Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   3 / 85
(#) doksec válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Köszönöm.
Én is így gondoltam, de hát egy szakember az szakember. És egyébként hol lehet kapni ezt a SAEL szirénát, mert láttam fehérben is és az egy házon tényleg mutatós. Ha van olyan hangja mint egy Solo (van?) akkor olyat fogok venni, csak mond meg légy szíves, hogy hol lehet venni. (Syn7h37ic)
Előre is köszönöm a segítségedet! doksec
(#) Syn7h37ic válasza doksec hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Bővebben: Link A cég tőlük szerzi be. A hangja elég jó.
(#) doksec válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
OK. Köszi. Ki fogom próbálni...
(#) Cavalier hozzászólása Szept 14, 2010 /
 
Sziasztok!
Telepítettem egy Paradox Esprit 728ULT-t otthonra. Olyan kérdésem van, hogy a PGM kimeneten meg lehet-e csinálni, hogy mondjuk 5 percenként 1 másodpercre aktivizálódjön? Felregisztráltam a paradox weblapra, le is töltöttem a pgm doksikat, de nem lettem sokkal okosabb. :/

Illetve a soros csatlakozó, ha jól sejtem TTL, szóval elvileg egy max232-vel illeszthető lenne PC-hez? (most valahogy nincs kedvem gyári kábelt venni) Akkor espload-al lehetne bizgetni a központot, és a pgm-et.
(#) doksec válasza Cavalier hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
Szia!
Most nincs előttem pont az Esprit programlapja , de
ha nem találtad, akkor nincs benne. Ezt fejből nem tudom... Holnap estig utánanézek, megérdeklődöm...
És hiába veszed meg a 307USB-t Esprithez még modem kell , nem lehet "csak úgy" soros, vagy USB porton keresztül birizgálni... Külön modem kell hozzá...
üdv. doksec
(#) doksec válasza Cavalier hozzászólására (») Szept 15, 2010 /
 
Ja! Ha van akkor valószínűleg a PGm időzítőknél keresgéld, de holnap este többet tudok mondani..
(#) doksec válasza doksec hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Utánanéztem. Amit te szeretnél, azt a sima programozóiban NEM találtam, csak PGM időzítéseket...
Nem tudom, hogy Espload-ról megy-e a dolog....
De majd még megpróbálok utánaérdeklődni...

Sajnálom, hogy nem tudtam, sokat segíteni üdv. doksec
(#) Cavalier válasza doksec hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Köszi a választ, akkor így marad, nem olyan fontos. Tulajdonképpen azt akartam csak, hogy a szirénán felvillantsa időnként a lámpát. Legfeljebb rakok bele egy 555-öt, vagy nem, ne égjen ki az izzó idő előtt.
(#) doksec válasza Cavalier hozzászólására (») Szept 16, 2010 /
 
Gondoltam, hogy azért kell...

Ha bármi más probléma van, nyugodtan írd meg...

üdv. doksec
(#) ryche hozzászólása Okt 22, 2010 /
 
Sziasztok! Bentel típusú riasztóhoz, tudja valaki a gyári (mester, telepítöi) kódokat? A leírásokban nem találom. Köszi a segítséget.
(#) Peti.Janka hozzászólása Okt 27, 2010 /
 
Üdv! Hozzá jutottam, egy paradox 738 riasztóhoz, 3.10C verziójú szoftvere van, és van hozzá egy esprit 626 típusú kezelő is. Az lenne a kérdésem, hogy ennél a riasztónál van arra lehetőség, hogy relé kontaktussal be illetve ki tudjam kapcsolni kezelő nélkül. Előre is köszönöm a választ!
(#) doksec válasza Peti.Janka hozzászólására (») Okt 27, 2010 /
 
Szia. Kulcsos kapcsoló, vagy NC-NO kontaktusú kapcs.
vagy bármi, csak zónára kösd, zóna pillanatnyi kulcsos kapcsolóra legyen állítva. Ez a lényeg. üdv. doksec
(#) primatus hozzászólása Nov 16, 2010 /
 
Sziasztok!

Bár nem tartom magam "haladó"-nak és azt is látom, hogy a Micron rendszerek nem nagyon kerülnek szóba, de megkísérlem a felvetést, hátha tud valaki segíteni.
Előtte egy kis előtörténet.....
Családi házam van, ahol a nyáron belső felújítás volt és akkor már előkészítettem a riasztó vezetékelését. Nem nagy rendszer, de a célnak megfelelő szerintem, mert ott véd, ahol kell és bővíthető.
Mikor a rendszerek között tájékozódtam akkor a Micron-t ajánlották (baráti körömben), mert megbízható és könnyen konfigurálható. Így esett a választás a Micron Z6020C-re.
Sohasem csináltam ilyet, de sokat olvasgattam (itt is pl a DSC- riasztók topikjában) és elsőre összehoztam. hála a sok segítőkész embernek, akiknek a tanácsait tudtam használni én is.
Kellett is, mert a leírások nem mindig elég részletesek és egyértelműek!!! Mindegy .... eljutottam odáig, hogy a lényeges dolgok működnek. Egy partíció van, egy LCD MX900 kezelő, 5 zóna. Felvittem a mesterkódokat, meghatároztam az éjszakai zónákat stb. O.K.....de.
Utálom, hogy az LCD kezelőn nem látom, hogy mit ütök be...., pedig azért vettem. Valamit véletlenül el is sikerült ütnöm (magától programpontot válthatott), mert azóta valami kommunikációs hibát jelez rendszeresen visszatérően. No mondom ennyi! Megcsinálom szoftveresen a programozást. Megvettem a vonalszimulátort, megvan a regisztrált és működő szoftver (delton.hu), megcsináltam a sablont, sikerült a notebook modemet felismertetni vele. (öröm é bódottá!) De nem kommunikál a fránya! Vagy kommunikál, de nem értik egymás szavát? A módszer a következő:
1. program elindítása "MComII.exe"
2. "DIAL" elindítása
3. megkérdezi a "panel" password-jét (itt a mesterkódomat adtam meg)
4. tárcsázáshoz az "123" -at kell megadni
5. az LCD kezelőn be kell ütni a "99#" -et

Ekkor a központ elkezd kommunikálni a modemmel. Elvileg.... Nálam azonban sípolgatnak egymásnak, aztán a központ elunja és lebont. Később a modem is, de még előbb egyszer újratárcsáz. No, a jó hosszú és "kimerítő" beszámoló után, aki még ébren van és tud tanácsot adni, azt szépen kérem, ne türtőztesse magát és .
Köszönöm!
(#) Feri válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Nov 17, 2010 /
 
Max igazad van.
(#) doksec válasza primatus hozzászólására (») Nov 17, 2010 /
 
Szia. Keresd fel a delton szakikat, ők biztos megorvosolják a problémádat.
(#) primatus válasza doksec hozzászólására (») Nov 17, 2010 /
 
Ja, pl. tök feleslegesen vegyek US robotics 56k soros külső modemet cca. 20ezerért. A tippelgetés kedvéért nem vagyok hajlandó kidobni ennyi pénzt.
(#) sunyeb válasza primatus hozzászólására (») Nov 18, 2010 /
 
Doksec-nek igaza van. Hívd fel Deltonékat
((+36 1) 218-5542
(+36 1) 215-9771
(+36 1) 215-7550
(+36 1) 216-7017
(+36 1) 216-7018
(+36 30) 940-1970
(+36 20) 949-2688) Kívánt rész aláhúzandó Szervizesek elég készségesek. Akár telefonvonalon keresztül is próbálnak segíteni (modem). Amúgy hál' Istennek nem elterjedt túlzottan ez a micron xar, dialer-rel többször szívtam már (csak az ellenségemnek...). De amúgy Deltonék tényleg készségesek (legyenek is, ha már istenítik ezt a, hmmm' izét)...
(#) primatus válasza sunyeb hozzászólására (») Nov 18, 2010 /
 
Nos, mint mondtam egyetlen hivatalos válasz létezik. Venni kell US Robotics 56k soros külső modemet (esetleg USB-s is szóba jöhet), mert állítólag az összes riasztórendszer (nemcsak a Micron) ezzel hajlandó kommunikálni.

Ezt azonban egyetlen leírás (és a kereskedő ) sem közli a vásárlást megelőzően. A tapasztalt riasztó telepítők tudhatják, de ez a számomra "hibás teljesítés", illetve lényeges paraméterek, tulajdonságok "elhallgatását", vagyis "megtévesztést" jelent!

Szóval, Én -ha lehet- a 20.000.- Ft kiadásától eltérő megoldást szeretnék találni.....


....vagy ha van valakinek eladó ilyen működőképes modeme, akkor ésszerű határokon belül megvenném.
(#) topeter hozzászólása Jan 4, 2011 /
 
Sziasztok!

738express központnál hogyan tudok a partíciókhoz külön kódokat programozni?
Ha be van kapcsolva a partíciózás akkor csak 00-át tudom változtatni, úgy, hogy működjön is. 01,02,03..... helyekre is tudok kódot adni, de ezekkel nem működik. Ha a partíciózást kikapcsolom akkor jó minden kód!
Köszönöm, ha tudtok segíteni!
(#) primatus válasza primatus hozzászólására (») Jan 5, 2011 /
 
Sziasztok!

Megoldottam a dolgot. Szereztem egy régebbi PIII. notebook-ot (egyelőre úgy néz ki ingyen), amin volt RS232 port. Feltettem egy szűz XP-t, amit nem frissítettem, hogy elég gyors maradjon és ne legyen felesleges helyfoglalás.
Feltettem a Micron "MCom" programját, amire kértem licence kódot.

Beszereztem egy külső 56K US Robotics soros porti modemet (használtan egy kedves és segítőkész embertől, postaköltséggel együtt 4000.-), aminek elég jó a gyártói szoftveres támogatása.

Már régebben megvettem (brutto kb 10.000.-) a vonalszimulátort, amit a modem és a riasztó központja közé kell bekötni. (eközben a telefonvonal nem lehet bekötve!)

A Micron szoftverek között van egy "Modemfinder" nevű progi, amit lefuttattam. Ez teszteli a modemet, majd közli a programozó szoftverrel (és velem), hogy van kompatibilis modem.

Mindezek után az eszközöket bekötöttem, elindítottam a programot és csatlakoztam a központhoz (99# beütése a kezelőn, hogy fogadja a kommunikációs kérést).

Gond nélkül betöltötte a panel aktuális állapotát és online láthattam pl. az érzékelők működését, ahogy ,mozogtak a házban, vagy pl. a "History" menüben azt, hogy mikor és ki aktiválta, vagy oldotta a rendszert, illetve az egyéb eseményeket.

Megváltoztattam a beállításokat és rátöltöttem a központra. Ennyi.....

Ettől kezdve bármikor és könnyen tudom programozni a rendszeremet, valamint elég hosszú időre visszanézhetem, hogy milyen események voltak a riasztóval kapcsolatban.
Azt kell mondanom, hogy ez a lesajnált rendszer jól működik és jól konfigurálható. Az nem tetszik, hogy az LCD kezelője ikonos, nem szövegesen jeleníti meg a dolgokat. Ez kezelőről való programozáskor problémát jelentett nekem, mert azt sem írja ki, amit beütöttem. Ha egyszer lehet majd kapni hozzá szöveges LCD-t, akkor esetleg arra beruházok, ezt pedig kiteszem a garázsba, de a szoftver használata óta ez már nem égető probléma.
(#) Peti.Janka hozzászólása Jan 7, 2011 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy van egy PARADOX 738+ VER3.10 C típusú riasztóm, amihez nincsenek meg a be írt kódok, és le szeretném resetelni, hogy újra lehessen programozni. Úgy tudom, hogy a 93CL86 számú epromot kell újra írni. Meg van az új tartalom is hozzá, de nincs eprom íróm. Tud nekem ebben valaki segíteni, Vagy esetleg nem lehet valahogy másképp ki resetelni? Előre is köszönöm a választ!
(#) Cavalier válasza Peti.Janka hozzászólására (») Jan 7, 2011 /
 
Performing a power down reset will set the Installer and Master codes to factory default. Values entered at addresses 008 to 043, 062 to
124, 300 to 527 and all user codes will be set to factory defaults. Programmed values at addresses 003 to 007 do not change. To perform
a reset, the installer lock must be disabled. To perform a power down reset perform the following:
1. Verify installer lock is disabled.
2. Remove the battery and AC power from the control panel.
3. Remove all connected wires and devices from the PGM (PGM1 for 738 Ultra) and zone 1 terminals.
4. Short the PGM (PGM1 for 738 Ultra) and zone 1 terminals with a wire.
5. Reconnect the AC and battery power to the control panel.
6. Wait for 10 seconds and remove the wire.


Ha nem bírod az angolt: Ha az installer lock nincs beállítva, áramtalanítani, PGM1 és 1. zóna terminálokat összekötni egy dróttal. Visszarakni a tápot, akksit, és 10 másodperccel később leszedni a drótot. Így visszaállnak a gyári kódok.
(#) Peti.Janka válasza Cavalier hozzászólására (») Jan 7, 2011 /
 
Ezt már sajna próbáltam! Álítólag le van valami kódolva benne, ezért kellene az eepromot átírni, hogy el felejtse a beállításokat, és újra lehessen programozni. De ha van bármi más ötlet akkor ki próbálom!
(#) szalayai hozzászólása Jan 16, 2011 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni Paradox riasztóval kapcsolatban. Nem régen vásároltam egy Paradox Esprit E65-ös központot. Már minden féle fellelhető dokumentumot átnéztem, de a sziréna bekötése igen hiányos a dokumentációkban. Vettem hozzá egy Crow BS-1-es szirénát, de nem találom hozzá a megfelelő bekötést. A szabotázskapcsoló rendesen működik, meg is jelenik a központban mint jel, de a szirénát nem tudom rendesen bekötni.
Valamint van hozzá egy K636 V1.01 kezelőm, amin nem tudom beállítani bemeneti zónaként az ajtó nyitását!

Előre is köszönöm a segítséget!
(#) Gyu válasza szalayai hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Bs-1 GO+ --> E65 bell+
Bs-1 GND --> E65 AUX -
Bs-1 +12V -->E65 AUX +

Azt a zónát amire a nyitás érzékelő van kötve késleltetettre kell állítani.A leírásban megtalálható, hogy hányas program címen lehet állítani.
(#) szalayai válasza Gyu hozzászólására (») Jan 17, 2011 /
 
Köszönöm előre is ki fogom próbálni!
(#) Bubi L hozzászólása Jan 20, 2011 /
 
Szia mindenki. Segítséget szeretnék kérni tőletek. Nekem crow PW-4 es hez kellene program. Sajnos sehol nem találom a netten. Ha valaki tudna fel tölteni, esetleg linket adni azt meg köszönném.
(#) topeter hozzászólása Jan 30, 2011 /
 
Sziasztok!

738 express (728ultra) riasztónál hogyan tudom a PGM-et úgy programozni, hogy hatástalanításkor húzzon be egy relét egy pillanatra? Köszönöm előre is!
(#) kovacslajcsi hozzászólása Jan 30, 2011 /
 
Sziasztok!

Adott egy telek, dróthálóval körbekerítve. Erre kellene valami védelem, bemászás ellen. Kutyák vannak, tehát a sima IR sorompó nem jó (nagytestűek..) Kültéri mozgásérzékelők sem lennének ideálisak a kutyák, illetve a nagy fák miatt.

Mit tudok tenni ilyen helyzetben?

Köszönöm!
(#) tomat5 válasza kovacslajcsi hozzászólására (») Jan 30, 2011 /
 
Szia
VanEZ de nem olcsó.
Üdv
Következő: »»   3 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem