Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter - miért, milyet?
Lapozás: OK   111 / 126
(#) Massawa válasza pipi hozzászólására (») Ápr 29, 2020 / 1
 
Nem egészem értem ezt a kapcsolási agymenést, föleg a modernebb müszereken. Nekem van olyan is amin van ( vagy 20 éves METEX) meg 4 ujabb - mindenféle márka - mindenféle tudás - azokon nincs csak automata kikapcsolás, valamint bármelyik kezelöszerv mozditásával ujra bekapcsolnak. Érdekes modon szinte valamennyiben az elemek élettartama kb azonos - évi egy csere, de inkább 2-3 évente egyszer kell. Ezért teljesen feleslegesnek, söt szabályellenesnek tartom az ilyen kontárkapcsolokat! ( megbontod a müszer dobozát, azaz oda a szigetelés és oda a biztonsági kategoria, amit a gyárto garantál).
Ráadásul ma már szinte ingyen dobálják utánnunk a kitünö müszereket, és már a 15-30 dolláros müszerek is többet tudnak, mint 5-10 éve a 10-20x drágábbak.
A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2020
(#) Massawa hozzászólása Ápr 29, 2020 /
 
Ami engem sokkal inkább zavar, azok a mérözsinorok. Az ellopott Flukehoz olyan zsinorok voltak, aminek mindkét vége 4 mm-s banándugoféle. Persze ami a müszerbe ment, az azonos volt a mai biztonsági banándugoval, a másik vége meg különleges kivitelü volt. A 4 mm-s csatira rá volt dugva a mai tipikus biztonsági 2 mm-s méröfej, de volt hozzá 2 másik is - egy tühegyü méröszonda, amivel még az SMD lábat is biztonságosan meg lehetett célozni, és raffinált krokodil csipeszt is lehetett rá nyomni. Ilyen zsinorokat ma még a legdrágábbak között sem látni. Persze lehet otthon csinálni, de az azért nem az a minöség amit az ember elvár ( gyakran drágább az uj kábel, mint a müszer maga). A Flukebol még megmaradt a tühegy, de sajnos a csipesz nem ( benne volt az ellopott kocsiban). Nem tudom miért nem gyártanak pl a mai 2 mm méröfejekre rádughato tühegyes meg csipeszes valamit, amire föleg az egyre kisebb alkatrészekhez nagy szükség lenne.
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Néha lehet itt az apróban meglepően jó áron, márkás mérővezetéket találni, én vettem már párat.
(#) Massawa válasza tbarath hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Találtál olyat amire tühegyet lehet dugni vagy valamilyen csipeszt? Márkás zsinorjaim vannak ( apanázsként örököltem az utolso munkahelyemröl), de olyan nincs, amire ilyen kiegészitöket lehetne dugni.
(#) szapcsika válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Ilyesmire gondolsz? Fluke TLK287
(#) Hutty hozzászólása Ápr 29, 2020 /
 
Van olcsóbb is, és használható.

Nekem működik
(#) tbarath válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Igen, árultak itt többen is jóféléket. Vettem több Amprobe 370003 készletet, Keysight készlet is volt, de azt most meg nem mondom, hogy milyen.
(#) Massawa válasza szapcsika hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Igen ilyen volt az enyém. Amikor a FLUKEtöl akartam venni, akkor azt mondták, hogy már nincs a kinálatban. Azota ott nem is nézegettem.
(#) Massawa válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Itt vannak a turpiságok: nem mindenhol árulják ezeket a zsinorokat: (az ön országába nem szállithato!!) Persze igy kereshetem.


IMG_4568.PNG
    
(#) Hutty válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Zavart érzek az erőben. Velem kivételeznek?

44.jpg
    
(#) Hutty válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
És ez a szöveg: "A termék kizárólag professzionális és ipari használatra szolgál, fogyasztói és otthoni használatra nem alkalmas. "
(#) szapcsika válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Igen, mert akkor más garanciális és fogyasztóvédelmi szabályok vonatkozhatnak rá.
(#) Massawa válasza Hutty hozzászólására (») Ápr 29, 2020 /
 
Ezt ismerem, én azonban német szerveren keresztül látom ugyanazt az oldalt, és egyböl átkapcsol arra, hogy német területre nem szállitanak.
(#) baloghzoli1 hozzászólása Máj 1, 2020 /
 
Sziasztok
Érdeklődnék valaki használ Unit-191T műszert?Megnézné-e hogy dióda állásban led mérésnél mutat ja a nyitó feszültséget?
Köszi
(#) Ge Lee válasza tbarath hozzászólására (») Máj 3, 2020 / 1
 
Ott van az Aneng 8009, most már magasabb áron van, de nemrég még 5-6000Ft körül meg lehetett venni kintről. Ár/érték arányban verhetetlen, 4 digites, pontos (már amelyik), és azt teszel a mérőzsinórja végére amit akarsz, komplett készletet adnak hozzá, alapból 2 pár mérőzsinórt, amiből az egyik variálható, csipeszt is tudsz tenni a végére.
Én a készletét nem használom mert vannak külön zsinórjaim, és leginkább a krokodilcsipeszre van szükség. De mivel néha kell IC lábakon vagy SMD alkatrészeken is mérni, ezért kiegészítettem a krokodilcsipeszeket egy egy tűvel (rá vannak forrasztva), így nem kell csereberélni a mérőkábelt sosem, csak a hálózaton történő mérésekkor. A két tű kb. 30-40mΩ plusz ellenállást tesz hozzá a kábelek ellenállásához.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Idézet:
„azokon nincs csak automata kikapcsolás”
Sokfélén nincs automata kikapcsolás, hanem minig a forgókapcsolót kell körbekerregtetni a kikapcsoláshoz. Ide már érdemes barkácsolni külön ki-be kapcsolót.
(#) Gafly válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Nagy ötlet.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Idézet:
„tűvel”
Tű nagy előnye még, hogy nem tud rövidre zárni két szomszédos lábat -ha vékony. Én külön műanyag rúdba, filctoll szárába műgyantával kiöntve benne a tű kábellel tettem a legvékonyabb féle varrótűt, erre műanyag szigetelés húzva, csak a hegye áll ki.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Az még lemaradt az írásból, hogy kapargatni sem kell a nyákot vagy akármit, mert a lakkon vagy a zománchuzalon is át lehet bökni a tűvel. Hogy ki milyen rövidre vagy hosszúra hagyja csak felhasználás kérdése. A röviddel nem férni oda mindenhova, a hosszúnál meg fennáll a veszélye hogy az ember összezár vele valamit.
Nekem ez azért alakult így, hogy ne kelljen állandóan csereberélni a kábelt, mert azzal tönkreteszem a műszer banánhüvelyét. Én vastagabb tűt használtam, ez kellően merev, nem hajlik inkább törik, valami filléres kínai varrótű készletből való, amiben van több méretből is 4-6db tű.
(#) nagym6 válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Idézet:
„kapargatni sem kell a nyákot vagy akármit”
Igen, szinte biztos mindig a kontaktus, és nem csúszik el enyhe rányomásnál, hegye ónban, ónos felületben "megkapaszkodik".
(#) winkleer válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Egy gyári műszerbe ki-bekapcsolót belebarkácsolni nem szabad! Ezzel a műszer kategória (CAT) biztonsági besorolása ugrik! Nem mefelelő elhelyezés esetén a belső védőtávolságok, kúszóáramutak rövidülnek. Az érintésvédelmi mód is bukik. Mindezt egy filléres elem miatt....
(#) Massawa válasza winkleer hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Volt egyszer egy ilyen esetem.
A mi drága müszereinkben is ilyen szoftkapcsolo volt. ( ami persze csak akkor müködött, ha az áramkör mindent rendben talált). Egy közel keleti kuncsaftnak ez nem tetszett, igy vette a furogépet a 4 rétegü NYAKba simán befurt egy 6 mm-s lyukat amibe berakott egy billenö kapcsolot, utánna felhivott, hogy nem megy a müszer..... (csak 12000 dolcsiba került).
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
A mai müszerekre ez már alig jellemzö. Már nagyon régen nem futottam össze olyan müszerrel amin ne lenne automatikus kikapcsolás. (Nekem egy sincs, az utolso az ellopott 8650-s Fluke volt jo 35 éve.)
És ahogy már korábban irtam, tilos bármilyen ilyen müszerbe elektromosan belekontárkodni.
(#) Massawa válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Én a tüt a standard mérözsinorba forrasztottam.
(#) tbarath válasza Ge Lee hozzászólására (») Máj 3, 2020 /
 
Aneng 8008 van nekem is, a 2. készlet zsinórját ki se bontottam.
Van amúgy olyan tűs cucc "fej" is (ebay-en vettem), ami a standard (asszem 4 millis) banándugóra megy rá, és a leszedhető/cserélhető fejű mérővezetékeimmel pont szeretik egymást.
(#) nagym6 válasza winkleer hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
Idézet:
„Mindezt egy filléres elem miatt....”

Ha folyamatosan bekapcsolva marad, 10-20mA 9V elemnek kb. 1-2 -hét üzem. Nincs auto kikapcsolás, hanem forgó körbekerregtetés. Max. 20V amikre használom.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
Ilyen müszer már érett a cserére. Elördul, hogy néhány elem áráért egy jobbat kapsz, automatikus kikapcsolással és jobb mérési technologiával. Az egyik legutolso müszerem, olyat is tud, ami még az adatlaprol is kimaradt. Pl a dioda mérésnél 10 voltig mutatja a feszültséget is - pl zéner, LED pedig mindössze 2 AAA elemmel müködik, és vagy 15 dollár volt.
Szoval inkább ruházz be egy ujra mint kezdj valamit alakitgatni..( attol még a régi megmarad, és ha kell be meg ki is lehet kapcsolni az eredeti modon.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 4, 2020 /
 
Van jobb automata kikapcsolós is, igazából itt én régebbi akcióimról írtam.
(#) Massawa hozzászólása Máj 16, 2020 /
 
Egy érdekes uj és meglehetösen sokat tudo és pontos multiméter. A barátomnak vettem és eddig nagyon bevált ( én még várok mikor lesz rajta dB skála). Az sajnos gyakran hiányzik amikor audio készülékekkel van dolgom. A meglevö Sagiemtöl sokkal többet tudna, és annak alig 1/3-ba kerül.

Mustool MDS8207 - egy fiatal kezdönek csak ajánlani lehet.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Máj 16, 2020 /
 
Itt egy jo összehasonlito Video
Következő: »»   111 / 126
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem