Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Az egy közvetlen fűtésű nagyfeszültségű egyerirányító cső tévé képcsövekhez. Milyen elképzeléseid vannak ezzel kapcsolatban?
Feszültség duplázó a szkóp cső vezérléshez. A 230 után van egy biztonsági trafó amire rámegy a többi tápfeszt előállító trafó. A biztonságiról veszem ki a nagyfeszt mert a másikra már nem fért fel. A 86 kapott egy 51nanós kondit amire ráment a kb 470k terhelés. Az osztón mégsem az jelenik meg amit szeretnék. A műszer csak a váltakozó komponenst méri míg a mini szkópon a fél hullám. Most még nem tudom mekkora kondit tegyek utána mivel mindnek van egy határa aminél nagyobbat nem lehet tenni.
Mekkora feszültségre van szükséged? Jobban járnál egy szilíciumdiódás duplázóval, mint ezzel az őskövülettel. A cső fűtését is biztosítani kell.
A határérték 800V. A 2x330 plusz a rács 110 sorba rakva már elég széles sávot foglal magába.
Bontsál ki monitorból vagy TV-ből Damper diódát! 1300 - 1500 V 5 A. Pl. DMV1500, DTV1500, ...
BY228 A hozzászólás módosítva: Vas, 20:15
Ha bontani kell, lézer nyomtatóban is vannak kis kapacitású kV-os diódák.
Gould OS 255-ös szkópom van két darab. Ezeknek, úgy látszik gyengéje az 1000 voltos nagyfesz tekercs a trafón. Átüt, menetzárlatosak lesznek és onnantól kész. Vettem valamelyik webshopban 6 darab 230/3 voltos trafót fillérekért. A kis trafók eredeti, 230 voltos primerjeit sorba kötöttem, a 3 voltos szekundereket pedig párhuzamosan. A gyári trafóról lebontottam a szerencsére legkívül lévő 1000 voltos sérült meneteket. A helyére pedig addig tekertem szigetelt vezetéket, amíg az annyira meghajtotta a kis trafók 3 voltos tekercseit, amíg a soros, 230 voltos tekercseken meg nem lett az 1000 volt. Nem túl szép megoldás, de ha valaki nem tud nagyfesz trafót tekerni, akkor áthidalható így a probléma. Hasonló módon te is meg tudnád oldani a nagyfesz problémádat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |