Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
KÖszönöm. Közzétettem apróban, hogy keresnék valakit aki legyártana két áramkört. Köszönöm-
(Ha amúgy is kicsi, nem egyszerűbb ázsiából rendelni? 100x100mm felett megkérik ott is az árát, de az alatt... Tudom, nem ezt kérdezted, csak érdekel a miértje.
. )
Nyákot kell gyártani, vagy készre szerelve?
80x100 mm nyák maratásaSziasztok,Segítségre lenne szükségem nyák maratással kapcsolatban. Miskolc környékén. Ha valaki tudna segíteni azt nagyon megköszönném. Privátban nyugodtan írhattok ![]() Előre is köszönöm!
Ez aztán hatalmas segítség.
Miértnem ? 2 dollárért gyári nyák nem segítség ? Én ezért hagytam abba a nyák készítést , ennyi pénzért nem érdemes házilag maratgatni ...
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2025
Bővebben: Link Ha nekem nem hinnél ...
Készre szerelve is megrendelheted ,sőt még 3d nyomtatást is vállalnak ha doboz is kéne a nyáknak
Miből gondolod hogy a Gerber rendelkezésre áll ? Miből gondolod hogy 10 darabnál többet akar gyártatni ?
5 db a minimális rendelés a JLC nél , ha nyáktervezővel tervezte akkor gerbert is tud generálni .
NyáklapSziasztok!Az lenne a kérdésem, hogy a nyákot levilágítással csinálom. Ha az alkatrész felőli oldalt is szeretném nyomtatni, majd rá vasalni ,a programban hol találok ilyet lehetőséget hogy csak alkatrészt nyomtassak? Nekem a PCB Wizard 3.50 Pro-m van meg a Sprint Layout 5 Válaszokat köszönöm.
Szia!
Nem ismerem egyik programot sem, de ami neked kell az a silkscreen rétegen szokott lenni. Ezt a réteget kell nyomtatnod, vagy gerbert lehívni és azt nyomtatni. másik megoldás, lehívod az összes gerbert a kész tervedről ezeket visszahívod pl gerbview és ott látni fogod amit keresel. De lehet, hogy maga a tervező progi is megtudja jeleníteni.
Szia!
Köszönöm,közben meg is találtam, a nyomtatási beállításánál lehet ilyeneket kivenni,tükrözni stb.
Én ugyan nemigen szeretem a chatgpt-t, de ilyesmire kiváló, hogy ismeretlen programokban mit és hogyan kell/lehet állítani.
Nyák tervezés tanfolyamEgy kis segítség , kezdőknekKétoldalas NYÁK, feliratokSziasztok!Kétoldalas NYÁK esetén hogyan jelölhetjük az alkatrészeket? Maratás után az alkatrészek rajzát újra rávasaljuk a rézfelületre? Ez nem okoz bajt a felületen? Megmarad a vasalás után a rajzolat a rézfelületen? Köszönöm!
Bajt nem csinálsz vele, meglátod hogy néz ki, maximum lemosod ha nem tetszik.
Én régebben (amikor még csináltam nyákot) ráfotóztam a pozíciórajzot maratás után . Ez pozitív20 spray vagy dry fólia segítségével is megoldható . A rávasalás nem esztétikus és ha nem lakkozod le akkor nem időtálló, viszont az sem mindegy hogy milyen lakkot fújsz rá mert a legtöbb spray oldja a toner anyagát és mielőtt megszáradna szétfolyik a toner .
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2025
Decon-daloEmlékszik e még valaki erre a tollra?
A legtöbb nyákomat ilyennel készítettem. Még most is találok ha kell.
Nem kell. Itt vannak az asztalomon. A két piros még nem volt használva. A tartalék hegy is ott van a végében.
JLCPCBSziasztok! Hogyan lehet megoldani, hogy a JLCPCB által ajánlott 100x100-as felületre egy adott NYÁK-ot (23x30mm) többszörösen feltegyek?A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2025
A legegyszerűbb ha a nyáktervező programban öszzemontirozod
Köszönöm, ez tökéletes!
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2025
Köszönöm! Le tudnád írni egy hülyegyereknek (nekem) lépésről lépére az Eagle programban?
A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2025
google --> How to panelize PCBs in Eagle CAD
plusz ott a panelize ulp ami erre való. A hozzászólás módosítva: Jún 17, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

. )