Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Yamaha erősitő
 
Témaindító: Power84, idő: Feb 8, 2008
Lapozás: OK   5 / 5
(#) ticseboy válasza steelbird hozzászólására (») Feb 16, 2017 /
 
Lehet,hogy kicsit erősen fogalmaztam. Nem akartam senkit felelősségre vonni, csak végigfutottam ezt a néhány oldalt, és szinte csak kérdéseket találtam. (Ezek szerint a kérdezők, szinte mindegyike erősitéje a szekrénybe, vagy hasonló helyen porosodik, mert senki nem javitotta vagy javitatta meg, vagy ha mégis, akkor sem dobálóznak az ötletekkel, megoldásokkal.)
Köszönöm a kimeritő válaszodat, és elnézést ha valakit megbántottam.
(#) pribeli81 hozzászólása Feb 16, 2017 /
 
Senki??
(#) steelbird válasza pribeli81 hozzászólására (») Feb 17, 2017 / 1
 
Ha a hangszóró hibát felcseréléses teszttel kizártad, akkor marad a végfok hiba, ahogy te is írtad.
Idézet:
„...nem értek hozzá viszont szeretném javíttatni...”
Akkor irány egy szervíz....
(#) pribeli81 hozzászólása Feb 17, 2017 /
 
Köszönöm az értékes hozzászólásod tisztelt steelbird , így hogy nem tudom megjavítani erre még én is gondoltam ...
Mivel hogy egy AVR erősítőről van szó több helyről elutasítottak hogy ilyen erősítőt nem javítanak , és furcsa módon a Yamaha márkaszervíz itthon szóba sem jöhet ezért próbálok segítséget és nem jópofa megjegyzéseket kérni .
Naívan azt hittem hogy talán ezen a fórumon kapok segítséget.
Azért köszönöm.
(#) steelbird válasza pribeli81 hozzászólására (») Feb 17, 2017 / 1
 
Bocsánat, de nem azt írtad, hogy szeretnéd javíttatni? A javíttatni számomra azt jelenti, hogy nem te javítod, hanem elviszed valahová és megjavítják.
De OK, akkor kérdezek:
Azt kiszűrted, hogy nem -e jelforrás okozza a problémát?
A bal oldal alatt a Main L kimenetet érted?
Hangszórók meg voltak cserélve? Akkor is ugyanaz a kimenet hibás?
A bemeneteken a bal/jobb oldal meg lett cserélve, hogy nem-e kábel probléma?
Minden bemenetről, illetve minden műsorforrásnál jelentkezik a hiba?
Direkt bemeneteken is ugyanúgy szól? (External Decoder Input)
Valószínű, hogy ezek után a további hibakereséshez műszeres mérések szükségesek. Azokat el tudod végezni?
(#) pribeli81 hozzászólása Feb 18, 2017 /
 
Üdv.
Köszönöm hogy időt szánsz rám, nem a jelforrás ; L kimenet ;megcseréltem a hangszórókat most a hangzás beállítások közül a Disco lehetőségen keresztül a két háttér hangsugárzó kimeneteit tudom használni, minden kábel probléma kizárva , minden műsor forrásnál , rádió és minden külső forrásnál is.
(#) pribeli81 hozzászólása Feb 18, 2017 /
 
Volt ennek a hibának egy előzménye amikor ugyanis kb 1/4 hangerőn szólt a zene egyszercsak egy nagy pattanást hallottam a hangszórókból utána kikapcsolt vártam egy pár percet . Bekapcsolás után csak sistergést hallottam minden hangszóróból és nem tudtam halkítani hiába tekertem a pótmétert semmit sem reagált ugyan olyan hangerővel sistergett (mint amikor nincs adás) kikapcsoltam . Vártam fél órát majd amikor bekapcsoltam , a bal oldal nagyon halkan és túlvezérelten torzított , ez ugyanúgy a front és a rear "L "kimeneten a jobb oldal szól . Hét hangfal van (volt) rákötve mind 8 Ohm most csak a két háttér hangfal kimenetét tudom hallgatni (sztereóban???) a fő hangfalakat kikapcsoltam mivel csak a jobb oldalt nem élvezetes hallgatni . Mindezek után szerintem a végfok a gyanús de nem merek nekiállni mert ha mást is magával vitt akkor az új végfokot is csak elfüstölném ezért kérnék segítséget egy nálam jobban hozzáértőtől.
(#) doktor válasza pribeli81 hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Szia!

Fórumon keresztül, lehetetlen érdemi tanácsot adni.
A házi mozierősítök, nagyon sok szakemberen is kifognak, valószínűleg ezért, és az alkatrész beszerzés nehézségei miatt nem vállalták.
(#) steelbird válasza doktor hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Szerintem inkább a rossz szervizelhetőség miatt, de egyetértünk. Fórumon keresztül nehéz vállalkozás.
(#) steelbird válasza pribeli81 hozzászólására (») Feb 19, 2017 /
 
Innen jön akkor az, hogy mérni kellene...
Nem tudom, mennyire hozzáférhető belülről a nagy panel, azon vannak a végfokok teljesítmény fokozatai. Szervizkönyv van az Elektrotanyán, egész jól használható.
Mivel nem aktív a Protect, ezért valószínűleg nem billent el a hibás végfok kimenete, vagyis van esély rá, hogy nem nagy a kár.
Meghajtó tranzisztor hiba, vagy pl. ellenállás szakadás okozhatja az általad leírt hibajelenséget, ezek mérésekkel kideríthetők. Ha néhány ellenállásmérést el tudsz végezni, akkor lehet, hogy meg tudod találni a hibás alkatrészt.
A rajzon és a panel beültetésének ide vonatkozó részén bejelöltem pirossal az ellenőrizendő ellenállásokat.
Szigorúan kikapcsolt, feszültségmentes állapotban ellenállás méréssel ellenőrizd a kérdéses ellenállásokat, nem szakadtak-e meg,vagy nincsenek-e megnyúlva?
Segítségül akár összehasonlító méréseket is lehet végezni egy jó, meg a hibás végfok kapcsolási rajz szerint azonos helyen lévő alkatrészei között. Pozíciószámok vannak a rajzon is meg a beültetési ábrákon is, úgyhogy könnyen megtalálhatók az azonos alkatrészek a különböző végfokoknál.
A végtranzisztorok emitter ellenállásai közös kerámia tokban vannak, azokat zölddel összejelöltem, melyik hozzáférhető pontok közé mérve tudod ellenőrizni.
A hozzászólás módosítva: Feb 19, 2017
(#) doktor válasza pribeli81 hozzászólására (») Feb 20, 2017 /
 
Szia!

őket megpróbálhatod:

Bővebben: Link
(#) pribeli81 hozzászólása Feb 20, 2017 /
 
Köszönöm szépen amint lessz időm megnézem , és írok .
(#) lorianus hozzászólása Feb 26, 2017 /
 
Sziasztok

Lenne egy RX-v450-es erősítő ami azt a hibát produkálta, hogy egyik napról a másikra nem kapcsolt be. Műszerész kicserélte a táp panelon az egyik kondit, mert fáradt volt és működöt tökéletesen egy pár napig amikor is bekapcsolás után cirka 10 perccel elkezdett elhalványulni a kijelzője és kikapcsolt. Ezt a hibát folyamatosan produkálja azóta!
Megoldás, ötlet, tanács valami kiindulópont mert teljes a tanácstalanság!
Előre is köszi a választ.
(#) doktor válasza lorianus hozzászólására (») Márc 2, 2017 /
 
Szia!

A lápegységtől kiindulva, végig kell mérni, nem egyszerű , és időigényes feladat.

Idézet:
„Műszerész kicserélte a táp panelon az egyik kondit, mert fáradt volt és működöt tökéletesen egy pár napig amikor is bekapcsolás után”


Első körben vele kellene, felvenni a kapcsolat.
(#) jozso928 hozzászólása Márc 13, 2017 /
 
Sziasztok,

RX-450V erősítőnél a hangerőszabályzó kissé defektes, ha tekerem akkor elvileg a digitális kijelzőn a tekerés sebességétől függően gyorsabban vagy lassabban kellene változnia a hangerőnek (és egyúttal a hangerő változása a fülünkkel is követhető lenne), de az enyém most azt csinálja, hogy csigalassúsággal változik a hangerő, sokszor több körbetekerésre is csak 1-2 dB-t, sőt van amikor jobbra tekerem de csökken a hangerő. Vajon drága dolog lehet ezt megjavíttatni, foglalkozik ezzel egyáltalán valaki? Azt sem tudom klasszikus potméter van-e benne mert lekaptam a tetejét de a tekerő tengelye egyből egy nyáklapba érkezik (jobban már nem akartam szétszedni), alig van hely normális potméternek.
(#) CHZ válasza jozso928 hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
Szia, ENCODER van benne, szedd szet tisztitsd ki, jo lesz.
(#) jozso928 válasza CHZ hozzászólására (») Márc 13, 2017 /
 
Nagyon köszönöm, így már találtam is hozzá (hasonló) Yamaha erősítő volume control problémát a Youtube-on, látom mitől van ez és bátran hozzá merek nyúlni mert látszik hogy tisztítással megoldható.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2017. Ápr, 23. Vas
7:31:23
Jelenleg 237 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu