Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Tesla tekercs építése
Jó lecserélem de elméletileg ezzel is mennie kéne nem? Már egyszerűen nem tudok mit kitalálni, hogy miért nem indul be a rezgés. Próbáltam nem fixen az anódra kötni a vezetéket, hanem menet közben hozzáérinteni és olyan 2mm-es szikrát húzott az anódra a vezeték. Ez jó vagy rossz? A primerem a villanyszerelési boltban kapható másfél milliméter átmérőjű műanyaggal szigetelt sodrott vezeték.
Nem, ha kicsi a primer vezeték keresztmetszete, nem működik rendesen, nekem hasonló volt a problémám, 1mm-es huzalt használtam, és nem nagyon akart szikrázni, aztán lecseréltem 2,2mm-esre, és rögtön jó lett. A visszacsatolásnak lehet vékonyabb huzal is.
Le van földelve? Szekunder sem szakadt?
Le van földelve és a szekunder sem szakadt mert szikrázott elég nagyokat amikor átütött a diódasor. De minimális rezgésnek akkor is kéne lennie még ilyen vékonyabb vezetéknél is.
Hát ha te ennyire jól tudod ezt, hogy rezegnie kéne, akkor ne cseréld le, de ne is kérdezgesd többet, hogy "miért nem működik".
Mindhárom képen ugyan az van. A szekunder eszméletlenül magas, mik a paraméterei?
Nem ugyanazok a képek. A szekunder 433mm magas 63-as átmérőn 0,3-as huzallal megtekerve. Szerinted le kéne belőle vágnom? Nálunk nem lehet 2,5 millis sodrott vezetéket kapni, esetleg tömöret.
Előbb ugyan azokat a képeket hozta be.
Hát számold ki, hogy le kell-e.
Vezetékből jó lesz a tömör is? (Számolásnál a lambda/4-hez közelítsek?)
Elmentem sodrott 2,5 milis átmérőjű vezetékért (30 km biciklivel) megtekertem az új primert 110-es átmérőre 40 menet 25-40-ig egyénkénti megcsapolással de így se megy.
![]()
Sziasztok !
Skori 24V-os Teslatekercsének primer tekercsét ha a szalagkábeles megoldással csinálom , akkor így kell bekötni ? : :nezze:
Nézd meg, a cső működik-e egyenirányítóként. A primercserét ígyis úgyis meg kellett csinálni.
a kábel egyik végén összesodrod a 2.4.6.8.10.12.14.16.18 ért, aztán az 1.3.5.7.9.11.13.15.17. ért, a kábel másik végén meg az összeset összesodrod. az én skori féle 3. mini teslámnál ilyen van csak 10 eresből, és működik.
Kösz!
![]() És ahogy én rajzoltam úgy nem jó ?
Hirtelen nem nagyon tudom kivenni hogy hogy van, de ahogy írtam az biztos jó. Ha esetleg nem működne, akkor meg kell fordítani a primert.
Így néz ki az enyém, ha ez segít valami.
http://kepfeltoltes.hu/110822/PICT0102_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Neked ez működik? Nem néz ki jónak, inkább az a jó amit marksman rajzolt!
nekem működik, csak ennyit tudom mondani.
A fotón nem látszik, hogy azzal a primerrel megy. Végülis nekem mindegy, csak azért írtam, hogy más ne csinálja úgy, mert a fotón levő szalagkábelt nem úgy kell összekötni. L1 és L2-nek ellenkező irányból kell megkerülnie a szekundert.
amúgy meg lehet csinálni IDE kábelből is?
Egyenirányítóként úgy gondoltad, hogy leveszem az anódról a vezetéket és megmérem az anód és a katód közti feszültséget? (nagyfeszültségű multival?)
Nézz utána, mi az, hogy egyenirányító. Van anódod, és katódod, túl sok lehetőség nincsen, hogy kipróbáld.
Kipróbáltam egyenirányítóként, kicsi (2-3 milis szikrákat kaptam a kimeneten.) Ez jó jel?
Hát azt nem mondanám. Lehet, hogy van valami a csővel, kéne egy másikat beszerezned kölcsönbe, hogy kipróbáld.
Gu50 ből lehet jó tesla tekercset csinálni? Ha igen, akkor melyik kapcsolás az ami tuti jó hozzá?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |