Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet a PIC32 Family Reference Manual, Sect. 27 USB On-The-Go -ből:
Idézet: „The VBUSON pin cannot be reclaimed for I/O usage when operating in Host mode or OTG mode, as it is required for USB operation.”
Nekem ez annyit mond, hogy vagy az USB-t vagy a B5 pin-t használom.
Idézet: „8: Pins can be used as GPIO when the USB module is disabled.” Amúgy baromi rossz helyre rakták ezt a VBUSON lábat. Gyakorlatilag agyon ütötték az egyetlen használható 16bit-es portjukat abban az esetben, ha valaki USB-t is akar használni. A többi valami miatt mindig foglalt. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2016
Ha a tizedes pontosság azt jelenti, hogy be tudsz állítani 999999,1 MHz-et, meg 999999,2 MHz-et is stb. , ezt PIC-el önmagában elérni kizárt. Egyszerű és nagyszerű a DDS.
Ha a stabilitásra vonatkozik, akkor költséghatékony megoldás egy gyári kvarc oszcillátor és egy házi termosztát. A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2016
Sziasztok!
A kérdésem csupán annyi lenne hogy a fuse biteket meg lehet változtatni a futó programon belül?
Ezt ismerem, de ez logaritmikus skálához hasonló frekvencia változást ad ki. ktamas66 által ajánlott NCO modul, megtetszett lineáris és pontosabb mint amit eddig kiszámolgattam.
pajti2: Maga a dolog egy ismerősömnek készül lehet, hogy megjelenhet +/- 1Hz -es hiba amit az NCO-val és egy pontos kvarccal meg lehet csinálni, de ezt még nem tudom, hogy pontosan mit szeretne. Ha kell a nagy pontosság akkor vagy a fractional PLL-es IC vagy DDS IC lesz. A cpld gondolom fpga-hoz hasonló, tőlem ezek jelenleg távol állnak úgyhogy mindenképpen az előző 3 lehetőségből a legmegfelelőbbet választom.
Közben rájöttem
, a program memória azon részét kellett átírni ahol a konfig biteket tárolja. CCS-ben erre van egy külön szubrutin ami csak akkor működik ha az összes konfiig regisztert írjuk újra.
Sziasztok! Az eddig általam koptatott picek (18f4520, 16f876A, 16f887 és hasonlók) adatlapjait böngészve elég széles tápfesz tartományt találtam. Eddig csak öt voltot kaptak aztán ment (vagy mégsem
) Most viszont 3.3 voltos logikába kéne passzintanom. Az ok, hogy rapsberry pi kapcsolatot szeretnék próbálgatni. Ott viszont a GPIO 3 voltos logikával műkszik. Szerintetek a fen említett picek (van még néhány belőle) működnek 3.3 voltos táppal?
Adatlapjukban megtalalod hatul az elektromos jellemzoknel.
Altalaban frekvenciafuggo, alacsony taprol csak alacsony frekivel mennek, egy bizonyos ertektol pedig fullosan. A legtobbnel a padlo 2V.
Csak azt is figyelembe kell venni, hogy a tápfesz csökkenésével az alkalmazható órajel is korlátozódik, az adatlapban ezt is megtalálod.
Köszi a válaszokat! Mindenkinek! Az órajel szerintem nem lesz kritikus. Kb 4 Mhz menni fog. Az AD konverter és egyéb perifériák (pwm, komparátor, spi, i2c)is működhetnek?
Ha a megadott feszültség és frekvencia határon belül vagy, akkor a kontroller minden egysége működik.
Sziasztok egy pic állapotát szeretném beolvasni hogy kimete vagy bemenet pic:pic18 46k22
azt akarom ellenörizni hogy lenyomta e a gombot vagy nem.
Ki hagyhattam volna valamit?? kapcsolás: csatolva
Üdv?
Nem elég ha kiolvasod a TRIS regisztert? Megadja, hogy ki vagy bemenet.
Egy probát megér
![]() szerk:
Nem jó A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2016
Alapvetően minden láb bement, ha nem működik a dolog akkor ANSEL vagy egyébb változataival (alapértelmezett)analógról digitálisra kell állítani.
Sikerült igy:
Olyan kérdésem lenne még hogy az ANSEL az mire jó??? Engedélyezi egy láb analog digitál converterét??
Igen.
Nem teljesen egy lábnak nincsen analog digital convertere, többnyire egy ADC áramkör van a PIC-ekben (valamelyikben van több is) és ez kap egy analog multiplexert, hogy melyik lábon lévő analog feszültséget alakítja digitálisra.
De mire való a doksi az I/O szekcióban láthatod, hogy az ANSEL megfelelő bitje 0-a akkor engedélyezi a digitális tárolást, ha 1 akkor a PORT latch értéke mindig 0-a ha visszaolvasod és a láb analog bufferelésű. Kriszrap, te szoktad olvasgatni a PIC doksiját?
Köszi, ezzel tisztában vagyok. Kriszrap nak csak egy rövid választ adtam. Gondoltam így megnézi az ide vonatkozó részt a az adatlapban.
Sziasztok!
Egy térerő fénycsíkot szeretnék ASM-ben programozni. 2-30 ig skálát szeretném 4 porton mutatni az alábbiak szerint: 2-9-ig 1. port aktív, 10-19ig 2. port is aktív, 20-24ig 3. port is aktív, 25-30ig 4. port is aktív, Ti hogy csinálnátok? 2 -109 Marginal 3 -107 Marginal 4 -105 Marginal 5 -103 Marginal 6 -101 Marginal 7 -99 Marginal 8 -97 Marginal 9 -95 Marginal 10 -93 OK 11 -91 OK 12 -89 OK 13 -87 OK 14 -85 OK 15 -83 Good 16 -81 Good 17 -79 Good 18 -77 Good 19 -75 Good 20 -73 Excellent 21 -71 Excellent 22 -69 Excellent 23 -67 Excellent 24 -65 Excellent 25 -63 Excellent 26 -61 Excellent 27 -59 Excellent 28 -57 Excellent 29 -55 Excellent 30 -53 Excellent
Szia!
A 2-30 értem, de a többi szám micsoda?
A térerő 2-30 értéket vehet fel. 9-ig csak az első kimenet aktív, 19-ig kettő, 24-ig három és 25-30 -ig az összes kimenet aktív. Magyarán a 2-30 -ig terjedő értéket szeretné leredukálni 1-4 -ig értékké.
Simán levonogatni, és figyelni, ha negatív?
Idézet: „2-9-ig 1. port aktív, 10-19ig 2. port is aktív, 20-24ig 3. port is aktív, 25-30ig 4. port is aktív,” If feltét nem jöhet szóba?
vagy:
A hozzászólás módosítva: Júl 11, 2016
Ezt olvastad?
Idézet: „Egy térerő fénycsíkot szeretnék ASM-ben programozni.”
Csak, hogy jól értsük: a 4 porton 4×8 bitet értünk vagy csak 4 bitet?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

, a program memória azon részét kellett átírni ahol a konfig biteket tárolja. CCS-ben erre van egy külön szubrutin ami csak akkor működik ha az összes konfiig regisztert írjuk újra.
) Most viszont 3.3 voltos logikába kéne passzintanom. Az ok, hogy rapsberry pi kapcsolatot szeretnék próbálgatni. Ott viszont a GPIO 3 voltos logikával műkszik. Szerintetek a fen említett picek (van még néhány belőle) működnek 3.3 voltos táppal?