Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   2 / 85
(#) doksec válasza Pyte hozzászólására (») Júl 16, 2010 /
 
Szia! Én nem igazán telepítek DSC-t inkább Paradoxot.
Ha jól emlékszem * 5 mesterkód 01 új kód ###
Mit értesz az alatt, hogy "leraktam a földre"?
Master kód alap: 1234

Kis magyarázat a progihoz, ha valami mást is szeretnél írd meg és megpróbáljuk.

DSC nél háromféleképpen kezdődhet a programozás:

* 5 felhasználói kód(ok)és mester kód --> az a 40 számú felhasználó, tehát, ha a mester kódót akarod megváltoztatni ,akkor: * 5 mester kód 40 új mester kód ###
* 6 fontosabb rendszeropciók beállítása: idő, dátum stb...
* 8 a rendszer beállításai (ehhez nem a mester kódot, hanem a telepítői kódot alap5555)-kell beütni, aztán a szekciót, aztán az adatot. Sok sikert!
(#) zmol hozzászólása Aug 26, 2010 /
 
Sziasztok!

Van egy Veritas R8 típusú (Texecom gyártmányú) riasztóm a szokásos "családi házas" kiépítésben. Bővíteném, és kéne hozzá többek között egy második kezelő, de a világon sehol nem kapok. Látott már valaki ilyet közelről? Ha kapcs. rajza lenne, a kezelő utánépítésétől sem riadnék vissza, de első körben az is kérdés, hogy ez a Veritas központ működne-e más típusú, mondjuk DSC kezelővel?

Maga a cucc szerintem "szabványos", a kezelőhöz a szokásos +,-,R,T jelű négy ér megy.

Köszi a segítséget előre is.
(#) doksec hozzászólása Aug 26, 2010 /
 
Szia!
Központ és kezelő szent el nem választható kötelék..
Ha veritas központ akkor veritas kezelő...
Egyébként a kezelőd ( vagy amit szeretnél ) LED vagy LCD? És ez a két shop ahol szerintem biztos lehet kapni, vagy meg lehet érdeklődni:
www.modernalarm.hu
www.biztonsagABC.hu
Írj ha van még valami. Gondolom azért szeretnéd bővíteni, hogy éjszakára be tud riasztani az alsó szintet..
Jól gondolom?
(#) doksec hozzászólása Aug 26, 2010 /
 
Ja! Mindnen kezelőt így kell bekötni...
+ 12V -12V Red Green
tápellátás kp-tól kezelőre kezelőről kp-ba
info info

A te kezelődnél nem Red és Green , hanem R és T.
A központpaneleden van nyilván(bár texecomot nem igazán ismerem) AUX kimenet (+ és - ) és a kezelőhöz
LENNIE KELL egy R és T sorkapocsnak.. :yes:
(#) zmol válasza doksec hozzászólására (») Aug 27, 2010 /
 
Szia!

Köszi a gyors választ!
Valóban az alsó szinthez kell a második kezelő, de nem éjszakára, hanem a garázsba való érkezés miatt, mert onnan macerás időben az eredeti billentyűzethez jutni. (Az éjszaka megoldható a zónákkal.)

A meglévő kezelő LED-es, a második meg tökmindegy, hogy milyen lenne, csak működjön. A központpanelen meg is van a különálló négyes sorkapocs a kezelőnek +,-,R és T vonalakkal, azon van a meglévő billentyűzet. A gépkönyv szerint erre a "buszra" max. hat darab kezelő köthető rá, ezért lettem optimista eredetileg.

A két link tökéletes, eddig nem találkoztam velük. A második Texecom-ot is tartalmaz, csak a Veritas sorozatot még nem találtam, de holnap tüzetesebben megnézem, illetve felhívom őket.

Még egy kérdés: a kezelőkben van valami PIC, vagy egyéb programozott alkatrész (mármint az egyszerű LED-esekben), vagy csak valami digitális alapáramkör?

Hétvégén egyébként lehet, hogy szétszedem a meglévőt, és megnézem...

Üdv.:
Zoli
(#) doksec hozzászólása Aug 27, 2010 /
 
Igen, a garázs lett volna a második ötletem, mert általában ez a két dolog szokott lenni. Miért nem rakod a riasztódat távirányítóra? Mármint nem rábeszélni akarlak, felőlem simán lehet kezelőről is, csak a távirányítós dolog, szerintem egyszerűbb... Egyébként a kezelőkben
egy alap programozott áramkör van, ezért van mondjuk pl.: Paradox kezelőknél, hogy ha egy számot hosszan lenyomva tartasz akkor az csipog ha megint, akkor sípol..
Ez a csipogó zóna funkció. Tehát akkor kell benne alap programnak lenni.... Érdeklődd meg és írj, hogy mit sikerült intézni kezelő ügyében...
(#) doksec válasza sunyeb hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Nem akarom a DSC respektjét rontani, de nézd meg árban és tudásban a Paradoxokat!

Ajánlom figyelmedbe az Sp5500 LED-es kezelővel.
Szettben 4 infrával, kültéri szirénával,akksikkal,
trafóval és 100m kábellel Kb. 45.000.- Bruttó

www.delton.hu

A DSC sokkal drágább és szerintem kevesebbet is tud!

Csak nagyon vészhelyzetben szerelek, ha az üf. kifejezetten azt kéri, vagy ha már megvan és nem kívánok velük új rendszert vetetni. Szerintem nézd meg és gondold át... segítünk. A kollégákat nem bántani akarom, de egy 4 zónás központnál a DSC-nél a 4 infra után, hova köti a Sziréna szabotázsát?
Nehogy már egy szabotázs menjen egy kezelő zónájára... És a PC 585-tel rengeteg bajom volt, van. Épp holnap megyek egyet (duressből)
(kényszerből ) telepíteni. Kicsi a doboza is, tehát a kp. dobozba nem fér bele egy normál 7,2 Ah-s akksi sem!! Ha csak a trafót nem akarod kihagyni a rendszerből. És ha bővíti.... Bővítő sem fér bele az 585-ös dobozba és ha ezeket megveszi, doboz, DSC bővítő... A Paradoxnál tart majdnem.. Csak ott még a 4 zónás Esprithez is nagydobozt adnak.

ha mégis csak a DSC mellett döntenél, akkor
PC 1616 vagy 1832... 585-öst NE!!

Kültéri szirénában meg Solo-t. Ne PS-t meg ilyen
retteneteket. Egyébként még egy kérdésedre válaszolva ha jól van beüzemelve és szerelve akár DSC akár Paradox annak (elvileg) nem szabadna hibásan működni. Hosszú levelem után két fő dolog:

1.Amiben tudok, segítek neked
2.Szerintem PARADOX!!

Bocs kollégák
(#) Syn7h37ic válasza doksec hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Van 1616 szett 5 infrával, szirénával két akkuval trafóval kezelővel br. 50 ezerért is.
Az 585 épp azért olyan kicsi, mivel csak 4 zónát tud, illetve 32 rádiós zónát. (!) zónabővítő modullal nem bővíthető, Csak egyéb más modullal, pl. 5132 rádiós vevővel, amivel már tud 32 zónát. És egy 4Ah akku elég egy ekkora riasztóhoz. De, ha rendes trafó van a hozzá, akkor a 7Ah akku is simán belefér. Nem kell egy 585-höz 35VA trafó.
Az tény, hogy 585-öt csak indokolt esetben érdemes venni, ugyanis az új szériás DSC-k mindegyike sokkal jobb, és alig drágább. Viszont, pl. az 585-nek még mindig megvan a BM-top kommunikátor engedélye, tehát tudod kommunikátornak használni tűzjelzőkhöz. Mi is csak annak használjuk, illetve garázs vagy panellakás (emeleti) riasztónak tökéletes.
Ha jó sziréna kell, akkor SAEL 2000 más nem is jöhet szóba. Minden egyéb gagyi hozzá képest szerintem. Az igaz, hogy "kicsit" drága, de valamit valamiért
Nem volt még gondom a PS128 szirénákkal sem. Kivéve egyet, amit elintézett egy közvetlen villámcsapás...
Egyébként a kereskedők is nagyjából egy áron adják az azonos tudású különféle márkák riasztóit. Így igazából a telepítő döntése, hogy melyik rendszerrel dolgozik.
Azt észrevettem, hogy kicsit betegesen rettegsz a DSC-től :hide: . Esetleg más riasztókkal is így érzel, vagy csak a DSC-től? Eléggé sok típust ismerek, nekem nem okoz problémát, ha más rendszert kell telepíteni/javítani/karbantartani.
(#) doksec válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
Igen a DSC-től eléggé, meg talán a Pyronix izéitől.
Matrix, Napco stb...

A Sael 2000 -rel én egyátalán nem értek egyet!!!


Az a csúfság nem családi házra való és nem tudom sorolni a sok hibáját!!!

Ad 1. Stroboszkópos ezért, ha kiég, azt az életbe többet ki NEM tudod cserélni és nem is villog!! (Én már jártam így.) A habkifújás meg semmit nem ér benne...

Ma már kívülről fújják rá a habot, nem kínlódnak
a bejuttatással, de ha igen akkor BENTEL LADY!!!

És SAEL-t csak irodaházakra vagy (én még azokra sem) , Bankokra és automatákra szoktunk szerelni.
Családi házon mind az a böhöm technoAlarm sziréna mind a SAEL katasztrófálisan néz ki és nem éri meg az árát. Bentel LADY akkor már ha habkifúvásról beszélünk... Én meg maradok a jól megszokott MAGYAR terméknél, amit még ha vizes kukába nyomsz még alatta is szól!! (Egyszer kipróbáltam egy próbapanelen. ) Na persze nem percekig, de egy jó percig szólt!!! És ez a Solo. A testvérem házától én 4 utcányira lakom és a LADY tisztán áthallatszik!!
Én a Solo-val ugyanígy vagyok....

Csak kis különbségük dB-ben és Hz-ben rejlik.

Solo 128dB 1850Hz

Bentel LADY 103dB 1200-2500Hz között nyomja.

A SAEL is ha jól emlékszem valami 128dB-es cucc.
Ja! PS-t azóta nem szerelek, amióta az izzójaát a létra tetején 6 méteren forrasztani kell.
(#) Syn7h37ic válasza doksec hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
A SAEL-t mi sem családi házakra dobjuk.
Az az igazság, hogy eddig még nem volt szükségem izzócserére szirénánál. Komplett szirénát persze már cseréltünk rengeteget. (A forrasztás nálam nem probléma. Egy jobb gázpáka elég)
Családi házakra természetesen tökéletesek a magyar szirénák. Azt nagyobb gondnak tartom, hogy manapság egy szirénára csak a telepítők kapják fel a fejüket, és azok is csak azért, hogy megállapítsák, milyen típus szólhat...
Falvakban még azért oda-oda figyelnek, de városokban egyáltalán nem érdekli az embereket. A riasztóknak manapság szinte kötelező a távkommunikáció valamilyen formája, a sima szirénahang már nem visszatartó erő sajnos. Szerencsére a GSM eszközök árai elég szépen esnek lefelé , így ha nincs vezetékes telefon akkor is simán kivitelezhető a kommunikáció. Sőt, az SMS lehetőséggel, illetve a GPRS elterjedésével már sokkal jobb, nem is beszélve arról, hogy jóval nehezebb szabotálni. (egyszerű eszközökkel persze)
Riasztók terén mostanában a Bosch (Solution ) az ami rendszeresen kiakaszt, Már nem is tudom hányadik ilyen cucc produkál hajmeresztő hibákat. Ebben van a 8 zónás, és a 16 zónás panel is. Egyiknek elszáll az akku töltése úgy, hogy akku teszt alatt egy pillanatra lerántja a központról a feszt, akármilyen akkuval is néztük, a másik csak úgy poénból bedob egy riasztást teljesen hatástalanított riasztón. sziréna szól, le is kommunikálja a riasztást, a központ pedig ki van kapcsolva, és nem 24 órás a zóna! Persze ott vannak a jó öreg Esprit riasztók is. Ha döglődik az akku, akkor tud szép kis telefonszámlát generálni, azzal, hogy billeg, jó az akku rossz az akku... De sorolhatnám, napokig... igazából 100%-os holmit még nem igazán láttam az általam ismert típusoknál.
(#) doksec hozzászólása Szept 2, 2010 /
 
Jaja!! Teljesen igazad van! Éppen most szól egy sziréna
itt a közelben én hegyen lakom.... (de nem vagyok hegylakó) Tuti Bentel, megismerem a gyönyörű hangjáról... Valahol 2 utcával odébb szól. Hopp. Na most már 1 óra urán ideje volt abbahagynia....
A Solution központokkal hála az égnek még nem volt olyan rossz tapasztalatom(személyes) persze egy kollégám épp mostanság szív vele ... Solution 8 központ
LED-es kezelő , Solo. Sziréna tápja nem a kp. akksijára van kötve, mégis NAPONTA ESZI A 7,2 Ah-s akkukat (5 óránként) és az akkutöltő biztosíték, már olvad. Csini... És összevissza . egyszer szól a Solo, egyszer nem ... Mármint nem a sziréna hanem ez a panel tehet róla.... Technikailag már a multé....
Gázpákával nekem is megy csak tudod, nekem mindig olyan szerencsém, van, hogy a legnagyobb zuhogó esőbe és villámok közözött, mászok fel a 8 méteres létra utolsó fokára a fülembe csingilingizik a 24hr zóna és izzót cserélek. Ja és ha még nagyobb szerencsém van , (volt már ilyen) akkor természetesen az oldalra nyithatós (régebbi fajta) Solo-t körbevakolják és csak addig tudom kinyitni, amíg a szabotázskapcsoló pont
jelez.
(#) doksec hozzászólása Szept 2, 2010 /
 
Ja! Holnap (pénteken) szerelnem kell egy Bentel Wawe
sima nem vakkus, nem akkus szirénát. A telefonomról
meg tudom nézni a hozzászólásokat, de nem tudok írni. Nem tudom miért... Úgyhogy holnap estig he nem vagyok bejelentkezve, attól még de. megnézem csak nem tudok válaszolni... Szóval Bentel beltéri rohadt hangos szirénával jótanács?? Van egy B+ és egy föld kimenete
gondolom a B+ a Bell + és a föld a Bell-? Vagy esetleg olyan mint a kültéri? B+-ra menjen az Auxból és a negatív kapcsolja mint Bell-?? Ilyen szirénát még nem szereltem... Belétriből csak DELTÁT (azt meg nem lehet elrontani.) 12V + és- ez a két kiemenete van. A bentelnek a kültéri szirénáiról és a központjairól, a Wawe-nél az AS és ASG gondolom ugyanúgy a szabotázs ...

Jól gondolom, vagy javítsatok!!
(#) zmol válasza doksec hozzászólására (») Szept 3, 2010 /
 
Ígértem, hogy beszámolok. Kissé késve, de most már van miről.

Szétkaptam a meglévő Veritas kezelőt. Valóban mikrovezérlő van benne. Ez még nem is lenne akkora gond, de itt valami Samsung chip van, ami a gyártói adatlapja alapján a felépítése szempontjából leginkább a klasszikus 8035/8051 Intel sorozatra hajaz. A tokozása viszont eléggé egzotikus, a programnyelvét meg ezért az egy kezelőért baromira nem éri meg még tanulmányozni sem.
Eredeti kezelőt végül Győrben találtam 15 ezerért, plusz még párezer, mire a kezembe kerülne, így hagytam francba.

Már csak azért is, mert a vaterán találtam 15 kHUF-ért egy olyan kupacot, amiben van egy Satel CA-6 központ, egy kezelő, egy beszédmodul, négy PIR mozgásérzékelő, egy Solo sziréna, két aksi, meg egy DSC doboz táppal, mindez alig használt állapotban. Egyből megvettem, mert úgyis kellett volna négy PIR is, és ehhez egy további kezelő ötezer újonnan. (Már azt is megvettem.)

Így a dolog vége az, hogy a Veritas cuccban kicserélem a központ panelt és a kezelőt a Satel-re, plusz a pinceszintre felugrik a másik kezelő, meg a négy infra. (Oda az alig használt is tökéletes.) A sziréna pedig jó lesz tartaléknak. (A meglévő Bentelt egyszer már kénytelen voltam cserélni, mert úgy telerakta sárral/viasszal a hangsugárzóját valami rovar, hogy leégett. Mondjuk ezen azért meg voltam lepődve kellőképpen annakidején.)

Ja, és még egy válasszal tartozom: a távirányítós és rádiós cuccoktól helyből irtózom, mióta a szuperugrókódos német autómat húsz másodperc alatt kinyitották egy olyan kódfejtős rádiós kütyüvel, amilyet a hírek szerint a neten a rosszfiúktól heti párezerért bérelhetsz. Meg amúgy is van elég elektromágneses szemét a lakásban, minek mégegy

Visszatérve az eredeti kérdéshez, összességében tehát igazad van: "Központ és kezelő szent el nem választható kötelék.. " Köszönöm, hogy foglalkoztál velem.

Üdv.:
Zoli
(#) toan válasza doksec hozzászólására (») Szept 3, 2010 /
 
doksec úr a paradoxon kívül még semmiről nem mondott jót, mindent lehúz, mindenhez elképesztően ért. Hát a rutin ugyebár. 15 évesen lehet is szakembereket leiskolázni. Kértek egy iwiw linket?
(#) doksec válasza toan hozzászólására (») Szept 3, 2010 / 1
 
Kedves toan!
Azért, mert fiatal vagyok attól még nyugodtan, tudhatok dolgokat! És egyébként nagyon rég óta foglalkozom evvel. Én eddig csak szívtam bizonyos dolgokkal és nem ijedek meg tőled, ha ez a célod. Tanfolyamra járok és nyugodtan lehet jelölni IWIW-en .
Ja és a DSC-t valóban fikáztam a kezdetekben amiért már többször bocsánatot kértem. Nem szerettem meg, de nem kellett volna gyűlölnöm. Nekem nincs titkolni valóm. Egyébként ha életrajzot kérsz, szívesen adok.
És mielőtt teljesen megpróbálnál bealázni igen 16 múltam. Ha neked probléma, hogy ilyen fiatalon evvel szeretnék foglalkozni akkor nyugodtan piszkálj csak.
Nem lenézem azokat, akik, sokat szereltek és tapasztaltabbak,pl.: mikos és Syn7h37ic, csak valóban sok mindent nem értek.
De ha rosszul vagy bunkón írom, akkor mindig bocsánatot kérek. Egyébként evvel most mit szeretnél elérni??? Ja és nyugodtan lehet piszkálni, de soha egy fillért nem fogadtam el szerelésért. (Ha erre megy ki a játék) Kizárólag ismerősöknél szereltem illetve mint már írtam rengeteg ismerősöm riasztózik (ezért is szerettem meg.) És nagyon sokat jártam velük.
Nyugodtan lehet utálni és lecseszni, de én ezt SZERETEM CSINÁLNI! Sajnálom! És aki rámismer az bátran jelöljön be IWIW-en is.
(#) doksec válasza doksec hozzászólására (») Szept 3, 2010 /
 
Ja ! És nem fikáztam le mindent!!! Csak a DSC-t kezdetben!! De már írtam megbántam és bocsánatot kértem, nem kellett volna előítélettel élnem.
És nem csak a Paradoxot istenítettem. Például többször kiemeltem, hogy az Espritekkel nem vagyok jóban...
Nyugodtan lehet tiporni, de nem fog sikerülni, mert mint mondtam, SZERETEM EZT CSINÁLNI! Szeretnék megkérni mindenkit aki ezt elolvasta, hogy nyugodtan írja meg a véleményét! Nem sértődöm meg, bármi is legyen! És 16 éves vagyok. 94-es. IWIW-en rosszul van.
(#) doksec válasza zmol hozzászólására (») Szept 3, 2010 /
 
Kedves Zoli!
Ezek után, hogy kiderült a " nagy igazság" , ami persze semmin sem változtat, ha bármi kérdésed, van továbbra is szívesen segítek. És a Satel tényleg jó cucc és azért is
szeretem, mert a kódjait és a központ paramétereit is külön lehet resetelni ezért nem baj ha nincs meg hozzá a kód. Satelt jól ismerem és szeretem is. Bátran kérdezz, felelek! Persze ha addig nem utálnak ki, mert fiatal vagyok.
(#) doksec hozzászólása Szept 3, 2010 /
 
Mit szóltok ehhez?? Szerintem már a cím is önmagáért beszél.

Link:

http://4szoba.hu/cikk/technika/1976-barkacsoljunk-biztonsagi-rendszert
(#) Syn7h37ic válasza doksec hozzászólására (») Szept 4, 2010 / 1
 
Játéknak, kikapcsolódásnak egész jó. De nem bíznám a lakásom egy ilyen hobbi rendszerre. A cikk szerint drága egy kamera rendszer. Ez egyáltalán nem igaz. A legolcsóbb CCTV infra day&night kamera már elérhető 6 ezer forintos áron is, 4 kamerás feldolgozó egység USB-s szoftverrel pedig már szintén 5 ezer körül kapható Bővebben: Link
Az igaz, hogy minőségre gyenge, de mégis sokkal jobb, mint egy laptop webkamera...
(#) doksec válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Szerintem senki sem bízná a lakást ilyen "kütyüre"...

És ha valakinek olyan nagy mániája bekamerázni a lakást
akkor ott vannak a DSC infrái. Az LC-k. Ha jól tudom ott van 2 olyan infra ami színes és feket fehér kamerát is tartalmaz...
(#) Syn7h37ic válasza doksec hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Elég sok infrába rejtett kamera létezik. De alapesetben kerülni szoktam ezeket, mivel az átlagnál is rosszabb a képminőség. Egyrészt a pinhole objektív miatt, másrészt a kicsi a felbontása, és éjszaka teljesen vak. A rejtett kamera is csak addig rejtett, amíg el nem árulják, hogy be van kamerázva a hely. Ha netán egy családi ház kamerázásáról van szó, akkor is csak kültéren van értelme szerintem.
Az már rég rossz, ha valaki bejut a lakásba. Oda nem kamera kell, hanem riasztó. A kamera maximum rögzíti a behatoló frizimiskáját, de semmi egyebet nem tud. Persze van olyan opció, hogy videó jel változás esetén ad riasztást a rögzítőrendszer, de ehhez szinte kizárólag beltér alkalmas és kiváló minőségű zajmentes kamerák. Kültéren elég, ha fújja a szél a környezetet, és ezt a kamerarendszer már simán mozgásnak érzékeli. Egy gagyibb kamera, amint csökken a fénymennyiség, szépen kezd bezajosodni, ami szintén videójel változást eredményez. Viszont fordítva sokkal több értelme van. A riasztó jelez, erre pl. a rögzítőrendszer nagyobb rögzítési sebességre kapcsol, a riasztó a tulajt is értesíti valamilyen módon, a tulaj a 3G-s telefonján online rá tud nézni a kamerákra, hogy mégis mi történt az udvaron. (bezúzott ablak, ajtó stb stb...)
(#) doksec válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 4, 2010 /
 
Igen, igazad van, de pl.: egy étterembe nagyon jól jöhetnek a rejtett kamerák. (Füstérzékelőbe rejtett , stb..)
Ha nem akarod a vendég tudtára adni, hogy kamerázzák.
Bár nemtudom... Ez törvényellenes, hogy nincs kiírva és mégis kameráznak? Ezt nem tudom.
(#) zmol válasza doksec hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Szia Doksec,

Köszi. A Satelhez minden doksi tisztességesen megvan, és a kód is ismert, még ha nincs is jelentősége. Örülök neki, mert még egy fokkal modernebb is , mint a régi Veritas. (Meg ebben mindenütt értelmes mikrovezérlők vannak, bár most épp nem érdekel a szoftver kiolvasása, mert ezt nem kívánom reprodukálni...)

A korod miatt ne aggódj, nem fog kiutálni innen senki, ha értelmesek a hozzászólásaid. Véleménye mindenkinek lehet, még egy 16 évesnek is. Én is voltam annyi kb. 28 éve, és én is értettem úgy bizonyos dolgokhoz, mint sok felnőtt sosem. (Én szintetizátorokban és repülőgépműszerekben utaztam ) De hogy objektív példát is hozzak, találkoztam nemrég egy pont 16 éves repülőmodellező sráccal, aki világraglistán ötödik, és a "kihívói" 30-50 éves hivatásos versenyzők.

Szóval "rá se ..., csak szedjed a vadkörtét", hogy a nagyokat idézzem. A tudás nem annyira függ a kortól, tapasztalatod meg egyre több lesz, ha akarod, ha nem.

Üdv.:
MZ
(#) Syn7h37ic válasza doksec hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Ki kell írni, hogy kamerával megfigyelt terület.
Ebben igazad van, ha diszkréten akarsz vagyonvédelmi céllal kamerákat, akkor a rejtett kamera is egész jó. A másik diszkrét megoldás a dóm kamera, azok is egész szépen beleolvadnak a környezetbe, és nem igazán látszik első pillantásra, hogy merre is figyel.
Rejtett kamerát mi inkább pénztárgép figyelésre használtunk.
(#) doksec válasza zmol hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Köszönöm. Azért ha bármiben tudok segíteni, akkor csak nyugodtan írj.
(#) doksec válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Igen,igen a dóm eleve jó. Viszont a füstérzékelőbe rejtett kamerának meglepően jó a képminősége. A DSC infrájának a kameráját még nem próbáltam...
És én is így gondoltam, hogy így korrekt, hogy a rabló vagy a vendég ( egy étteremben ) is tudja , hogy kamerával van felvéve.
Egy tanácsot szeretnék még kérni.
Szerintetek egy 4 szintes családi háznak lehet mind a két oldalára kültéri szirénát rakni? Mi renoválunk és ezen az 1-en gondolkozom még, hogy nem hülyeség-e?
A kert felé néző sziréna az eresz alatt lenne ezért szerintem ha nem hoznak a hátukon 6 méteres létrát, akkor azt csak egy csavarhúzós madár tudja szétszedni.

(#) aroxol hozzászólása Szept 5, 2010 /
 
Tisztelt Uraim!

307usb-röl tudtok alkatrész/kábelrajzot? Kicsit sokkalom az árát, ha esetleg össze lehetne rakni házilag az jo lenne.
(#) doksec válasza (») Szept 5, 2010 /
 
Bocsánat!
(#) doksec válasza aroxol hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Nem tudod, összerakni, ha kell kölcsönadom, vagy meg kell venned. üdv. doksec
(#) Syn7h37ic válasza doksec hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Két sziréna mindig jobb, mint egy. Sőt... Mi is egyre több helyen rakunk két szirénát. Egyszerre kellene szabotálni a kettőt, ami igen csak megnehezíti a betörők dolgát. Nem egy nagy plusz költség, megéri a beleölt munkát.
Következő: »»   2 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem