Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Tápegységgel kapcsolatos kérdések
Lapozás: OK   183 / 183
(#) kadarist válasza jani1987 hozzászólására (») Vas, 13:48 /

Szia! Az egy közvetlen fűtésű nagyfeszültségű egyerirányító cső tévé képcsövekhez. Milyen elképzeléseid vannak ezzel kapcsolatban?
(#) jani1987 válasza kadarist hozzászólására (») Vas, 15:17 /

Feszültség duplázó a szkóp cső vezérléshez. A 230 után van egy biztonsági trafó amire rámegy a többi tápfeszt előállító trafó. A biztonságiról veszem ki a nagyfeszt mert a másikra már nem fért fel. A 86 kapott egy 51nanós kondit amire ráment a kb 470k terhelés. Az osztón mégsem az jelenik meg amit szeretnék. A műszer csak a váltakozó komponenst méri míg a mini szkópon a fél hullám. Most még nem tudom mekkora kondit tegyek utána mivel mindnek van egy határa aminél nagyobbat nem lehet tenni.
(#) kadarist válasza jani1987 hozzászólására (») Vas, 16:05 /

Mekkora feszültségre van szükséged? Jobban járnál egy szilíciumdiódás duplázóval, mint ezzel az őskövülettel. A cső fűtését is biztosítani kell.
(#) jani1987 válasza kadarist hozzászólására (») Vas, 20:03 /

A határérték 800V. A 2x330 plusz a rács 110 sorba rakva már elég széles sávot foglal magába.
(#) erbe válasza jani1987 hozzászólására (») Vas, 20:14 /

Bontsál ki monitorból vagy TV-ből Damper diódát! 1300 - 1500 V 5 A. Pl. DMV1500, DTV1500, ...
BY228
A hozzászólás módosítva: Vas, 20:15
(#) tothbela válasza erbe hozzászólására (») Vas, 20:49 /

Ha bontani kell, lézer nyomtatóban is vannak kis kapacitású kV-os diódák.
(#) mateatek válasza jani1987 hozzászólására (») Vas, 20:53 /

Gould OS 255-ös szkópom van két darab. Ezeknek, úgy látszik gyengéje az 1000 voltos nagyfesz tekercs a trafón. Átüt, menetzárlatosak lesznek és onnantól kész. Vettem valamelyik webshopban 6 darab 230/3 voltos trafót fillérekért. A kis trafók eredeti, 230 voltos primerjeit sorba kötöttem, a 3 voltos szekundereket pedig párhuzamosan. A gyári trafóról lebontottam a szerencsére legkívül lévő 1000 voltos sérült meneteket. A helyére pedig addig tekertem szigetelt vezetéket, amíg az annyira meghajtotta a kis trafók 3 voltos tekercseit, amíg a soros, 230 voltos tekercseken meg nem lett az 1000 volt. Nem túl szép megoldás, de ha valaki nem tud nagyfesz trafót tekerni, akkor áthidalható így a probléma. Hasonló módon te is meg tudnád oldani a nagyfesz problémádat.
Következő: »»   183 / 183
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem