Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
A tekercsből arra következtetek, hogy ez egy PWM végerősítő. Abban bíztam, hogy hagyományos és sikerül egy közel azonos rajzzal előrukkolnom.
Ha megadod az erősítő típusát, akkor egyszerűbb. Van amelyiken van olyan üzemmódkapcsoló, ahol osztani sem kell.
Szia
Zapco HB 84D https://www.zapco.com/hb-series-amp/hb-84d Azt akartam elsősorban megtudni, hogy az RCA kábelt símán el lehet-e ágaztatni, nem lesz e baja az erősítőnek, vagy nem monosodik tőle a rendszer, van e valami hátránya. Csak már késő volt, nem sikerül jól feltenni a kérdést ![]()
Ezen nincs ilyen beépített üzemmód. Ellenben, ha az erősítődön lenne RCA kimenet a szubnak is, nem csak a frontnak, akkor ugyan dupla RCA kábel, de tudnád elölről külön szabályozni őket. Ha nem, akkor osztó, nem okoz gondot.
Mac audio Mx 2000Sziasztok! Van valakinek tapasztalata vagy ötlete? Adott egy Mac audio Mx 2000 típusú erősítő. Az a hiba, hogy az egyik (A1941) tranzisztor zárlatos volt illetve a biztosíték is megszakadt emiatt. A hibás tranzisztor ki lett szedve, így el is indul, de az egyik oldali kimeneten 18V-ot mérek, ha a hibás tranzisztort kicserélem egy jóra, akkor azonnal zárlatra fut az egész erősítő. Irfz 44, tranzisztorok, kondik mérés alapján rendben. Semmi hibát sehol sem találok, esetleg a Tl494 okozhat ilyen hibát?
Idézet: „egyik oldali kimeneten 18V-ot mérek” Meg kellene javítani ezt az erősítő részt!! Vagy legalább lekötni míg a tápban túrkálsz!
Azon vagyok, de nincs mérhető hiba, vagy csak én nem találom. De van ötlet, hol és mi lehet a baj ilyenkor?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |