Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quincy rajzoló robot okosítása
Lapozás: OK   3 / 3
(#) bbb válasza skorpy hozzászólására (») Szo, 6:24 /
 
Gyakorlatilag annyit kell tenned, hogy egy maximum 4GB-os kártyát FAT32-re formázol, majd rámásolod a tartalmat. A te kártyád hibás, azért nem szereti semmi beolvasni. Nem minden szereti a nagy kártyákat, pl. régebben a telefonoknál, kameráknál, ... a specifikációba beírták, hogy max. 8GB-ost, vagy hasonlót kezel, s akkor nem is evett meg nagyobbat általában.
Nekem a gyári autórádióm olyan, hogy a 16-os pendrájvot már nem szereti felismerni se, 8-ast felismeri, de össze-vissza sikerül róla a lejátszás, 4-essel tökéletes.

Nem vagyok benne biztos, hogy a kis robotnak kell a C10 kártya, ha csak C6-ot találsz, az is jó lehet (ekkora fájloknál minimális a sebességkülönbségből eredő olvasási idő).


Az adapterekben nincs semmi, csak pár szál drót egy kis műanyagban. Tucattermék, régebben minden mini-micro SD kártyához adtak ajándékba, hogy használni tudd.
(#) robis01 válasza bbb hozzászólására (») Szo, 10:08 /
 
Részemről feltöltheted
(#) robis01 válasza skorpy hozzászólására (») Szo, 10:45 /
 
Igazából azért használok pendrive-t az SD kártya beolvasáshoz mert tönkrement a beépített kártyaolvasó
De majd kerítek olyan eszközt amiben bővítővel is ki tudom próbálni az sd kártyát.

A testdisk-es képeiden is látható hogy nem egyformák az SD kártya méretei. (EN 3974Mb, HU 4030Mb). Igaz a NETAC gyártóról sem hallottam eddig, lehet hogy neki ez a többlet Mb a specialitása.
Nem tudom mennyiben zavaró tényező a nagyobb méret, ahogy azt sem tudom hogy mi van az általam látott kisebb partíción. És hogy annak hiánya okozhat-e zavart. A sebesség sem lehet gond, mivel annak előnye csak nagyobb fájloknál léphet fel. Talán az SD latency lehet még eltérő, de hogy ez mennyiben gond azt nem tudom.

Viszont minden partíciónak ott kell lennie a Quincy.img fájlban. Ha én nem is, de talán nálam járatosabbak bele tudnak nézni mi van a kisebb partíción.
A zip fájl addig is segíthet összehasonlítani a fájlok tartalma alapján a magyar és az angol QR kódokat.

Van még egy két ötletem amit ki fogok próbálni, de ez a hétvége nem rólam szól, már betáblázták nekem (városi gyereknap, Nagy sportág választó, stb.).

A kártyák gyártásához is el fogunk jutni. Ahogy néztem a kicsiny kártyákat amúgy is jobb lenne beszkennelni a könnyű pótlás végett, mert tutira el fog keveredni belőlük idővel egy-kettő.
(#) skorpy válasza bbb hozzászólására (») Szo, 14:38 /
 
Érteném, de mintha nálam pont fordítva lenne. Ez egy kis kapacitású SD, 4GB, és csak ezt nem olvassa semmi, de a másik 4Gb-ossal, és a nagyobbakkal sincs ilyen gond.
Ok! hibás a kártya. De Quincy jól működik vele.
Két notebook beépített olvasójával, és egy most vásárolt pendrájv szerű olvasóval is próbáltam.
Szóval, nem értem.
Igen, az a logikus amit írsz, hogy az adapterekben csak drót van!
Már csak kínomban találok ki ilyesmit.
(#) skorpy válasza robis01 hozzászólására (») Szo, 14:48 /
 
Hogy a témafelvetésen túl, valami hasznosat én is hozzátegyek:
a magyar kártyák szkennelt képe itt! A QR kódos kártyasorrend megfelel az előtte lévő lapon a kártyák sorrendjének.

Boldog gyermeknapot!
(#) bbb válasza skorpy hozzászólására (») Vas, 14:46 /
 
Valószínűleg a quincy nem foglalkozik vele, hogy hibátlan-e a fájlrendszer a kártyán, hanem csak direktben olvassa az adatokat. Az oprendszerek viszont puffognak érte, s mint a képeidből látszik is, a partíciód sérült a kártyán (Partition read error, meg a bad sector count feliratok ezt mondják). Ha fogsz egy akármilyen, legfeljebb 4GB-os kártyát, amit leformázol FAT32-re, majd rámásolod a magyar fájlokat, akkor a quincy nagy valószínűséggel vidáman működni fog vele. Ezután ha ugyan ezt megteszed az angollal, akkor azzal fog működni.
De nem véletlenül írok maximum 4GB-os kártyát - ha van otthon egy régebbi 1GB-os, vagy csak 256MB kártyád, azzal is kipróbálhatod, mennie kell.
(#) skorpy válasza bbb hozzászólására (») Hé, 19:01 /
 
Na, ez így már egy érthetőbb verzió a számomra is!
Tanulságos, mert kizökkenti az embert abból az "ördögi" kőrből, amiből maga nem talál ki!
Köszönöm!

Ki is próbálnám amit ajánlottál a kisebb kapacitású kártyával, de nem találtam ilyent itthon.
De azt kipróbáltam, hogy a Class4-es 4GB-os kártyára, (amin előbb az angol verziót próbáltam, amivel az elakadásos probléma volt) felmásoltam a lementett magyar verzió fájljait (Kösz robis01!) copy-val. Most arról magyaráz Quincy. Eddig hiba nélkül!
Akkor, már csak két dolog zavar:
- Mit csinál az a második partíció az eredeti kártyán, ha nélküle is működik?
- Mi okozza az elakadós hibát az ugyan így, és ugyan erre a kártyára másolt angol verziónál?

(Soha nem lesz vége?)
(#) robis01 válasza skorpy hozzászólására (») Hé, 23:54 /
 
Köszi

Én is kipróbáltam másolatban a magyart, igaz csak a villa rajzolásával, de működött a dolog.

Quincy angol verzióról egy Win10-es telepítési szívásom jutott eszembe. Sehogy sem akart települni, mire kiderült hogy hibásan jött le, majdnem megőszültem. Újra letöltve gond nélkül működött a telepítés.

A kisebb partícióra még nem néztem rá.
(#) robis01 válasza robis01 hozzászólására (») Kedd, 22:54 /
 
Feltettem az angol verziót. Kicsomagolás után simán átmásoltam az újraformázott 4Gb Sd kártyára. A gyökér könyvtárban lévő kínai kódolású "Version.txt" fájlt kihagytam, mivel a magyaron sincs rajta. Akadás nélkül végigment az alma, pingvin, gyümölcsös kosaras számolás. Annyi hiba volt hogy nem vízszintesen rajzolt hanem kicsit döntve. Kicsit el kellett fordítani a Quincy-t a szemből nézetből hogy vízszintesen rajzoljon.

Nálad melyik kártyánál akad el?
(#) skorpy válasza robis01 hozzászólására (») Sze, 0:19 /
 
Azaz a másik partícióval nem foglalkoztál?
Ha jól emlékszem, a rókánál voltak a fagyási gondok.
De amint időm engedi, végignézem én is az egészet.
(#) skorpy válasza skorpy hozzászólására (») Sze, 17:17 /
 
Használja már a kislányod Quincy-t? Érdekelne, hogy mennyire köti le a gyerek érdeklődését.
Nálunk még van bő egy hónap az alkalomig.

Az esetleges továbbfejlesztés tekintetében, lennének még lehetőségek, ha hozzá lehetne
jutni pl. ehhez , vagy hasonlót lehetne találni.
Persze, csak akkor éri meg, ha a gyerek valóban tanul vele!
A hozzászólás módosítva: Sze, 17:18
(#) robis01 válasza skorpy hozzászólására (») Sze, 20:15 /
 
Nem foglalkoztam a másik partícióval, csak átmásoltam. Rókát meg fogom nézni.

Még nem kapta meg, szept elején lesz csak aktuális. Ugyan nem töri szét a játékait, de az alkatrészeit rendszeresen elkeveri, ami hol innen, hol onnan kerül elő. De azért biztos tetszeni fog neki hogy beszél hozzá


Egyébként ha fölülről nézem akkor a karok állása rombuszt alkot. A karok szögeinek állása határozza meg a toll helyzetét. Jó régen tanultam már trigonometriát, de nem megoldhatatlan feladat megérteni a működését
(#) skorpy válasza robis01 hozzászólására (») Sze, 21:59 /
 
Közben szereztem C10-es 4GB-os kártyát amire felmásoltam az angol anyagot. Most kezdtem próbálni. az alma, cseresznye, csiga és a róka is lefutott hiba nélkül. (Nem biztos, hogy jól emlékszem az előző próbára.)
Nálunk fiú a várományos, és nála is a játékok összekeverése probléma. De, ez érthető is, hiszen rendet csinálni unalmas dolog. Egyébként is többféle játékkal játszik egyszerre, ha rá van bízva.
Ő is vigyáz a dolgaira, de a finom dolgok kezelésénél a türelem hiánya szokott gondot okozni.
Jó lenne, ha érdekelné annyira, hogy kissé jobban vigyázzon rá.

Igen, én is elemezgettem már a mozgását. Úgy gondolom, hogy a két karját egy-egy léptetőmotor (vagy olyasmi) mozgathatja és a karok egyidejű, pillanatnyi helyzete határozza meg a toll helyét.
Ha visszafelé nézzük a feladatot, azaz pl. egy rajzon, vagy betű alakján képzeletben végigvezetjük a tollat, pontról pontra megkapod a hozzá tartozó motor pozíciókat, mondjuk szögbe, vagy léptetési helyzetbe meghatározva.
Na itt a tudományom vége, mert ezt kellene valamilyen erre alkalmas programnyelven , (ami alapján működik Quincy) leírni.
Tulajdonképpen, egy függvény-rendszert kellene összerakni, amely tartalmazza a toll által elérhető valamennyi pontnak megfelelő motor pozíciókat. Ebből már bármit le lehet rajzoltatni, csak megfelelő sorrendben kell kiválasztani a motor pozíciókat egymás után.
A toll fel/le parancsokat kell még a megfelelő helyre berakni.
(Na ugye, milyen egyszerű! )

Quincy közölte, hogy "Low battery" úgy hogy folyt. köv!
(#) skorpy válasza skorpy hozzászólására (») Sze, 22:48 /
 
Csak most láttam, hogy visszatekertem az előzményeket, hogy Macsek 71 linkje lényegében ezt mutatja. Azaz a Legó is használja ezt a logikát.
(#) skorpy válasza robis01 hozzászólására (») Csü, 11:10 /
 
Valakinek sikerült-e letölteni a a Quincy editort?
Gondolom, a levelekre sehonnan nem érkezett válasz.
Kár, hogy többen nem foglalkoznak a továbbfejlesztésen!

Nálam egyenesen rajzol. Kipróbáltam: körte, pillangó, őszibarack, cica, cápa, virág, kutya.
Ezek rendben vannak. A betűk beolvasása kicsit nehézkes lesz a gyereknek, agyalok valami egyszerűsítő megoldáson.
(#) robis01 válasza skorpy hozzászólására (») 0:03 /
 
A Quincy editor most is működik. Viszont nem tudom hogyan kell használni. Kép fájlok betöltésén, és a hangfájlok lejátszásán kívül nem csinál semmit. Még a beépített "cup0000/01.ias" mintát sem tudom letölteni.

A lego-s verzió szoftveres leírásában ott van a számolási metódus, plusz van hozzá SVG importáló is, ami sokkal könnyebben használhatóvá teszi.

Nagyon hasonlít a Quincy a Lego-ra, akár még az is meglehet hogy arról koppintotta. Meg kellene nézni hogy milyen MCU van a Lego vezérlőben.

Bár egy az egyben nem lehet használni a szoftvert, mivel a Quincy-n van hang is, meg léptetés is, és SD kártya támogatás is
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem