Fórum témák
» Több friss téma |
A gyári PA-300 / PA-300B adapter 16V / 2.4A-es, és a csatlakozója belseje a +, a külső palást a -.
Ilyen paraméterekkel és bekötéssel rendelkezőt vettél?
Hali!
Semmi okoskodási szándékom nincs. A kersztfiam hosszú ideje billentyűs zenész. Csak YAMAHA hangszerei voltak/vannak. Jó pár tápegység megfordullt a kezembe. Olyannal még nem találkoztam, hogy a csatlakozónak a közepe a pozitív. Ez a márka arról híres, hogy fordított polaritású a betáp csatlakozás. Vigyázni kell vele! Látom a képet! Biztos hogy ez eredeti, gyári?
Hali!
Semmi gond, ellenőriztem mielőtt belinkeltem volna. Itt egy fotó a hátuljáról amin egyértelműen látszik, hogy a tüske a pozitív, tehát a linkelt valóban jó táp: A hozzászólás módosítva: Sze, 16:54
Azzal kezdtem, hogy megnéztem a service manual-jában, amit korábban belinkeltem, szóval biztosra mentem.
![]() Egyébként jellemzően a Rolandoknak (és BOSS, ami ugyanaz) szokott fordított lenni, illetve néhány nagyon egzotikus márkának. Van nálam egy Yamaha PSS-51, annak is ilyen normális (a közepe a +).
Nekem sx920 van, ugyanezzel a bekötéssel és feszültség értékkel.
Igen, nekem sem jutott eszembe olyan Yamaha aminek fordított lenne.
Egyébként a PSS-51 abból a szempontból érdekes, hogy nem fix feszültségű hanem 9-12V közt kér. Feltételezem azért paraméterezték ilyen lazán mert elemről is működik. A hozzászólás módosítva: Csü, 9:07
Itt van egy fordított, mondjuk ez nem YAMAHA
A hozzászólás módosítva: Pé, 8:13
Ez is fordított (Roland EP széria), és ez sem Yamaha.
Casio ct670, ami 6 db góliát elemről is üzemel. Egyszer volt tesztelve az elemes üzemmód, mivel akkoriban az elemek aránytalanul drágák, és gyengék voltak. Szintén közép-negatívos.
Köszönjük a megosztás! De ez sem Yamaha.
![]() Ma már szerencsére Lítium alapú akkukkal és boost converterrel megoldható a jó üzemidő. Például az Uni-T UT61E+ műszerem is ilyet kapott mert a gyárilag bele tehető, 4 db AAA-s akkuval (900 mAh-s LADDA-kkal próbáltam) 2-3 napot is alig bírt, most meg egy régi Samsung telefon 3.85V-os Li-HV cellájával már több, mint egy hete megy (persze beépítettem egy kapcsolót, hogy amikor nem használom akkor leválasztom a boost converter-t, hogy ne merítse feleslegesen). A Li-HV cella azért jó mert a TP4056 csak 4.2V-ig nyomja fel (ami valójában csak 4.15), így mindig csak 80%-ig tölti ami jót tesz az akku élettartamának és nem kell amiatt sem aggódni, hogy a Lítium cellák nem szeretik ha 24 óránál tovább 100% közeli töltöttségen vannak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |