Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Szerviz történetek
 
Témaindító: llaci56, idő: Márc 14, 2010
Lapozás: OK   3 / 7
(#) greatman válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Mi a típusa a routerednek?
(#) Gery78 válasza greatman hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
A régi SMC amelyik tönkrement: SMC7004BR-EU3, és amit most használunk: Surecom EP4904SX
(#) greatman válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Szóval, akkor most a helyzet a következő, ahogy kivettem: Digi bejön, becsatlakozik a routerbe. A router fel tud jelentkezni a digire, status IP ellenőrizve, nem ütközik a LAN Ip -vel. Édesanyád gépe működik, kap IP -t a routertől, megy rajta a net. A te géped is csatlakozik a routerhez, IP -t kap, belső hálón a másik géppel tud kommunikálni, csak a net nem megy. Ez ebben az esetben nagyon DNS hiba gyanús. A te gépeden megy rendesen a névfeloldás? Amelyik gépen megy a net, azzal ping egy www.google.hu -ra, majd a kapott ip-t a másik gépről, amelyiken nem megy szintén megpingetni. Ha válaszol a ping -re, akkor DNS hibád van.
(#) greatman válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Érdemes kipróbálni, esetleg a roter Basic setup -ba, a DNS proxy ki vagy bekapcsolását is.
(#) geri303 válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Bocs de annyira bántja a szemem:
"Azt gyanítom, hogy a Diginek valamivel gyengébb lehet a jele mint a UPC-nek, és ezt a gyengébb jelet az alaplapra int. LAN kártya már nem tudta fogadni."
Ezt írtad, pedig már próbáltam utalni(sőt elmondtam), hogy a jel minősége nálad már nem befolyásolja mert a routered szép, jó "minőségű" jelet generál a géped felé a kábeleden.
A minőségre az infós kollégád/ismerősöd azt érthette, hogy sűrűbben szétkapcsol és megszakad esetleg az interneted, de akkor mindkét gépen megszakad és nem csak a tieden!
Bocs de nem bírom megállni szó nélkül. De kérlek ezt ne terjeszd senkinek.
Nem akartam sem szemét, sem bunkó lenni! Remélem nem fogod így érezni! Üdv:G
(#) Gery78 válasza geri303 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Semmi gond, nem haragszom, én annyira nem értek ezekhez a hálózatos dolgokhoz, meg OK, hogy formált jelet küld a router, de akkor mi az oka annak, hogy a UPC-vel, ugyanazzal a routerrel, ugyanazzal a kábellel tökéletesen ment a net mindkét gépen, és az alaplapi LAN kártyával. Bejött a Digi, és nálam nem ment az alaplapi kártyával. Kb. 5 perc telt el, hogy a kábelt kihúztuk a UPC-ből, és átdugtuk a Digi-be. Annyi volt még a különbség, hogy a UPC-vel MAC klónozással működő netet átállítottuk a routerben a jelszavas PPPoE beállításra, amivel a digihez kell belépni. Semmi mást nem állítottunk a routeren. Aztán érdekes módon egy normális hálókártyával rögtön működött a Net.
(#) geri303 válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Sajnos a routerek néha érdekes dolgokat produkálnak, különböző netszolgáltatók esetén. Én is jártam úgy, hogy másik lett szolgáltató és routert kellett cserélni, másnál a régi szolgáltatónál azóta is teljesít, de hogy miért, talány azóta is. De a D-link routerem a mostani mindenhol egyaránt megy, minden szolgáltatóval.
(#) Gery78 válasza geri303 hozzászólására (») Ápr 14, 2010 /
 
Na mindegy érdekes dolgok ezek a számítástechnikai dolgok, az a fontos, hogy megoldódott végül a probléma. Ilyenkor szoktam megdicsérni a gépet, és Bill-t, hogy "Jól van ügyes voltál..."
(#) llaci56 válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Amikor új kártyát dugsz be a gépbe, az op. rendszer felteszi neki a drivert alapbeállításokkal. Meg kéne nézni az integrált hálókártya beállításait, ill. beállítani a másik kártya beállításai szerint. (IP cím, alhálózati maszk, alapértelmezett átjáró.)
Azt a próbát is megcsinálnám, hogy egy gyári switch kábellel csatlakoztatnám a gépet a routerhez.
(#) didyman válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Az UTP-kábel rendesen tömör vezetős, másként elég nehéz volna a csatlakozóba dugni és krimpelni.
Ilyen esetben először a kábelt kell elővenni. Egy nem annyira látványos törés, falívhez idomítás rögtön elsődleges oka tud lenni ilyen jelenségeknek, a gépen 10M/s-re korlátozott sebességen könnyen le is bukhat, csakúgy, mint a gyenge minőségű krimpelés. Az UPS és a DIGI állapota között volt eltérés, hiszen megbolygattátok a rendszert, a router mozdítva lett, kábeleivel együtt, így ott akármi is lehetett. Én inkább itt látok okot, a hálókártyák között valóban sok eltérés adódik, de tekintve, hogy egy alaplapi integráltat eleve jóminőségű kábelezésre terveznek, nem meglepő, ha pláne hosszabb vezetéken, gyengébb felépítményen nem lát át, ahogy a soho routerek sem a vonali meghajtásuk erősségeiről híresek.
Billt ne dícsérd, nem az ő hibája a hálókártya és a kábel gyengesége.
(#) didyman válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Ezeket DHCP-n megkapja a routertől. Ha nem, akkor a kábelezést célszerű átnézni elsőnek és nem a kézi beállítást, a töketlenkedő DHCP folyamat által jelzett hibát a kézi beállítással csak megkerülöd, de meg nem oldod, ráadásul a fix IP-vel a DHCP által osztott környékén maradva jó eséllyel lesz IP-ütközés előbb vagy utóbb, ezt tehát a DHCP tartományán kívül kell rakni.
Ha DHCP-n kap mindent rendesen és nincs net, először a helyi LSP-t venném elő.
(#) llaci56 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Ne vigyük már a "szerviz történetek" topikot hálózat karbantartás felé!
Ha mindenki mond valamit össze-vissza, abból nem sül ki semmi jó. Szerintem az is felesleges, hogy huszan javasoljuk a kábel cserét különböző indokokkal. (Nem tudom, mit akarsz az LSP-vel, ha a működő és nem műkődő kártyák beállításai esetleg nem azonosak.)
Ha Gery igényli, hogy segítsünk neki, akkor vezesse végig valaki, - DE EGY VALAKI! Ez még elmenne a topikban. De, hogy mindenki mondjon valamit, amiről már hallott, annak nincs értelme.
(#) llaci56 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Vele takaríttattam volna ki!
(#) didyman válasza llaci56 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Én nem halottam, hanem ezzel foglalkozok. Nem össze-vissza beszélek, hanem tapasztalatból. Nem tudom, te hogy szoktál fórumozni, de egy nyilvános témának ez a velejárója, hogy többen hozzászólunk, javasolunk. Nehéz dolog távgyógyítani, mert egyikünk sincs ott, így nehéz a megfelelő megoldást és konklúziót lelőni, ezért főleg tippeket tudunk adni, akár többen is. Nem tudom, téged miért zavar ez, de őszintén nem is érdekel.
(#) greatman hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Disznózsír thermál paszta helyett és a falusi autoditakta számítógép szerelő, avagy ne higgy a látszatnak.

A dolog, kb. 2 éve történt, de ilyet még nem pipáltam. Bejön a boltba egy anyuka, meg a fia. A srácok beszólnak a szervízbe, hogy menjek már ki. Kimegyek, látom, hogy egy kissé szakadt, maradi öltözékbe öltözött anyuka meg fia vár rám, egy számítógép kíséretében. Nem szokott előítéletem lenni senkivel szemben, csak a történet hitelességéért írom le az öltözéküket. Az anyukán kissé kopott, valószínűleg napi használatban lévő fejkendő, meg műszálas sötétkék pici virágmintás köpeny, gumicsizma. A fiún szakadt vászonnadrág, valamikor valószínűleg fehér, mostmár szürkés - sárgás gyűrött ing, bolyhos csíkos pulóvel, meg egy jobb napokat is látott bőrcipő. Előttük egy látszólag elég régi konstrukciójú számítógép. Köszönök, majd megkérdezem, miben segíthetek. Erre megszólalnak olyan tájszólással, hogy agytekervényeim erős fordító algoritmusai is belefájdulnak, mire ki tudom hámozni, mit is szeretnének. A lényeg, valami baj van a géppel, mert nem jön be a windóz, mert állandóan kikapcsol a gép. Ezt egyébként valami más nyelven mondták, mert hogy nem magyarul az biztos. Oldallap levesz, gépben erős vezeték káosz, meg trágyaszag. Egyébként nem is rossz a konfiguráció. Erőt veszek magamon, bekapcsolom a gépet, ami rövid időn belül leáll. Mondom nekik, hogy ez lehet, hogy eltart majd egy darabig, megvárják, vagy visszajönnek? Megvárják. Fekvőtápos gép, ami kitakarja a procihűtőt. Mielőtt bármit csináltam volna, kifúvattam sűrített levegővel, miközben lélegzetem visszafogtam. Tápot kiveszem, sejtésem szerint a proci hűtéssel lehet valami, nagyon túlmelegedés gyanús a dolog. Nézem az alaplapot, apám, valami trutymó a proci körül, meg elfolyva a lapon. Leveszem a hűtőt, és azt hittem rögtön becsinálok. Az állat vastagon bekente disznózsírral az egészet, de nem csak a procimagot (egy celeron volt), hanem úgy cuzámen az egészet. Kérdezem tőle a dolgot, majd enyhe tájszólással válaszol, hogy ő úgy tudta, be kell kenni zsírral. Mindegy, szétlaptam az egészet, kitakarítom a gépet, a lapot, bepasztázom a procit, összerakom, gép indul, pöpec. Eltököltem vele kb. egy órát. Jönnek fizetni, mondom nekik, hogy 2500 + fa = 3000 pénz. Néznek, majd megszólal az asszony. Nála nincs csak 2000 ft.
Vettem egy nagy lélegzetet, mondom jó adja ide, aztán menjenek isten hírével. Elmennek, jönnek a srácok kuncogva, és kérdik, hogy mi volt. Mondom, hogy szerencsétlenek, még pénzük sincs, meg felöltözni sem tudnak, biztos a gépet is valahogy úgy kaparták össze, majd közlik velem a következőt. Ugye azt tudom, hogy amíg csináltam a gépet, végig kint állt a taxi, amivel jöttek, és várta őket végig...

Folyt. köv.
(#) greatman hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Disznózsíros falusi 2. rész.

Eltelt kb. 2 - 3 hónap, amikor újból szólnak a srácok az üzletből, ügyfél vár rám. Mikor megyek ki, látom a srácokon, hogy alig bírják nevetés nélkül. Meglátom az ügyfelet, hát újból a tanyasi asszony meg a gyerek és a gép. Rutinosan kinézek az ablakon, kint áll a taxi, és vár. Mondom magamba, na gyertek csak... :eplus2:
Udvariasan köszönök, megkérdem mi a gond. Előadják, hogy a gyerek vett a gépbe ezt -azt, majd összeszerelte, de az nem működik. Nézzem már meg mi lehet a rossz, mert valami füstölt is, biztosan átverték őket ahol vette a dolgokat a fiú. Mondom nekik, hogy rendben van, de felveszem munkalapra, holnapra tudom megmondani mi az eredmény, és előre láthatólag 2 óra azaz 5000Ft + fa lesz a munkadíj. Ha ez megfelel itt írják alá. Néznek nagyokat, majd mivel nem tudtak mit csinálni, elfogadták a dolgokat.

Nekikezdtem a gépnek. Gyakorlatilag tök új gépet vettek, csak a tápot, a házat, hagyta meg. Szedem szét a gépet, aztán teljesen kész lettem. Az állatja... Asus alaplap beszerelve úgy, hogy ahol volt távtartó ott ahoz csavarozva, ahol nem ott a tálcához, azt hittem behugyozok. Proci: 4 magos Phenom, akkori ára kb. 60000 volt. Egy 80000 -es vidókari, hol benne a foglalatba, hol nem. HDD molex csati fordítva rádugva... stb. Teljesen kész voltam. A mázlijuk az volt, hogy olyan zárlatot csinált a fiú, hogy a táp nem bírt elindulni egy pillanatra sem. A poén, hogy tulajdonképpen minden megúszta a dolgot, csak a winyó nem. Felhívom őket, majd közlöm valük a tényeket, meg azt, hogy valószínűleg kell egy új winyó, de ha meg is tudom csinálni akkor az egy 5 -ös plusz. Végül is kérték a dolgot, megcsináltam a winyót, jöttek a gépért természetesen taxival. Azért újból bepróbálkozott a mama, hogy az az 5eFt milyen sok pénz, meg nincs nála annyi, meg stb. Persze nem most jöttem le a falvédőről, egyszer átvágtál, mégegyszer nem fogsz. Mondom neki. Itt aláírta, hogy kéri a javítást, ha nem tudja kifizetni, akkor a gép marad, amíg nem rendezi a javítást. Erre nagy duzzogva kifizeti, majd távoznak, a taxival.... A történet még nem ért véget....
(#) greatman hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
3. rész. Nagy az Isten állatkertje...

Az előző részhez hozzátartozik, hogy mielőtt távoztak a géppel, udvariasan elmagyaráztam nekik, hogy inkább hozzák be amit vásároltak, vagy tetessék bele ott ahol vették, mert akkor biztosan nem lesz gond.

2 hét eltelt az előző eset óta. Megint megjelentek a géppel az üzletben. Vettem egy nagy levegőt, majd fogadtam őket. Előadják, hogy vett a fiú egy új hűtőbordát a procira, de nem tudta felszerelni, mert nem fér be a fekvő tápos házba. Megnézem, majd közlöm velük, hogy sajnos ehhez egy új házat kell venni, de nem ártana egy kicsit jobb táp sem a gépbe. Á, az nekik nem kell, de a házat azt belátták, hogy cserélni kell. Mutatok nekik egy párat, majd kiválasztják a közel 200 ezres konfighoz a leggagyibb, 5000 Ft -os tápnélküli házat. Mindegy, én már beletörődtem... Mondom nekik, hogy az átépítés a házzal együtt mennyi lesz, majd elmennek.
Nekiállok átépíteni a gépet. Majd rá kellett jönni, hogy egy hibát megint elkövettem. Mielőtt elmentek, nem próbáltam ki a gyári hűtővel a gépet.
A barom, mert már mást nem tudok rá mondani, kivette a gyári bordát, és kihúzta a foglalatból a procit is vele. Majd ezek után visszanyomta a lezárt procifoglalatba az egészet. Majdnem sírva fakadtam. Az akkor szinte legerősebb 4 magos phanom lábai úgy össze voltak kócolva, hogy az leírhatatlan. Egyszerűen nem találtam szavakat. Telefon nekik, hogy mit művelt a fiuk, jöjjenek be, mert én ezek után semmilyen garanciát nek tudok vállalni az átépítésre. Elég volt.
Persze ment a nagy rimánkodás, mire én végül is kikócoltam a proci lábait, átépítettem a gépet, amit el is vittek és azóta hála Istennek nem láttam őket...
Szóval, ha nálatok is megjelenik egy falusi asszony meg egy fiú aki taxival hoz egy számítógépet, vigyázzatok...
(#) llaci56 válasza greatman hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Én küldtem oda!
(...na, jó, csak vicc...)
(#) Gery78 válasza didyman hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Egyébként én is gondoltam a kábelezés minőségére, lehet hogy az sem túl jó. A Fali kábeles összeköttetést nem szabad mozgatni, mert könnyen eltörik nem? Mondjuk elég sok helyen idomítva van. Mértem a sebességet, eleinte 33Mbit/s volt, de most lecsökkent 10 és 20 közé a sok ki-bedugdosástól (szerintem :gumicsirke: ). Mondjuk a Digis srácok is olyan durván bántak a kábellel mintha lópokróc lenne. Képzeld a küszöb alatt akarta átvezetni. Vajon mennyi ideig lett volna net? Szerintem nem sokáig. Egyenlőre most működik a net, de a kábelezést szeretném kicserélni jó minőségűre, hogy biztos legyen a tuti. Tudnátok javasolni egy jó kábelfajtát (esetleg linket is, hogy hol tudnám megvenni) ami nem törik el olyan könnyen? Olyan jó lenne pl mint amivel a patch kábeleket szokás készíteni? Az jó hajlékony. Meg néhány tanácsot is szeretnék kérni, hogy tudnám úgy kialakítani, hogyha mondjuk fali kábelt is kell alkalmazni, akkor a lehető legkevesebbet kelljen hajlítgatni. Gondolok itt pl arra, hogy a bejövő kábelt rögzíteni a falra, és egy csatlakozó aljzattal ellátni, és a géphez csak egy hajlékony patch kábel menne. Mi a véleményetek erről?
(#) Gery78 válasza greatman hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Erről a falusi asszonyról az a történet jutott eszembe amit a sógorom mesélt: Adott egy porsche szalon. Bemegy a szakadt gumicsizmás paraszt bácsi. A szalonos fogadta, és megkérdezte, hogy mit szeretne. A bácsi azt mondta, hogy ő akar venni egy porschét. A szalonos fickó, meg kiröhögte, egyszerűen nem vette komolyan egészen addig, amíg a bácsi ki nem borította az asztalra a nejlon zacsiból a 40milliót... Na utána már komolyan vették... Van ilyen is.
(#) didyman válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Llaci56-nak abban igaza van, hogy ez nem ide való. Elnézést is kérek érte, ha zavaró bárkinek is, cserébe estére összeszedek én is egyet az ízes történeteimből, bár a taxis öregasszonyt és gyermekét szerintem nem lehet mára felülmúlni .
Az UTP kábel többnyire nem olyan dolog, hogy mozgatni akarjuk, bedugod és úgy marad, első szembejövő esetnél sem a kábel, sem a dugó nem alkalmas rendszeres, napi igénybevételre. Minimum hajlítási sugarat a kábel átmérőjének 8x-osában tanultuk annó, ezt be is szoktuk tartani, és nincs vele gond. 33Mb/s az nem túl jó, de ritkán lehet korlátos a router és gyakrabban a hálókártya is eszközszinten (CPU-terhelés érdekes ilyenkor például). A 10-20Mb/s az mindenképpen vizsgálatot érdemel.
Csatlakozóaljzat jó ötlet mindenképpen, de abból a gagyinak is olyan ára van, hogy inkább kábelt akar húzni az ember a két végpont között .
(#) Imi65 válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
[OFF]Volt egy kolléga, agglegény státusát haláláig megtartotta. Hasonlóan, mint Gery78 története, bement egy üzletbe, és kért egy igen jó digitális fényképezőt. A zsíros nadrágot felmérve az eladó hozott is egyet, a 10-15E Forintos kategóriából. A kolléga megkérdezte az eladót: Mondja, maga süket, vagy csak tisztán hülye, azt mondtam, egy jó gépet hozzon, ne ezt a sz@rt.
Az eladó elpirulva hozta az 50.000 Forintos kategória egyik reprezentánsát. Erre a kolléga is színt váltott, és kérte az üzletvezetőt. Az meg is érkezett, akinek szintén előállt a kéréssel. A górénak már lehetett ilyen "élménye", mert egy közel félmilliós gépet mutatott be, amit meg is vettek tőle.
Régi történet, dédapám idejéből. Ő volt Eszterházy mindenese, egy napon bement Sopronba, egy vaskereskedésbe. Kért marhaláncot. Kérdezték tőle: 2, vagy 5 métert parancsol?
Ember, 5 méter lánccal nem lehet egy egész gulyát megkötni, az egészet mérje meg! Másfél mázsa lánccal távozott.
(#) Imi65 hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Volt egy Sokol403-as, az öreg behozta, nézzük meg, mert kiviszi a kertbe (tavasz volt, csinálta az ágyásokat), és pár perc után elhallgat. Bekapcsoltuk járatni, de a rádió egész nap derekasan szólt, tápegységről. Második gondolatom az volt, hogy biztos a végfokban megadta magát valami, ezért magas az áramfelvétele, hamar lemeríti az elemet. Megmértem, de semmi rendellenes. Másnap a Papa vitte, de délután már hozta is vissza, hogy elhallgat. Kérdeztem tőle, hogy nem süti-e a nap a rádiót? Mondta, hogy ez északi ablak, nem sütheti.
Fogtam egy elemet, és bevágtam a hűtőbe, szétszedve. No, ott tényleg elhallatott. Gyorsan végigmértem, mi lehet vele, az 1. KF tranzisztoron nem volt tápfeszültség. Hamar kiderült, hogy egy négyzet alakú (33nF) kerámiakondenzátor zárlatosodott be a hidegtől. Ezért utazott a rádió kétszer.
(#) Imi65 hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Emberünk hozta a Junosztyot, hogy nem működik. Mindkét biztosító kiégve. Kicserélem őket, 2A-s pukk, kiolvad. Mondom, itt kell hagyni, megnézem. Mikor levettem a hátlapot, már gyanús volt. A mérések igazolták a gyanúmat, egy marék félvezető ment tönkre, kizárólag a tulaj "leleményességének" köszönhetően.
Történt ugyanis, hogy az levitte a Junosztyot, de a TV-ből kihúzott hálózati kábel az a falba bedugva maradt Pesten. Így a TV-be nem volt mit dugni Dömsödön. De a Magyar leleményes, pláne, ha az asszony erre inspirálja (hát, ilyen hülye vagy Apjuk, vazze!, hogyan nézzem a Barátok közt-öt?), így talált a gyári dobozban egy szivargyújtóba illeszkedő dugóval is egy Junoszty tápkábelt. Nosza, szivargyújtó dugó le, villásdugó fel. Bedug, majd sötétség. Mit csináltál, te címeres ökör, hát ennyit sem bízhatok rád, ki akkor a férfi a házban, ha még ehhez sem értesz? Mindegy, átkéredzkedek a szomszédhoz, majd megnézem ott, ha már ilyen nyámnyila vagy!
Mikor jött érte, rákérdeztem, és Ő töredelmesen beismerte, hogy ezt elkövette, és nem gondolta, hogy ez miatt 1.000 Forint körüli kár keletkezik a TV-be (3.700 Ft volt akkor a Keravillba). Grátiszként még a másik kábelt is átalakítottam neki 220V-ra.
(#) greatman hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Pár hónapja, egy barátom, aki rendszeresen hordja hozzám ismerősei, ügyfelei gépei, műszaki cuccait javítani, hozott egy notebookot, aminek jópár billentyűje hiányzott. Mellékelve egy kis tasakban a leesett billentyűk, plusz a billentyűk alkatrészei. Kb. 5 - 6 billentyű volt. Néztem egy nagyot, és kérdem, hogy mi tortént. Azt mondja, hogy az ügyfelének a lányáé a gép, és állandóan leesnek a gombok. Megvizsgáltam az alkatrészeket, de semmi olyan dolgot nem tapasztaltam, amitől a gombok maguktól leeshettek volna. Minden gombot visszaraktam a helyére, amik nem is akartak utána leesni, de a többi sem. Az egész billentyűzet teljesen normális állapotban volt. De akkor mi a franctól estek le a gombok. Gondolkoztam egy kicsit, majd beugrott. Jön a haver, mondom neki: Te, nézd már meg a kiscsaj kezét. Nincs véletlenül műkörme? Szerintetek? Volt neki.
Ilyenkor mindig felmerül bennem a kérdés. Vajon hogyan törli ki a fenekét?
(#) llaci56 válasza greatman hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Azt hittem, hogy arra való a műköröm. :eek2:
(#) Tomi94 válasza Gery78 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Nekem most hirtelen az a rendkívül hozzáértő tulaj jutott eszembe, aki hallott arról, hogy "tiszta alkohollal" kell tisztítani a magnómechanikát, ha koszos. Erre nagy bátran nekiesett a görgőnek meg a szíjaknak pálinkával . Hát jobb éppen nem lett tőle, sőt szétrepedt az egész görgő, meg beszorult a főtengely is. Sőt az érintkezőket is kezelte vele, úgyhogy a felvétel sem működött. És most jön a csattanó: a magnónak előtte SEMMI BAJA NEM VOLT! Csak azért nyávogott, mert rossz volt a kazetta, amit meg akart hallgatni, teljesen hibátlan rádiómagnó volt! :yes:
(#) didyman hozzászólása Ápr 15, 2010 /
 
Tapasztalatlan főiskolás voltam, ismerős hívott egy teszkógazdaságos masinkához, valami baj van vele. Az első érdekesség a szegecselt ház volt (ez mondjuk nem lepett meg a Sulinet matrica láttán, csak nem készültem rá), ami a tulajnak nem volt akadály, megfúrta, mint Tarzan a gumifát, így az oldallap többé fel nem tehető formában mosolygott le a házról. Bekapcsolást követően rögtön kiderült, a CPU hűtője nem üzemelt, a foglalat rendben volt, a ventilátor állt meg. VIA C3-as deszka volt, oldom a reteszt, ámde hűtő nem jön. Próbálom csavarni, biztos csak megfogta a paszta, de semmi reakció, a feszegetés közben egyszercsak hopp, lejön. Azaz mégsem kerek valami, mert a foglalat üres, és soklábú lett a hűtőborda. A proci és a borda között jól láthatóan kitolult ragasztó, ezek bizony igen jó kohéziós viszonyba kerültek egymással. A baj csak az, hogy a ZIF foglalatba nehéz belerakni a procit, ha nincs oldva, a kar viszont a bordától nem hozzáférhető. Körülbelül fél óra tökmákolás után sikerült belerakni így bordával a procit, a ventilátort helyben cseréltem, és a gép működőképes lett.
(#) Gery78 válasza Tomi94 hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Hát ez a "szaki" tényleg nem értett hozzá! A pálinka különben is a bendő tisztítására javallott. Erre elpazarolni a drága jó pálinkát...
(#) Gery78 válasza greatman hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /
 
Legalább tud vakarózni, a Királyt meg szalvétával fogja meg...
Következő: »»   3 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem