Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Futópad
 
Témaindító: duCiel, idő: Aug 13, 2010
Lapozás: OK   10 / 10
(#) Djatis hozzászólása Jan 25, 2018 /
 
sziasztok!

Van egy Pro - form CX 480 gépem.
Két lehetőség van.
Vagy értékesítem hibásan,vagy keresek hozzá motorv ezérlő panelt.
Van e esetleg valakinek hozzá cucca ?
Alap problémája az volt hogy kilökte az IGBT-t
Csere után az ój is elment.
Motort bevizsgálták nem zárlatos az jó.
Ha valakit érdekel mindene megvan egyben csak a panel van külön dobozban.
Vagy ha tudtok alkatrészből panelt priviben írja meg.
köszönöm .
A hozzászólás módosítva: Jan 25, 2018
(#) Chipmunk1960 válasza kzozo hozzászólására (») Jan 25, 2018 /
 
Igen, a másikban a diódahíd előtt volt.
(#) Chipmunk1960 válasza Djatis hozzászólására (») Jan 25, 2018 /
 
A panelokat javítani szoktuk, hacsak a proci nem száll el, mert azt nem lehet pótolni.
(#) Ninoo hozzászólása Feb 22, 2018 /
 
Sziasztok,
Korábban írtam már a futópadomról, amit sikerült a segítségetekkel megjavítani. Most az a gondom, hogy egyes dőlés szögeknél rettentően nyikorog, ahogy visszaér a lábam a levegőből. Minden lépésnél. Attól félek, hogy eltörik a szőnyeg alatt valami. Van ötletetek, mi lehet, és mit tudok vele csinálni?
köszi
(#) kzozo válasza Ninoo hozzászólására (») Feb 23, 2018 /
 
Több dolog lehet:
1. A motor és az első henger közötti meghajtóékszíj csúszik nagyobb terhelésen, és annak a hangját hallod.
2. A szalag alatti lap el van repedve. Lehet belső repedés is, aminek nincs külső látható nyoma, csak hangja.
3. A szalag alatti lap rögzítési pontjai kiszáradtak. Ez egy zsírzással orvosolható.
4. A váz van valahol elrepedve.

Mindegyik problémával találkoztam már.
(#) morvfer7 hozzászólása Márc 26, 2018 /
 
Sziasztok!
A mellékelt vezérlővel kapcsolatban van valakinek esetleg kapcsolási rajza?
Olyan gondom van, hogy az IGBT-re nem megy vezérlés..

buffalo2.jpg
    
(#) Ninoo hozzászólása Ápr 21, 2018 /
 
Sziasztok!
Többször kaptam már segítséget a gépemmel kapcsolatban, ami segített is. Most egy elég fura problémám van. Ahogy futok minimum 10-15 percet, elkezd porszag áradni a gépből, de úgy rendesen, mintha kiráztam volna egy porzsákot, folytogat, ami futás közben nem igazán jó. Burkolatot levettem kiporszívóztam, kitöröltem, ecsettel is apró helyeken. Majd szilikon olajjal lekezeltem a szőnyeg belső felét.De még mindig nem múlt el a szag. Az elektronika felől nem érzek semmit. A motor felől is csak a "meleg" szagot. Esetleg kezd meghalni, és abból jöhet valami bűz(mondjuk akkor ott kellene éreznem)? A legnagyobb hőmérséklet kb 50 fok a szőnyeg közepén, és a motornál is ez a legmagasabb a ventilátor lapátok között futás után. Valami ötlet, mit mérjek?
(#) Chipmunk1960 válasza Ninoo hozzászólására (») Ápr 22, 2018 /
 
Szia, A motort porszívózd ki rendesen, de jobb lenne, ha van lehetőséged, kifújni. Kompresszor, 12V, vagy 220V -os matrac-pumpa. A legérzékenyebb része a forgórész, mivel szénkefés motor, azon van a tekercselés, s ha az megpörkölődok, akkor kuka. A porcicák szeretnek a motorban megtapadni, ami a légáramlást ezzel a hűtését csökkenti. Lefjobb egy laminált padlós, vagy linóleumos helység lenne, amit fel lehet mosni, így még kevesebb port tudna kevergetni. De az évi 1-2 alkalommal ellenőrzést, takarítást meghálálja.
(#) Chipmunk1960 válasza morvfer7 hozzászólására (») Ápr 22, 2018 /
 
Szia, Jutottál valamire vele? A napokban hoztak egy hasonló, sokcsatis panelt, de azon látszólag minden rendben volt. Ahogy néztem, az is a konzolról kapta a PWM jelet.
(#) morvfer7 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 17, 2018 /
 
Azóta is darabokban van, sajnos semmi infóm nincs hozzá.
(#) Chipmunk1960 válasza morvfer7 hozzászólására (») Máj 20, 2018 / 1
 
Hát infó, az nincsen, úgy kell mindent az előző tapasztalatokból előásni. De mint írtam, az ilyen soklábú-csatisnál elképzelhető, hogy a konzolról jön a PWM jel. Olyat csinálétam már, hogy egy ilyen kimenetét kötöttem a IGBT driver bemenetére, 0, a 0-ra a táp a +5V -ra, s a poti tekergetésével lehetett a sebességet szabályozni. De ha ezt a vonalat visszakeresed a csatlakozóig, a sebességtartás is meg lesz, mert azt az alsó panel végzi.
(#) morvfer7 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 22, 2018 /
 
Rendeltem egyet.
Közben szétkaptam a kijelző részt és a mellékelt képen a 2 kimenet. A futópadban 2 panel van, ezért a 2 csatlakozó.
(#) Octavia86 hozzászólása Máj 23, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy domyos tc 490 futòpad! A szalagmozgatò motor indulásakor leveri a biztosìtèkot. Első körben Dc motor cserèlve,a hiba ugyanaz, utánna motorvezèrlő kártya csere.Elsőre elindult,ment 3percig majd ismèt leverte a biztosìtèkot,a jelensèg innentől ugyanaz. Tudnátok segìteni? Kifogytam az ötletekből. Köszi
(#) Chipmunk1960 válasza morvfer7 hozzászólására (») Máj 25, 2018 /
 
Szia, a 2. kép melyikről készült? Az a LED-matrixos kijelző, ismerős valahonnan....
A hozzászólás módosítva: Máj 25, 2018
(#) Chipmunk1960 válasza Octavia86 hozzászólására (») Máj 25, 2018 /
 
Szia, Kárta-csere után, melyik motorral próbáltad? Érdemes a motort 12 V -os akksitültőről pld tesztelni, áramot mérni közben, hogy egyenletesen fut-e nincsen menetzárlat valamelyik tekercsben. A kontroller kártyán az IGBT/FET -et kimérni, ha mindez jó, lehet egy haldokló kondenzátor, ami egyenáramon még jó, de nagyfesznél már átüt, s leveri a biztit.
(#) Octavia86 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /
 
Szia! Ùj motor,ùj kártya van bent jelenleg,motort kipròbáltuk,tápegysègről működik. Az Emi filter(zavarszűrő) miatt lehetsèges ez a jelensèg?
(#) Chipmunk1960 válasza Octavia86 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /
 
Kicsi az esélye, de lehetséges. Eddig 1 rosszal találkoztam. Simán ki kell hagyni, s úgy kipróbálni.
A hozzászólás módosítva: Máj 26, 2018
(#) morvfer7 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /
 
Szia,
a 2. kép az 1. kép azon része, ahol a 2 csatlakozó látható, onnan megy le a 2 szalagkábel az alsó 2 panelra.
(#) Octavia86 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /
 
Kihagytam simán,ùgy leverte az egèsz házat,de 1másodpercre elindult.
(#) kzozo válasza Octavia86 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /
 
Tegyél még egy próbát úgy, hogy az ékszíj nincs rajta a motoron. Nem szorul a szalag?
(#) Chipmunk1960 válasza kzozo hozzászólására (») Máj 26, 2018 /
 
Szerintem akkor a beépátett áramkorlát simán leold. Azt azért jó lenne tudni, hogy a FI-relét veri, vagy a kismegszakítót?
(#) Octavia86 válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Máj 26, 2018 /
 
Szalag nem szorul,megszakìtòt veri le. Abba a pillanatba mikor indìtanám a szalagot. Addig jò minden . A motort lekötve (+,-) ùgy nincs ez a hiba,csak ugy nincs rajt terhelès. Már nincs ötletem,rossz lehet a vadi ùj motorvezèrlő?
(#) Chipmunk1960 válasza Octavia86 hozzászólására (») Máj 27, 2018 /
 
Szia, Ha nincs rajta motor, akkor hibatelzést kell neki dobni, mert figyeli, va-e terhelés a csatikon. Kössél rá egy villany égőt, én is azzal szoktam tesztelni először, hogy a PWM indul-e?
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Júl 28, 2018 /
 
Szóval itt van 2127 meghajtó, de a kimenetén nincsen jel. A panelról sajnos semmi infót nem találok, valami ösrégi öszvér, mert az eleje SCR vezérlésű, de a végén a DC -n meg IGBT van. A konzolról a mellette lévő incline control panelba mennek a jelek, /az működik/ onnan viszont csak 1 vezeték, +2 táp jön át. Gondolom csak a command megy le a procinak, ami bekapcsolná az SCR-t ezzel megjelenik a nagyfesz a kondikon, utána küldené neki a seb jelet, + még a sebesség jeladó megy még a panelra. Ezek komparalásat végzi, egy haveré, ráadásul vidéken, így nem tudom összehasonlítani másik panellal. Van egy másik hasonló logikájú USA panelom, de most az sem akar működni.
Következő: »»   10 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu