Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PICKit2 klón építése
Lapozás: OK   171 / 211
(#) _vl_ válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Idézet:
„Mitől lehet még ,hogy nem ismeri fel a PIC-et?”

Akármitől is akár. De miután egy jó okot már találtál, szerintem ne keresgélj tovább, amíg ezt nem javítottad.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2013
(#) pipi válasza havranarpi hozzászólására (») Márc 8, 2013 /
 
Futtass tesztet a pk2 szoftverből
(#) hzsiga hozzászólása Márc 17, 2013 /
 
Üdvözlök mindenkit. Szeretnék segítséget kérni PICKIT2 építésben. Már régebben gyűjtöttem a kapcsolási rajzokat és a Szilva félére eset a választásom. Most viszont a topikot olvasva rájöttem, hogy nem jól választottam mert nem tud sok féle PIC-et támogatni. Olvastam, hogy a Watt féle programozó az többet tud. A Szilva féle klónhoz a pic már be van égetve, kérdésem az jó-e más féle klónhoz esetleg, bár ha jól értelmeztem nem. Ha valakinek van kapcsolási rajza Dip trace-ban az jól jönne. Kivancsi4 fórum társ ígért kapcsolási rajzot de nem tudom, hogy lett-e belőle valami? Ha a beégetett program nem jó akkor mindenképp meg kell, hogy építsem a Szilva féle klónt és azzal betudom már égetni a programot az új többet tudó klónba. A segítségeteket előre is köszönöm. Tisztelettel hzsiga.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
(#) hzsiga hozzászólása Márc 17, 2013 /
 
Nem kell, hogy teljes értékű legyen de a kissebb feszültségű pic-eket jó lenne ha támogatná. üdv hzsiga.
(#) _vl_ válasza hzsiga hozzászólására (») Márc 17, 2013 /
 
Idézet:
„A Szilva féle klónhoz a pic már be van égetve, kérdésem az jó-e más féle klónhoz esetleg, bár ha jól értelmeztem nem.”

Rosszul értelmezted. Mindegyik PICKIT2-klónban ugyanaz a program van: a PICKIT2 programja.
(#) hzsiga válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 17, 2013 /
 
Köszönöm a segítségedet_vl_ , ezek szerint (mondjuk ezen én is töprengtem) akkor a Szilva féle klónt is lehetne fejleszteni, hogy tudja a kisebb feszültségű PIC-et is égetni vagy ez ütközik-e valamibe PL: Szilva engedi-e. Bár közkincsé tette a kapcsolását? Vagy azzal a klónnal nem érdemes foglalkozni?
(#) kaqkk válasza hzsiga hozzászólására (») Márc 17, 2013 /
 
Én vagy 3 éve használom , semmi bajom nem volt vele . A gyári pk2 meg tartalékban figyel a fiókban . De ha módod és lehetőséged van , egy "okosabb" verziót építs ,azt később nem kell tuningolni-lecserélni.
(#) hzsiga válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 17, 2013 /
 
"De ha módod és lehetőséged van , egy "okosabb" verziót építs ,azt később nem kell tuningolni-lecserélni."
Szia kaqkk. Köszönöm a gyors választ ezt mások is írták már van aki dicséri van aki nem. És tudnál-e segíteni egy nagyon biztos kapcsolással ami biztos működik (kapcsolási rajzzal DIP Trace-ban) ha lehetne az nagyon jó lenne. A nyákszerkesztést majd meg oldom az már úgy ahogy megy a kapcsolási rajzot bevinni az a nehezebb része számomra. Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek.
(#) mrobi válasza hzsiga hozzászólására (») Márc 17, 2013 /
 
(#) _vl_ válasza hzsiga hozzászólására (») Márc 17, 2013 /
 
Azt hiszem, alapvetően félreérted a helyzetet. A kapcsolás a Microchipé, ez a PICKIT2 gyári kapcsolása, a felhasználói kéziköny végében benne is van. Szilva annyit tett, hogy egyes, nehezen beszerezhető FET-eket más alkatrészekkel (tranzisztorokkal/FET-ekkel) helyettesített. Ha "fejleszteni" akarod (pl. más feszültségű alkatrészeket is tudjon programozni), akkor megintcsak más alkatrészeket kell oda rakni, de akkor az már nem Szilva-féle klón lesz, hanem másmilyen klón. Vagy meg lehet építeni teljesen az eredeti kapcsolást is, csak tele van SMD alkatrészekkel, és egy-két cuccot tényleg nehézkes beszerezni.
Amúgy nem érdemes sokat szórakozni vele: addig van értelme a Szilva-féle verziónak, amíg nem kezdesz el rajta variálni, mert ha felmerül az igény a változtatásra, akkor érdemesebb mindjárt egy jobb klónt választani, ott van a watt-féle, meg ott van a Hp41C-féle például, mind a kettő jó választás. Ha nem elég a Szilva-féle tudása, akkor úgy sem úszod meg az SMD alkatrészek használatát (lásd Hp41C részletes magyarázata a beszerezhető alkatrészekről), bár egy SOIC8 beforrasztása még nem ördöngősség.
(#) kaqkk válasza hzsiga hozzászólására (») Márc 17, 2013 /
 
Szerintem ne ezen kezdd a nyáktervezést, a furatszerelt klón amit mrobi linkelt tökéletes , pont azt tudja mint a gyári . Panelterv is van a cikkben,legfeljebb megkérsz valakit hogy layoutból importálja ki pdf-be abból már le tudod gyártani a panelt .
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
(#) mps válasza mrobi hozzászólására (») Márc 17, 2013 /
 
Szia! Szerintem egyel mellé nyúltál a cikkek közt. Gondolom nem a serial analyzert akartad, csak elég egyformák
(#) mrobi válasza mps hozzászólására (») Márc 17, 2013 /
 
Igen. Köszi hogy szóltál.

Erre gondoltam!
(#) Hp41C válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 18, 2013 /
 
Sziasztok!
Idézet:
„Mindegyik PICKIT2-klónban ugyanaz a program van”

Már nem mindegyikben...
Idézet:
„..addig van értelme a Szilva-féle verziónak, amíg nem kezdesz el rajta variálni...”

Ma már, amikor a kínálat több, mint fele nem 5V -os, nincs értelme a Szilva féle klónnak. Csak nagyon kezdőknek hozhat gyors sikert. Mindenképen be kell tenni a MOS-FEt -ek G és S elektródái közé 100k ellenállást - ahol nincs más ellenállás a tervben.
Mostani tudásommal már a Watt féle klónt és a furatszerelt változatot módosítással ajánlanám. Sokkal több szolgáltatást tud nyújtani egy-két apró változtatás: 4 csatornás lett az analizátor... A furatszerelt klón paneljén néhány vágással, átkötéssel kialakítható az újabb kapcsolás. Az ICSP kivezetésnek felhasznált game port kábelen hagyjunk meg minden vezetéket.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
(#) Laslie válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 18, 2013 /
 
Szia!
Ezekről a változtatásokról készül valamilyen leírás, rajz, stb.?
A furatszerelt klónod építésének vége felé járok (már csak 1-2 ellenállást kell még beszereznem és beforrasztanom). Így még nem okozna gondot egy-két módosítás.
(#) Hp41C válasza Laslie hozzászólására (») Márc 18, 2013 /
 
Szia!
Ha már kész a panel, akkor szinte késő. Bizonyos alkatrészeket rá is kellnene még tenni. Ami még nagyon fontos: A módosítások után a panel NEM kompatibilis a gyári firmware -vel.
Egyébként a MCLR_TGT jelet tettem át az RB6 -ra, a felszabaduló RA5 lábnak építettem még egy olyan PNP tranzisztoros szintmegfogót (10 ohm - BC557 - 33 ohm ), mint a többi ICSP jelvezetéken van. Ez a változtatás lehetővé teszi az analizátor 4. csatornájának használatát.
A másik változtatás még csak terv szinten van meg: A WP jelet tenném át az RB7 -re. Ekkor az USART két lába felszabadul, lehetővé téve a nagyobb sebességű soros kommunikációt a beépített HW egység kihasználásával...
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
(#) _vl_ válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 18, 2013 /
 
Amit eddig leírtál, azt jumperekkel akár még kezelni is lehet, és akkor tudhatja az eredeti firmware-t is használni.
A módosított firmware használható marad MPLAB-ból pl. debuggolásra?
(#) Hp41C válasza _vl_ hozzászólására (») Márc 18, 2013 /
 
A kérdés nagyon jó. Elvileg csak hozzá írtam, nem változtattam meg semmit sem, ami a debuggolást végezné. A Microchip fóruma szerint a Pk2DeviceFile -t nem használja az MpLab. Azokat a típusokat, amit az MpLab támogat, szerintem tudni fogja, a többinél nem kérdés a kérdés, azokat továbbra sem fogja debuggolni. Egy dolog történhet: Az új kivezetés kimenetnek állhat be programozás és debuggolás közben, de azt nem csatlakoztatjuk a cél rendszerhez. Négy éve készült a klónom, de még nem debuggoltam egy projectet sem, pedig sok készült el...
(#) Laslie válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 18, 2013 /
 
Igen, már kész a panel. Sőt a beültetéssel is majdnem teljesen kész vagyok, így marad akkor az eredeti változat.
(#) Szpisti hozzászólása Márc 18, 2013 /
 
Már meg ne haragudjatok érte hogy megjegyzem, és félre ne értsetek senkit nem akarok lebeszélni az építés öröméről. Magam is sokat nézegettem az építhető verziókat, már majdnem neki is álltam, de előbb körbenéztem nincs-e kényelmesebb lehetőség.
Aztán találtam ezt az oldalt , ahol az egész hóbelevancot meg lehet venni készen , zip foglalatostól, mindenestől szállítással 7200 Ft-ért.
Meg is rendeltem, és 10 nap alatt hozta a postás. Működik ahogy kell, igaz még csak 3 típussal teszteltem.
Kíváncsi lennék, ha valaki maga nekiáll nyákot gyártani, alkatrészeket összevadászni, pic-et égettetni hozzá, dobozolni és a többi - megéri-e vele vacakolni?
(#) Hp41C válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 18, 2013 /
 
Szia!
Ha ilyet vettem volna, nem kezdtem volna neki a bővítésének...
(#) watt válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 18, 2013 /
 
Szia! Ha tönkremegy, nem biztos, hogy meg tudod javítani. Nekem kb. 4eFt ból jött ki, néhány éve, akkor még 8e volt boltból... Ha meg tudod építeni, akkor építeni érdemes, ha nem, akkor venni, bár én azt mondom, aki nem tudja megépíteni, az nem sokáig fog jutni PIC-el sem...
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
(#) nedudgi válasza Hp41C hozzászólására (») Márc 18, 2013 /
 
Hála Istennek nem ilyet vettél!
(#) jocc hozzászólása Márc 19, 2013 /
 
Sziasztok!

Olyan problémám lenne egy Pickit2 gyári égetővel hogy:
-nem mindig ismeri fel az égetendő procit.
-Ha pedig felismeri visszaolvasáskor 0000 értékeket kapok, de ezen kívül írni se tudom, mert írás után egyből eltűnik.

Próbáltam pic16f88-al (2db zsír új), 16f628, 16f627- el (ebből is van itthon legalább 2-2). A hiba ugyanaz.
A proci működik, mert a céláramkörben a ráírt program fut. Code protect, Data protect kikapcsolva. Égető feszültségek rendben!

A 16f88-nál ha az égető kommunikációt csekkolom akkor felismeri de ha read-ot nyomok eltűnik.

Amikor rájön hogy mégis felismeri, akkor égetés utáni visszaellenőrzéskor "verification of configuration failed." hibát kapok!
Valami tanács?

A hiba onnantól kezdődött hogy, egy 16f88-ra írt programnál az MCLR- lábat analóg bemenetként használom, és ugye erre jön a Vpp (áramkörben volt programozva!). Amint ezt a kódot beégettem, azóta nem működik rendesen.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
(#) watt válasza jocc hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
Látni kéne az MCLR áramköri környezetét. Azt is kéne tudni, rákerülhetett-e valamilyen feszültség a PK2-re az első égetéskor!?
Egyébként a PIC nem proci, nagyon nem!
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
(#) Hp41C válasza jocc hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
Szia!
Használd a "Use Vpp first programming entry" módot. He az sem ad megoldást, csökkentsd le a tápfeszültségét 0.1V -onként és pórbáld meg kiolvasni.
Idézet:
„...egy 16f88-ra írt programnál az MCLR- lábat analóg bemenetként használom...”

Nem lehet a MCLR lábat analóg bemenetnek használni, az AN5 az RB6 azaz a ICSP_PGC. Az ide csatlakozó áramkör akadályozhatja meg, hogy a programozó vezérelje a lábat.
Belső oszcillátorról jár, a MCLR funkció és a power on timer letiltva, az RB6 és/vagy RB7 kimenet vagy alacsony impedancián meghajtva kívülről: Ekkor a program elindul és kimenetnek állítja be az RB6 és / vagy RB7 lábat megakadályozva a programozást.
Tegyél a program elejére néhány ms várakozást.
(#) Johnny0004 válasza jocc hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
Üdv! Nekem is van egy 16f88-am, amit régebb párhuzamos programozóval égettem céláramkörben és azóta égetés után csak addig működik amíg tápfeszt kap, utána nem, de olvasható akkor is, ha újra égetem megint megy. Azonban erre senki nem tudja a magyarázatot ez idáig, pedig több fórumon is leírtam már, úgy látszik ilyet még nem láttak az itteni szakemberek sem, de lehet a Mikrochipnél sem.
A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2013
(#) _vl_ válasza Johnny0004 hozzászólására (») Márc 19, 2013 /
 
Idézet:
„csak addig működik amíg tápfeszt kap, utána nem”

Szerintem nem érthető a problémád. Az összes általam eddig égetett PIC mind csak addig megy, amíg kap tápfeszt - amint lekapcsolom az áramot, rögtön leállnak
(#) Hp41C válasza Johnny0004 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
(#) szines hozzászólása Márc 20, 2013 /
 
Török oldalról egy verzió.
Ha valakinek gusztusa támadna rá.
Nem a gyári sorrendben van a kimenete.Ki van vezetve az usb +5v is.Sztem programmer-to-go-hoz jó.
Az mcp6001u helyett nem jó a t-s! Más a lábkiosztása.

PICKIT2.rar
    
Következő: »»   171 / 211
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem