Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Pc és asztali telefon
 
Témaindító: Zseni, idő: Okt 22, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 5
(#) pucuka válasza kacsosz hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Ezekben az egyszerű modemekben sohasem volt hang kodek. Ha van rajta csatlakozó a mikrofon hallgató számára, akkor ezen keresztül teljesen analóg módon lehet telefonálni. Amin nincs, annak a helye ott van, csak többnyire nincs beültetve. A helyzet az hogy az ilymódon hangmodemmé nyilvánított eszköz, semmi különösebb pluszt nem tartalmaz, az egyszem mikrofon erősítőt kivéve.
(#) kacsosz válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Nekem csak a "modemek" között jelenik meg, a hangeszközök között nem. A modem lekérdezése során meg ezt írja ki, lásd melléklet .

A WinXP rendelt hozzá drivert (mintegy "felismerte"), nem a saját telepítő lemezéről installáltam fel. Azt nem engedi. Ha törlöm is az XP által hozzárendelt drivert, pár másodperc múlva ismét felismeri és hozzáadja.

Szerk : Ha felsorolsz valamit, akkor tedd be dokumentumként !

mod.txt
    
(#) kacsosz válasza kacsosz hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Ja és még valami: ha mégis kisérletet teszek hívásindításra (ami még a tárcsázásig sem jut el), a modem log-jában az szerepel, hogy

"Alacsony a DSR a modem inicializálásakor. Ellenőrizze a modem bekapcsoltságát."

Már egy előző modemnél is volt ilyen bejegyzés, akkor sokat kerestem fórumokon, hogy ez mit jelenthet. Annyira emlékszem, hogy a DSR jelentése a Data Set Ready.
(#) Inhouse válasza kacsosz hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Most épp nincs a környezetemben modemes gép, de határozottan úgy emlékszem, hogy a voice-osoknál megjelenik a hangeszközök között is.

Üdv
Inhouse
(#) kacsosz válasza Inhouse hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Írtam Neked e-mailt.
(#) proba válasza kacsosz hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
A DSR az egy vezeték neve a soros kábelben.ha nem fullos kábelt ,hanem csak egy sima visszafordított kereszt kötésűt használsz , vélhetően akkor kapod ezt az üzentet.
(#) abcdabcd válasza proba hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
A modem kábel, mint ahogy a neve is mondja "Null" azaz a bekötéséhez pont "null" ismeret kell, azaz 1:1-es... ha nem jól tudom valaki javítson ki!
(#) Gafly válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Sajnos nem jól tudod.
Van ugye a DTE (Data Terminal Equipment). Ez mondjuk a számítógép.
Meg van a (Data Communication Equipment). Ez meg mondjuk legyen lánykori nevén "modem".
Szabvány szerint (érdemes ám elolvasni!, Olyanokra kell keresni hogy V24, RS232...).
A minimál "nullmodem" ha ugye arra gondolsz hogy két gépet (DTE - DTE) kötsz ösze akkor három vezetékes, GND a GND-hez, RxD a TxD-hez és viszont.
Nos innentől kezdve nagyon tágak a lehetőségek. Tudod hány pontja van egy modem csatlakozónak? Jó sok és eredetileg mindennek lenne funkciója
(#) abcdabcd válasza Gafly hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Meg is néztem, azért, azután, hogy a hozzászólásodat elolvastam és tényleg ma is tanultam valamit! Köszi!
Bővebben: Link
(#) proba válasza abcdabcd hozzászólására (») Szept 12, 2011 /
 
Igazából szerintem itt DTE-DCE kapcsolat van ,tehát valószínű egyenes kötésű kábel kell.(de kell minden ér.)
(#) aandroo hozzászólása Máj 3, 2012 /
 
Sziasztok. A kérdésem félig OFF lenne... Van egy vezeték nélküli internet telefonom (angol, TESCO-s, de ez lényegtelen), USB csatlakozással. Vettem hozzá az elektromos hálózati csatlakozó átalakítón kívül egy USB-RJ11 átalakítót is. (USB foglalat-RJ11 dugó). Megpróbáltam a digitális vonalas telefonom helyett használni, de nem jött össze.
Valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne kivitelezni? Összefoglalva az internet telefont normál telefonként szeretném használni, tehát fordítottan, mint ahogy ez a topic indult.

Bármilyen segítséget előre is köszi.
(#) pucuka válasza aandroo hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Az internet telefon más rendszerű, mind amit az analóg, és ISDN PSTN hálózatban használnak. Ahhoz internet csatlakozás kell és egy VoIP alkalmazás, amit Vagy egy számítógép biztosít USB csatlakozáson keresztül, vagy egy illesztő box. Ilyen lehet az IPTV set top box -a.
A digitális telefon vonalad az ISDN ugyebár?
(#) aandroo válasza pucuka hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Igen. A digitv-nél fizettem elő, az internettel egy kábelen jön. Elvileg van már náluk VoIP szolgáltatás, de igazából nekem ez a munkahelyre kellene, ahol helyileg van egy digitális alközpont pár száz mellékkel, de amúgy ez egy országos belső hálózat része. De ahogy kivettem szavaidból, nem sok esélyem van...
(#) pucuka válasza aandroo hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
A digitális alközpont, az ISDN rendszerű, arra csak erre alkalmas előfizetői készüléket köthetsz. A központ PSTN csatlakozása pedig interfész kérdése, lehet analóg, vagy digitális is.
A vezetéknélküli telefonodat erre a központra megfelelő interfész nélkül csatlakoztatni nem tudod. Ez nem a fizikai csatlakozó típusának kérdése.
(#) aandroo válasza pucuka hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Hát köszönöm szépen a választ. Nem keresgélek tovább.
(#) blackjani hozzászólása Máj 30, 2012 /
 
Kedves Fórumtársak!
Célom asztali gépem vezetékes telefonhívásra való felébresztése kikapcsolt vagy alvó állapotból, hogy a faxmodem tudja fogadni a faxot akkor is amikor nem vagyok otthon és nincs bekapcsolva a pc-m.
Találtam is egy kapcsolást nehezen, magyarázat is van hozzá, de ha tudnátok tökéletesíteni nekem azt előre is megköszönném.
ITT a kapcsolás
A magyarázat:A bemenetére érkező alacsony jelszint hatására a kimenetén egy
impulzus keletkezik.
A DIS és TH lábakon levő ellenállás értéke 47kohm, a kondenzátoré
22?F legyen az 1mp-es impulzushoz. (A rajzon a szimuláció miatt vannak
kisebb értékek.) A tranzisztorra kötött kapcsoló helyére az gép
normál (tehát nem a standby) 5V-ja kell, az ellenállás 47kohm legyen,
ez gondoskodik arról, hogy ha elindult a gép, akkor ne kapjon újabb
impulzust, mert az leállítaná.

A bemenetére a nyomógomb helyett elvileg közvetlenül mehet a telefon
TxD-je, ekkor az ott levő 47kohm-os ellenállás sem kell. Ha ez a
megoldás nem működik a TxD 3.3V-ja miatt, akkor kell egy szintillesztő
(valamilyen schmitt trigger).

A kimenetére egy ellenállás, egy tranzisztor és egy relé kell
(relével párhuzamosan egy záróirányban bekötött 1N4148-as dióda).
Aztán, hogy a relékontaktot a power gombbal kötöd párhuzamosan vagy
egy csengetőáramkörre kötöd, már részletkérdés.
(#) pucuka válasza blackjani hozzászólására (») Máj 30, 2012 /
 
Böngész át az alaplapod BIOS beállítási lehetőségeidet. Láttam már olyat, hogy lehet ébreszteni, LAN -ról, vagy soros portról is, de ha CNR modemed van, szinte biztos hogy van ilyen lehetőség. Akkor ha beállítod, felébresztheted a géped a soros portra kötött FAX modemmel.
(#) blackjani válasza pucuka hozzászólására (») Máj 31, 2012 /
 
Köszönöm a gyors választ!
Sajnos a Win7 x64 oprendszerhez nincs külső faxmodem driver, mert már kb. 5-tel is kipróbáltam és a modem lekérdezése sikertelen volt. Most egy belső PCI faxmodemem van ez működik, de a biosban lévő wake on ring kapcsoló csak a COM1-en működik. A belső modem pedig a COM4-en van. Hiába állítom át Winben a Com1-re akkor sem jó. Mert csak akkor látja com1-nek amikor már a win is megy, de kikapcsolt állapotban nem megy a win. Ezért gondoltam egy elektronikára.
(#) oldman hozzászólása Jan 29, 2015 /
 
Sziasztok! Segítséget kérek egy probléma megoldásához ami a következő.
Szeretném a PC-t összekötni vezetékes telefonnal, hogy a skypon tudjon beszélni a nagymama akinek nincs számítógépe és internetje de van vezetékes telefonja. A dolog úgy működne hogy skypon meghívom a porontyot, telefonon a nagyit és ráteszem a a csatolóra oszt csacsogjanak, majd amikor befejezték, üzenet hogy lehet bontani a vonalat.
Pillanatnyilag egy akusztikus modemben gondolkodok. (Emlékszik még valaki erre?) Elég fapados ötlet, de jobb egyszerűbb, olcsóbb(!) nem jutott eszembe. Segítségeteket előre is köszönöm!
(#) pucuka válasza oldman hozzászólására (») Jan 29, 2015 /
 
Aztán hogyan használnád a modemet? A Skype az egy IP telefon rendszer, ehhez egy modem édeskevés. Elvileg megoldható a kérdés, ha készítesz egy 2/4 huzalos átalakítót, a hangkártya ki-, és bemeneteit a 4 huzalos, a telefon vonalat a kéthuzalos végére kötöd, és kézzel kapcsolhatod.
De. Ha vásárolsz Skype egyenleget, akkor közvetlenül hívhatsz vica versa. Igaz ez pénzbe kerül, de az általad megvalósítani tervezett is.
(#) proba válasza pucuka hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Gondolom, a számítógépen keresztül szoftveresen valahogyan összeköthető.A modem hang outja a skipe mikrofonjaként és fordítva.Lehet a WIN hang vezérlőpultjával is megoldható az átirányítás. Mindenesetre hardver benne van az összekötés lehetőségéhez. Ha a vezetékesen ingyen beszél a nagyival, akkor nulla az összeköttetés percdíja.
(#) pucuka válasza proba hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Pont a szoftverrel van a gond. Ki fogja megírni?
Ha a modemnek van hangfrekvenciás ki-, és bemenete, akkor azt lehet használni 2/4 huzalos végződésként. A modem hangfrekvenciás kimenetét össze lehet kötni a számítógép hangkártyájának vonal ki, és bemenetével, a számítógép + modem elintézi a jelzésátvitelt, de a skypot manuálisan kell kezelni, mert annak nincs ilyen funkciója.
Lehet azonban kapni a skyphoz telefon készüléket, bár azt hiszem, azzal is csak a skypon bellüli hívásokat lehet bonyolítani. Az egy internetes (WIFI -n keresztül) csatlakozású IP telefon. Ilyenformán ez a készülék egy előfizetői végződés, és ebből egy központoldali végződést faragni, nem kis feladat sem áramkörileg, sem szoftveresen.
(#) Inhouse válasza oldman hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Add a poronty kezébe a nálatok levő telefonkészülék kagylóját és meg van oldva...nem is értem miért akarsz ilyet építeni...
(#) oldman válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Kissé nehéz lenne! Nincs cca 18 000 km hosszú keze, ha lenne akkor nem lenne semmi gond, annyit mutogatnám pénzért hogy nem lenne gond a 650 HUF/ perc roaming díjszabás
(#) oldman válasza pucuka hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Elsőre egyszerűnek tűnt a gépben levő toshiba szoftvermodemet használni, hiszen a hangkártya 1. helyét használja (Belső high definition audio busz) de sehol nem leltem szoftvert, ami kezelné valahogy a dolgot. Más modemet, hangkártyát kissé macerás lenne beépíteni egy laptopba, bár egy elég nagy kalapáccsal sikerülhet.

Második kísérletnek egy régi voice modemet ástam elő amit még a 386 és W98 hoz használtam a betárcsázós kapcsolathoz. Sajnos a csökönyös dög úgy ragaszkodik a szabványos RS232 szintekhez mint szamár a füléhez, az USB-RS232 átalakítóm ezeket meglehetősen lazán kezeli és így ez sem működik. Más kérdés hogy ha működne is nem biztos hogy a régi sw-t fel lehet erőltetni a vistára.
Ez után gondolkodtam egy átalakított akusztikus modemen de ezt meg legfeljebb egy múzeumból lehetne elcsenni.
Végül vettem egy lottót az megoldaná a problémát - feltéve hogy eltalálják azt az öt számot.
(#) pucuka válasza oldman hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Azt nem mondtad, hogy laptopról van szó, azzal nem sokat lehet kezdeni.
Nem tudom, hogy hol van a 18000 km másik vége, de akkor már érdemes lehet a Skype telefon funkcióját használni. Mindenesetre megfontolandó hogy ebben a konkrét esetben mennyi az annyi. Azokba az országokba, ahol nagyon elterjedt az internet, elég baráti percdíjak vannak.
(de nem tudom honnan jön ide a roaming díjazás, max külföldi hívásról lehet szó, gondolom nem egy külföldön tartózkodó magyar mobilt kell hívni)
(#) Gafly válasza oldman hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Ha beletudsz nyúlni a telefonba, vagy feláldozol erre a célra egyet, akkor egyszerűen illesztheted a laptop line in, line out pontjait.
Vagy telefon nélkül is építhetsz, 2/4 huzalos átalakítót, az elv itt van. Bővebben: Link
Arra kell vigyázni, hogy a laptop ki és bemenete is egyik oldalon össze van kötve, ráadásul legtöbb esetben földelt is. Trafós leválasztás kell!
Pár éve volt a Rádiótechnikában egy cikk is, igaz rádióstúdióhoz (ebből a szempontból mellékes).
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015
(#) oldman válasza Gafly hozzászólására (») Jan 31, 2015 /
 
Ez lesz a megoldás de titkon reméltem hogy valaki tud egyszerűbbet is.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
(#) Gafly válasza oldman hozzászólására (») Jan 31, 2015 /
 
Közben gondolkoztam a dolgon még egy kicsit.
Ha tényleg építeni akarsz ehhez illesztőt és akad a fiókban pár alkatrész, akkor viszonylag egyszerűen megoldható...
Mondjuk hálózati trafó, aminek a primer közepe ki van vezetve (Puskás trafók tipikusan ilyenek).
(#) pucuka válasza Gafly hozzászólására (») Jan 31, 2015 /
 
Nem feltétlen kell megépítenie a hibridet, egy hagyományos (régebbi tárcsázós) telefonban van egy fél hibrid, onnan is kivezetheti a szükséges hangfrekit (a kagyló hallgatójáról, ill. mikrofonjára). A félhibridnek ráadásul az az előnye is megvan, hogy a mikrofonnak, és a hallgatónak van közös pontja, ami előny a számítógép asszimetrikus csatlakoztatásánál.
Következő: »»   4 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem