Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 3D nyomtatás

Témaindító: KBal76, idő: Jún 9, 2010
Lapozás: OK   205 / 205
(#) kameleon2 válasza Pali79 hozzászólására (») Jún 2, 2025 /

Azon a szinten van egy külső, belső felületváltás a modellben. Én egy belső, nem látszó felületet sejtek a dolog mögött. Emiatt szoktam egy non manifold konverterrel is megnézni a modelljeimet, illetve sokszor CTRL+X-el leszedem a felső felületet modellezéskor, hogy mögé kukkantsak, nem maradt-e ott egy felület, ami nem látszik ugyan kívülről, mert takarásban van, de a szeletelő figyelembe veszi. Sokszor ha transzparens a modell, olyankor sem látszik jól. Sőt van, hogy jól rajzolod, de a programod úgy gondolja, kihagytál egy felületet és legenerálja.
(#) jonasr75 válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 20, 2025 /

Szia! Nincs köze a modellhez. Ha a modell jól van háromszögelve, akkor ez inkább extrusion paraméter probléma lehet. Bizonyos anyagok azon belül gyártók anyagai érzékenyek erre. Próbáld állítani a paramétereket, amiket a képen látsz. Illetve jelenítsd meg az stl modell háromszögelését, ha ez poor mesh quality, akkor állíts a CAD szoftverben a háromszögelés minőségén. Ez nem rétegelcsúszás, mert az akkor történik, ha lépést téveszt a léptetőmotor (x, y vagy mindkettő) és az elég látványos. Ez inkább lépcső a falon. Tuti, nem válik el,csak nem szép, 0,05-0,15 mm szokott lenni.

extrusion.PNG

(#) elektromos hozzászólása Szept 21, 2025 /

Bambu lab A1 mini

Sziasztok!
Bambulab A1 minihez csinált már valaki BMCU-t?
(#) sargarigo válasza elektromos hozzászólására (») Szept 21, 2025 /

Csak én nem értem a kérdést?
szerk.: Ne legyek tudatlan rákerestem, ez gyakorlatilag az AMS lenne házilag ugye?
Wow, készen is lehet kapni, most már engem is érdekel!
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2025
(#) jonasr75 válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 21, 2025 /

igen, az MCU még csak-csak, de a BMCU?
(#) dara válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 21, 2025 /

Ezek a korlátozott ajánlatok engem mindig elrettentenek.Hol a csapda?
(#) elektromos válasza dara hozzászólására (») Szept 22, 2025 /

Bocsánat ha félre érthetően írtam a kérdésemet, ami igazából azoknak szólt akik már elkészítették . Én már elkészítettem magamnak, de csak egy kérdés érdekelne azoktól akik megépítették, hogy a visszahúzás értékét lehetséges valahol növelni?
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2025
(#) sargarigo válasza elektromos hozzászólására (») Szept 22, 2025 / 1

Hol vetted a hozzávalókat? Mennyibe került eddig? Mik a tapasztalatok? Mesélj!
(#) elektromos válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 22, 2025 /

Szia!
Sok tapasztalat még nincs, tegnap raktam össze.
Rengeteg melo van vele. Lehet megérte volna szettben megvenni, de ahogy nézegetem a szetteket, elég régi verziók. Az anyag ár külön külön megvéve majdnem annyiba került a sok szállítási költség miatt, hogy nem sok hasznom van belőle, inkább tapasztalat szerzés
Az sem mindegy melyik verziót veszed meg, nagyon gyakran módosítgatnak.
Én a legújabb Hall szenzorost csináltam meg. Mikor majd minden működik akkor beszámolok.
Itt mindent megtalálni: BMCU
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2025
(#) elektromos válasza elektromos hozzászólására (») Szept 22, 2025 / 2

Összeraktam, leteszteltem, ez lett az eredmény. Egyenlőre csak 3 színnel probáltam. A visszahúzási problémát is sikerült megoldanom.
(#) SzilCsong hozzászólása Hé, 14:54 /

stl file kép

Sziasztok

Pár éve itt valaki ajánlott vagy valami plugint, vagy file-t, feltelepítve, a filekezelőbe az stl filek kis ikonként jelennek meg. most egy másik laptopom van és ezt akarnám ott is elérni.
Sajnos nem emlékszem a file nevére.
Az AI meg az istennek nem akarja megérteni mit akarok, mindenféle GB méretű programot akar velem letöltetni.
(#) zenetom válasza SzilCsong hozzászólására (») Hé, 15:13 / 1

Szia,
Én anno ezt raktam fel, ez működött: Bővebben: Link.
(#) SzilCsong válasza zenetom hozzászólására (») Hé, 15:21 /

Isten vagy !

szuper, annyi, hogy a windows-os file kezelőbe még mindig csak file neveket látok, de már a lényeg: repetier és a freecad-ba működik
(#) bbb válasza SzilCsong hozzászólására (») Hé, 16:19 /

64bites és 32bites változatot is telepítsd fel, akkor menni fog mindenhol.
(#) SzilCsong válasza bbb hozzászólására (») Hé, 16:35 /

Csak a 64-eset telepítettem, kell a 32 is a filekezelőhöz? most pont nyomtatásba vagyok, ha végeztem kipróbálom, köszi
(#) bbb válasza SzilCsong hozzászólására (») Hé, 18:12 /

A 32bites processek nem hívják meg a 64bites folyamatokat és vica-versa, ezért érdemes ilyenkor mindkettőt feltenni. Az explorer mondjuk elvileg 64bites kellene legyen, de láttunk már csodát.
(#) JZoli válasza bbb hozzászólására (») Kedd, 7:05 /

Én is megpróbáltam, de nekem a 32 bitest nem teszi fel, azt írja, hogy nem 32 bites a rendszerem. Ezen lehet valahogy segíteni?
(#) bbb válasza JZoli hozzászólására (») Kedd, 8:56 /

Akkor nincs mit tenni, valószínűleg a 64bites tartalmazza a 32bites változatot is. Én konkrétan ezt a programot nem raktam fel, mert nem volt rá igényem, de a CorelDraw X3 is még 32bites és annál tapasztaltam hasonlót a miniatűrökkel. Az intéző esetében még segíthet, ha a miniatűröket törli az ember (lemezkarbantartóban).
(#) SzilCsong hozzászólása Sze, 13:12 /

cura szeletelő vagy egyéb

Sziasztok

Eddig repetier host-ot használtam.
Semmi bajom nem volt vele, csak az, hogy az alátámasztásokat nagyon bugyután kezeli, gondoltam váltok.
Ki milyen szeletelőt tudna ajánlani aminek olyan a támasztása, amit én tudok változtatni? És, hogy tudjak usb-ről nyomtatni?
(#) bbb válasza SzilCsong hozzászólására (») Sze, 15:55 /

Én kipróbáltam az orca slicert. Klasznak tűnt, de a nyomtatómmal nem sikerült még összehangolni. A repetier host pontosabban tartja a méreteket és szebb lett a nyomat is. Ami tényleg durva, hogy ugyan azt a cm-es kockát kinyomtatva látványos a különbség. Az orca z írányban is összenyomta és az alja is lyukas lett.
Mivel én petg anyaggal nyomtatok, a fűtött asztal fontos, de az üveglapomról a gyári felület felkopott, nekiláttam kicserélni. Ha azzal végzek egyszer, akkor fogok tovább kísérletezni. A mágneses felület már rajta van, "csak" a pei lapot kellene még méretre vágni...
(#) jonasr75 válasza SzilCsong hozzászólására (») Sze, 22:19 /

Hello! Superslicer-t ajánlom. Hasonló a felülete mint a PrusaSlicer-nek vagy a Bambu Studio-nak, csak ez univerzális. Vagy azok hasonlítanak a SuperSlicer-re. Illetve nem kell telepíteni windows alá, pen-drive-on is magaddal tudod vinni és bármely gépen meg tudod írni a programot.
Külön jó, hogy van 3 kapcsoló, simple, advanced és expert. így aki kezdő, nincs előtted 200 paraméter. A támaszokat jól kezeli, tudod a support-ot és a support interface-t is külön-külön testreszabni, mintázat, sűrűség, méretek stb.
Látod az időket, ki és be lehet kapcsolni a "feature-öket", azaz a nyomtatáskor használt alaksajátosságokat (pl. külső kerület, kitöltés, túlnyúlás stb...)
Idézet:
„...az alátámasztásokat nagyon bugyután kezeli...”

Ez mit jelent pontosan? Például bizonyos szeletelők nem teszik lehetővé a 'bottom support interface' használatát és így a termék azon részéről, amire az alátámasztás ezen része épül, nehéz eltávolítani a támaszt.
Idézet:
„És, hogy tudjak usb-ről nyomtatni?”

Az nem a szeletelőtől függ. Azon gépek, amelyek G-kódú programmal működnek, ott a G-kódú programot kell egy sd kártyán vagy egy pen drive-on a gép usb foglalatába bedugni és utána onnan tudjuk a programot beolvasni (load program). A G-kódú programot a szeletelő generálja.
Üdv: JR
A hozzászólás módosítva: Sze, 22:22

3d_nyomat.JPG

Következő: »»   205 / 205
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem