Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PlayStation javítás
 
Témaindító: marha, idő: Jan 4, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 6
(#) qvasz2 válasza agoocsa hozzászólására (») Aug 1, 2012 /
 
Amikor eldurrant, rajta volt a gép is? Mert akkor vitte magával azt is ! Irány a szakszerviz!
(#) agoocsa válasza qvasz2 hozzászólására (») Aug 1, 2012 /
 
hát ja pont játszottam rajta!De a biztosíték is kiment!Mennyi lehet ennek a javítása?
(#) qvasz2 válasza agoocsa hozzászólására (») Aug 2, 2012 /
 
Én nem vagyok szakszerviz. Felhívod, elmondod mi történt, és kérsz árajánlatot. Valószínűleg látni akarja majd, mert ő sem lát el hozzátok.
(#) agoocsa hozzászólása Aug 2, 2012 /
 
nem lehet hogy a fej szervó meghajtó IC halt meg?
(#) aroxol hozzászólása Aug 6, 2012 /
 
Sziasztok!

Fiam ügyesen letörölte a kártyát, azóta nem indulnak el az irott lemezek. Tudna valaki nekem ebben segiteni?
Ferenc
(#) morzsa15 válasza aroxol hozzászólására (») Aug 9, 2012 /
 
Valószínű szoftmodos volt nem?
(#) Gabó válasza aroxol hozzászólására (») Aug 10, 2012 /
 
Én XBOX360al játszottam csak ott szoftverfrissítés történt és vihettem "szervízbe megcsináltatni"
(#) Viper93 hozzászólása Aug 22, 2012 /
 
Sziasztok!!
Lenne egy SCPH-39004-es ps2. És nem kapcsol be.
1 hete még ment tökéletesen , de sajnos véletlenül lelökték a polcról és utánna már nem kapcsolt be . Az esést követően a bekapcsológomb részére esett és a gombok bementek, a kábel pedig megszakadt ,de vettem egy másik kábelt, és azzal sem kapcsol be . A gép chippelt-t ,(VOLT) mibel a kábel megvételekor sem volt , kiderült hogy az alaplapon amibe a bekapcsológomb kábele megy , kb a fele leszakadt és a müanyag is megtört rajta és így nem tudtam volna fixen csatlakoztatni a kábelt ezért levettem. És a kábel végét az alaplapra fixen forrasztottam , de semmi változás nem történt . se kép se hang , a gombok sem világítanak . Ezért azt hittem a chip meghibásodott és leforrasztottam róla , de így se lett jó .És most a kérdésem , hogy ezzel így mit lehetne kezdeni ? Mert lehet az is , hogy a bekapcsoló gomb rossz , de ha veszek egy jót és nem kapcsol be vele akkor feleslegesen veszem meg . De gondolom valahogy másképp is belehetne kapcsolni , más bekapcsoló gombal vagy nem ? mert ha megtudnám nézni ,hogy más kapcsolóval jó e akkor veszek , ha valaki tudna nekem segíteni , hogy pl.: pc bekapcsoló gombot , hogyan lehetne rákötni , csak addig amíg megnézem , hogy mi a hibás az nagyon jó lenne .


De viszont lenne még itt más is , mivel ez a ps2 elromlott , vettem egy ps2-slimet , és összekötöm a tv-vel és folyamatosan vibrál a kép, egy RGB kábel van hozzá és van egy AV kábel is , de mind a 2 kábellel ugyanezt csinálja , folyamatosan vibrál , még játék alatt is . De viszont , ha az RGB kábelbe RCA kábelt még dugok és azt is rákötöm a tv-re akkor is vibrál , de sokkal jobb lessz a kép és látható , de vibrál még így is . Na már most ez a két kábel , mind a kettő jó mert amit írtam előzőleg ps2-t , azzal használtam .
Előre is köszi annak aki segít . !!!
(#) bakk52 hozzászólása Szept 29, 2012 /
 
Hello

Van 1 ps2-em és az lene a probléma ha beteszem a játékot akkor nem kezdi olvasni(nem pörgeti) a lemezt nem tudm milehet a probléma hatudvalaki segiteni előre is köszönim !!
(#) jocoka hozzászólása Feb 12, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy PS2 fat konzolom típusa: scph-30004-es új olvasó fej van benne de nem olvassa csak a ps1-est és az eredeti DVD-játékokat a gép ki van csipelve szerintetek mi okozhatja a hibát.
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv:Jocó
(#) qvasz2 válasza jocoka hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Vagy nem új az új fej, vagy nem hozzáértő tette bele (és nincs beállítva), vagy máris sikerült lealázni az új fejet is, vagy a csipelés sz@r benne, vagy nem is a fej a hibás, hanem valami egészen más, vagy ki tudja így látatlanban.
(#) jocoka válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Hello!

Hát nem tudom mi lehet vele a fejet boltban vettem,de nem én raktam bele,egy ismerős csinálta,és úgy jött vissza hogy azt mondta hogy így se lett jó.
Régebben mentek az írott játékok és most csak a gyáriak mennek és a ps1-esek tehát én úgy gondolom hogy a csip az jó benne.
Lehet hogy a fejet kellene beállítani de ahhoz nem értek,be lehet azt valahogy állítani házilag vagy kell hozzá műszer is?
Üdv: Jocó
(#) qvasz2 válasza jocoka hozzászólására (») Feb 15, 2013 /
 
Bizony, tudás és műszer nélkül ne is próbáld meg!
Ha már boltban jártál, ott bevizsgálták volna, hogy pontosan mi a nyűgje, és jobban jársz, ha rájuk bízod a javítást is. legközelebb.
(#) jocoka válasza qvasz2 hozzászólására (») Feb 17, 2013 /
 
Szia!
Oké köszi választ akkor szervizbe fogom vinni ott majd megcsinálják.
Üdv: Joco
(#) segal1991 hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
Hello S.O.S segítség kéne.Az unokaöcséim kaptak nem rég egy Fat ps2 Chippelve. Az lenne a probléma hogy a másodlagos kontroller bemenet semmit nem ismer fel. se kart se kormányt. Világít a led a karon de nem reagál egyik gomb sem. Mi lehet a hiba?? Egy ilyen öreg gépet nem biztos hogy érdemes szervizbe vinni. Hátha otthon is meglehet barkácsolni.Amúgy "megölik" egymást hogy épp ki játsszon azért lenne jó megoldani a problémát minél előbb. Válaszokat előre is köszönöm!
(#) qvasz2 válasza segal1991 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Lehet, hogy csak egy smd bizti, de lehet komolyabb gond is. Az majdnem biztos, hogy ha nem értesz hozzá, vagy legalább nincs elektro javításban gyakorlatod, csak tovább rontasz rajta.
(#) segal1991 válasza qvasz2 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Nem mondom hogy szakember vagyok de kicsit értek elektronikához mivel 4 évig suliban evett a penész az ellenállások IC-k nyáklapok és a forrasztópáka között XD De nem vagyok PS2 Specialista ezért kérek segítséget.Hátha valaki jártasabb már ebben a témában.
(#) qvasz2 válasza segal1991 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Az kezdetnek nem rossz. Akkor óvatosan szedd szét és ha elakadsz, fényképezz és töltsd föl.
A csipelést ne nagyon babráld, azt komoly meló kijavítani, ha lecibálod az egyik madzagot!
Én már nagyon régen kínlódtam ezekkel, és azóta sokat felejtettem
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2013
(#) segal1991 válasza qvasz2 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Holnap leugrok és szétkapom szerintem. De olyan hiba nem lehet hogy valami csatlakozó szétcsúszott vagy ilyesmi? Tényleg nem értek ps-hez azért kérdezem..
(#) qvasz2 válasza segal1991 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
De simán lehet ilyen is.
Csak óvatosan! Könnyű benne nagyobb kárt tenni!
(#) segal1991 hozzászólása Márc 14, 2013 /
 
Hú ne ilyessz el a végén hozzá se merek nyúlni ha nagyobb kárt is lehet csinálni XD. Rohadt Chip-et amúgy is utálom. SoftMod híve vagyok inkább.Képet nem tudnál küldeni hogy mihez ne nyúljak abszolút? XD vagy mire vigyázzak?
(#) qvasz2 válasza segal1991 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Keresgettem képet, de ez a gép már rég nem az a gép . . .
Amúgy is 500 féle konzol verzió, 5000 féle csip van
Arra vigyázz, hogy ne tépd le a kanócokat! A másik, a szalagkábelek, amik még érzékenyek lehetnek (akár gyűrődésre is képes eltörni). És főleg a fejet ne piszkáld, ne akard "beállítani"
(#) segal1991 válasza qvasz2 hozzászólására (») Márc 14, 2013 /
 
Fejhez nem nyúlok. Állítólag 2 hete lett belerakva az új mert a régi megadta magát.Akkor majd holnap még jelentkezem , hogy mire jutottam. Kösz a segítséget.!!
(#) segal1991 válasza qvasz2 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Eddig nem tudtam írni mert elszállt a net. Szétszedtem a gépet és a kontroller bemeneteknél van egy szalagkábel. na az szana-szét van töredezve. nem tudom milyen pancser cserélte a fejet+chippelte de észre vehette volna.... Ilyen kábelt hol tudok hozzá venni?
(#) qvasz2 válasza segal1991 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Szakszervizben, természetesen. Ezekből a kábelekből millió féle méretű van, és csak néhányat lehet elektro boltban megvenni. Ha nagyon ráérsz keresgélhetsz a neten hasonlót, de hamarább kapsz egy kimondottan konzolokkal foglalkozó szervizben, és az biztosan jó is lesz, nem csak hasonló!
(#) segal1991 válasza qvasz2 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Köszi ez mind szép és jó csak az a bökkenő hogy a környéken nincs ilyen szerviz. a Legközelebbi 70km-re van :S..neten nem tudsz valami oldalt ahol ilyeneket árulnak?
(#) qvasz2 válasza segal1991 hozzászólására (») Márc 20, 2013 /
 
Szerintem bármelyik szerviz tud postázni is. Érdeklődj!
(#) FLaci81 hozzászólása Aug 8, 2013 /
 
Sziasztok !

Eléggé kihalt ez a topik, de hátha tudnátok segíteni nekem:

Van egy PS2 Slimem, SCPH-70004 -es típus, a gondja az, hogy bekapcsolás után néha ad képet, néha nem. Mostanában többször nem ad, mint ad! Ha ad képet akkor a legtöbb esetben utána már működik hibátlanul, de olyan is van, hogy míg bekapcsolás után ahogy indul a gép, közben megfagy úgy, hogy a Browserig se jut el.
Simán és Softmoddal is ez a helyzet.
Mi lehet a gond?

Ha tudtok segíteni azt megköszönöm.
(#) qvasz2 válasza FLaci81 hozzászólására (») Aug 15, 2013 /
 
Ha fagyogat is, akkor valami szemét hiba lesz: hajszálrepedés a nyákon, vagy elengedett egy smd ic néhány lába. Sem megtalálni, sem javítani nem lesz egyszerű. Szabad szemmel szinte megláthatatlan.
(#) Harza Gyula hozzászólása Aug 18, 2013 /
 
Sziasztok Van nálam egy SCPH-90004-es vékony kivitelű gép Sajnos már valaki kivette belőle a tápot Meg tudná valaki mondani hogy milyen feszek mennek a mainra mert szeretném kipróbálni mielőtt vennék bele tápot Köszönettel Gyula
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem