Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   1230 / 1384
(#) Wezuv válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Soha nem használtam vegyszert, csak víz alatt csiszolom tisztára. Próbáld ki...
(#) eyess válasza Wezuv hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Addig ok is az amíg pár darabról van szó . De olvasd csak a hetvenediknél tart.
(#) Wezuv válasza eyess hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Attól függ, mennyi idő alatt. Egyébként én is gondolkodom, valami vízálló kicsi csiszoló kézi gépben (epiláló rezgőfejéből?), mert fárasztó egy nagyobb nyákot szépen előkészíteni. Ellenben ha oldószerrel tisztítottam, nem lett jó szinte soha (csak SMD-ket készítek).
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2017
(#) kameleon2 válasza eyess hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Sziasztok! Félreérthető voltam. Ólommentes technológiával forrasztott, lötstopp lakkos, beültetett panelekről kellene utólag a folyasztószer maradványokat eltüntetnem.
(#) eyess válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Igy már más a helyzet .Mivel nagy mennyiségről van szó ,egyértelmű , hogy valamilyen gépesített dolog jöhet szóba.Szerintem a centrifugás technika elsősorban elég hatékony lenne .Persze itt megint csak a nyák méretek , ami döntően befolyásolja ennek a szerkezetnek a méretét is. Nem tudom láttál e már olyan szerkezetet amivel a méhészek a keretekből ilyen módon ki termelik a mézet .Na egy olyat már elbírna akár száz nyáklemezzel is .Cirka pár perc alatt.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2017
(#) Wezuv válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Ja, az más! Nincs olyan folyasztószer, amit nem kell eltávolítani? (én olyannal forrasztok, de nem tudom, neked milyen feltételeknek kell megfelelnie...) Másik megoldás a toluol. Kicsit veszélyes, (elszívófülke, vagy gázálarc, gumikesztyű megoldja, ha félsz tőle), de leszed mindent azonnal tökéletesen, csak bele kell fürdetni. Gond lehet, ha a nyákon vanna olyan alkatrészek, amiket old, de rövid ideig a legtöbb kibírja. Én a lakkot szoktam leszedni, ha újra kell forrasztani egy százlábút...
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2017
(#) usane válasza Wezuv hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Szerintem nem az a probléma, hogy olyan folyasztó ami maradhat, hanem esztétikiai okok miatt szeretné letisztítani. SZerintem is valami centrifugás cucc kellene, az uultrahangos technológia az drága.
(#) kameleon2 válasza usane hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Szia! Nem egészen "csak" esztétikai okok vannak a dolog mögött. 400V-ot tudni kell kapcsolnia a készüléknek és emiatt izolációs sávokat is kellett belemarni. Nem jó, ha bármilyen folyasztószer maradvány kerül oda. Külön gond, hogy tokozott relék is vannak a panelen, nem tudom csak úgy folyadékba meríteni. Az isoprophyl alkohol jó ilyen szempontból, mert nem drága és nyomot sem hagy.De a relétokban az sem lenne kívánatos. Kb 160x100-as panelekről van szó. Gondolkodtam az ultrahangos fűthető tisztítókon, de a relék aggasztanak. A centrifugába is kellene valami folyadék. Ha ez alkohol + szénkefés motor.... hmmm nem szülne jót szerintem. Még valami vibrációs megoldáson agyaltam. Az ultrahangos mosók is vibrálnak+ fűtenek.
(#) dokidoki válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Szerintem bármilyen tisztítási módszert választasz is, a kényes alkatrészeket, mint relék potik beültetése maradjon utoljára. Előttük a panelra felpakolt apróságokkal fürdeted - tisztítod.
(#) kaqkk válasza kameleon2 hozzászólására (») Ápr 27, 2017 /
 
Vízszintesen forgó (üvegmosó) kefe aminek az alsó része bele ér a folyadékba és csak fölötte eltolod a nyákot akár két sín is lehet az edény oldalán ha azonos méretűek a nyákok ..(de ne forgasd gyorsan) vagy vegyél fel szemüveget a művelethez ...
(#) zotya1983 hozzászólása Ápr 27, 2017 /
 
Üdv!Most kezdtem hozzá a nyák készítéshez kezdőként az lenne a kérdésem mivel a többi részen már túl vagyok (elolvastam alkalmazom megelégedéssel),hogy a normál a 4 es műnyomó papír a vasaláshoz megfelelő?Csak mert párnál megfigyeltem hogy a nyomtató képes egy részét sajnos felhólyagosítani majd beragad..Vagy ez lehet attól is hogy a toner ki van merülve? 0%...?
(#) Wezuv válasza zotya1983 hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
Ez inkább nyomtató hiba, mint papír. A HP-m(olcsó alap) mindent visz, vékonyat, vastagat, fényeset bármit, az OKI (olcsó alap) nem vitte egyenletesen a fényes vékony műnyomót, csak ha összefogtam egy sima lappal. Ekkor meg néha elcsúszott az egész. A tintája túl magas hőfokon olvadt, ezért vasalni lehetett, de laminálni nem. Igaz vacakul is fedett...
A HP vastagon fed, precíz, alacsony hőfokon olvad. Természetesen az utángyártott tonerek nem garantálják ezt. Ellenben 5-6 éve nem cseréltem még a kezdő tonert! (csak erre használom...)
(#) ktamas66 válasza zotya1983 hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
Inkább a papír nedves.
(#) mc-4 hozzászólása Ápr 28, 2017 /
 
Egy kicsit megrekedt a nyák projekt nyomtató hiba miatt.
Ma kész lett a nyomtatóm és folytattam volna a beültetési oldalon az alkatrészek felvitelét, de a fólián a felső oldalra került a nyomat.
Hogy kell tükrözni hogy a fólián jól jöjjön ki a rajzolat, vízszintesen vagy függőlegesen?
Köszi!
(#) ktamas66 válasza mc-4 hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
Igen.
(#) niedziela válasza mc-4 hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
Ezt tényleg egyszerűbb volt megkérdezni mint megnézni egy nyomtatáson ?
(#) Stewe válasza mc-4 hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
Mindegy hogyan tükrözöd, a végeredmény jó.
Ha meg akarsz bizonyosodni, akkor csináld meg mindkettőt, és egy közönséges papírra kinyomtatva fény felé tartva meggyőződhetsz róla.
(#) zotya1983 válasza Wezuv hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
De a sima papírt A4,azt viszi gyűrés nélkül..De átnézem a nyomtatót majd.Ez egy Samsung ml2525 most vettem olcsón csak erre a célra.A hőfok lesz szerintem a baj..Túlzottan fűt...Ja és utángyártott toner van benne ami nem is belevaló..Így vettem..
(#) Wezuv válasza zotya1983 hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
Az OKI is vitte a simát, szép lenne, ha azt se. A jelek eléggé arra utalnak, hogy nem lesz jó, de remélem nem lesz igazam.
(#) zotya1983 válasza Wezuv hozzászólására (») Ápr 29, 2017 /
 
Ahogy elolvastam itt pár oldalt nem egyedi a problémám.Sokszor a hordozót kellett másra cserélni hogy alkalmas legyen a feladatra...De lehet a nyomtató baja is,azt rendbeszedem ha úgy van nem probléma.
(#) szili83 hozzászólása Ápr 29, 2017 / 1
 
Tegnap jött Kínai papir. Ez sárga, nem fehér, mint az előzőek... Majd csinálok belőle próbát.
(#) gkari hozzászólása Ápr 30, 2017 / 1
 
Hátha érdekes: a "Copyguru"-nál vettem 135g.-os fényes A4 műnyomót btto. 42.- Ft/db. áron. Canon 1021i-vel (utángyártott toner) nyomtatva tökéletes lett.
(#) nyuszis2 hozzászólása Máj 2, 2017 /
 
volt itt nemrég akinek a kínai sárga papírral gondja volt, neki osztanám meg a tapasztalatom.
Én is többször rendeltem már, volt ami eléggé meggyűrődött szállítás közben (gondolom), de így is használható volt, persze ahol nagyon gyűrött lett, azt levágtam és kidobtam és attól a kereskedőtől többet nem vásároltam. Azzal, hogy szállítás előtt hogyan tárolták, nem sokat tudsz mit kezdeni, mert nincs ráhatásod, de hogy te hogyan tárolod az fontos lehet. Én becsomagolom nejlonba és fénytől elzárva hengerelt formában tárolom, nem kezdem el kilapogatni. Eleinte csak cérnakesztyűben nyúltam hozzá, de most már megfogom kézzel is, mert lett elég rutinom, hogyan kell vele bánni. Annyit akarok kihozni, hogy nem mindegy, hogy amikor nálad van, hogyan tárolod a papírt. Érdemes portól védeni és nem hozzá érni a fényes felülethez. Én nagyon megszerettem ezt a papírt, melegen szedem le vasalás után, nekem ez jött be és 0,4-es vonalakkal simán tudok dolgozni és ami fontos rég nem volt olyan, hogy megszakadt volna egy vonal.
(#) mc-4 hozzászólása Máj 3, 2017 / 1
 
A nyák lap készítés ezen részét befejezettnek tekintem!
Köszönöm a segítséget!
(#) szili83 válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
A zöld foltok mitől vannak? Vagy mik azok?
(#) mc-4 válasza szili83 hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
A réz oldalon lévő forrasztó maszk.(dynamask 500 solder mask )
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2017
(#) mc-4 válasza mc-4 hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
Lehet mégsem fejeztem be....
Ha szintelen akrillakkal megkődölöm vékonyan a beültetési rajzot, nem rántja össze a dry fóli rajzolatot?
(#) szili83 válasza nyuszis2 hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
Nekem először fehér jött, ott nem lett jó, mert műanyag darabok is leváltak, és pöttyös lett a NYÉK. Most amit rendeltem, az sárga. Nekem elég épen ért ide, de összegurigázva. Most a könyvek alatt pihen, várva, hogy kiegyenesedjen, mert ha állandóan összeugrik, akkor nehéz felragasztani az A4-es normál papírra.

Remélem ez jobb lesz, nem marad műanyag fólia a NYÁK-on.

Most amit utoljára csináltam, azt a régi módszerrel, műnyomóval csináltam, mert A4-es méretű volt a panel, és azt nem tudom kinyomtatni.

A következő 10db 30x260mm-es panelnél ki fogom próbálni a sárgákat. Remélem az lesz a jó típus. Ha nem válik be, akkor maradok a műnyomónál, és elhasználom ezeket silkscreenhez, mert arra nálam OK volt. Habár macerásabb nyomtatni sajnos.
(#) szili83 hozzászólása Máj 3, 2017 /
 
Ti mekkora carbid fúróval fúrtok? Először 1mm-eset rendeltem, az teljesen jó volt, majd a kisebb lyukakhoz rendeltem 0.8mm-eset. Azt sem sikerült eltörnöm. Érdemes lenne esetleg 0.6mm-eset is rendelni?
(#) Wezuv válasza szili83 hozzászólására (») Máj 3, 2017 /
 
0.3, 0.5, 0.8, 1, 1.5
Következő: »»   1230 / 1384
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem