Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp, avagy hogyan kell használni?
Lapozás: OK   122 / 122
(#) elektroncso válasza Sasaki hozzászólására (») Kedd, 21:53 /

Akkor sajnos az a szonda ehhez a szkóphoz nem jó. Megpróbálhatod a másik csatornát de szerintem ugyan ezt fogod tapasztalni.
Nézned kell olyan szondát ami passzol ehhez a magas bemeneti kapacitáshoz, ez talán jó lehet de még erre sem vennék mérget.
Nem ajánl a gyártó a szkóphoz saját szondát?

A telefonos jelgenerátorokat erre a célra engedd el, erre a célra nem jó.
(#) nagym6 válasza Sasaki hozzászólására (») Kedd, 22:04 /

Akkor vagy mint elektroncso is írta, magas a szkóp bemeneti kapacitása.
Vagy esetleg a négyszögjel generátor kimeneti impedancia nagyon magas, ezt terheli a szkópkábel kapacitása 1x állásnál is. Azért lehet "krokodilos csatival" szép a jel, mert annak a kábelkapacitása kisebb lehet, mint a szkóp kábel 1x állásnál. Állítsd a generátor kimenetet 50Ω-ra ha lehet, akkor 1x állásnál jó lehet.
(#) Sasaki válasza nagym6 hozzászólására (») Kedd, 22:43 /

A jelgeneràtoron csak jelalakot, amplitudót, frekvenciàt, kitöltést tudok àllítani. Félreérthetően fogalmaztam, tehàt a mérőcsúcs 1x àllàsban nem okoz problémàt illetve értelemszerűen a csipesz, meg az egyéb csomagban lévő kàbelek sem
(#) Sasaki válasza elektroncso hozzászólására (») Kedd, 22:52 /

Valami ezeréves fórumot làttam, ott a gyàrtó linkelt neki egy szondàt (csak az a szonda 40 euro mire ideér, sokallom a projekthez. Köszi azért, majd akkor nézek valamit
Viszont a szonda adatlapjàn meg a "compensation range" 15-45 pF.?
Vagy rosszat nézek?
Következő: »»   122 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem