Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Általános antennás kérdések, válaszok
Lapozás: OK   53 / 53
(#) gammabuta válasza Kera_Will hozzászólására (») Szo, 4:01 /
 
Erre még nem jöttem rá, ha beállítom a frekvenciát az SRD-ben, nyomok adás gombot rádión annyit látok hogy a zajszint lemegy -60-65db-re SDR sprektumon kb. de szinte akármilyen antennaállásban, viszont csak 1-2 méterre vagyok a vevőtől, hoyg lássam is a képet, messzebről kellene valahogy.
(#) pucuka válasza gammabuta hozzászólására (») Szo, 14:09 /
 
Pont ezért építs egy Kera_Will által ajánlott egyszerű zajgenerátort. Ha ezzel táplálod meg az antennádat, akkor az, mint egy szűrő, a rezonancia frekvenciáján fogja kisugározni a zajspektrumot. Ezt észlelheted a SDR vevőd spektrum analizátor üzemmódjában. (a kihúzható antennádnál kifejezetten praktikus) A kis teljesítmény kisugárzása amúgy is kívánatos, a zavartatások elkerülése miatt.
Az "adó"(sugárzó), és a vevő között mindíg jelentős távolságot kell tartani, mert a túl közeli elhelyezésnél, (ahogy tapasztaltad is) a vevő bemenetét túlvezérled, ami a vevő üzemi tartományából való kiesését okozza. Ekkor a mért, látott értékek nem valósak. Az adó kimenete, és a vevő bemenete között jelentős csillapításnak kell lennie, amit előállíthatsz távolsággal, vagy akár csillapító tagokkal is.
(#) Kera_Will válasza gammabuta hozzászólására (») Vas, 0:10 /
 
Aha így kell kukázni a dongle Tuner IC -t ahogy csinálod.
Jobb esetben van ott 2 db shottky dióda, antiparalel.
Ha nincs akkor tenni kell a bemenet és földközé.
Ha meg építetted a ZAJgenerátor akkor menjünk , tovább a kérdésekkel, mérésekkel.
A hozzászólás módosítva: Vas, 0:13
Következő: »»   53 / 53
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu