés szabályoznia motor fordulatát.
(#) zsujo21 válasza ati_81 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Esetleg ott nem lehet valami gond ami miatt nem mehet?
Igaz még ma nem próbáltam ki amit mondtál de holnap igen,és jelzem hogy mire jutottam.
(#) ati_81 válasza abstrax hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Szia!
Tulajdonképpen bármi baja lehet a gépednek
A hibát nálad úgy lenne a legkönnyebben beazonosítani hogy ha esetleg megint produkálná azt hogy a programkapcsoló magától körbeforog ( ez hibajelzés) és ekkor az egyik led ciklikusan villog, mondjuk pl 3-as hibát ad le az úgy teszi hogy hármat villog, kicsi szünet és ismét hármat villog,és ezt ismételi,ha meglenne a hibaszámod, úgy már könnyen beazonosítható a probléma, de azért így a leírtak alapján a szénkefét kellene megnézned a motoron, valószínű hogy elkoptak! Bár amiket leírtál hibákat nem nagyon függnek össze, lehet hogy több probléma is fennáll,de kezdd a szénkefékkel sztem.
(#) ati_81 válasza zsujo21 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Nem, ha az rossz lenne attól még menne, max teljes fordulattal és nem szabályozna.
(#) zsujo21 válasza ati_81 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Szóval akkor az is ki van lőve.Le fogom szerelni a motort esetleg szerinted kéne valamit keresnem Vagy elég a szimpla kollektor vizsgélat,és szakadás mérés vagy van még valami ami esetleg befolyásolja az indulást?Ha csapágyas lenne akkor szerintem még elindulna hisz könnyen le tudom tekerni kézzel.
(#) imikee10 válasza zsujo21 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Ha csapágyas akkor is mennie kellene max erőlködne egy kicsit, de a triacot a vezérlés jobban nyitja és ezzel szabályozza a megfelelőre a fordulatot. Ha a dob csapágyas lesz és teljesen megszorul akkor vagy ledobja a szíjat vagy pedig elszakítja mint a huzat.
Ha a motor csapágyas akkor nagyon hangos vagy pedig koppra megáll.
Nézzétek már meg azt a szíjat, hogy milyen van rajta.
Ha fehér akkor kapásból csere és megoldódik a hiba!!

Imi
(#) attrax válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 7, 2011 /
 
Na ez a legjobb,hogy bármi baja lehet.De tényleg.Nekem az 1 éves vörpúlban a centrizési problémák miatt a motorcserével egycsapásra minden jó lett...
(#) zsujo21 válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Szia!
Az ékszíj fekete és hossz irányban bordázott.
(#) szepi003 válasza zsujo21 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Szia Valószínű,hogy a panelon van a hiba.Ha a motor vezérlő tiak jó,/ez kimérhető/akkór az uln2003 ic rossz.Üdv szepi003
(#) abstrax válasza ati_81 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Dear ati_81!

Köszi a gyors válaszodat és ötleteidet!
Sajnos, a körbeforgós játékot egyelőre nem tudom produkáltatni vele, h hibakódot szedjek ki belőle, de a motor szénkeféi tényleg nem "gyári" állapotúak...hmmm. Az az érdekes dolog, h a gép egyszerűen szólva szép lassan "leépült" a szemünk láttára... Még mindig azon tűnődöm, mitől nem nyitnak ki azok a vacak bejövő mágnesszelepek... írtak itt korábban mindenféle relékről meg triakokról. Valami ötlet esetleg, h melyiket kéne megmérni, vagy melyik kábé mit csinál??? LB-2000 UNI-ST vezérlője van Merloni procival talán? Valami service-manualt is találtam hozzá, itt: http://www.scribd.com/doc/46490659/Indesit-w105txex Service Manual. Mosógépszerelőkkel a környéken elég cudar a helyzet, meg már csak sportból is szeretném megoldani valahogy magamtól... Köszi még 1x, üdv.: Peti
(#) zsujo21 válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Szia!
Köszi hogy segíteni próbálsz de akkor segíts még .Hogy hogy néz ki és hogy mérjem ki?Mire kéne figyelnem.Mi a mérési határok ha vannak?
Válaszod előre is köszönöm.
(#) zsujo21 válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Szia most néztem meg meg is találtam !Csak nem igazán tudom mit is kezdjek vele!
(#) mike70 válasza papa62 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Szia,köszönöm az érdeklődésed, és a triakos tippet, de szerencsére már megy a gép. Az eredeti szelepet 5 ezerért kínálták, végül 1800-ért kaptam hasonlót, de mivel a tekercs kompatibilis volt ezért csak ráhúztam a régi szelepre, és frankón megy. Bár a lengéscsillapítók elég rosszak lehetnek, mert egy ideje nagyon rángatózik a masina (új korában meg sem moccant). Esetleg erre van tipped, lehet-e, érdemes-e, feljavítani valahogy, vagy újat vegyek.
Köszi, üdv:Mike
(#) imikee10 válasza mike70 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Akkor valószínűleg csillapító lesz a bűnös. Cserélni lehet, de ezeknél általában az üstön a csillapító rögzítéshez szolgáló luk kikopik és kotyog benne ezáltal nem nagyon csillapít. Ezt egy 10-es süllyesztett fejű csavarral és egy önzárós anyával amit (fordítva kell ráhajtani) meg lehet oldani.

Imi
(#) imikee10 válasza zsujo21 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Az egy, vagyis 2 darab darlington tranzisztor. Az adatlapja a neten megtalálható.

Ehhez már szerelő javasolt.

Imi
(#) ati_81 válasza abstrax hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Szia!

Az mit jelent hogy a szénkefék nem gyári állapotúak? Elkoptak teljesen? Mert amíg a motor áramköre szakadt ( a szénkefe nem ér be a forgórészhez) addig ne is várjál tőle 220-at a mágnesszelepre!!! Tessék sorban mindent megcsinálni és utána foglalkozni a következő lépéssel, minden miértnek van mertje!
(#) stenglt hozzászólása Márc 8, 2011 /
 
Sziasztok !
Whirlpool AWM 5103-1000 tipusú gépnél furcsa hibával találkoztam. A program tökéletesen lemegy, a pr.kapcsoló stop állásba fordul, de nem áll le a gép hanem tovább fordul az 1 programra és kezdi a mosást elölről. Szivárgó áramot test irányban nem találtam, fűtőbetétet cseréltem, a hiba maradt. Az elektronikára gondolok. Ha valaki tud ezzel kapcsolatban segíteni írjon.
Köszi !
(#) ati_81 válasza stenglt hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Szia!
Ezt mivel szerelték? Sima programkapcsolóval, és alul van egy motorvezérlő elektronika?
(#) stenglt válasza ati_81 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Szia !
Nem ennek már elektronikus pr.kapcsolója van de van benne léptető motor.
(#) ati_81 válasza stenglt hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Pedig ilyennel már szívtam egyszer, de az istenért nem jut eszembe mit csináltam vele hogy jó lett, de az biztos hogy prkapcsoló hiba,vagyis a panelján lesz a gond ha esetleg beugrik szólok
(#) imikee10 válasza stenglt hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Hali!
Az egyik érintkező nem nyit vagy nem zár. Azokat ellenőrizd. Általában ilyen hiba szokott lenni.

Imi
(#) mike70 válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 8, 2011 /
 
Köszönöm a tippet, ezt a hétvégén meg fogom nézni.
Üdv:Mike
(#) zsujo21 válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Ok rendben.Köszönöm.
(#) szepi003 válasza zsujo21 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Szia. Úgy látom,hogy nemigazán vagy járatos az elektronikában. Ezért nem javaslom a további kisérletezést. Vagy vidd el meg javítatni aki ért hozzá,vagy szerez be másikat.Ha nagyom meg akarod csinálni .Keress priv. ba,talán tudok segíteni üdv szepi003
(#) szepi003 válasza stenglt hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
szia.A program kapcsoló kódtárcsa érintkezői nem zárnak rendesen.Szét kell szedni a kapcsolót ,és den szesszel megpucolni.Lehet pára ,vagy oxidáció az érintkezőn vagy a kódlapon.üdv szepi003
Következő: »»   82 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem