Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MP3 lejátszó probléma
 
Témaindító: csaby, idő: Jan 25, 2007
Lapozás: OK   4 / 5
(#) IMi válasza A.PETER hozzászólására (») Jan 18, 2011 / 1
 
Szia!
Először is tudni kell mi dolgozik benne.
EZEN a linken ilyesmivel foglalkoznak. Ha nem is ilyen chip van benne, akkor is így kell szétbontani, első dolgod legyen, hogy megnézed a chip típusát, utána lehet programot keresni hozzá.
Ha ezzel megvagy és nem boldogulsz vele, keress privátban ...
(#) A.PETER válasza IMi hozzászólására (») Jan 19, 2011 /
 
az mp 3 belseje
(#) stp hozzászólása Jan 20, 2011 /
 
Sziasztok!

A jó kis kínai MP3 lejátszóm (myaudio C182?) kijelzője halvány (oldalról viszonylag jól látható) és elmosódott mióta a kollégám megrázta elektrosztatikusan a fejhallgató csatlakozón keresztül. Egyébként kiválóan működik.
A kérdésem az, hogy vajon mi halhatott meg benne? Ha maga a TFT panel, vagy a meghajtó IC, akkor nyilván nem tudok vele mit kezdeni, de elképzelhető-e, hogy valamilyen diszkrét alkatrész cseréjével orvosolható ez a hiba?
Egyáltalán mely alkatrészek a legérzékenyebbek az elektrosztatikus kisülésre?

Köszönöm előre is!
(#) motom hozzászólása Jan 20, 2011 /
 
Így ránézésre inkább diódának tűnik, biztos hogy az okozza a problémát?
(#) motom válasza embraced hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Szerintem igen. Kérdés hogy meglehete bontani.
(#) motom válasza chipi hozzászólására (») Jan 20, 2011 /
 
Ha furcsa visongó hangot hallat, nem a megszokott winyós ciripelést, akkor haldoklik a wonyó benne.
(#) draco31 hozzászólása Feb 12, 2011 /
 
Van nekem egy Philips GoGear SA011102S 2 GB szerkezetem. Azt csinálja, hogy a 320kb/s-es zenéket nem képes normálisan lejátszani, elkezd dadogni vele, mintha karcos lenne a CD, jobb hasonlatot nem tudok rá. Vinni kellene őket, más (telefon, gagyi tescos mp3) simán viszi őket. Átkonvertáltam őket 256kb/s-be. Így jók, de viszont amik eddig mentek simán 256-osak, egy pár elkezdte azt a dadogást. Legfrissebb szoft van rajta, formáztam is már, de csinálja továbbra is. Még garis, vigyem vissza?
(#) sunraw hozzászólása Máj 7, 2011 /
 
Sziasztok!
Hátha segít valakinek: Van Sony NWD-B103 -as lejátszóm és egyszer csak nem akart bekapcsolni. A számítógép felismerte, de semmit nem engedett vele csinálni, majd később teljesen süket lett (se kép se hang) és a gép sem ismerte fel, frissíteni sem lehetett.
A megoldás: Amikor csatlakoztatod a számítógéphez, tartsd nyomva a " Play/Pause" gombot. Így már felismeri a Pc. Majd töltsd le hozzá a sony oldaláról a firmware frissítést. Majd telepítsd, akkor is ha megegyezik a rajta lévővel. És ennyi, azóta ismét működik.
Megjegyzem, a szervízesek akksicserét javasoltak. Köszönjük.
(#) sunraw válasza niof hozzászólására (») Máj 7, 2011 /
 
Egy kósza ötlet. Nekem mindenféle zsíroldásra a csavarlazító vagy rozsdamaró spray vált be. Igaz utánna át kell mosni alkohollal.
(#) steelbird válasza sunraw hozzászólására (») Máj 7, 2011 /
 
Nem minden készülék viselkedik ugyanúgy, és nem minden mp3 lejátszó kapcsol erre a gombra ebbe az üzemmódba. Ezek egyedi, szoftverfüggő dolgok.
(#) blader91 hozzászólása Máj 27, 2011 /
 
Sziasztok!

Van egy Sony WALKMAN NWZ-B133F tipusú mp3 lejátszó.
A következő probléma van vele mikor bekapcsolom, kiirja, hogy "walkman" és utánna egy "fehér" csik van benne.

Szeretném még hasznát venni még, most 2 napja, hogy ez történt.

Jah és a gép sem ismeri, még ismeretlen eszközként sem.
Töltöttem le úgy nevezett, "Fireware Updater", de sajnos ő sem észleli..Kérlek segitsetek.
Néztem itt, de nem nagyon jutottam az egyről, a kettőre.
(#) blader91 hozzászólása Máj 27, 2011 /
 
Valaki valamilyen szoftvert tudd hozzá, az irjon nyugodtan.
(#) Bernus válasza blader91 hozzászólására (») Júl 7, 2011 / 1
 
Blader! Nekem is ez a problémám! Pont ugyanaz, amit írtál! Én is várom a hozzászólásokat, hátha tud valaki segíteni mert nagyon szeretem ezt az mp lejátszót!
(#) steelbird válasza blader91 hozzászólására (») Júl 7, 2011 / 1
 
Sajnos, ha a gép sem látja, akkor nem (csak) firmware problémája van.
Mivel pedig a gép nem látja, semmilyen firmware -t nem fogtok tudni rátenni.
Első körben a flash memória ic hibája gyanús, ha pedig az jó, akkor proci hiba.
De lehet ezeken kívül akármelyik alkatrész ezek körében.
Meg kell nézni, nem-e vált el az usb aljzat lábainál valamelyik forrasztás, bár ez nem jellemző. Feszegetés miatt azért előfordulhat...

Utána kellene nézni, valamelyik gombot hosszan nyomva tartva, és úgy gépre dugva nem éled-e fel a készülék. Feszültségmentes állapotban kell gombot nyomni, majd nyomva tartani és úgy gépre dugni. De ehhez már le kell akasztani az aksiját.
Van némelyik Sony mp3 -nál ilyen funkció. (Play, vagy Stop általában)
(#) steelbird válasza blader91 hozzászólására (») Júl 7, 2011 / 1
 
Jól csinálod a frissítést?
Az előzőben is írtam, én úgy emlékszem, hogy talán Stopot, vagy Playt nyomva kell rádugni a gépre és utána ismeri csak fel az updater a lejátszót.
Sokszor ez akkor is működik, ha egyébként a gép nem látja.
(#) ginihu hozzászólása Aug 24, 2011 /
 
Sziasztok!

Az a kérdésem lenne, hogy van egy sony NWZ-B135F típusú MP3 lejátszom és amikor be akarom kapcsolni azt írja ki hogy boot error és kikapcsol. Ez azt jelenti, hogy utolérte a vég vagy esetleg ne adjam fel, van még remény? Csak azért kérdezem mert a szervízes szabin van, csak jövő héttől lesz és addig úgy készülnék, hogy majd rázúdítom, hogy nem azért vettem sony-t 35-ért, hogy aztán a garancia után megadja magát. Választok előre is köszönöm
(#) IMi válasza ginihu hozzászólására (») Aug 24, 2011 / 1
 
Szia!
Ezt nézted már: Bővebben: Link
(#) ginihu hozzászólása Aug 25, 2011 /
 
Szia!

Ja ** , nagyon szépen köszönöm, bár sajna továbbra se működik, de így legalább a reményem él, hogy lehet rajta segíteni. Mégegyszer köszönöm!
(#) blader91 hozzászólása Aug 28, 2011 /
 
Köszönöm a válaszokat
(#) matyusz hozzászólása Szept 23, 2011 /
 
Üdv mindenkinek.
Van egy myAudio c50 mp3 lejátszóm, és ehhez szeretnék firmware-t. Ha valaki tudna nekem linket küldeni, honnan tudnám leszedni azt nagyon megköszönném. Előre is köszönöm.
(#) forka hozzászólása Dec 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Talán már másnak is volt ilyen problémája.
Az MP3 lejátszóm töltés közben homokórázni kezdett. Azóta ha bekapcsolom mindig a homokórát mutatja. Nem csinál semmit már lemerítettem és újra töltöttem, ugyanaz a szitu.
Szerintetek mi lehet vele?,
Ja és még garis a készülék jobban járok ha visszaviszem??
(#) Ktulu válasza forka hozzászólására (») Dec 5, 2011 /
 
Termeszetesen igen!
(#) McDeath hozzászólása Dec 26, 2011 /
 
Sziasztok!
Van egy PROLINE LD05 4GB mp3 lejátszóm. A kijelzőjét sikerült betörni. milyen kijelzővel lehet megoldani? 8 vezeték megy a panelről az LCD-ig, a háttérvilágítás külön megy. Maga az mp3 működik mert be lehet kapcsolni zenét lejátssza ugyan úgy mint eddig.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv McDeath
(#) Mybuster hozzászólása Feb 22, 2012 /
 
Üdv.
Van egy Mp5 lejátszom már elég rég megvan és most jött egy probléma hogy mivel van külső hangszórója is ezért mikor rádugom a fülest akkor ugye értelemszerűen nem aktív csak a füles megy. De most mikor rádugom nem veszi észre hogy rajta van a füles és mind a 2őn szol Meg a másik probléma hogy néha szaggat a kimenet szerintem haldoklik a jack aljzat. Szerintetek hol tudok ilyet venni vagy megtudom javítani. Meg nem mertem hozzányulni.
(#) martin96 hozzászólása Ápr 14, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy concorede f130-as mp4 lejátszóm. Az lenne vele a gond, hogy csak kattogó hangot ad ki. Fel is tettem. Aki tudja miért van ez és tudja, hogy kéne megcsinálni az jó lenne.

mp4.mp3
    
(#) kisordog1992 hozzászólása Máj 21, 2012 /
 
Sziasztok nekem van egy PHILIPS mp3 lejátszom és csak aniyt csinál amikor be kapcsolom ki irja anevét és kikapcsol gép se ismerifel meg uj elemel is eszt csinája segitsetek elöre is köszönöm
(#) eandy hozzászólása Jún 7, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy grundig mp3-as lejátszóm. Hibásan jutottam hozzá, tehát az előéletéről fogalmam sincsen. A hiba a következő: Pc usb-re téve nem kommunikál vele, be sem kapcsol kütyü. Ha viszont AAA-s elemet rakok bele akkor flottul megy, menüje és minden funkciója (nyomógombok, hangfelvétel lejátszás, tekerés stop) jól működik, viszont így sem kommunikál az usb keresztül és ilyenkor le is kapcsol. Szétszedtem és service manual segítségével, az ic-je megkapja a megfelelő tápokat. Az alkatrészeket is átnéztem, forrasztgattam és érintkeznek. Van valakinek valamilyen ötlete mit csináljak, hogy a gépen is működjön? Előre is köszi! Üdv!
(#) matyusz válasza kisordog1992 hozzászólására (») Jún 7, 2012 /
 
Üdv.
Egy firmware frissítést kéne rajta csinálni, a hozzá kapott cd-n rajta kéne lennie szerintem a proginak meg egy firmware-nek, de ha nem akkor majd utánanézek. Meg persze Google neked is barátod.
(#) eandy hozzászólása Jún 8, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy grundig mpaxx mp3-as lejátszóm. Hibásan jutottam hozzá, tehát az előéletéről fogalmam sincsen. A hiba a következő: Pc usb-re téve nem kommunikál vele, be sem kapcsol kütyü. Ha viszont AAA-s elemet rakok bele akkor flottul megy, menüje és minden funkciója (nyomógombok, hangfelvétel, lejátszás, tekerés, stop) jól működik, viszont pc-re téve így sem kommunikál az usb keresztül és ilyenkor le is kapcsol. Szétszedtem és service manual segítségével, az ic-je megkapja a megfelelő tápokat. Az alkatrészeket is átnéztem, forrasztgattam és érintkeznek. Van valakinek valamilyen ötlete mit csináljak, hogy a gépen is működjön? Előre is köszi! Üdv!
(#) Davidesz hozzászólása Dec 26, 2012 /
 
Üdv.
Azt szeretném, hogy elromlott az Mp3 lejátszóm és hogy lehetne valamit belőle (pl.: lézerből, motorból) összerakni valamilyen kis kütyüt és ha igen akkor hogyan.
A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2012
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem