Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Parkside akkuk javìtása
 
Témaindító: Pixi, idő: Nov 22, 2022
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 6
(#) Lucifer válasza Remci hozzászólására (») Máj 27, 2023 /
 
Hát tudod az ilyen kínai cuccokban néha neked kell befejezned a gyártást
(#) Pixi hozzászólása Máj 30, 2023 /
 
Sziasztok,
Van egy jellemző hiba a 2/4Ah X20V akkuknál. Ami az, hogy meríti a pakkot, mert kapcsol le az 5V, így 2-3 nap alatt leveszi a 2Ah-t a 4-est kicsit tovább tart neki. A képen jelölt tranyót cseréltem újra és megszűnt a hiba. Ahogy kell Xmp után lekapcsol az 5V. Van több ilyen BMS-em, megnézem azokat is majd. Most minden panelen lévő tranyót vettem, így csak meg lesz a többi esetén is a hiba okozója.

ps_bms.jpg
    
(#) swich hozzászólása Jún 12, 2023 /
 
Sziasztok. Van egy Parkside PLG 12 A3 töltőm. Valaki megtudná mondani, hogy az alábbi képen a hiányzó RS6 ellenállásnak mi az értéke?
(#) Pixi válasza swich hozzászólására (») Jún 12, 2023 /
 
Szia,
Nekem úgy tűnik ott nem is volt semmi. Vagy már te forrasztottad?
(#) swich válasza Pixi hozzászólására (») Jún 12, 2023 /
 
Igen, én forrasztottam le róla, egy megégett smd ellenállás volt csak nemtalálok semmit róla.
(#) Pixi válasza swich hozzászólására (») Jún 12, 2023 / 1
 
Nekem A2 van, de az telejesen más! Van másik X12V is, az is más.
Van egy oldal ahol ezt keresik szintén! Itt nem írja mi az érték, de azt írja a jobb oldali chip adatlapján lett meg a megoldás.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2023
(#) swich válasza Pixi hozzászólására (») Jún 13, 2023 /
 
Köszönöm, utána nézek.
(#) léghajós válasza Pixi hozzászólására (») Jún 17, 2023 /
 
Szeretném a 20V-os Parkside akkut áramforrásként felhasználni. Van belőle 4 db, 2db 8Ah-s ill 2db 4Ah-s. Ennyivel már érdemes lenne számolni. Egyet tönkre tettem, mert túlmerítettem. Benne a BMS 2 részre van választva. A felügyelő rész a szerszámban van . Az eprom 0 V lett a cellacserekor, ezután már letilt.
Keresgélve a You Tube-n Jirzy Bekr ír jókat a Parkside akkuk lelkéről. Ott van kapcsolási rajz is. Csak a You Tube a cseh nyelvet nem fordítja. Próbáltam keresni szlovákiai magyart, aki majd fordít, de ő meg az elektronikához nem ért. Jó lenne az akkut használni pl kerékpárhoz, csónakhoz, világításra stb, de úgy hogy ne menjen tönkre.
Adaptert az akkuhoz PVC csőből könnyű készíteni. Szinte gyerekjáték. Jó lenne, ha valaki hozzáértő adna valamilyen ötletet a felhasznàláshoz. Ha kell a You Tube címeket megadom. Nekem sajnos nincs meg a szakértelmem ilyen mélységben.
(#) Pixi válasza léghajós hozzászólására (») Jún 18, 2023 /
 
Én már több túlmerült akkut hoztam vissza, és BMS-t is raktam át 0-ás 2Ah-ról BSM halott 8Ah-ra, de minden estben működött. Ott valami más gond lesz, mert nem tapasztaltam még olyat, hogy letiltott a PS BMS. A 8Ah esetén ha hosszú életet akarsz, akkor iktasd ki a BT modult, mert tönkre fog menni és akkor az akku se nem tölt sem nem használható. A képen látható ponton átvágod azt a sávot, és nem lesz gond. A 8Ah akkuk 90%-ka a BT miatt hal meg!
Sajna csak simán + - -ra köthető akku figyelőt nem tudok, mert a lipo védők amiket modellezők használnak cellánként vannak az akkura kötve. De biztosan van erre is okosság. Sajna az X20V akkukból kihagyták a FET-es védelmet, így túl lehet őket meríteni ha olyan fogyasztó van rákötve!
Tudnál linket a videóról ahol kapcsrajz is van, mert nagyon sok videó, van az embernél, és nem igen találom!
(#) léghajós hozzászólása Júl 3, 2023 /
 
https://youtu.be/T8lREgBeVL8
Mélykisütés védő
Erről mi a véleményetek. A BMS így megvéd a mélykisütéstől?
(#) léghajós válasza Pixi hozzászólására (») Júl 3, 2023 /
 
[http://https://youtu.be/_rOzNSECaVs]ez az adapterről van, de talán ez is ad információt
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2023
(#) léghajós válasza Pixi hozzászólására (») Júl 3, 2023 /
 
/youtu.be/unneUttRyI0]Bővebben: Link[/url]Jirzsi Bekr videója

Bocsánat, de a szerkesztés nem megy
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2023
(#) léghajós hozzászólása Júl 3, 2023 /
 
(#) léghajós hozzászólása Júl 3, 2023 /
 
Talán itt van legjobban leírva a BMS működéseBMS
BMS
A hozzászólás módosítva: Júl 3, 2023
(#) pipi válasza léghajós hozzászólására (») Júl 3, 2023 /
 
Ebben az a jó, hogy a rábarkácsolt ellenállások "üresen" is kisütik az akksit...
(#) léghajós hozzászólása Júl 6, 2023 /
 
Igen igen tisztelt pipi. De ha az elektronikát csak az adapter után teszem rá, csak akkor merít, ha rá van téve az akku. Akkor viszont csak minimális áramokat vesz le. Viszont a mélykisüléstől megvédi az akkut.
Azt szerettem volna kérdezni, hogy valóban működik-e a dolog.
(#) léghajós válasza Pixi hozzászólására (») Júl 6, 2023 /
 
"Itt chipek beszélgetnek egymással" Hát ez a probléma. Most azt találtam ki, hogy valami mechanikai hibás Parkside gépből kiveszem az elektronikát és azt csatlakoztatom az akkuhoz. Pl a porszívó elektronikája ilyen. Ld kép. Innen már csak 2 vezeték megy a motorhoz, tehát megvan a + és a -. Itt aztán beszélgethetnek a chipek. Ez már megvédi az akkut?
De vajon mennyi lehet a max kivehető Amper?
Ezt az elektronikát meg lehetne-e építeni.
Mindenki lelkesen gyárt adaptert a 20V-os akkuhoz, de valahogy senki nem foglalkozik az elektronika problémájával.
Valahol olvastam, hogy ha az eprom 0 V fesz-re megy egyszer is onnantól már nem fog feléledni. Nem értem, hogy nekik hogyan működik utána az akku. Én egy 2 Ah-s akkut javítottam, akkucellát cseréltem benne. De nem működik. Ugyanúgy lemeríti az új akkucellát. Ezért nem merem már a nagy 4 ill 8 Ah akkut másra használni. Ezért kérek tanácsot Tőled.
(#) proba válasza léghajós hozzászólására (») Júl 7, 2023 /
 
Lehet tudnak akkut cserélni. A csere idejére fel lehet forrasztani párhuzamosan a csatlakozó pontokra egy kisebb kapacitású feszültségforrást.
(#) léghajós válasza proba hozzászólására (») Júl 7, 2023 /
 
Számomra így érthető. De ezt sehol nem láttam a videókon, ill sehol nem írta le senki. Mindenütt azt láttam, hogy egyszerűen leszedik az akkucellákat a panelról.
(#) proba válasza léghajós hozzászólására (») Júl 7, 2023 /
 
A másik ami eszembe jutott, ha EEprom, az úgy magától nem felejt. Ha tudod melyik cellát kell levenni először, a processzorrnak esélye sincs teli firkálni.
(#) léghajós válasza proba hozzászólására (») Júl 7, 2023 /
 
Ezt nem egészen értem tisztelt proba.
(#) proba válasza léghajós hozzászólására (») Júl 8, 2023 /
 
Ha van benne memória, azt úgyis valami processzor kezeli. Az viszont szinte biztos, hogy nincs rákötve minden cellára. Ha azt a cellát veszed ki először, amiről működik, már nem tud jegyzetelni.( de lehet csak mendemonda ez a dolog. Egy olcsó akkucsoportot felesleges lenne ennyire védeni. Laptopoknál, drága informatikai dolgoknál esetleg van értelme, ahol mindenből hasznot akarnak húzni, de egy akku árában kapható szerkezetet szerintem nem védenek ennyire.)
(#) léghajós hozzászólása Júl 9, 2023 /
 
Én azt hiszem, hogy megtaláltam a megoldást. Julian ilet You Tube videoján: Lidl Parkside X20V Team-Strip Down & Analysis. Itt értettem meg az akku működését, ill a kommenteket végigolvasva jöttem rá a megoldásra.
Az akkuban nincs Fet-es védelem. Ez a szerszámban van. Az akku chipje méri a cellák feszültségét és ez utasítja a szerszám chipjét arra, hogy a Fet zárjon le. A chipet gyárilag inicializálják. Ennek minden akkuban a panelon megtalálható az 5 pólusú fejléce a panel szélén, közel a rugó helyéhez.. Ha ez a chip egyszer azt érzékeli, hogy az akkut valaki vagy valami buherálta akkor letilt és az akku tovább nem használható. Tehát azt találtam ki, hogy egy nagyon ritkán használt szerszámból kiveszem a szerszámoldali panelt, azt ráteszem az általam készített adapterre, akkor megkapom az egyszerű + és - pólust, amivel már bármit csinálhatok max 20-25 A terhelésig. Elnézést a pongyola megfogalmazásokért, én csak abszolút lelkes amatőr vagyok. Kérlek írjátok meg, ha valahol találtok egyszerűbb, jobb megoldást.
48V- os kerékpárom hatótávját próbálom megtoldani ezen akkukkal, ezért volt a lelkesedés a probléma megoldására. Kb 4 hónapja görcsölök a dolgon. A kerékpárom akkuja csak 2 vezetékkel csatlakozik a Bafang motorra. Egyéb saját akkupakkokkal már sikerült kiváltanom a 48V-os akkut, de most rátalaltam a Parkside akkukra, amik csak pihennek amikor kerékpározom.
(#) antiktelefon válasza léghajós hozzászólására (») Júl 9, 2023 /
 
Nevetségesen olcsók a 18650 cellák, jobban jársz, ha építesz még akkupakkot valami megbízhatóbb alis BMS-el, nem 8-12 cellát szurkálsz rá még pluszban aztán merülnek ahogy éppen merülnek.
(#) léghajós hozzászólása Júl 10, 2023 /
 
Itt a video címe:https://youtu.be/CN0q4wZBnBoBővebben: Linkhttps://youtu.be/CN0q4wZBnBo
Hát így működik a Parkside 20V akku.
(#) Gyok2 hozzászólása Júl 16, 2023 /
 
Üdv.

Lenne nekem is egy rossz akku, ha valaki esetleg elvállalja. 18V, 1.5 Ah
(#) joci.kun hozzászólása Aug 30, 2023 /
 
Sziasztok!
Bocsi, nem pont akksi-kérdés, csak Parkside (akksis multigép).
A szomszédom gépe megállt, szétkaptam, de azon kívül, hogy a panel környékéről 1x1, 1x3 milliméteres "ólomcsíkok" potyogtak ki, semmi különöset nem láttam. A 2 lábú maradéka még a panelen van, majd lefotózom. Kb fekete hengeres műanyag háza lehetett.
Na mindegy, összeraktam, szakaszosan működött még párszor, mindíg leállt, de bekapcsoláskor újra indult. Egészen mostanáig.Ma is dolgozott vele a papa, aztán végleg leállt.
Ki kehet hagyni a gépből az elektronikát ? Mert az akksik jók, a motor működik...

,
(#) joci.kun válasza joci.kun hozzászólására (») Aug 30, 2023 1 /
 
A kép meg lemaradt. Ez egy kondi lehetett, ami szétpukkadt ?
(#) antiktelefon válasza joci.kun hozzászólására (») Aug 30, 2023 1 /
 
Nyilván kondi, tetején van a típusa.
(#) joci.kun válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 30, 2023 /
 
A fém kupakon nincs , a műanyagon lehetett, látszik is valami a képen, de annyi eszem meg nem volt, hogy kisilabizáljam a teljes szétporladás előtt...
Következő: »»   2 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem